-
Re: Gigabyte GA-P35-DS3R - Intel P35
taky neco k tydle desce napisu,
na F7 ani na F9 jsem nemel svy E4500 stabilni ani na 2700 mhz az kdyz jsem dal F11 biosek tak uz "jede" na 3000 mhz pri 1,3875V bios real 1,34V pri 68 stuopnich, jinak mymu kusu vadi 100% jedna delicka pac kdyz mam pameti na 910 mhz tak je komp stabilni ale kdyz dam pameti na 500 mhz tak padne orthos do minuty.
zkousel jsem 3100 mhz pri 1,4V a to padlo asi po 30 sec. 3ghz mi stacej i kdyz na me do toho jde moc V myslel jsem ze to pujde na def V
PS. chladim boxem a na chipset mam namiren 80mm vetrak /je postaven na grafice/
-
N a nedelaj to pameti???co mam patrioty nevim co je problem. S adatama presne co mas ty sem mel problemy porad. padalo to, zamrzalo pri loadu pameti ram treba se naceto jen pulpismenko a bylo nto na hovno. Ted este ani jeden problem
-
Voky, zkousel jsi ty pameti hodin na def. casovani? 910Mhz CL4 je dost i na EE verzi...jinak myslim ze 3GHz s boxem je peknej vysledek :)
Ja zatim jedu na 3,1G, s EISTem, voltaz auto, myslim ze tam cpe neco pres 1,3V...se starsim biosem sem dal max. 3,0G
-
jasne ze jsem zkousel pameti na def. vic mi to proste nejde a ted to mam stabilni. a ted zkousim davat pameti co to jde nahoru a zkousim zda to je stabilni
-
Poslední BIOS F11 u mě vyřešil problém s OC. Desku jsem dostal s F7 a pri FSB 333 i nížší to padalo a navíc mi to ještě stačilo poškodit Windows. S F11 jedu zatím na 9*345 a vypadá to ok.
Jinak stejně jako Voky mě trochu zklamalo, že na takty nad 3GHz tomu musím dávat v BIOSu 1.375V (1.36 real, v load 1.34V).
-
mam podobny typ desky par dni (EP35C-DS3R) a potreoval bych poradit. Mam v otm E6550ku na momentalne 444x7 .Ale i kdyz dam ten nasobic u ramky na 2.00tak porad bezi pres 800. Budu ted zas davat patrioty 800ky tak se bojim aby to zvladly .Lze se nejak dostat bez snizovani FSB zpet na tech cca 800?. Bios mam F1. Lze tohle nejak vyresit?
-
Citace:
Původně odeslal
axetom
mam podobny typ desky par dni (EP35C-DS3R) a potreoval bych poradit. Mam v otm E6550ku na momentalne 444x7 .Ale i kdyz dam ten nasobic u ramky na 2.00tak porad bezi pres 800. Budu ted zas davat patrioty 800ky tak se bojim aby to zvladly .Lze se nejak dostat bez snizovani FSB zpet na tech cca 800?. Bios mam F1. Lze tohle nejak vyresit?
no o taktovani toho moc nevies ze? nasobic pamati znamena ze pojde 2x FSB cize ked mas 444fsb tak najnizsi nasobic co je 2 znamena ze RAM ti nepojde menej ako 2x444 a neboj sa skoro kazda 800mhz RAM da minimalne 900Mhz cize klud, nizsi nasobic ako 2 nieje jedine zeby si mal dosku s nvida chipsetom tam sa daju RAM nastavit zvlast
-
Já zatím jedu 3Ghz 300fsb 3dělička.. Eist on.. všechno on, a je to orthos stable.. ale vůbec se mu nelíbí víc jak 3Ghz na defaultu .. a FSB vyšší se mu taky nějak nezdá.. chce to chladič... a né box :)
Deska DS3R, E4500
-
jsem čerstvým vlastníkem EP-35 DS3 a zatím mám dva takové malé postřehy:
1. nějak nefunguje vypnutí EIST v biosu. i když ho mám disabled, tak mi to stejně furt ve woknech snižuje násobič (i když tohle mi až tak moc nevadí :-) )
2. chladič CPU se točí pořád na +-1500 otáčkách (při vytížení vyleze i na 1900), jenže na mé starší GB desce s.775 (ale jiný chipset) a s tím samým procesorem (i po přetaktování) se větráček točil jen kolem 600. zkoušel jsem i v biosu někde najít ten Smart FAN control či co a přepnout na voltage (viz thread o DS4), ale mám tam jen možnost enabled/disabled...??
