To víš, že kecá. Na XP 1700+ jsem s titanem D5TB naměřil přes 60°C (čidlem v CPU) a to odpovídá těm 3100rpm. Každej CPU je jinej a každá deska měří jinak, ale ta teplota, kterou ti to ukazuje je nižší než ve skutečnosti je.
Printable View
To víš, že kecá. Na XP 1700+ jsem s titanem D5TB naměřil přes 60°C (čidlem v CPU) a to odpovídá těm 3100rpm. Každej CPU je jinej a každá deska měří jinak, ale ta teplota, kterou ti to ukazuje je nižší než ve skutečnosti je.
U mého čidla chybu nehledej, ani u toho, jaké otáčky mi deska indikuje. ;) Ten ventilátor byl zkoušen na třech různých deskách a otáčky i teplota se indikují správně. A páskové čidlo mé desky prostě ukazuje to, co skutečně na procíku je. ;) A starý ventilátor EP5-6I11 ukazoval v mé desce 4750 ot/min a úplně stejně ukazuje nyní v bráchově desce MSI 745Ultra. Když jsem svůj ventilátor roztočil na 3100 ot/min, ukazovalo mi čidlo 61°C. Ale to bylo při CPU burnu , VCore 1,85V a FSB 157MHz. ;)Citace:
Původně odeslal tetin
UPDATE - frekvence CPU při tom burnu byla 1650 MHz a Vcore jsem napral tak vysoké kvůli tomu, abych věděl, jestli to ten chladič uchladí a zda to zvládnou stabilizátory na desce. Vypnul jsem i přídavné ventilátory. Čidlo ukazovalo něco a hádám že jádro bylo přes 65°C.
Já asi na mojí desce nezjistím teplotu v procesoru, co? Jenom z toho čidla pod ním :?
Tak me ukazju D5TB TC pri teplote 63-mereno diodou uvnitr procesoru a 49 mereno perlickovym cidlem na desce.A otacek mam 2860.
Podle toho co píše Halen bys ji mohl odhadnout z otáček tvého chladiče. Jestli umí tvá deska měřit z čidla to nevím.Citace:
Původně odeslal tetin
Na 99% nee,ne :(Citace:
Původně odeslal tetin
Tyhle dohady o tom, kdo má jakou teplotu a kdo je lepší a kdo horší, mi připadají jako opravdu dost stupidní. Pokud totiž někdo machruje s 40 stupňi na XP1800+ s deskou s perličkovým čidlem pod procesorem na někoho, kdo má 50 stupňů na desce, která využívá interního čidla procesoru, připadne mi to opravdu dost trapný. A to nejen proto, že čidlo pod CPU naměří vždycky min. o 15 stupňů míň než naměříte s využitím interního čidla CPUčka. Podle mě je naprostá kravina mít za normálních podmínek při použití CPU Burnu na XP1800+ míň jak 50 stupňů bez použití vodníka.
2Millisx: hele všimnul jsem si, že máš GA-7DXE. Dost by mě zajímalo, jestli Ti jde nastavit na desce VCore voltage, popř. FSB atd. Já mam kámoše, kterej tuhle desku má a u něj to prostě nejde. V BIOSu ta možnost jaxi chybí. Poraď please.Citace:
Původně odeslal Millisx
2HonanVTR: tak tomu co jsi nameril v klidu ver. To by tak odpovidalo. Proste interni cidlo v CPU je fakt bomba a s novejsim BIOSem proste nekeca.Citace:
Původně odeslal HonanVTR
No tak to je pekne v prdeli :( . To znamena ze v klidu mam kolem 70°C a pri zatezi i pres 80°C :evil: To ten procik za chvili usmazim :evil: 8)
Athlon XP 2100+ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pri normale: 44 st.
CPU full zataz: 49-50
MB: Epox 8k5a3+
Skrina: Chieftec + 2x ventilator na 5V
Chladic: med+hlinik z Volcano 9S a vetrak z Titan D5TC
Ked som mal komplet TT 9S tak to strasne vrcalo, teraz je v PC najviac pocut disky.
Ja mam s mym debilnim chladicem a debilne usazenym zrojem pri zatezi 66 :evil: a v klidu tak nejak 58 :evil: :evil: :oops:
Tak to je dobrý. Když mě to ukazuje 44 stupňů a 2680 otáček, tak to mám jenom o nějakých 6 - 7 stupňů míň. Pokud k tomu přidám aji nějaké jiné ztráty, tak bych snad pod těch 10 vlezl. To de, i když bych tam radši měl skutečně těch 44 ;DCitace:
Původně odeslal Jan.Ko
ja sice nemam XP ale mam Durona a mam v klidu teplotu tak o 3 stupne vic nez v casu (takze case 20 proc 23) jinak kdyz se zatizi tk az 47.
Takze, kdyz mam procak na 12*166 (2GHz) a napeti na default (tj. 1,65V) tak mam ve Win98 v
idle: 34C - socket a 48C - dioda
zatizeni: 43C a 58C
jeste jsem ale nezkusil zadnej burn-in wizard... tam by to mozna jeste o nejakej stupinek vylezlo...
Ja mám max 52 stupňov s Titanom CU5TB+ vlastná termoregulácia, Idle bez zátaže >33 stupňov. Max teplota>hluk záleží od toho ako termoreg. nastavím. Pokial ho pustím bez reg./4500 ot./ tak max.43 stupňov ale to je už slušný hukot. Mám termoreg. aj v zdroji a prídavný 92mm vetrák /regulovaný na cca 1500 ot./ na vrchu case.
XP1700+@2000+ (150*11, 1,5V)
normalni teplota je 36C a nejvis mel zatim 42C... chladic Volcano 7+ na nejnizsi otacky.