Srovnání frek. průběhu sennů a beyerů:
http://www.headphone.com/technical/p...are+Headphones
Printable View
Srovnání frek. průběhu sennů a beyerů:
Jasny na to uz sem upozornoval, a ono to i relativne sedi, jak jsem ted u Kuby zkousel DTcka, tak maji na tracku kde jsou ciste ty nejspodnejsi basy na ne vetsi duraz nez HD580, jenze ty jsou zase diky tomu ze maji trochu vic tech vyssich basu takovy dynamictejsi. Me kupodivu ani tak nevadily vejsky DTcek (taky uz sem hluchej dedek :D), spis me prisly ty DT takovy syrovy bez naboje. Pak sme zkusili je napichnout na my Indigo, to diky tomu ze je hodne dynamicky a hravy jim trochu obrousilo hrany a bylo to mym usim prijemnejsi nez z Kubova komba CS4398 a NatSemi.
jj, ty vejšky sedí. Zkoušel jsem je u s650 vytáhnout tak, aby se podobaly DT880 (ve foobaru2000 + plug-in Electri-Q), a fakt jsem musel na některých místech tahat o víc než +10dB. Na můj vkus bylo těch výšek u dt880 zas v mnoha skladbách moc, některé žánry (zejména rock, metal apod. jsou na nich neposlouchatelné), nicméně na akustiku je to přesně naopak - senny 580 i 650 barví, sice hezky, ale je to tak. Jsou díky tomu univerzálnější (neberu teď v úvahu hrátky s eq), ale akustika je na DT880 mnohem lepší, nástroje znějí opravdu reálně, takový klarinet, saxofon, trubku atd. jsem ze sluchátek ještě neslyšel. Upřímně začínám uvažovat, že si dt880 pořídím právě na takovouhle hudbu a trochu u nich zreguluju výšky, aby mi to neuřízlo uši. Dál pro mě dt880 vynikají v podání prostoru, nástroje se mi dařilo lokalizovat výrazně přesněji. Navíc jsou DT pohodlnější - senny si pořád posunuju sem a tam, a přesto se mi uši neustále někde dotýkají, nebo aspoň mám ten pocit. DT jsou v tomhle bez problémů, navíc mají příjemnější přítlak.
A ještě k sennům 650 vs 580 - u mě vítězí 650 - mírně detailnější, vyrovnanější, příjemnější, reálnější.
Ještě pokukuju po AKG k701, ale ty se ve výškách taky pěkně propadají:
Tak, presne sme to zkousely u Kuby, on pustil jeho akustickou muziku a tam me beyery vubec nevadily, kde neni dynamika v hudbe nevadi ze ji sluchadla moc nemaji pac ji hrat nepotrebuji a naopak jejich schpnost presne umistovat nastroje byla na tudle hudbu super. Pak sem si tam pustil ja co se libi me a tam to uz takova slava pro me nebyla. Ne ze by hraly spatne, nrepsne atd, ale chybel tomu drive a misty nemel zvuk objem.
Proste chce to si koupit sluchadla na muziku co clovek posloucha a jelikoz ja na akustiku fakt nejsem, proto nepreferuju DT, coz neznamena ze jsou to spatny slcuhadla.
650tky sem nezkousel, mam moje modly 580 s 600 mrizkama a 650 kabelem a spolu s Indigem se me zvuk VELMI pozdava. Hraje to hezky vyvazene a dynamicky.
To indigo musim vylozene pochvalit...hladkej hedvabnej zvuk, me kombo je opravdu syrovejsi s vetsimi rozdily mezi slozkami zvuku, skoda, ze jsme zapomeli zapichnout ty DT do nada, nebo yamahy, protoze tyhle zdroje zvuku umej docela pekne dokrmit prave stredy(at uz muzikou nebo nachytanym bordelem) a vyrazne vetsi vykon tech vystupu dava tem sluchatkum to co potrebuji a proto sem je tehdy koupil i kdyz je ted posloucham uplne jinak(vyssi hlasitost s nizsim vykonem sluchatkacu jim neslusej tolik jako nizsi urovne hlasitosti s nakopnutym zdrojem.
