Tak to je velmi zajímavé,už jsem o tom něco slyšel,je to už reálně vyzkoušené na ruzných tipech v praxi?
Printable View
Tak to je velmi zajímavé,už jsem o tom něco slyšel,je to už reálně vyzkoušené na ruzných tipech v praxi?
No, aby jsme se vratili k tematu... Zkousel uz nekdo 5870 taktovat? Jake jsou vysledky, o kolik jde atd....
nezkousel, neni proc :)
Obecně moc OC friendly není, co jsem viděl tak 60-70MHz v průměru (?)
Existují ale dva typy čipů, jedny s vyšší leakage a druhé s nižší. Ty s vyšší leakage mají def. nižší napětí a opačně. Tzn. první skupina by teoreticky měla jít lépe taktovat, ovšem na úkor spotřeby a většího odpadního tepla.
ale jo, ja vim, jen sem si ji prave poridil, nemam moc cas na vrtani s oc, navic oc programy nejsou odladeny a hlavne, mam ji proto, abych nemusel oc resit :)
no ja se momentalne raduju, protoze sem vystih v CZC skladovku za 9477 a co koukam, tak alza ma objednano, ale maj tam cenu 9876 (+-) !!!! takze zadny za tyden bude karet dost a levny....
muzu hodit 3Dmark 06, ale s mym cpu to bude o nicem ne :)
No,tak mě to docela zajímá:)
Nechci ti kazit radost, ale ve středu byly skladem GB v Bohemce za 8557Kč a od čtvrtka má skladem Alfa Sapphiry za 8448Kč:
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...0&SearchType=1
V pátek jsem někde viděl Sapphire skladem i za 8200...
Chlapi s váma nic není, ani taktovat se vám nechce. To je hrůza ;)
Jak dorazí ta moje, tak ji dám pořádně zabrat :mweheh:
Jinak na XS fóru je toho o taktování 5870 dost a dost...
Jej úplně jsem zapoměl napsat, minulej tejden jsem měl na test Gigabyte 5870. OC na ní bylo katastrofický. Paměti jsem nedostal ani na 5ghz, 100mhz a už artefaktily, jádro šlo bez zvednutí vcore na 900mhz ( default 1,167v ) na 925 to chtělo 2,25v, pro 950 už 2,75v a vejš to nemělo smysl.
Chladič byl ale víborně tichej a dost to zvládal ani overvolt mu nedělal problémy.
Vzheldem k problémovejm driverům a nízkýmu nárůstu výkonu proti mé stávající GTX260 @ 800 core 1713 shader 2400 mem, jsem kartu vrátil.
Jsou dvě verze jádra. První má nižší leakage, takže méně žere, ale jde hůř taktovat. Ta má 1.165V def. Druhá má vyšší leakage, takže víc žere, ale jde líp taktovat. Def. 1.125V. Takže jsi chytil tu, která se hůř taktuje, ale míň žere. Rozdíl ale stejně není velkej, podle všeho tak 50-80MHz.
Sry přehmat, mělo to bejt 1,25 a 1,75.
Jo, to vím, ale na skaldě zrovna žádná z těch 1,12v nebyla, takže jsem neměl tu možnost. To jádro beru jako průměr jsou lidi co nedali ani těch 900 na defaultu. S většim vcore a dobrym čipem se přes ten 1ghz dostat dá. Spíš ty paměti byly totální humus, tjn Samsungy, zlatá Qimonda.
Jen tak btw. GB bios a asi i jiné měl lock na 900mhz, víc to nešlo. Když to člověk nastavil a dal apply vrátilo se to na 900. Overdrive v CCC měl strop 900. MSI afterburner taky vracel na 900 když se dalo více. Ale když jsem do karty flashnul bios z Asusu, tak všechny limity pryč.
Tak už jsem dostal do pracek Sapphire 5870. Bohužel s def. voltage 1.162V. Zatím teda čekám na full WB od Mawu, ale jen tak jsem to zkusil ;)
Na def. napětí jede bez problémů na 925MHz (možná kousek víc, když jsem dal 950 tak už to zatuhlo).
Zatím jsem dal 1000MHz na 1.275V. Uvidíme co to dá s vodníkem.
Zatím to tedy i s tou "horší" kartou nevidím vůbec špatně...
Pár výsledků při 1000/1250MHz.
3D06: http://www.doncarlos.cz/3D06.png
Vantage: http://www.doncarlos.cz/Vantage.png
Vantage s mou GTX280 jako PhysX: http://4um.overclocking.cz/showpost....3&postcount=38
Neni to nic strašného, na CRT naprosto ok, jen na FullHD sonce mi to dělalo duchy, nicméně tam byl obraz nekoukatelnej na kartách kde mi na CRT připadal naprosto čistej, takže asi tak.
Jde mi o 1600x1200@100Hz, na kterem provozuju svoje CRT, coz je uz celkem na hrane analogu a je to na duchy dost nachylne... Byl to jeden z duvodu, proc jsem NV zahazoval... doufam, ze jsi mel jen vadny kus.
Čistota obrazu nemá co dělat s NV/ATI akle konkrétním výrobcem karet. Nejhorší z moderních grafik na tom byly ATI gainwardy, nejlepší co jsem měl (a mám) byla Asus Matrix GTX260. Takhle 2048x1536 75hz to bylo ok a to s levnym kabelem.
To neni tak uplne pravda. Filtry jsou sice dulezite, ale RAMDAC je lepsi na ATi a ten se projevi jasne i u vyrobcu jako MSI nebo ASUS pri porovnani ASUS NV a ASUS ATi. Moje zkusenost je, ze ASUS dava na karty stejne filtry jako Sapphire a pritom je ASUS NV vzdy mene ostra, coz je zpusobene prave RAMDACem.
No každopádně Sapphire HD2900pro = obrazově Asus 4890. Obě tyto karty jsou si roné a obě znatelně lepší jak Gigabyte 5870 co jsem měl na test.
Taže dnes dorazila GTX295 a obraz hroznej,zkusim ještě jinej kabel a pak až novej monitor....snad to klapne.
Haste: s tím analogem to bohužel nepomůžu. Nemám po ruce žádné CRTčko.
Dnes sem tu měl na hodinku Sapphire 5870,potvrzuju že Dsub signál je strašnej,je to ještě horší než GTX295,nemohl jsem se zaboha zbavit vlnění obrazu ve všech rozlišeních což se 3D týče,zkoušel sem tři kabely a dvě redukce.Obraz je neostrý,nekontrastní,nevýrazný,barvy divné,zkrátka zatím mužu prohlásit že nejlepší obraz na Dsub měla u mě MSI 4890 Cyclone a Sapphire 4870 Vapor-x.