Hm, já mám gfx chlazenou pasivně, nb taky, dva větráky na 1300RPM a na procáku asi 1600RPM a ve zdroji 1700RPM.... myslím že to je tišší než volkáno na low :wink:Citace:
Původně odeslal Westler
Printable View
Hm, já mám gfx chlazenou pasivně, nb taky, dva větráky na 1300RPM a na procáku asi 1600RPM a ve zdroji 1700RPM.... myslím že to je tišší než volkáno na low :wink:Citace:
Původně odeslal Westler
Trosku OFF TOPIC ocom tu kecate ne ??
Hmm, to asi jo. Me to ale nevadi ... usnout se u toho da a to je hlavni ;DCitace:
Původně odeslal Marty
No tak som zobral tu Baracuddu 7200.7 80GB a je to parada. Nevydava absolutne ziaden zvuk = absolut tichy a vykon je fantasticky =HDTAch Read Spead : AVERAGE:46100KB/S (MAX:61200 MIN:24500) a CPU Usage 12.9%
Vyda aka parada. A kde su super vykonne IBM :wink: ;DCitace:
Původně odeslal cox
říká ti něco seek time :roll:Citace:
Původně odeslal AjsTi
Presne som vedel ze zareagujes :wink: Ale ano , kazdemu vyhovuje nieco ine , takze zbytocne je polemizovat ci ten je lepsi alebo ten. Ty mas svojho favirita a ja svojho 8-)Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
oprosťme se od toho, jestli je lepší ten nebo jinej disk, ale upřímně řečeno - myslíš si, že je důležitější mít o 5Mb/s max raw read/write nebo o 3ms (cca +-20%) lepší seek time ??? máš OS v jednom kontinuálním souboru nebo v 5000 malejch souborů, který jsou každej někde trochu jinde ???Citace:
Původně odeslal AjsTi
nejde tady o typ disku ale o to, že sekvenční čtení/zápis se prostě moc nepraktikuje...max na střih videa a pokud to s timhle myslí někdo opravdu vážně, pořídí si SCSI :smoke: :wink:
Naprosto s tebou souhlasim.Bohuzel jsou mezi nama taci kteri berou vykon disku jen podle score v Sandre :roll:Citace:
WD rulezzzzz - ono je to hodne vec nazoru :| ale nemohl sem si to odpustit ;D
disky ktere sem vlastnil :
1. WD Caviar 4.3GB - bezi dodnes bez BB
2. Quantum 12GB rychlejsi ale hlucnejsi nez vise jmenovany (TRAKTOR)
3. WD 800BB mam ho uz 8 mesicu a nemuzu si ztezovat
jinak kamos ma WD Caviar 200MB tusim z 94 a bezi dodnes bez BB a to ho vozi na kole ;D (jezdi jak cvok)
pak mam 3.2GB od znamych, uz ma lecos za sebou a je bez BB a OK
Zeby to druhy :idea: No podstate , to co robim , mi disky stacia dostatocne a som rad ze su hodne ticho. Takze ja mam svojho favorita. Zatial som nestrihal video a v najblizsej dobe sa nechystam.Citace:
nechapem co ma kazdy s tym prehrievanim Seagateov ??? ja mam uz 3. seagate a este nikdy som nemal problemy (2x barracuda ATA2 a ATA 4, 1x 5400ot/m ). Ale kamos kumne nosi 120GB maxtor a ten ma cca 53C pri kopirovani (dlhsie ako 5 sec sa na nom neda udrzat ruka !!!)a 80GB Barracuda 7200.7 mala u mna cca 44C !!! a to este Seagate bol o malinko rychlejsi ked som ho meral (ako Maxtor), takze neviem ci mam iba stastie na take Seagate co nekuria alebo kazdy robi s tymi diskami blbosti. Ja moju ATA IV nechladim a ma max cca 41C. Ale ja si kupujem Seagate Hlavne kvoli tomu ake su tichucke oproti konkurencii...Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
Kamos mal 3WD a vsetky mu odisli, dalsi kamos mal 2 Maxtori - odisli, dalsi kamos mal tiez 2 Maxtori a odisli atd (co poznam ludi asi 10 odisiel Maxtor a nikomu Seagate !!!) Nakoniec som ich prehovoril aby si Kupili Barracudu 7200.7 a vsetci 3 ju kupili a su nadmieru spokojni, SEAGATE = ticho+nie najvyssia rychlost+najlepsia spolahlivost... tych 2-3 MB/S sa neoplati na ukor spolahlivosti... aj IBM su dost problemove, hlavne zacinaju dost klepat po dlhsej dobe :(
ale necham to na kazdeho nech si vyberie sam disk :)
btw: najlepsie na tom je ze ti dvaja kamosi co mali Maxtor sa boja disk co i len vybrat z PC aby sa nepokazil a ja ho buchcem do vacku a beham s nim vsade a nic mu neni, a este nikdy v zivote sa mi disk nepokazil, neviem ci je to nahoda ze ak sa bojis ze sa pokazi, tak sa ti naozaj pokazi ;D ;D ;D
Jak je na tom muj soucasnej vidite (BB) takze asi pude no spis ho tam odnesu na reklamaci a necham si vratit prachy Tu tak vsichni chvalej tu barcu tak to vyzkousim Maxtora sem mel po**al se po pul roce dalsiho co mi dali sem dal radsi holce dost se prehrival...