Ted tu zkousim YAMAHU 797 s ADAM ANF 10...to myslim by mohla byt nezahuhlana pekna kombinace bez dunivych basu jen 7´woofer...narozdil od 8´v B2031P, ale asi nakonec necham ty behringery, protoze NAD je umi pokrmit az je soupnu na stojany pod okno budu spokojenej...to je opravdu dost podobny ve zvuku tem HD650..a na bednach nelustim rebusy, ale posloucham.
Posledni vec..vsem pri muzikalne audiofilskych resenich(vcetne drazsich sluchatek) doporucuji, poslechovku AUDIOEGO, udelaj Vam kafe(jedno z nejlepsich v Praze))) a pujci vam vybavu bud domu nebo Vas nechaji opravdu dlouho poslouchat u nich 2-3hodiny nejsou problem...jako dnes mne, dokonce i cizi vyrobek na coz sem koukal jako puk, i kdyz to melo byt dohromady s komponentou od nich.)))) Dost nerad nekoho chvalim, ale misi se tam profesionalita s pohodou.
Deekay: 580 hrají hezky, to jo, ale 650 mi přeci jen vyhovují o chlup líp, nicméně rozdíl není velký (to říkám po mnoha stovkách naposlouchaných hodin s 580 i 650).
Mám bohužel dost široký záběr a u akustiky (jazzu, klasiky) mě ty beyery hodně uchvátily, konečně jsem slyšel reálné nástroje a aspoň jsem si uvědomil slabiny Sennů. Hodně věcí je ale pro mě na dt neposlouchatelných, např. dynamickou hudbu nezvládají, to souhlas, a např. sykavky mají šílené (někdy ale těžko říct, jestli není povoraná nahrávka). Možná to vypadá jako nenažranost, ale fakt uvažuju pořídit dt nebo jiný sluchátka na klasiku a spol.
btw. slyšíš u 580 rozdíl po výměně mřížek? Já jsem zkusil na 580 na chvíli hodit mřížky z 650, ale na první poslech to znělo stejně.
S dovolením poznamenám, že nemám naposloucháno tolik hodin 580/650 , ale rozdíl byl pro mne
více než malý (580 normální sluchátka se vším všudy, líbivý univerzál v kategorii.) Pozor mluvím o třídě dost drahých kusů a ne pecek nebo low end modelů, pro nezůčastněné. HD650 naproti nim dýchaly ještě hezčím a plnějším(luxusnějším zvukem s malým subwoofříkem), pro mne namáhavější na poslech(hodně informací pokupě a hutný zvuk), ale se zastoupením všeho co dělá poslech pěkným. Těžko bych mezi nima vybíral....ale ne kvuli malým rozdílům, ale protože jsou každé jiné, teď to tu řeším s repry.))))
ano, hrají jinak, ale je to relativně malý rozdíl vzhledem k celkovému rozdílu mezi senny a beyery. Vše jsou to skvělá sluchátka z nejvyšší kategorie. Mám teď nějakou dobu 580 i 650 na jednom stole a nějak jsem dospěl k tomu, že poslouchám už jen 650 (čímž nevylučuji, že by to u někoho mohlo dopadnout jinak).
Jinak šťastnou ruku při výběru repro.
Kankal: Vymenu mrizek jsem tehda delal z ciste vizualniho hlediska, nejsem schopen rict zda tam je rodil realny nebo psychoakusticky, ale rozhodne to neni nic co by bylo hned poznat, ze si clovek rekne, tak a ted je to ono. Oproti tomu kabel z HD650 mi prisel znat vic.
Uber: Do studii jako je audioego apod chodim velmi nerad, protoze pak pridu na to, ze by to chtelo nasypat do aparatury jeste par set tisic :mweheh:
uber: ještě uvaž, že 580 vs 650 mám naposloucháno jen na svém indigu. Jinde bych třeba upřednostnil 580.
Kankal: Pokud budes chtit, muzu zapujcit moje Indigo s AKM, je barevnejsi nez to tve s Crystalem, tak ta muzes nezavisle porovnat.
