Re: NVIDIA GeForce 8800GT
Dotazek, stahl jsem si rivatuner 2.08, abych si mohl nastavit rozdilny takt ve 2D a ve 3D, ale kdyz nastavim takty ve 2d a pak se prepnu na 3d nastaveni, jsou tam taky nizke takty.
Moje posledni grafarna byla 6600gt, takze nevim, zda se neco nezmenilo - da se jeste nastavovat rozdilne takty pro 2d a 3d?
to je chyba ovladacu 16x.xx (je to v infu k RT 2.06 tusim), zatim to je nefunkcni...
Dobrý den mám prosbu..jsem vlastníkem gpu gigabyte 8800 gt hp r.2 tato grafika se vyznačuje možností zvednou napjetí na hodnotu 1.2 coz mi umožňuje zvednou jádro na 800Mhz a shadery na 2000 ale s pamětmi je problém...už i u 2000 házejí takové hvězdy nebo něco v 3d marku nebo hrách...nevíte čím to může být??zda pomůžou pasivky na ně nebo to je zbytečné??před tím jsem měl kartu od 8800 gt leadteku a tam šli paměti na 2140. děkuji
Citace:
Původně odeslal
scamp
Dobrý den mám prosbu..jsem vlastníkem gpu gigabyte 8800 gt hp r.2 tato grafika se vyznačuje možností zvednou napjetí na hodnotu 1.2 coz mi umožňuje zvednou jádro na 800Mhz a shadery na 2000 ale s pamětmi je problém...už i u 2000 házejí takové hvězdy nebo něco v 3d marku nebo hrách...nevíte čím to může být??zda pomůžou pasivky na ně nebo to je zbytečné??před tím jsem měl kartu od 8800 gt leadteku a tam šli paměti na 2140. děkuji
A kolikrát nám to tu ještě míníš vytapetovat? Nestačilo by to jednou a počkat na odpovědi?
Takze konecne jsem se dostal k tomu abych dal na 8800GT Accelero S1 s 12cm Noctuou (NF-S12).
Popravde byl to celkem boj,ale nakonec vse sedi perfektne a i to perfektne chladi.
Co me ale dostalo na kolena je to,ze po tom,co jsem to dal do PC a zacal jsem testovat,tak jsem si vsiml,ze se mi zvedla teplota na CPU (o par stupnu) - teplota bez zateze.Je to celkem zajimavy a moc to nechapu,ale nejspis je na vine ventilator Noctua NF-S12,ktera preci jen kousek nad kartou precniva,cili fouka i nahoru smerem k chladici CPU,ale ze by to tak zasadne ublizilo prodeni vzduchu mezi chladicem,to je zvlastni...
Citace:
Původně odeslal
WAR-TIN
tak posledni rivatuner uz rozezna teplotu na gpu (mozna uz to umi i starsi) figl je v tom ze defaultne je senzor nastaven v rive na neco co ukazuje 0 a musi se v setupu prepnout na tu thermaldie diodu ...
a vysledky -
G8800GT 256MB @650/1600/2000
idle 42
load 58
pasivne chlazeno Thermalright HR-03A
Prosim te muzes sem dat screen kde je to nastaveni v tom RivaTuneru??
Diky
mozno trochu mimo misu ale oplati sa kupit 8800 GT s 1 GB RAM, vyuzije to ta grafika:?: monitor mam 20'' 1600 x 1200 ;)
Rozdil ve vykonu je celkem minimalni. Tzn. vyplati se jedine, ze by byl i minimalni rozdil v cene, coz vetsinou neplati.
Ahoj. Chci koupit 8800GT a k tomu asi chladic Accelero S1.
Pouzivate ho na 8800GT ? uchladí to pasivne a nebo je nutny pridat 120 fan ?
