tak to ale stejne nechapu proc ma nekdo na eheim 1046 dvoukolik a nekdo trikolikCitace:
Původně odeslal FluberTN
Printable View
tak to ale stejne nechapu proc ma nekdo na eheim 1046 dvoukolik a nekdo trikolikCitace:
Původně odeslal FluberTN
Rekl bych, ze FluberTN tim chtel rict, ze pocet koliku nema vliv na vlastni funkci. Kazdej stat ma svoje normy pro vyrobky pracujici s el. proudem. Norma definuje jednotlive tridy vyrobku a stanovuje pro ne minimalni pozadavky z hlediska napr. izolace, uzemneni atd. Cerpadla lidi tady z fora jsou kupovany v ruzny dobe v ruznejch statech a tim padem se muzou vyrazne lisit zpusobem zajisteni bezpecnosti provozu.Citace:
tak to ale stejne nechapu proc ma nekdo na eheim 1046 dvoukolik a nekdo trikolik
:-) :idea: asi tak nejako som to myslel. dik za doplnenieCitace:
Původně odeslal Camill
Pre uzivatelov s prudovym chranicom je 3-kolik vyhoda... Pre ostatnych "nechranenych" to nema vyznam...Citace:
Původně odeslal kamil
proudový chránič samozřejmě funguje i pro spotřebiče II. třídy (2 vodiče).
při nežádoucím dotyku odejde část proudu přes postiženou osobu do země a tím vznikne rozdíl proudů ve vodičích, který vybaví proudový chránič.
Ochranný vodič u spotřebičů I. třídy je pro ochranu před zavlečením nebezpečného napětí na neživé vodivé části přístroje. Rozdílový proud zde odchází přes ochranný vodič, což stačí i na vybavení jističe, proudový chránič zde samozřejmě funguje taky.
no netvrdím, že taková situace nemůže nastat, ale aby se vyskytlo napětí na povrchu zařízení s dvoujtou izolací, tož to už by vyžadovalo velkou shodu náhod (nejspíš už by to muselo hořet, aby se ty izolace porušily)...
doplněno:
pokud se nemýlím, tak zařízení II. tříky MUSÍ být zapojeno POUZE dvouvodičove, tudiž ten kolík tam nemá co dělat. Pokud tam je, tak to NEMŮŽE být označeno jako zařízení II. třídy...
odkazy pro inspiraci vám všem.
Ohlasy???(cenu opomeňte, spíš mě zajímá možnost výroby tady.
http://www.kmelektronik.de/main_site...Nr=9307&Shop=0
http://www.kmelektronik.de/main_site...Nr=8833&Shop=0
Tak Tě tu všichni furt vychvalujou a i ty píšeš co všechno neumíš, ale nikde jsem se nedopátral cen, nebo fotek, neřkuli tvých websites...... Je něco takového?
Dík Martin
Citace:
Původně odeslal Radek-B
Mno, mozna bys mel nez zacnes psat bludy, procist tento thread od zacatku. Odkazu najdes nekolik a pritom zjistis ze cascada od Radka je jedna z nej WB ktere si muzes poriditCitace:
Původně odeslal myty
http://radekb.wz.cz/index.htmCitace:
Původně odeslal myty
da sa pouzit radiator s chladnicky ? ;D
jestli myslis to cerny zezadu na lednicce
1, ma maly trubky, vetsinou k tomu jeste had, takze bude hodne resriktivni
2, vevnitr to je necim naplneny, takze jen tak rozriznout by se to asi nemelo
3, docela mala plocha...
muzes to zkusit :-)
Mám jednu všetečnou otázku na Radka-B, dá se sehnat plechová maska na původní verzi WB pro Socket 939 ?
Přecházím z P4 a nechce se mi vodníka zbavovat :wink:
EDIT : Presunuto do nakupni poradna...
Nekde a ze tu toho neni malo je diskuse proc "home made" i kdyz vyrobky radka galaxiho nebo ertyho bych moc za homemade nepovažoval. 8-) A potom je tvuj dotaz tady uplne zbytecnej a zkus nakupni poradnu s vybranými typy.Citace:
Původně odeslal ice2002
Zacalo mi vrcet cerpadylko v reseratoru (eheim compact 300), takze jsem se rozhodl celeho reseratora rozebrat a juknout na nej. Nejenze sem prakticky nezjistil proc vrci - samotna vrtulka je vlastne trubicka z magnetu ktera drzi volne na hridelce cerpadla (cili zadny vymezeni vule nejde provest), ale cekalo me dalsi nemile prekvapko.
