-
Re: obycejna klavesnice - druh na vymreni?
Citace:
Původně odeslal
russianblue
necetl sem celou diskuzi,ale osobne pouzivam
Keytronic KT1000 (doma) prace pak nejakou starou Compaq (nejtezsi klavesnice co znam).
V zasobe doma mam pak Lenovo ThinkPlus Preferred Pro USB Keyboard
ps:moznost sehnat starsi (nekdy nerozbalene) klavesnice co se do CR vozi v IT srotu z anglie. cena nizka (tip tak 30kc/klavesnice - lesi vzit vice kusu - prodava se to tu na vahu, nebo se to odveze do turecka :D)
Ta Lenovo klaveska, to je ta s tim FingerPrint readerem? Jaká je? Uvažuju o ní, vzhledem k mé plánované migraci PC na notebook+dock kvůli čtečce, protože prst používám hodně. Ale dá se i koupit jenom čtečka, takže kdyby nebyla dobrá tak ji mít nutně nemusím :)
-
-
Mysim, ze mam podobnou doma - nizky zdvih, ticha, prijemna. Koupil jsem ji jako jetou za nejakych 20Kc - ma tedy nemecke rozlozeni, coz je mirne neprijemne. Co je na ni hezke je, ze kabel ma pripojeny rj45-like konektorem. Co je horsi - jde spatne rozdelavat.
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
Ta Lenovo klaveska, to je ta s tim FingerPrint readerem? Jaká je? Uvažuju o ní, vzhledem k mé plánované migraci PC na notebook+dock kvůli čtečce, protože prst používám hodně. Ale dá se i koupit jenom čtečka, takže kdyby nebyla dobrá tak ji mít nutně nemusím :)
je to ta bez ctecky
http://www.softchoice.com/catalog/pr...R=M92992_US_EN
akorat k ni nemam tu operku na ruce :(
jinak tu klavesnici hodnotim tak 7/10 (solidni build,ale pro pisare to neni-kdyz se na ni podivas ze strany, tak pri naklonene klavesnici jsou naklonena i tlacitka-napriklad ty keytroniky pri naklonene klavesnici maji tlacitka tak, ze vytvari jakoby kaskadu). Rozhodne je ovsem lepsi, nez vsechny geniusy, chcickony a obdobny shitky...
-
Můžu srovnávat, protože IBM klávesnic a teď už Lenovo kbd, mi prošlo rukama celkem dost a na tu chicony nedám dopustit, takže bych ji shitem rozhodně nenazýval!
-
Ty Chiconky právě dokazují, že líbivý design (a co nejdebilnější rozložení/zpřeházení* kláves) není zdaleka všechno, co je potřeba pro dobrou klávesnici, na níž s epohodově píše...
*Logitech a jeho hrátky s obrovským Delete a zpřeházenými editačními klávesami
-
Já jsem zastáncem toho Britského typu, velký enter, velký backspace a tlačítko backslash vedle levého shiftu rozhodně bych nic jiného nechtěl . A zvyknul jsem si i na nové rozmístění navigačních kláves od Logitechu s velkým deletem a vyhozeným inzertem , tuto oblast jsem stejně nikdy moc nepoužíval takže si libuji na velkém deletu.
-
Velký Delete proklínám coby uživatel, který začínal ještě pod DOSem, používá souborový manažer, za 13 let jsem nepřišel na chuť "průzkumníkoidnímu" ovládání a tak se mi Insert sakra hodí, nehledě na psaní textů...
Pokud někdo přijde k XP a zaučíme ho na průzkumníka, těžko pozná výhody Windows Commanderu...
Takže pro mě klasický vzhled Chicony 5311/5911/2961... A kdyby se někde objevila klábosnice Mitsumi... Ty také neměly chybu.
Hodně to také závisí na tom, jak si na to člověk zvykne, malý backscape mi nevadí a to přestože píšu už delší dobu poslepu bez správného prstokladu, ovšem s malým Enterem bych se utrápil nezávisle na tom, zda by rozložení klábosnive bylo britské (spíš německé) nebo americké...
-
Citace:
Původně odeslal
peta303
Pokud někdo přijde k XP a zaučíme ho na průzkumníka, těžko pozná výhody Windows Commanderu...
z tohoto důvodu jsem absenci Insertu taky proklínal, ale jak sám píšeš zvyknout se dá na ledacos a dnes už mě ani nenapadne nic jinýho než v Commanderu místo Insertu používat myš i když uznávám že je to trošičku těžkopádnější
ono je to vše o tom kolik toho má s PC člověk za sebou, návyky se obtížně mění, já si teď zvykám v práci na malý Enter a na klasické rozložení editačních kláves a plynule přecházím doma na svou obstarožní Logitechku (velký enter, velký delete) .. nějakým těm překlepům a nadávkám se nevyhnu ale vadí mi to daleko míň než např. nízký zdvih kláves, experimenty s velikostí či tvarem funkčních kláves, nebo malý či opačný náklon
-
jj, je to těžce o zvyku. Já sám jsem ještě naučen na "Borlandovské" zkratky Ctrl+Ins, Shift+Ins (pro neznalé je to stejné jako Ctrl+C a Ctrl+V) a i ve Windows používám víc klávesnici než klikačku, tak se bez Ins prostě neobejdu.
