Re: SSD jako systémový disk pro PC
Taky premyslim o SSD. Je otazka, kterou si nedokazu odpovedet.
OT:
Pro ty co mate SSD disky, myslite si, ze by byl prechod na SSD s SATA3 velkou vykonovou zmenou nez jit do disku s SATA2??
- OCZ (SATA 2) pisou rychlosti kolem čtení 285 MB/s, zápisu 275 MB/s
- Crucial (SATA 3) čtení 355MB/s; zápis 75MB/s
- OCZ Vertex3 (SATA 3) čtení 550 MB/s, zápis 500 MB/s
Premyslim ale porad nad Crucial SSD RealSSD C300 64GB, je to SATA3, rychlosti super, teda znepokojuje me rychlost zapisu, ale v recenzich ho chvali. Na system 64GB staci.
Premyslim nad temito disky( Samo Vertex 3 je draha mrcha, to fakt uz ne. Max do 4k bych byl ochoten dat )
SATA 3:
Corsair Performance 3 - 64GB cca Cena s DPH: 3 685,- Kč
OCZ Vertex 3 - 120GB cca Cena s DPH: 6 281,- Kč
Crucial SSD RealSSD C300 64GB cca Cena s DPH: 2 215 Kč
Crucial RealSSD M4 2,5" SSD 64GB cca Cena s DPH: 2 854,00 Kč
SATA 2:
Corsair Force - 80GB cca Cena s DPH: 3 524,- Kč
OCZ Agility 2 - 90GB cca Cena s DPH: 3 784,- Kč
Panove ktery disk by jste mi doporucili dle Vasich zkusenosti??? Klidne i nejaky jiny, je mozny ze jsem na nejaky zapomnel :-)
Dekuji
Můžu se ještě v rychlosti prosím vetřít s hloupým dotazem? Zrychlí SSD disk samotnou práci v AutoCADu (Revitu, SketchUPu, ArchiCADu)?
@Rodeo
ten crucial je nejaky podivny ne s tim zapisem
Citace:
Původně odeslal
Perfect_
Můžu se ještě v rychlosti prosím vetřít s hloupým dotazem? Zrychlí SSD disk samotnou práci v AutoCADu (Revitu, SketchUPu, ArchiCADu)?
Jen spouštění. Jiného zrychlení jsem si nevšiml (ACAD)
Citace:
Původně odeslal
Perfect_
Nepostrehol som ziadne znatelne zrychelnie okrem 1. spustania 2. citelne rychlejsich autosave (ked mam scenu povedzme 800MB, tak je to rozhodne rychlejsie a menej "obtazujuce" )
Scena v Cadu na 800MB ?? Hodlas nastolit novy svetovy poradek a projektujes nova mesta? :-D
nie je vsetko 2D co sa CAD-om blysti :D
Hlavně třeba Revit si myslím, že je svině náročná.
A co takové vizualizace v Rhinocerosu či 3DSMax? Má význam jít do SSD? Podotýkám, že notes není žádný rychlík (CD T2400,3GB ram,nyní 320GB/7200ot - ten by šel do Ultrabay)
Chlapi, vy sami musite vedet, jak ktera aplikace pracuje s diskem. Pokud se vam 30s uklada autosave, tak vam SSD pomuze. Ale pokud je brzda CPU, tak jsou SSD vyhozene penize...
Citace:
Původně odeslal
berraneck
A co takové vizualizace v Rhinocerosu či 3DSMax? Má význam jít do SSD? Podotýkám, že notes není žádný rychlík (CD T2400,3GB ram,nyní 320GB/7200ot - ten by šel do Ultrabay)
prave tu plati co som vyssie napisal (vlastna skusenost s C4D + 3D Max). Budes mat rychlejsie loadnuty model s texturami (pokial to teda bude vsetko na SSD), budes mat sviznejsi save/autosave. Tam to zacina a tam to aj imho konci.
Inak klobuk dole , robit vizualizacie na notase. Mam malu renderfarmu a uz sa mi to zda pomale, chcelo by to viac kompov.
ok díky za reakci. tak nějak jsem si myslel, že to urychlí jen věci okolo - ale i to by znamenalo zlepšení.
jinak k tomu renderování - 1) není to moje práce, naštěstí :) 2) není to práce, ale škola - a tam se ještě dá obhájit nižší kvalita a úroveň detailů, a jsou to většinou jednoduché baráky či interiery 3) i tak je to porod - na plachtu se obrázky dělají přes noc, ráno u snídaně člověk zkoukne :D
ak budes teoreticky potrebovat nejaku plachtu, resp pomoct s renderom a budeme sw kompaktibilni, kludne sa ozvi.
