-
Re: [OLD] . : : [N]evíte jaký zdroj? : : .
vyplati...to je otazka podle toho, co pro tebe ten litr navic znamena. osobne bych urcite do toho enermaxu sel...zas na druhou stranu litr navic od enermaxu mas 500W seasonic, a to je zdroj, ktery by ti nejakou dobu vydrzel...je to tezky no :)
-
Chcem sa poradit, či mi na mojej zostave AMD X2 3800 OC 250*10 bude stacit zdroj SEASONIC S12 - 330W ? AKy je to zdroj ? Je Seasonic fajn ? Neni lepší FORTRON alebo ENERMAX ?
-
Koupil sem teda nakonec Enermax Liberty 400W i kdyz sem puvodne chtel Seasonic S12-430W. Ale ten neni v alfe skladem, a tyden nerad cekam.
Zdroj me sestavu tahne se 4,9V, vsechno je na 2,4GHz krasne stabilni. 3,3V drzi 3,31V, 5V se drzi na 4,9V a 12V na 12,2V. Tichej, s monitoringem otacek a vube c se nehreje. Za 2050Kc myslim dobrej a kvalitni zdroj.
Dodavaji k nemu celkem pet typu kabelu. Dva sou molexove a kombinace sata. Dalsi je molexovy s napajenim FDD a posledni dva jsou pro napajeni PCI-E.
Nakonec sem krom tech PCI-E musel pouzit vsechny coz me mrzi. Stacily by dva ale nevychazi me vzdalenost od HDD k FXu... fakt muzu jen doporucit. Nak
-
Citace:
Původně odeslal
Nakadah Al Jaffa
Koupil sem teda nakonec Enermax Liberty 400W i kdyz sem puvodne chtel Seasonic S12-430W. Ale ten neni v alfe skladem, a tyden nerad cekam.
Zdroj me sestavu tahne se 4,9V, vsechno je na 2,4GHz krasne stabilni. 3,3V drzi 3,31V, 5V se drzi na 4,9V a 12V na 12,2V. Tichej, s monitoringem otacek a vube c se nehreje. Za 2050Kc myslim dobrej a kvalitni zdroj.
Dodavaji k nemu celkem pet typu kabelu. Dva sou molexove a kombinace sata. Dalsi je molexovy s napajenim FDD a posledni dva jsou pro napajeni PCI-E.
Nakonec sem krom tech PCI-E musel pouzit vsechny coz me mrzi. Stacily by dva ale nevychazi me vzdalenost od HDD k FXu... fakt muzu jen doporucit. Nak
Jojo, mám Liberty 500W a chrochtám si blahem. Ticho jako po pěšině, parádní výbavička, mooooc pěknej, kam se na něj hrabe Seasonic :-)
-
Taky mám Enermax Liberty 500W a v pohodě utáhne přetaktěnou sestavu s X2 na 2,65GHz při 1,55V, SLI 2x7900GT a pár disků a mechanik...
Naprostá pohoda. :cool:
-
Tak jste mi moc nepomohli :-) Joke, jen jsem doufal, ze se ozve nejaky spokojeny majitel Fortrona a nebudu muset kupovat drazsiho Enermaxe :-) Uz ho mam objednany, diky vsem za reakce, doufam, ze budu taky tak spokojeny.
-
Citace:
Původně odeslal
fr33k
Tak jste mi moc nepomohli :-) Joke, jen jsem doufal, ze se ozve nejaky spokojeny majitel Fortrona a nebudu muset kupovat drazsiho Enermaxe :-) Uz ho mam objednany, diky vsem za reakce, doufam, ze budu taky tak spokojeny.
Zeptej se Eagla ;)...
-
Citace:
Původně odeslal
fr33k
Tak tos měl napsat rovnou, že chceš pochválit výběr Fortrona, já bych se překecal a pochválil Ti ho. :-) Není nic horšího, než se blbě zeptat :-) P.S. efektivitu a krásu cablemanagementu oceníš okamžitě, tomu věř :-)
-
Chcem sa poradit, či mi na mojej zostave AMD X2 3800 OC 250*10 bude stacit zdroj SEASONIC S12 - 330W ? AKy je to zdroj ? Je Seasonic fajn ? Neni lepší FORTRON alebo ENERMAX ?
-
Citace:
Původně odeslal
dsimo
Seasonic je fajn a ani fortron ani enermax lepsi neni a ten procak ten zdroj utahne v pohode:D
-
hojte, je mi dost blby po procitani diskuzi a recenzi se ptat, ale prece se zeptám kdyz hodlam vyhodit prachy za PSU:
prosim jen rychlou a strucnou odpoved, ne uz plusy a minusy, nebo zas budu na vazkach :-/ :-D
Enermax Liberty 400W (2k)
or
SeaSonic S12-430W ? (2.2k)
víc penez investovat nemuzu, snad oproti 500W verzim zas o tolik slabsi nejsou (i do budoucna .. nerad bych zas za rok kupoval new PSU)
u enermaxe mi vyhovuje cable management .. seasonic je zas, co se ucinnosti a vykonu tyce, imho lepsi nez ener .. (SHW recenze + HEXUS.net porovnani)
díky moc !!