tot me zkusenosti..
btw objasnite mi niekto strucne a jasne aky je rozdiel medzi barracudou 5tkou a 7200.7 .. oboje 8mb ... what`s the difference? ktora je lepsia?
MadCap
Jak oboje 8MB ?? TYm myslis cache ?? BV nema 8MB cache a B7200.7 ma len 120GB 8MB cache. Aspon co ja viem. A BV od B7200.7 sa lisi tym ze B7200.7 ma asi o 130MB/s rychlejsi vnutorny prenos a asi o 10-15 MB/s rychlejsie citanie a o par MB/s zapis. No vraj BV ma rychlejsi seek (pristup k suboru). Asi tolko co ja viem. Ak som tu povedal dajaku blbost alebo nieco nepresne tak ma opravte :) DIKICitace:
Původně odeslal MadCap
no par blbosti >>Citace:
Původně odeslal cox
http://www.seagate.com/cda/products/...85,581,00.html
http://www.seagate.com/cda/products/...85,572,00.html
mrkni na to ... aj bar 5 ma 8 mb cache, ja chcem len vediet ze preco by mala byt 5tka lepsia, ktosi to tu tvrdil ..(jezevec?)
MadCap
NO prave si mi len dokazal ze to co som pisal ze BV ma 8mb cache len v 120GB verzii aj to len pri jednom modele a B7200 maju 8MB cache vo verzii so SATA ...Citace:
Původně odeslal MadCap
A preto niektori povazuju BV za rychlejsiu, pretoze je rychlejsia v seeku oproti B7200.7 ktora ma ale rychlejsiu vnutornu priepustnost...
to jsi měl na müsli asi mě... ;DCitace:
Původně odeslal MadCap
já to tvrdim proto, že o 10Mb/s rychlejší čtení a o pár mb/s rychlejší zápis je sice hezká věc, ale nenahradí to v praxi téměř o 20% pomalejší seekování... :?
2 cox: ze Bar V je rychlejsia v seek-u ako 7200.7? ??? By si si mal pozriet tie datasheety este raz :wink:
jenže datasheety jsou u Seagatu akorát tak na h**** :evil: :evil: :evil:Citace:
obidve verzie su v 120GB velkosti dostupne pri ATA pripojeni z 8mb cache a to ma zaujima ... sorry za OT v threade o 80gb ale zakladat zvlastny sa mi moc nechcelo a bolo by to k hownu ;)Citace:
Původně odeslal cox
MadCap
Moje testy Cudy V Plus http://sweb.cz/dada/HDTach-CudaVPlus-ATA.png a 7200.7 http://sweb.cz/dada/HDTach-Cuda72007-ATA.pngCitace:
Vice testu http://sweb.cz/dada/disk.htm
7200.7 Plus jeste budu delat.
Ja som napisl vraj je rychlejsia v seeku. Ja to odkusane nemam ani neviem ako to mam stopnut ja som tu len citoval skusenosti niektorych napr. Kukla Kuklovic .... Takze hned neprud PLS ...Citace:
2MadCap : to stacilo napisat ze ty vies ze su len 120GB Barce s 8MB cache a bolo by to .. :) To som hned mal napisane aj vtom prispevku od ktoreho sa odvinula tvoja reakcia na moju .. :) klad nato .. :wink:
uhm sorry my fault .. :)Citace:
Původně odeslal cox
MadCap
skus zobrat cca 11000 (aspon 1GB) suborov a daj ich kopirovat na 7200.7 a potom to skus na inom disku a uvidis rozdiel v seekovani. (kopiruj z disku na ten isty disk-particiu aby to bolo presne), potom skus nejake velke subory aspon 5GB a skus skopirovat to na disk a takto sa mozes hrat az kym nezistis co je najlepsie.... ja si aj tak kupim 7200.7 (mozno aj plus ;D ) len preto ze Seagate su bezproblemove 8-) disky oproti IBM, Maxtoru a WD...,,, pri disku mi vytazispolahlivost pred vykonom ;D a zeby seagate mal o 20% horsi seek neverimCitace:
Původně odeslal cox