OT: V čem rendrujete domy a interiéry? Rhino nesnáším a s tou nádstavbou na Sketch nemám zkušenosti a jen klasický přestává stačit.
:) rhino modelování + render ve Vray - jde spíše o zvyk a největší zkušenosti s těmito než kvalifikovaný výběr z celé nabídky na trhu. další z mnoha variant na modelování je 3dsmax či na na render artlantis. ale jak píšu, není to moje práce.)
Citace:
Původně odeslal
Perfect_
OT: V čem rendrujete domy a interiéry? Rhino nesnáším a s tou nádstavbou na Sketch nemám zkušenosti a jen klasický přestává stačit.
vray alebo octane, zalezi na konkretnom zadani.
edit: pokial si narazal na modelovanie tak c4d + 3d Max, znova zalezi na zadani, co sa po mne pozaduje.
Myslel jsem všeobecně modelování plus rendr, já asi zůstanu u SketchUPu, ale chce to tu Vray nádstavbu.
Citace:
Původně odeslal
Rodeo65
Taky premyslim o SSD. Je otazka, kterou si nedokazu odpovedet.
OT:
Pro ty co mate SSD disky, myslite si, ze by byl prechod na SSD s SATA3 velkou vykonovou zmenou nez jit do disku s SATA2??
- OCZ (SATA 2) pisou rychlosti kolem
čtení 285 MB/s, zápisu 275 MB/s
- Crucial (SATA 3)
čtení 355MB/s; zápis 75MB/s
- OCZ Vertex3 (SATA 3)
čtení 550 MB/s, zápis 500 MB/s
Premyslim ale porad nad Crucial SSD RealSSD C300 64GB, je to SATA3, rychlosti super, teda znepokojuje me rychlost zapisu, ale v recenzich ho chvali. Na system 64GB staci.
Premyslim nad temito disky( Samo Vertex 3 je draha mrcha, to fakt uz ne. Max do 4k bych byl ochoten dat )
SATA 3:
Corsair Performance 3 - 64GB cca Cena s DPH: 3 685,- Kč
OCZ Vertex 3 - 120GB cca Cena s DPH: 6 281,- Kč
Crucial SSD RealSSD C300 64GB cca Cena s DPH: 2 215 Kč
Crucial RealSSD M4 2,5" SSD 64GB cca Cena s DPH: 2 854,00 Kč
SATA 2:
Corsair Force - 80GB cca Cena s DPH: 3 524,- Kč
OCZ Agility 2 - 90GB cca Cena s DPH: 3 784,- Kč
Panove ktery disk by jste mi doporucili dle Vasich zkusenosti??? Klidne i nejaky jiny, je mozny ze jsem na nejaky zapomnel :-)
Dekuji
. Zrovna jsem dostavil nove stolni pc a system jsem dal na OCZ Vertex 3 (120 GB) pres SATA/600.
. V notebooku mam OCZ Vertex 2 (240 GB) pres SATA/300.
Rozdil v rychlosti je bohuzel ovlivnen vice faktory (disky bezi na zcela nesrovnatelnem hardwaru) a nemuzu dat prime srovnani... Ale i tak me rozdil v rychlosti u Vertexu 3 prekvapil. Oproti notasu je rychlost systemu zas jinde, na cemz se pravdepodobne do znacne miry podili i lepsi hardware kolem.
Na system (a aplikace, kterych pouzivam dost) bych osobne nebral mensi disk nez 100-120, ale je to individualni. Pokud vim, je vhodne nechat kvůli zivotnosti min. 20 % stale prazdnych, s tim je take potreba pocitat.
Má niekto možnosť otestovať funkčnosť a rýchlosť OCZ Vertex 3 cez SATA II port? Moja aktuálna doska totiž SATA III nemá a výmenu dosky ani diskového radiča zatiaľ neplánujem.
Nova generace SandForce radice (SF-2000) je zpetne kompatibilni se SATA II, takze to fungovat bude ale prijdes tim o znacnou cast vykonu oproti SATA III viz anandtech.com:
It's clear to me that these SF-2000 based drives are really best suited for use with a 6Gbps interface. Performance over 3Gbps is admirable but it's just not as impressive. If you've got an existing SF-1200 drive (or similar performing drive) on a 3Gbps system, I don't believe the upgrade to a SF-2200 is worth it until you get a good 6Gbps controller.