-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
A nerobia sa veci ako niekedy s tray procesormi: ze sa v tych velkoskladoch, pripadne obchodoch skusali a najlepsie kusy si nechali/rozpredali za lepsie ceny technici??
Nie je vacsia istota kupit boxovany, aj ked chladic hned zahodim a dam proc pod vodu?
Lebo tray E8400 by mali byt skladom, ale boxy este nie: http://praktik.ekatalog.biz/zbozi/de...?p=kp:162:1791
BTW: takze P35-DS4 (v1.0) s najnovsim biosom v pohode, aj ked to nema gigabyte na stranke... (inak fakt pomala sajta)
-
Takže první poznatky s E8400. Revize C0, VID: 1.1125V.
Na horní ploše je poznat, že na ní byl chladič. Asi si ho někdo už testnul :)
Potvrzuji funkčnost na desce ASUS P5B DX s BIOSem 1226.
Nedostatek: při napětí v BIOSu CPU na auto, do něj deska cpe 1.3V. (při def. frekv.)
Každopádně zatím drží Orhtos 4050MHz (9x450) při 1.35V.
Strop mu testnu zítra, ale obávám se, že deska o moc větší FSB už nedá...
-
zdravím ve spolek.prosím vám lidičky byly by jste tak hodní a poštnuli zde někdo link na obchod kde mají E8400 skladem za cenu cca do 4200Kč:-)prosím už chci objednat ale nevím kde sice jsem již něco našel ale třeba víte o něčem lepším.mockrát vám děkuji
-
-
Citace:
Původně odeslal
salwator
A nerobia sa veci ako niekedy s tray procesormi: ze sa v tych velkoskladoch, pripadne obchodoch skusali a najlepsie kusy si nechali/rozpredali za lepsie ceny technici??
BTW: takze P35-DS4 (v1.0) s najnovsim biosom v pohode, aj ked to nema gigabyte na stranke... (inak fakt pomala sajta)
no tak to te muzu ujistit ze nic takovyho se s TRAY/BOX procakama nedela ;).. jasny, muze nastat situace kdy nekdo z nas chce otestovat TRAY procak ale urcite ne tak ze vezme BOXovanej, testne ho a proda jako TRAY.. TRAY procaky nejsou tak casto v prodeji, sem tam se nejaka varka objevi ale ve vetsine pripadu se prodavaji vyhradne BOX verze, a to i do sestav.. Jinak na Intely v TRAY provedeni mame zaruku 2 roky, na AMD pro AM2 jsou to 3 roky a na AMD pro 939 jen rok-nejsou skladem.. nevim proc jen rok ale je to tak
pokud jde o ten Gigabyte web tak zkus tam lest pres CZ stranku: http://www.gigabyte.cz/
je to mnohem rychlejsi ;)
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
no tak to te muzu ujistit ze nic takovyho se s TRAY/BOX procakama nedela ;).. jasny, muze nastat situace kdy nekdo z nas chce otestovat TRAY procak ale urcite ne tak ze vezme BOXovanej, testne ho a proda jako TRAY.. TRAY procaky nejsou tak casto v prodeji, sem tam se nejaka varka objevi ale ve vetsine pripadu se prodavaji vyhradne BOX verze, a to i do sestav.. Jinak na Intely v TRAY provedeni mame zaruku 2 roky, na AMD pro AM2 jsou to 3 roky a na AMD pro 939 jen rok-nejsou skladem.. nevim proc jen rok ale je to tak
pokud jde o ten Gigabyte web tak zkus tam lest pres CZ stranku:
http://www.gigabyte.cz/
je to mnohem rychlejsi ;)
ja som to myslel ale tak, ze je lepsi box, lebo ten nemohol nikto pred tym skusat tak ako by mohol samostatny tray, a nie ze technici otvoria box a potom ho predaju ako tray. :-)
idem teda objednat ten tray a uvidim. takze v piatok budu snad nejake testy... ;-)
-
zatim ale v soucastne dobe jsou skladem TRAY verze E8400, BOX ne :(
-
Citace:
Původně odeslal
salwator
ja som to myslel ale tak, ze je lepsi box, lebo ten nemohol nikto pred tym skusat tak ako by mohol samostatny tray, a nie ze technici otvoria box a potom ho predaju ako tray. :-)
idem teda objednat ten tray a uvidim. takze v piatok budu snad nejake testy... ;-)
Po tom ako som kupoval Bartona v Bohemii a zenska mi ho doniesla uplne holy a polozila nozickami na dosku (to som valil oci ako este nikdy predtym) by som niecomu takemu veril na 99% (Po ziadosti o zabalenie mi ho hodila do patice z plastu, ktora bola vylupnuta z toho velkeho plata v ktorom sa dodavaju a zaistila gumickou...)
-
Pokud bych měl zájem o nový CPU pro sebe a ve skladě měl xx kusů tray, tak si taky vyberu nejlepší, to je fakt.
Dnes mi dorazil E8400 Tray a zítra si jdu pro BOX verzi. Uvidíme který bude mít lepší OC.
-
Hmm, tak E8400 - 4050MHz nakonec 1.36V,
4250MHz 1.4V sice Win a testy v pohode jedou, ale Orhtos po par minutach zatuhne.
Pres 1.4V se mi moc jit nechce.
