Tak toto by ma fakt nenapadlo :) Dik, asi s tým chladičom fakt niečo bude
Printable View
Tak toto by ma fakt nenapadlo :) Dik, asi s tým chladičom fakt niečo bude
zkus si pujcit "obycejnej" Intel BOX chladic k s775 (ten ma snad alespon 1 doma kazdej) a hned budes vedet na cem jsi ;)
dej fotku co mas za chladic ? ono obcas na velikosti nezalezi zalezi spis na kvalite a zda mas dobry pruvan v casu
No zatiaľ som sa k tomu nedostal :) ale myslím že aj case mám celkom dobrý, je to nejaký Centurion, a bol som v tom, že je fakt dobrý. Zase až tak mi to nevadí, že mám len 2,9 GHz. A tuším ani bežný intel box chladič nemám, tak moc nemám s čím porovnávať.
Tak lamely sú pomerne chladné, ani ten spodný medený blok nie je veľmi horúci. Možno by len bolo treba vymeniť teplovodivú pastu.
http://img267.imageshack.us/img267/1172/mini3029.jpg
Mozna se mi to jen zda, neni ten chladic totalne ucpany prachem? Za profouknuti cistym kompresorem nic nedas a mozna se budou dit divy ;) i kdyz ta teplota lamel rika neco jineho...
Pred pár dňami som ho kompletne prefúkol, medzi lamelami prach nie je, aj keď sa to možno z obrázku nezdá. Robím to pravidelne, ak teplotka stúpne dosť nad 80 stupňov :) Takže asi to bude možno naozaj problém heatpipe.
jeste napad - kdyz odpojis vetrak, stane se s teplotou neco zasadniho?
Áno, odpojil som ho na pár minút a teplota jadier postupne stúpla nad 90 stupňov, lamely sa dosť ohriali, počítač neskolaboval. To myslím trochu podporuje moju teóriu, že problém bude v pamätiach, ktoré nezvládajú vyššie frekvencie.
v kazdym pripade ten chladic neni v poradku. s lepsim (rozumej funkcnim) pujde cpu urcite vis
muzes ho zkusit znovu nasadit, popr. vymenit pastu, ale spis to bude na vymenu
Teploty sa aj začali zdvíhať za pár sekúnd, ale tých 90 stupňov to dosiahlo až o pár minút.
90°C jsem neviděl snad ani na boxu na Q6600 na 3.2GHz prostě ten chladič je vadnej, ty teploty jsou uplně nesmyslný. Mám tady teď E8400 na 4,55GHz při 1,46V s ACFreezerem a přez 60°C se to nedostane i kdybych tomu dělal nevim co.
Asi máš pravdu. Tak možno by nebolo zlé zohnať si nejakého pasívneho Ninju.
Poradíte nejaký dobrý a nie moc drahý chladič na Socket 775?
dobra volba, navic pasuje na vetsinu dnesnich soketu
Asi na to kašlem, občas mi mrzol comp aj na 2889, vrátil som sa na 2,8 GHz, napätie mám 1,175 a teplota okolo 75 :)
Jak kašlem ? To jako vzdáváš ? Koukej si koupit za stovku teplovodivou pastu, sundej ten chladič a pořádně ho nasaď! Chci vidět 3Ghz ! - a buď rád že vůbec něco můžeš dělat, já se svojí deskou na taktování můžu zapomenout, v biosu je to zamčený, za letu nikdo neumí poradit jak a modifikovanej bios nemá ani montér od HP....
75°C tak to musí bejt stabilita...kup si za 150Kč bazarovej ACfreezer a bude to 45°C v nejhorším.
No, ja zase nie som taký fanatik, aj keď sa snažím vytiahnuť z hardvéru maximum. Hlavne by som potreboval ramky DDR2 1066 :) a možno potom ten chladič.
V každém případě, ten tvuj chladič je vadný! To už ti tu napsalo docela dost lidí, je nadmíru nerozumné ho tam nechávat.
Hej, ale ak mi to ide normálne na 2800, zdá sa mi zbytočné vyhadzovať peniaze ešte aj na chladič, ak mi to pomôže možno o 200 MHz.
150Kč je pro tebe hodně ale 1066Mhz DDR2 za který dnes lidi chtěj nesmysl si kupovat chceš.... já tomu nerozumim.
Ja to teda skúsim, našiel som jeden AC Freezer za 10 € aj s poštou, tak som zvedavý :)