nedival jsem se ale je porad jeste k mani ta anonymni za dve kila? pri takove vymene jako probehla u Davida je to asi jednodusi reseni...
Printable View
nedival jsem se ale je porad jeste k mani ta anonymni za dve kila? pri takove vymene jako probehla u Davida je to asi jednodusi reseni...
Prca je, ze v Telicich se na elektronickou kartu jezdi uz 10+ ?? let a zadny miliardy to nestalo. Je to bezdratova chipovka, bud funguje jako litacka nebo jako dobijeci srajtofle (lze i kombinovat - napr lze zaplatit za spolucestujiciho bez litacky).
Já myslím, že tohle je i v jiných městech, kde nevládnou bémosmradi :-D BTW nevíte někdo za kolik magistrát ty karty nakupuje? Já slyšel nějakou celkem absurdní částku (v porovnání s běžnými cenami čipovek), navíc vzhledem k tomu, že karta praská a zřejmě na ní není ani možné zaznamenat, že dotyčný je student (aby nemusel s sebou celý rok tahat "papírek s razítkem")? Bohužel už si tu sumu nepamatuju, tuším, že mi jí říkal šéf, když jsme do práce pořizovali čipovky na evidenci docházky :-)
Já z praxe vím, že určitý druhy RFID tagů stojí např. kolem 30kč, ale přehled o tom moc nemám... zkusím zjistit, zda dodáváme i karty tohoto typu a za kolik :)
Bezna MO cena chipu je +- 100Kc (je jedno jestli v podobe karticky nebo privesku na klice). Kdyz se to ovsem bude kupovat ve velkym (= v praglu milion urcite) tak to sleze na jednotky Kc.
tak uz na mne doslo a vypada to, ze si budu muset poridit kartu taky... co je velice zajimave ze kdyz dam na papiru sve rodne cislo apod tak je karta zadarmo, ale kdyz je anonymni tak stoji 200kc, pricemz selsky rozum rika, ze s takovou kartou je mene prace ne?
nevite jestli je mozne tohle nejakym zpusobem zalovat?
diky sasha
tak nevim jestli jste to nekdo pocitali, ale dle ceniku:
4x ctvrtletni = 5920 kc
1x rocni = 6100
pricemz ctvrtletni pres opencard stoji 1880...
v pripade anonymni karty + 200 kc ktere u te FREE zaplatite jak vidno v poplatcich za tarif
Klíč je v tom, srovnávat srovnatelné...
4x čtvrtletní PŘENOSNÁ (anonymní) = 4x1880 = 7520 Kč
1x roční PŘENOSNÁ (anonymní) = 1x6100 = 6100 Kč
4x čtvrtletní NEPŘENOSNÁ (neanonymní) = 4 x 1480 = 5920 Kč
1x roční NEPŘENOSNÁ = (neanonymní) 1 x 4750 = 4750 Kč
Obávám se, že jsi Ameriku neobjevil, měl-li Tvůj příspěvek znamenat, že 4x čtvrtletní < 1x roční ;D
Pokud ne, tak prosím o vysvětlení, co mělo to srovnání jablek s hruškama v případě roční x čtvrtletní vlastně vyjadřovat ;-)
spravna poznamka,
bohuzel moje kalkulace byla zalozena na predpokladu, ze je mozno pouzit i jinou neanonymni moznost nez je opencard pri stejne cene, takze muj omyl.
jelikoz u neanonymnich jsou dve moznosti
kdyz jsem se ptal na informacich tak mi bylo receno ze nema smysl pro ctvrtletni porizovat anonymni kartu kdyz dobiti stoji stejne jako ctvrtletni jizdenka - 1880 coz mi nedava smysl, proc bych si mel anonymni kartu dobijet draz nez kartu u ktere musim dodat veskere sve osobni udaje.
nedal by se na to najit nejaky paragraf? prijde mi to jako tlaceni do policejniho statu...
imho jde o to, že na anonymní může jezdit více lidí
Mě by spíš zajímalo, jak je to s tím, když vás revizor "chytne", tak si můžete jen nechat napsat papír a pak jít ukázat tramvajenku do centrály DP a zaplatíte pouze pade za dodatečné předložení dokladu... Funguje toto i s anonymní jízdenkou? Protože pokud ano, tak si dokážu představit, že by se třeba pro dva tři lidi vyplatilo koupit si dohromady jednu anonymní a tu používat, když jsou náhodou nachytáni, pro předložení dokladu... Mně osobně třeba za poslední rok revizor kontroloval kolikrát, dvakrát? Moje sestra si zapomněla koupit kupon někdy v dubnu, pak to nějak pustila z hlavy a chytli ji až v listopadu, čili s cenou pokuty 700 (nebo 800?) se jí to pořád ještě královsky vyplatí :-)
Myslím, že DP tou vyšší cenou kompenzuje právě toto...
Ovšem tak si říkám, že nevím jak by to bylo s tou anonymní realizováno, ta "kontrola dokladu ex-post na přepážce", neb ta úřednice tam musí napsat podle jakého dokladu to bylo zkontrolováno... A když spáruje číslo opencard s vyplněným papírem kde je jméno, adresa dle občanky a r.č. od revizora, tak ta anonymita jaksi ztrácí kouzlo :-D
berraneck - to je pravda, ja to porad srovnavam (mozna spatne) treba s londynskou oyster card - zaplatis par liber za kartu a dokoupis si pak jakou jizdenku chces, prijedes za pul roku a dokoupis jizdne jake potrebujes (5dni, tyden apod) neni k tomu potreba zadny doklad ale taky to nestaji takovy prachy....
david - to popravde nevim, ale predpokladam, ze kdyz se nebudu chtit prokazat obcankou tak zavolaji policii
jezevec - a co antimonopolni urad? prece jen je to umyslne znevyhodnovani urcite skupiny lidi, jen diky tomu ze nemaji treba jinou moznost a vlastne i nucene ziskavani osobnich udaju, ktere vlastne vubec nejsou potreba
Nezapomen, ze si v CR a navic v praglu, se podivej jak tam zase sici po volbach nalezli. jestli se prazaci nevzmuzou uz ani na obnoveni slavnych tradic, tak dobre jim tak.
BTW: uz sem psal, v teplicich se na karty jezdi uz mozna 15? let a zadny miliardy ani zadny estra osobni udaje - jednoduse das adresu stejne jako na litacku, zadny souhlasy ze by ti z toho mohli neco strhavat .... pravda, nezaplatis stim za parkovani ani nedostanes slevu do muzea (kolikrat rocne to asi tak nekdo resi ...). Nikdy sem ji teda nemel, paac pro me postrada smysl - kam dojdu pesky za 10 minut pojedu MHDckem 20 a na vetsi nakup stejne musim autem.