jinak bios mám asi f10
-
vypada to ze A-date se moc s touhle deskou nemaji v lasce, hazi mi to chyby v memtestu (dohromady i zvlast). Vyreklamauju a pak dam vedet jestli vic nataktim... :D
-
Citace:
Původně odeslal
Vinc Black
vypada to ze A-date se moc s touhle deskou nemaji v lasce, hazi mi to chyby v memtestu (dohromady i zvlast). Vyreklamauju a pak dam vedet jestli vic nataktim... :D
Mam podobne skusenosti. Najskor som mal 2x1GB moduly. Bezali na svojej defaultnej frekvencii 800MHz (400MHz FSB) v pohode s casovanim 4-4-4-12 a defaultnym napatim. Potom som dokupil dalsie dva rovnake moduly, takze teraz mam 4x1GB.
Tu zacali problemy - sice Win a hry boli relativne stabilne, ale vsetky testy (Orthos, Prime95, Memtest+) chybovali s rovnakym nastavenim pamati uz po kratkej dobe. Nove moduly som teda otestoval samostatne - ziadne problemy.
Vyriesil som to tak, ze som zvihol napatie o 0,1V a casovanie som posunul na 5-5-5-18. Takto to uz ide stabilne (Memtest+ celu noc), aj ked su v systeme vsetky 4 moduly.
BIOS F11.
-
ja mam za to, ze tahle deska pousti do RAMek 1.8V a ty adata maji doporuceno 2.0-2.1V, tudiz je nutny nastavit v biosu +0.2V u RAM voltage...
-
Pár mých zkušeností s deskou Gigabyte GA-P35-DS3 po 10 dnech. Jinak sestava z podpisu.
1. Když opouštím BIOS, tak se někdy stane, že se počítač ne restartuje, ale jakoby vypne a zapne.
2. Při OC při zapínání PC někdy dochází k oněm restartům. Při normálních hodnotách OK. Podařilo se mi dát FSB490, 30 minut stabilně Othos, vypnul jsem PC a druhý den nechtěl naběhnout. RAM jsem dal děličkou nejníž, co to šlo.
3.Někdy dochází k problémům s IDE diskem, nedetekuje se, hledá se, hledá a nenajde.
Dodám, že uvedené problémy nesouvisí zdrojem, vyměnil jsem 350W a dal 520W, dělá to stejné věci. Při NoOC to nezlobí. Trochu mi tohle nesedí s tím, že tahle deska je doporučovaná jako skvělá pro OC ???
-
podws > zkusil bych to jeste bez IDE zarizeni. IMHO ten JMicron muze byt pricinou ruznych problemu. Neni to tak dlouho co se resilo neco podobneho na starsich ASUSech.
-
Citace:
Původně odeslal
podws
Pár mých zkušeností s deskou Gigabyte GA-P35-DS3 po 10 dnech. Jinak sestava z podpisu.
1. Když opouštím BIOS, tak se někdy stane, že se počítač ne restartuje, ale jakoby vypne a zapne.
2. Při OC při zapínání PC někdy dochází k oněm restartům. Při normálních hodnotách OK. Podařilo se mi dát FSB490, 30 minut stabilně Othos, vypnul jsem PC a druhý den nechtěl naběhnout. RAM jsem dal děličkou nejníž, co to šlo.
3.Někdy dochází k problémům s IDE diskem, nedetekuje se, hledá se, hledá a nenajde.