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
jj, je to těžce o zvyku. Já sám jsem ještě naučen na "Borlandovské" zkratky Ctrl+Ins, Shift+Ins (pro neznalé je to stejné jako Ctrl+C a Ctrl+V) a i ve Windows používám víc klávesnici než klikačku, tak se bez Ins prostě neobejdu.
+1 ale 100%ne
Zvykol som si na klasicke OEM Logitechy - klasicke rozlozenie klaves, podlhovasty maly enter, velky backspace, pod nim backslash a velke shifty.
-
Já ins použil asi 10x v životě :) . S pc jsem začal až na win 98 jako samouk a klávesové zkratky mě nikdy moc nechytly . používám ctrl-c a ctrl-v a jsem spokojen :)
-
to aless: Ano. Nezáleží, kdy jsi začal PC používat, ale jak ho používáš. Můj tát používá PC od 89 a v životě ins nepoužil (tedy pokud vynechám používání NC). Většina "profesionálů" prostě zkratky používá, protože je to rychlejší. Ty multimediální klávesy jsou také vlastně jakousi "zkratkou". Někomu takové klavesy vyhovují, protože používá hlavně Poštu. Stejně tak je pro "programátory" důležitý Ins, End, Home...
-
A co tahle http://www.alza.cz/klavesnice-enerma...ium-d70310.htm
Vypadá docela dobře, akorát nevím jestli by mě neprudil ten hliníkový převis před klávesnicí, normálně mám ruce položené na stole a bojím se aby to nestudilo.
A ještě
http://www.kasa.cz/pocitace-prisluse...ung-pkb-8000b/
http://www.xcomputer.cz/multimedialn...-2--d79644.htm
Zkušenosti?
-
Tak už několik týdnů používám Chicony 2971 a bublám si spokojeností. Můžu vřele doporučit.
Asi si preventivně sjedu koupit ještě jednu.
Rozhodně dávám 11/10 bodů.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Tak už několik týdnů používám Chicony 2971 a bublám si spokojeností. Můžu vřele doporučit.
Asi si preventivně sjedu koupit ještě jednu.
Rozhodně dávám 11/10 bodů.
ano taky jsou několik měsíců chrochtal blahem , ale před pár dny se evidentně oběhla plastový trh v levém altu a musel jsem ji odstavit, klávesa začala drhnout :mad:. já už fakt nevím, jedině snad das keyboard, tak se nemá co z heldiska levných plastů podělat.
-
koukám tolik náročných lidí :) já už asi 5 let používám černou hp právě bez win tlačítek a x funkčních.... to je asi vyloženě o člověku a o tom kdo ji k čemu používá.....a taky rozdil doma/prace
koukam to odhalilo prašno co tam mam du to utřit fuj ...
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
ano taky jsou několik měsíců chrochtal blahem , ale před pár dny se evidentně oběhla plastový trh v levém altu a musel jsem ji odstavit, klávesa začala drhnout :mad:. já už fakt nevím, jedině snad das keyboard, tak se nemá co z heldiska levných plastů podělat.
A to je další výhoda. Cena. Podělá se a pod 150 máš novou :)
-
No ono jak se to vezme, já měl kdysi taky Chicony a vpohodě i když po čase už ten chod tlačítek nebyl úplně košer. Teď mám Logitechku a ta tedy přežila kde-co, hlavně ty hovádka na koleji. Stačí ji jednou za čas vyčistit a je jako nová. Když jsem za ni kdysi dával 500,- tak se mi smáli, ale oni za tu dobu vystřídali těch klávesek za 150,- celou řadu.
-
a to je přesně ono. já nechci každých pár měsíců měnit klávesnici. já chci koupit jednu kvalitní a fungovat na ní co nejdéle. bohužel při dnešní nabídce slim eye-candy-funky klávesnic s milardou multimediálních tlačítek, supernízkým profilem a překopaným rozložením je to nemožné. teď jedu na 2961 a modlím se aby vydržela. pokud totiž že, tak pak už fakt nevím (a dávat 99E za daskeyboard se mi nechce ani v nejmenším). nemáte někdo volnou dolbyovku ;-)?
-
Tady mate clanecek http://cdr.cz/a/25052 , dela se pry v nekolika variantach enteru a klaves kolem. Co vic, jde o klavesnici spinacovou => mela by opravdu vydrzet hooodne dlouho.
-
však jsem ten článeček před pár hodinami sesmolil, nicméně stále platí, že ta cena je na můj vkus trochu scifi.
-
Ono jak se to vezme, pokud nepredpokladas ze vymena klavesnice co 1/2 roku je "normal". Ja mam za poslednich 14let druhou klavesnici, tudiz me nejaka ta tisicka za neco, co vydrzi 8+let nevadi.
Rozhodne je to trvanlivejsi investice nez grafarna.
-
Mam Hyundai z roku 1993. Myslim, ze vydrzi este dost - napisy na klavesach nejavia ani naznaky opotrebovania. Klavesy funguju tak, ze su tam dva pliesky (kontakty), ktore su normalne spojene a pri stlaceni sa rozpoja. Parkrat zacali niektore klavesy blbnut - stacilo trochu oskrabat a funguje dalej. Obcas ju vycistim a vyzera ako nova.
-
ta DAS vypadá cool, ale na tom videu se mi zdá že strašně klape a má velký zdvih. Já si zvykl na zdvih menší a místo klasických spínačů takové ty X-spínače a přijde mi to supr, píšu na tom mnohem rychleji než na vyšších.
Neznáte někdo tu Enermax Auroru?