Zkus real temp...kolik to bude ukazovat
Ale nechapu jak muze mit teplota procesoru jen o 3 stupne vyssi teplotu jak teplota v pokoji...
Printable View
Tiez tie teploty "trocha nechapem", ale zostava je stabilna, tak to neriesim. Toto su teploty v RealTemp a v Everest-e. Inak CoreTemp a Everest mi ukazuje rovnako - myslim teploty jadier.
http://imageshare.web.id/images/y7z7vcik6zbinmqzi5a.jpghttp://imageshare.web.id/images/423d...kd7rwkpq4e.jpg
Tak včera jsem konečne po týdnu měl čas vymenit svoji E8200 za E8400 co jsem pořídil a oproti moji 8200 co jsem měl předtím ta 8400 topi jak svině... jedno jádro ma 40stupnů a druhy 51 iddle na základní frekvenci i na 3600mhz.Fakt nic moc :(
Uvidím večer jestli se to zlepší až se nová pasta zapeče ale myslím,že o nic moc lepší to už nebude.. :(
To zvýšení teploty jsi ověřil i fyzicky? Máš teď výrazně teplejší chladič a teplotu v bedně? Vzhledem k tomu, že tu jsou lidé, kterým se s E8400 v IDLE ukazují teploty jako 25°C, začínám mít téměř jistotu, že problém teplot řady E8x00 tkví právě v jejich chybném odečtu...
Právě,že ninja mi příjde pořád stejně teplá... ale zaráží mě ten obrovský rozdíl teploty 1 a 2 jádra... Zátím to testuju a co jsem zkoušel davá vpohode 420x9 na def 1.225V.Ale nelíbí se mi právě ty teploty.... :(
Jestli je to tak jak řikáš tak je to zajímavý... přece jen ta moje E8200 má teploty doost realný
U mojí E8200 (default) taky mívám rozdíl mezi jádry kolem 10°C...nějak mě to netrápí, považuju to za normální.
btw, teploty mám v idle 45/41 a v zátěži zhruba 56/50 + se někdy objeví větší výkyv mezi jádry. Přes 60 se dostanu jedině když běží delší dobu Orthos.
Chladím to pasivně (Ninja), s Noctuou S12 na 600 otáček spadnou teploty asi o 4°C. Vím že tady jsou lidi co mají za podobných podmínek nižší teploty, takže mám buď horší kousek nebo je problém v čidlech. Taktoval jsem zatím jenom lehce a teploty stouply málo (teď už si přesně nepamatuju).
Co se týká teplot tak už to neřeším... zkoušel jsem i test bez chladiče :) a akorát mě to utvrdilo,že ty teploty co ukazujou všechny ty softy jsou zvláštní.Takže si hold počkám až bude nějaká nová verze softů a bude to ukazovat to co má.
Když na to teď tak koukám, tak je to evidentě špatný soft. Protože aby měly po náběhu PC obě jádra teplotu 41°C když teplota v case je 5°C, tak to je sakra divný :-) A vlastně si nepamatuju že bych tam míň než 41 vůbec viděl...
Taky to nejak nechapu.
Od utery mam e8400 a na nem Noctuu NH-U12P a mam celkem rozdilne teploty v programech.
V biosu mi to ukazuje 27, v coretempu 30/34, v realtempu kde dam v idle calibration ++ 32/35 a v everestu 35/39.
Je to mozna i tim, ze si pasta jeste poradne nesedla.Takze nevim, cemu mam verit :)
Ale jak psal Khadar, je divne, ze po zapnuti pc je hned teplota 35/39 v everestu, trosku divne