Co vy na to? Jake napeti je jeste bezpecne?
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
OT/// ale pozor na gigabyte.cz je to pomerne "chudy" ovladace - aktualnost atd...
Ja osobne lezu na gigabyte.co.uk a neni to nak pomale, takze doporucuji ;)
P35-DS4 viz odkazy porovnani polozek BIOS, OVLADACE.... (a jejich aktualnost verzi)
http://www.gigabyte.cz/Support/Mothe...ProductID=2473
http://www.giga-byte.co.uk/Support/M...ProductID=2624
-
ja nevim ale kdyz je rozdil tray/BOX cca 150-200kc, du radsi do BOXovy verze, zaprvy je tu zaruka (nerikam ze to budu mit tri roky, ale pri prodeji se to dost hodi), za druhy nedavaj to z plata "na nozicky" (nozicky sem u s775 cpu hodne dlouho nevidel....)
-
Citace:
Původně odeslal
paik
ja nevim ale kdyz je rozdil tray/BOX cca 150-200kc, du radsi do BOXovy verze, zaprvy je tu zaruka (nerikam ze to budu mit tri roky, ale pri prodeji se to dost hodi)
az na to, ze aj tak vzdy vylapujem heatspreader a pridem tak o zaruku... :-D
-
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
4250MHz 1.4V sice Win a testy v pohode jedou, ale Orhtos po par minutach zatuhne.
a ake máš teploty ,idle a burn?
čím to chladíš?
-
E8400 Tray je lehce otestován - zatím drží na 4GHz při 1.35V Orthos 4h.
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
E8400 Tray je lehce otestován - zatím drží na 4GHz při 1.35V Orthos 4h.
ake mas na tej doske maximalne dosiahnute fsb? pri tychto procesoroch bude dost ludi brzdit doska v pretaktovani, alebo pamate a na strop procesoru ani nepride asi.
ot: kolko pustas do pameti? na ds4 sa mi banky na pamate zdaju dost blizko. meral si ich teplotu ked tam mas az 4 moduly?
-
Citace:
Původně odeslal
salwator
ake mas na tej doske maximalne dosiahnute fsb? pri tychto procesoroch bude dost ludi brzdit doska v pretaktovani, alebo pamate a na strop procesoru ani nepride asi.
ot: kolko pustas do pameti? na ds4 sa mi banky na pamate zdaju dost blizko. meral si ich teplotu ked tam mas az 4 moduly?
Max. desky jsem ještě nezkoušel. Ale čekal bych, že se bude alespoň blížit 500. Zkusím později. Zatím jsem na hranici CPU. Když padne Orthos, tak pomůže přidat Vcore.
450x9 při 1.37 orthos běží 3h, víc už Vcore zvedat nechci, stejně by to němělo další přínos. Nějakých 100-200Mhz nikdo nepozná.
paměti jsou zahřátý na hranici, kdy na nich ještě udržim/neudržím ruku, takže něco okolo 50°C. Ničím je neofukuji. Vdimm aktuálně nevím, mám ho na auto.
-
Takže asi zůstanu na 4GHz - 8x500MHz. Přijatelné napětí, dobré FSB, paměti na 1000. Ideální stav.
Mimochodem, že moje ASUS P5B dá takové FSB jsem nějak nečekal...
Zkoušel jsem 4320MHz (9x480), ale ani na 1,42V to není stabilní a víc už do toho pouštět nebudu.
Chladím vodou. Co se týká teplot, v idle 35C, při Orthos zhruba 60-65C. Voda má 30C.
-
V čem měříš ty teploty? Zdá se mi to nějak dost na vodníka.
-
CoreTemp.
Je to sice dost, ale podobné teploty jsem měl i na C2D.
Mám moc bloků, chtělo by to silnější čerpadlo. Ta voda sotva teče...
-
Citace:
Původně odeslal
Don Carlos
1,52V s Noctuou 2x12cm uz par mesicu a zatim mi tu nic nehori ;)
edit: ale zavidim vam mel jsem pockat
nekdo tu psal Asus P5B - je bios na novy E8XXX ? parada
-
Tak už mi brouček leží v dlani a těší se, jaké prasárny s ním dnes večer budu dělat.
Dorazil chudáček jen tak bez chladiče, takže mu asi bude pěkné vedro... >:}
-
Jo ale na 65nm procaku ;)
Citace:
Původně odeslal
Poofy
1,52V s Noctuou 2x12cm uz par mesicu a zatim mi tu nic nehori ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tak už mi brouček leží v dlani a těší se, jaké prasárny s ním dnes večer budu dělat.
Dorazil chudáček jen tak bez chladiče, takže mu asi bude pěkné vedro... >:}
mno dneska jsem v jendy zdejsi prodejne videl a mel v ruce Tray verzi E8400 broucka a byl pekne pokrtenej (porejpanej) od chladice, asi pan skladnik v ATcomp delal inventuru pres motherboard :D
-
Citace:
Původně odeslal
Senky
mno dneska jsem v jendy zdejsi prodejne videl a mel v ruce Tray verzi E8400 broucka a byl pekne pokrtenej (porejpanej) od chladice, asi pan skladnik v ATcomp delal inventuru pres motherboard :D
Můj je evidentně ještě panna... :mweheh:
Koupeno taky v ATComp.