Jsou nejaci vyrobci na jejichz PCB to Accelero nejde ? (premyslim asi o Gainward 512MB)
http://www.softcom.cz/produkt/arctic...-rev2/?flist=1
http://www.softcom.cz/produkt/gainwa...press/?flist=1
Citace:
Původně odeslal
theedge
S dobrym airflow ti Accelero S1 uchladi 8800GT pasivne tak tak, ale uchladi ji to. Pokud chces zachovat ticho a zarovne pak stahnout teploty nekam kolem cca 50 stupnu v zatezi, tak na nej pridelej 12cm vrtuli a stahni otacky nekam na hladinu 650 (to uz je neslysne). Jinak ja osobne zatim nevim o nejakem vyrobci teto karty, na kterou by accelero neslo dat (ale ruku do ohne za to nedam, vsechny jsem je detailne nezkoumal).
Já bych to ale asi pasivně nedával, asi to uchladí ale člověk tý kartě nepomůže stále se smaží v pekle. Já natom mám nalepené 2x80ky nějaké staré bzučící vrnící když je stáhnu na 600ot. neni problém a teplota tak do 55stupnů.
2theedge: Presne tuto kombinaci mam, Gainward 8800GT (512MB) + Accelero S1.
Popravde chladic tam jde nasadit, ovsem delal jsem to tak nejak v rychlosti tak jsem nejak "nevymakl" jak tam nahodit to chlazeni na pameti aby se to tam veslo vsechno.
Chladic jako takovej na GPU jede, mam na Acceleru nasazenej 120mm vetrak a nemuzu si stezovat, je to tiche a chladi to fakt dobre.
Az budu mit cas, tak snad poresim i lepe to chlazeni pameti na karte. Jen te upozornim, Gainward ma pecet na stock chladici, takze pri zmene chladice prichazis o zaruku, pokud si to nejak neosefujes. Ja jsem toto riziko podstoupil.
co byste spíše poradili na Gigabyte 8800GT TurboForce? mám ještě revizi 1 a mám pocit, že mi s chladičem odletí i case...
pročetl jsem celou diskusi, ale přesto z toho nejsem moc moudrý.
zvažuji mezi těmito dvěma:
- Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2
- Zalman VF1000-LED
u toho Zalmana je cena takřka dvojnásobná, ale to by nehrálo až takovou roli... spíš mi jde o to, zda netaktovanou grafiku zvládne uchladit i pasivní Accelero...
Citace:
Původně odeslal
MikeD
co byste spíše poradili na Gigabyte 8800GT TurboForce? mám ještě revizi 1 a mám pocit, že mi s chladičem odletí i case...
pročetl jsem celou diskusi, ale přesto z toho nejsem moc moudrý.
zvažuji mezi těmito dvěma:
- Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2
- Zalman VF1000-LED
u toho Zalmana je cena takřka dvojnásobná, ale to by nehrálo až takovou roli... spíš mi jde o to, zda netaktovanou grafiku zvládne uchladit i pasivní Accelero...
Verim tomu, ze to Accelero pasivne zvladne, ale te grafice to asi moc neprida. Pojede to, otazka je, jak dlouho to vydrzi. Ten Zalman jsou vyhozeny penize.
Kup si to accelero S1 a hod na nej nejaky vetrak, at uz 80mm nebo 120mm, urcite se ti neco vali ve skrini. ;)
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Verim tomu, ze to Accelero pasivne zvladne, ale te grafice to asi moc neprida. Pojede to, otazka je, jak dlouho to vydrzi. Ten Zalman jsou vyhozeny penize.
Kup si to accelero S1 a hod na nej nejaky vetrak, at uz 80mm nebo 120mm, urcite se ti neco vali ve skrini. ;)
díky za radu... nejde mi o taktování, ale o hluk - ono ten originální chladič je fakt pekelný a je to bezkonkurenčně nejhlučnější část počítače...