Co mam vodnika (7 mesicu), lil jsem do nej pouze destilovanou vodu, ale dole (tam kam neni normalne moc videt) u cerpadla se nahromadilo dost vodniho kamene > nejspis pozustatek od byvalych majitelu :? A nejhorsi vec: pod nejvetsim humusem je rozezranej i samotnej spodek vymeniku viz foto: http://mv.webzdarma.cz/zalman/HPIM2799.jpg (omlouvam se za kvalitu, foceno ted vecer narychlo).
Neporadi nekdo plz. co s tim? jak setrne vycistit ty sr..cky a cim zaplacnout ten vyzranej elox? (mam tu akrylatovej lak na kastli na auto, tak me napadlo to pak natrit tim, ma to i podobnou barvu ;D jenze nevim jak to vydrzi)
na zaplacavani vyzranych der bych se vykaslal.. do destilky nejakou antikorozivni primes a temer zastavis proces vyzirani... jakoukoliv nemrznouci smes do motoru.
Potřebuji poradit : jaký WB na ASUS 6800GT AGP ? Dělá u nás někdo něco ? Nebo MaWa ? Ale z ciziny nebudou na hadice 10/14, ne ? Samozřejmě majlant do toho dát nechci, kdyby se na to daly připevnit stejné bloky jak radkovy na NB za 400,- tak by to bylo ideál, jenže....
Dík za cokoliv
Pirsuv NV (prakticky to samy jako DD NV68), jinak by tam mel pasovat jakejkoliv na WB provenience Galaxi/KP/RadekBCitace:
Původně odeslal Jackin
Komercni provenience na 10/14 - DD, Polarflo cena
Diky za info, jenze ted jsem se docet jinde, ze to zase naleptava hadice, takze co misto toho?Citace:
Původně odeslal epidot
toto jsem se docetl na foru CzC:
Citace:
Další věc: rozhodně nepoužívat žádné chladící směsi s ethandiolem (ethylen-glycol), stejnou látku obsahují i nemrznoucí směsi do auta (modré barvy).
to je naprosta pravda, ze to zaleptava hadice!!!
vlastni zkusenost
mel jsem zasrany bloky, cerpadlo, hadice a radiator jsem nastesti nevidel
pridal jsem tam tehdy fridex(modra sracka)
od te doby davam jenom destilku a nemam zadnej problem
Naleptává hadice z jakého materiálu ? Jinak ke korozi buď začni používat i hliníkové bloky a nebo na reserator zapomeň. :roll:
bloky sou samo taky z hliniku :wink: a hadice silikonovy
nenaleptava hadiceCitace:
Původně odeslal JERROME
zaleptava=zanasi je
proste jsou ty hadice na vnitrni strane potazeny modrym sajrajtem
uf konecne po tydnu jsem to precet uplne cele ;D
mam ted tyden blok thermaltake a ma kanalky jen 6mm a hadice mam 10mm vnitrni, PVC :/ takze mi ten blok bude brzdit vodu, mno a me zajima Radkovy a spol bloky jsou s dostatecnymi prumery aby "zvladaly" i 10hadice (ne-li dokonce vic :D )
Mam dva radiatory: jeden z domovni klimatizace a ten ma medene trubky ale vnitrni prumer jen 6mm takze ho zapojim paralerne (ma dve rady trubek) a pak mam z auta ale ten je celohlinikovy, a jak jsem se docet tak hlinik s medi do kupy fakt necpat, a nepomuze ani nejaky sajrajt ala antikorozni primes co se da kupit k vodnikum nebo ten glykol ?
Uvazuju ze ten thermaltake CPU blok prodam a kupim neco s vetsim prutokem protoze mam EHEIMa 1046 ale zaroven se asi nevyplati CASCADE jelikoz mam slabe cerpadlo :?: takze jaky blok? na soket A (pozdeji na 939 kompatibilni aby byl :P )
Kazdopadne diky za super 4rum, predtim jsem vedel prd o vodnikach a ted uz se to da :P
P.S. Doufam ze tohle neni offtopic :/
Aby nedoslo k nedorozumneni, jsem zacatecnik s vodou ale to kazdy asi poznal, tohle jsou vsechno dotazy, radsi sem to sem pripsal protoze mi doslo jak hrozne a nesrozumitelne to je napisane.