Re: Jaký záklaďák pro APS-C?
presne ako hovori Maul, pre indoor eventy s bleskom je jedine Manual to prave, nastavis si parametre podla HO a okolneho svetla, aby ti rozumne prisvetlilo okolie a samotny blesk ti len jemne doblyskne zaostreny objekt, fotil som tak doteraz v tychto podmienkach vzdy a neviem si predstavit ako inak by som musel rozne prihadzovat EV aby som dosiahol zelany efekt v Av ci S mode.
A pokial to nie je zrovna diskoteka kde by ti nejaky stroboskop mohol zasvieti priamo do objektivu a prepalit tak celu scenu tak nemas problem s pohotovostou tohto riesenia :)
Re: Jaký záklaďák pro APS-C?
Co se týká vámi popsaného postupu použití blesku, tak to budu muset ještě vyzkoušet. Trošku jste mi pootevřeli dvířka, do dalšího "levelu" fotografie. Díky.
Jinak co se týká záklaďáku pro APS-C (350D), tak to jsem po vééélmi dlouhém vybírání a zkoušení koupil tady na 4u od tominka Canon 17-40 F/4 L USM a zatim se mi zdá, že je to konečně to pravé, co jsem sháněl. A i když co se týká práce se systémovým bleskem - budu muset hodně zkoušet (viz. výše), tak díky F/4 se docela dá fotit i na P nebo Av... Co se týká kresby, tak jsem taky zcela spokojen. Také spolupráce AF na 350D s L-kovým 17-40 je taky bezproblémová (což u jiných objektivů nelze říct - a to nejen u non-Canon skel).
Takže díky všem za tipy a rady.