DeeKay: rád si indigo půjčím, akorát teď mám na pár týdnů v práci vymalováno, takže nemůžu nikam zajet. Vidím to tak na konec dubna. Jako revanš ti můžu půjčit 650, příp. indigo dj.
ad studia...nenásilný přístup a k argumentaci rozumný přístup majitele i jeho kolegů, kteří bez úšklebků akceptují tvůj level a skill, je dobrý a bez jakéhokoliv nátlaku na tvoji peněženku. Pokud ji však sám udržíš na uzdě...nebo je dostatečně prázdná..))) Každopádně dnešní rada zněla asi tak...berte např. alesis monitory místo 1x dražších adamů, protože u takových regálů jsou zajímavé až kategorie ca. 80k a zbytek je jen o tom co má menší chybu( s čímž po letošním high-endu souhlasím) Protože nejlevnější bedny 2pásma s páskáčem co mne okamžitě zaujaly byly za 78k.)))) Ještě že sem zapomněl jak se jmenují..))))
ad 580/650 a 880 to je pravda..mezi značkami je opravdu vetší rozdíl než mezi modely ze stejných stájí, to sem bral tak nějak automatiky. Velice podobné je srovnání 880/990.
Každopádně byl to zajímavý testík i pro mne a kdybych nebyl línej řešit přehazování modelů na hudby, taky bych jedny líbivky na stole uvítal.))))
Kankal: Jasny ja mam ted taky docela nabito, tak se pak domluvime a nejak to prochangujeme :)
Uber: Prave jde o to udrzet se na uzde... ja ted budu mit holt jiny vydaje nez na audio tak nemuzu :D
Štěpánovi nemůžu zakarmovat za křížovej testík, ale má u mne odvoz na nějakou příští fotoakci, protože sem teď těžkal co všechno musí vézt, příště bez remcání přistavím vůz až k vratům.)))
Už se fakt těším, až budu hledat definitivní repro :) Příležitostně vás zaspamuju oba karmou za to, že mě inspirujete vyprazdňovat peněženku, zatím nemůžu.
uber: Na ty fotokrámy mám pohodlný baťůžek, takže v poho.
takze ADAMY bedny prezentni, hodne cisty zvuk, ovsem prisly mi pouze jako vetsi a hodne kvalitni repro k PC. (vse souzeno subjektivne pouze sluchem, na strojich v audioegu a u mne doma.) Pristup prodejce prodance jsem chtel s mirnym zavahani puvodne pochvalit take, ale dnes pri vraceni beden(proti plne zaruce po jednom dnu poslechu s pocatecnim tusenim, ze mi nevyhovuji, sem dostal dost neprijemne a i kdyz mozna ze strany prodejce pravdive skoleni. Ovsem chovani pri vraceni veci, sem nezazil jeste nikde ani v malem ani ve velkem obchode. Nechteli nebo nemohli je predvest na miste, proto jsem navrhl at je proti plne zaloze zapujci a ze je vratim. Po 5-6ti hodinach poslechu sice nerozehranych beden sem usoudil, ze mi toto nepomuze oproti tomu co mam ted a ze je vratim(celkove hodne rozporuplnej pocit, proste nebylo to tam). Pri vraceni sem dostal vypeskovano, ze je chyba ve mne, ze sem je nezahorel atd...atd. A ze sem proste marnej pripad..penize mi nakonec sice vratili, ale po prednasce jako nezbednemu ulicnikovi. Proto za mne do prodance nestrcim uz nikdy ani nos. Mohli mit i pravdu, ale to jak ji prezentovali, bych si k zakaznikovi nikdy nedovolil. Zvukove jsou v necem dobre, ale to ted jeste dost rozruseny nebudu popisovat.
Po letech jsem se rozhodl oprasit sve senny 580 a konecne trochu zhodnotit co se mi doma nakupilo. Takze pokud zbyde nejaky cas, tak tady mam M-audio, X-fi music, nejaky stary Audigy + objednanou echo indigo. Takze v podstate vse co uz jste zkouseli a muj nazor bude asi mnohem mene presny, ale zase jsem znam svoji nekompromisnosti k vecem co si koupim a rozhodne k ni byvam jeste prisnejsi, nez kdybych si ji nekoupil a klidne pouziji slovo luza :-) Takze uvidime, 2 roky jsem v podstate nic neslysel, tak jsem zvedav jak rychle se do toho zase dostanu :-)
PS: Neprijde Vam to tady jako piskoviste audiofilu? :-) Snad to tady obohatim o pristup lamy...