nějaký větrák se doma válí :)
Určitě Accelero S1 - při troše dobré vůle (a dobrém airflow v case) Ti tu kartu uchladí i pasivně jako mně... :cool:
2 MikeD:
Ja taky nemuzu jinak nez doporucit Accelero S1. Ale asi bych na nej alepson jeden 12cm vetrak dal (a otacky stahnout klidne na 600, to uz to opravdu neuslysis). Ja jsem u sebe zkousel Accelero S1 pasivne a teploty byly v zatezi cca mezi 70 a 80 stupni. Je jasne, ze ta karta tyhle teploty dlouhodobe zvladne, ale ja jsem prece jen pridal (hlavne kvuli taktovani a ofukovani VRM) dva 12cm vetraky na 600 otacek a teploty sly v zatezi sly na max. 50 stupnu. Zalezi tak na Tobe, jestli Ti to bude stacit chladit pasivne na nejakych 70 - 80 stupnu (hodne bude taky zalezet na pruvanu ve skrini, to se pak teploty muzou dost vyrazne lisit), nebo jestli chces mit kartu "studenejsi" s nejakym vetrakem, ktery stejne pri stazenych otackach neuslysis.
2 Darth Maul:
Malicka otazecka na Tebe: Jake mas max. teploty pri 3D Marku 05. Celkem by me to zajimalo, jaky bude rozdil v teplotach mezi moji ne zas tak slavnou skrini :D a Tvym Antecem Solo :)
Tak se taky pridam, Accelero mohu taky jedine doporucit, mam na nem jeden 12cm vetrak a pri taktech 775/1800/1950 jsou teploty (pri hrani crysis) max 46°C, coz je krasa proti predeslim cca 80°C.:mweheh:
díky pánové... Accelero už je na cestě ke mně... jen doufám, že mě poté nebude rozčilovat Freezer na procesoru... :D
Citace:
Původně odeslal
MikeD
díky pánové... Accelero už je na cestě ke mně... jen doufám, že mě poté nebude rozčilovat Freezer na procesoru... :D
Freezer je v pohode, ale tusim, ze jsem ho mel v biosu nastaveny na plny pecky (da se to regulovat) plny pecky znamena 2200 ot. zkus to v biosu zkntrolovat ... ;- )
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Malicka otazecka na Tebe: Jake mas max. teploty pri 3D Marku 05. Celkem by me to zajimalo, jaky bude rozdil v teplotach mezi moji ne zas tak slavnou skrini :D a Tvym Antecem Solo :)
Mám taky Solo, S1+Noctua S12-800@600rpm na HD3870 a v klidu cca 35°C, po několikahodinovém hraní Crysis max 50°C.
Proč to píšu - taky mě zajímá srovnání s Maulem a pasivně chlazenou 8800GT. Mě to pasivně dávalo zhruba o 6°C vyšší teploty, a to jsem měl na intaku xilence fany (teď sharkoony).
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
Mám taky Solo, S1+Noctua S12-800@600rpm na HD3870 a v klidu cca 35°C, po několikahodinovém hraní Crysis max 50°C.
Proč to píšu - taky mě zajímá srovnání s Maulem a pasivně chlazenou 8800GT. Mě to pasivně dávalo zhruba o 6°C vyšší teploty, a to jsem měl na intaku xilence fany (teď sharkoony).
No prave pasivne Accelero S1 uchladi HD3870 uplne v pohode snad vsem co znam a nemusi mit ani nejak extra dobry airflow. Vim, ze Maul mel Accelero na HD3870 v Antecu Solo pasivne, tak by me taky zajimalo srovnani s 8800GT. Predpokladam, ze teploty budou vyssi, ale zajimalo by me o kolik.
tak dneska Accelero namontuju... upřímně mě překvapila velikost toho chladiče... snad ho nacpu do skříně... :D
Jo, mohl by mi někdo říci, jak je na tom XpertVision (PALIT) se svými grafikami? myslím tím přesně 8800 GT, jestli mají dobré grafiky a jak moc jdou taktovat. Za případné odpovědi díky :)
Citace:
Původně odeslal
Saimon
Jo, mohl by mi někdo říci, jak je na tom XpertVision (PALIT) se svými grafikami? myslím tím přesně 8800 GT, jestli mají dobré grafiky a jak moc jdou taktovat. Za případné odpovědi díky :)
dle meho osobniho nazoru maji nejlepsi 8800GT (rada sonic) - vynikajici chladic, je tissi, lepe chladi, karta ma 3fazove napajeni.