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
Seasonic je fajn a ani fortron ani enermax lepsi neni a ten procak ten zdroj utahne v pohode:D
Podle mého názoru je potřeba rozlišovat preference, v některých faktorech totiž Enermax oproti Seasonic rozhodně lepší je. Měl jsem je oba doma, Enermax Liberty zůstal.
Conflict:
Ty jsi vážně konflikt :-) Oba tebou navržené zdroje mají v konstrukci zásadní rozdíly, takže si vyber podle toho, co preferuješ ty a ne podle toho, co preferujeme my. To je přece špatné řešení, nemyslíš? Co se výkonu a účinnosti týče, jsou oba uvedené vysoko nad hranicí stanovenou pro high-endové zdroje, to bych vůbec neřešil.
-
Jdu do noveho zdroje a tak potrebuju poradit,
Enermax Liberty EL500AWT (500W)
nebo
Seasonic S12-500 (500W)
Jde mi hlavne o hlucnost, naistaloval jsem si tam vodnika mel zdroj od Chill a chci jeste tissi...
-
Ice2002
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
S touhle teorií jsem se již do křížku dostal. Několikrát se mi stalo, že nějaký poměrně slušný a značkový zdroj (naposledy z Foxcon Case) na nějaké desce (kupodivu to byl vždy Intel chipset) nechodil a na mé starší Abit NF7 ano. Dodnes nechápu, jak je to možné. Objednávka vítěze testu Seasonic S12 taky dopadla špatně, můj Abit vůbec nerozchodil, s Enermaxem Liberty na 500W však šlape jako hodinky. Jinak právě ten je můj tip na supertichý zdroj. Jeho 12cm odfukování je to nejtižší, co jsem doma zatím ze všech 12cm napodobenin měl. Až mě to šokovalo. Seasonic S12 tak tichý nebyl, přestože recenze hovoří spíše opačně. je to sice balík, cca 2800,- ale nelituji toho. Mám vystaráno na hodně dlouho. Cable managment systém je mňamka. To se musí prostě zkusit, aby se vědělo.
Moje osobní postřehy na předchozí straně..
-
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
Podle mého názoru je potřeba rozlišovat preference, v některých faktorech totiž Enermax oproti Seasonic rozhodně lepší je. Měl jsem je oba doma, Enermax Liberty zůstal.
urcite to nepopiram, ale pro me jediny lepsi parametr a to cabelmanagment neni natolik dulezity ze bych obetoval pri pripadne koupi ostatni horsi parametry. Ikdyz ty rozdily nejsou zase obrovske. Ale je to kazdeho vec a recenzi je po netu opravdu hodne, takze si kazdej muze udelat obrazek sam
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
urcite to nepopiram, ale pro me jediny lepsi parametr a to cabelmanagment neni natolik dulezity ze bych obetoval pri pripadne koupi ostatni horsi parametry. Ikdyz ty rozdily nejsou zase obrovske. Ale je to kazdeho vec a recenzi je po netu opravdu hodne, takze si kazdej muze udelat obrazek sam
Ke cablemanagementu přidávám nižší hlučnost a hezčí provedení, opravdu mi přijde Enermax tižší, než Seasonic. Zkoušeno v domácích podmínkách, takže podle mě hodně vypovídající informace. Ty rozdíly v účinnosti nejen že nejsou obrovské, oni nejsou ani malé, jsou spíše nepatrné.
-
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
Ke cablemanagementu přidávám nižší hlučnost a hezčí provedení, opravdu mi přijde Enermax tižší, než Seasonic. Zkoušeno v domácích podmínkách, takže podle mě hodně vypovídající informace. Ty rozdíly v účinnosti nejen že nejsou obrovské, oni nejsou ani malé, jsou spíše nepatrné.
nesmis se zlobit ale pokud konkretne vypichnu hlucnost, tak ze tys zhodnotils ze je tizsi Enermax tak ja spis dam na vice zdroju a vetsina hovori prave opak.
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
nesmis se zlobit ale pokud konkretne vypichnu hlucnost, tak ze tys zhodnotils ze je tizsi Enermax tak ja spis dam na vice zdroju a vetsina hovori prave opak.