Dodám, že uvedené problémy nesouvisí zdrojem, vyměnil jsem 350W a dal 520W, dělá to stejné věci. Při NoOC to nezlobí. Trochu mi tohle nesedí s tím, že tahle deska je doporučovaná jako skvělá pro OC ???
ad1 jo, dělá to víc lidem (mě taky)
ad2 přidej V na MCH
-
Citace:
Původně odeslal
s.skull
ad1 jo, dělá to víc lidem (mě taky)
ad2 přidej V na MCH
ME na moji stare nepomohlo ani tohle. Zkus spis ty pameti dat kazdou do jinyho slotu. Delalo mi to s a-datama. Kdyz sem dal pattriot prestalo to. Na ds4 mi to delalo i s tim. Tak sem kazdou ram dal jinam aby nejeli parovane a je po problemu
-
Jedna otázka trochu mimo téma - mám v plánu koupit verzi EP35-DS3R (tj. rev 2.1) a neplánuju žádný OC.
Aktuálně mám kit 2x1GB A-DATA EE 800MHz a kvůli nasazení 64bit bych rád přidal, má někdo odzkoušeno na některé z těchto desek 2x1GB + 2x2GB ?
Jinak pokud jsem to správně pochopil, tak bez OC se nemusím problémů s A-DATAma bát. Připlatit si např. za Patrioty už je otázkou asi 200,- ale zase nechci kombinovat značky..
-
Tak problem s RAM vyresen, myslel jsem ze mam cerstvy BIOS, ale mel jsem 10ku...:rolleyes:, po nahrani F11 problem zmizel.
-
tak hlasim problemy s BIOSem, po zapisu do nej a ulozeni dojde k vypnuti a zapnuti misto k restartu, s cimz je asi spojen problem s nemoznosti taktovat jakkoliv CPU.
http://4um.overclocking.cz/showthrea...859#post791859
-
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Toto mi dělá taky (P35-DS3), ale všechno funguje v pořádku. Změním hodnoty, nataktuju víc/míň, uložím. PC se vypne a zapne a vše jede tak, jak má.
-
Uz jsem to vyresil, uz vim ze je to normalni. K memu problemu - vyreseno v BIOSech pro DS3,DS4 DQ6
-
ibcas se mi stane ze kdyz prezenu OC tak i kdyz mam nadstaveno treba jako ted 12,5x280 tak mi to bere fsb 200 a kdyz menim vse okolo / nasobic casovani ... tak to jde/ ale jak menim fsb tak je stale 200. v biosu je to dobre ale cpu jeden n def taktech fsb
zkouseno asi na 5 verzich bosu a stale stejny
pak to necham chvili v klidu a pak to jede zase dobre.
-
Citace:
Původně odeslal
Voky
ibcas se mi stane ze kdyz prezenu OC tak i kdyz mam nadstaveno treba jako ted 12,5x280 tak mi to bere fsb 200 a kdyz menim vse okolo / nasobic casovani ... tak to jde/ ale jak menim fsb tak je stale 200. v biosu je to dobre ale cpu jeden n def taktech fsb
zkouseno asi na 5 verzich bosu a stale stejny
pak to necham chvili v klidu a pak to jede zase dobre.
no to sa stava aj mne, ale tak vypnem snuru pockam 3min a uz to ide takze to neriesim.. asi to nieje bug but feature :)
-
Zdravím,jsem čerstvě majitel P35C-DS3R,předtím jsem měl P35-DS3L a má otázka zní-Proč deska která je 2x dražší než má předešlá má absolutně stejný OC potenciál???na Lku jsem měl max stabilní FSB 475MHz uplně stejné je to na Rku,čekal jsem aspoň 500MHz FSB...má někdo z vás podobné zkušenosti?
-
Po 5ti hodinovém trápením,zkoušením všech verzí biosú,změnami voltáže snad u všeho,jsem docílil stabilní FSB 500MHz což byl muj cíl a stačilo jen a pouze ubrat voltáž na položce DeOvervoltage FSB o 0,1V .....snad bude mé trápení někomu k užitku