No a babo rad. Ja tu moznost vyzkouset si v realu oba zdroje asi mit nebudu a nerad bych si koupil zrovna ten hlucnejsi. Ted jsem totiz investoval nemale penize do vodniho chlazeni a jedine co mi chybi vylepsit je prave ten zdroj. Ale dat jen tak na blind skoro 3tis. se mi moc nechce..
-
Citace:
Původně odeslal
ice2002
nebo
Seasonic S12-500 (500W)
Jde mi hlavne o hlucnost, naistaloval jsem si tam vodnika mel zdroj od Chill a chci jeste tissi...
mam oba zdroje a mohu rict ze seasonic je tichsi... po tolika letech jsem vymenil enermaxe za seasonic;) jinak S12 nema oproti enermax liberty kabel system, ale poresilo se v M12... jenom ta cena neni moc hezka:-/
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
Já se vůbec nezlobím, porovnával jsem Seasonic 12/430W proti svému E Liberty 500W, S12 byl hlučnější (o malinko samozřejmě, nikdy jsem nepsal, že nějak řve). Je mi naprosto fuk co se kde píše a co si kdo myslí. Nevidím ale důvod, proč nepopsat svoje zkušenosti. Od toho tu to forum myslím je. :-) Na adresu Seasonic tedy dodávám, že jeho hlučnost je taktéž, v porovnání s jinými zdroji, vynikající, jen prostě u mě doma neobstál proti Liberty 500 (o půl bodu, víc to nebylo) ..... možná je to i tak, že je to kus od kusu individuální, ale kdo to ví ..... já určo ne .... .
macher:
Po tolika letech? No Liberty je docela novinka, takže po kolika letech? :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Aliencz
Já se vůbec nezlobím, porovnával jsem Seasonic 12/430W proti svému E Liberty 500W, S12 byl hlučnější (o malinko samozřejmě, nikdy jsem nepsal, že nějak řve). Je mi naprosto fuk co se kde píše a co si kdo myslí. Nevidím ale důvod, proč nepopsat svoje zkušenosti. Od toho tu to forum myslím je. :-) Na adresu Seasonic tedy dodávám, že jeho hlučnost je taktéž, v porovnání s jinými zdroji, vynikající, jen prostě u mě doma neobstál proti Liberty 500 (o půl bodu, víc to nebylo) ..... možná je to i tak, že je to kus od kusu individuální, ale kdo to ví ..... já určo ne .... .
macher:
Po tolika letech? No Liberty je docela novinka, takže po kolika letech? :-)
myslel jsem po tolika letech s enermaxem:) casem jsem menil model, liberty jsem mel cca po pul roku za zminovany seasonic...
btw, je mozne ze enermax je tichsi pri nizsom odbere... parkrat se mi tak zdalo kdyz jsem ho pouzil pri montazi... ale zas nastava otazka naco mit 500W pri realnom odbere 100? ;)
-
Citace:
Původně odeslal
ice2002
nebo
Seasonic S12-500 (500W)
Takže ja som mal možnosť vyskúšat Enermax Liberty aj Seasonic S12 a ešte aj FORTRON EPSYLON a jednoznačne my vyšiel ako najtichší SEASONIC. Nuž , ale treba skutočne uznať , že rozdiel je fakt minimalny. Pokial to človek skutočne dokázě počuť vobec ???? Inak mam skusenosti vo firme s ENERMAXom a sú veľmi poruchové.
-
Citace:
Původně odeslal
dsimo
...
Inak mam skusenosti vo firme s ENERMAXom a sú veľmi poruchové.
No to ma celkom prekvapuje... Enermax sa pohybuje s reklamovatelnostou pod 1%, co je vynikajuce.
EDIT:
btw, tazko porovnavat hlucnost pri 0 resp. min odbere... Oba zdroje (Seasonic i Enermax) maju regulovatelne fany, takze samotna hlucnost sa odvija priamo od teploty resp. zataze. Mozno pri minime je o fous lepsi enermax, ale pri vetsej zatazi jednoznacne vede seasonic... apropo, staci se podivat na pouzite soucastky na pcb a neni co resit:) (napoveda - kvalitnejsi se min obvykle zahrivaji)
ale cela tahle diskuze je trochu mimo... je to porovnavat jako zlato vs zlato:) Obo zdroje jsou vynikajici, ani jednym sa nic neskazi... maju vsak drobne rozdily a az dle presnych naroku uzivatelu urci co je lepsi... z hlediska ticha seasonic, z hlediska vybavy enermax (je sice serie M, ale je draha:(), atd...
-
Mate nekdo zkusenost se zdroji Antec Neo 500/550W?
Procetl jsem nejake reviews a vypadaji jako super silent zdroje s vysokou efektivitou.
-
Citace:
Původně odeslal
fr33k
Jsem spokojeny uzivatel Fortrona BlueStorm 400W. :)