-
Re: GA P35-DS4- zkusenosti, tipy, atd. ...
aha...a jde to teda uchytit tak ze bude trcet?..mne by se to do casu snad veslo. Nechce se mi narusovat proudeni vzduchu zepredu dozadu. No este to teda budu muset promyslet. Mozna taky neveslo a to by byl pak trochu problem kdybych za to dal 2400,-
Nesla by udelat fotecka jak moc je to tam natesno?
-
Nevim co mate za problem s tim uchycenim fanu...me to slo v pohode akorat je to nutny delat jeste mimo case nebo aspon bez zdroje, jinak je to drbacka i pro 2 lidi :D
http://mujweb.cz/www/falcon2/TRU120EXfan.jpg
EDIT: Je to hned po instalaci tak omluvte te nbordel v kabelech :lol:
-
Těma sponama to uchytit imho nepůjde. Ale udělat to určitě jde, pokud ti nevadí, že to nebude foukat přesně na pasiv.
-
hele falcon ta tvoje deska nevypada jako P35-DS4 rev 1.0 jako mam ja a octopuss, dik za odpoved, ale ja chtel vedet jak to vypada na tom mym boardu, jak moc tam kolem toho zasahuje chlazeni desky abych z toho mohl nak usoudit estli tam narvu ten chladic....
btw octopuss to tam asi vadi ten chladic co je na nem napsano to silentpipe co? Takze uchytit to z druhy strany (tedy mezi chladic a backpanel) asi taky nepujde....imho jako kdyz to bude foukat rekneme na 80% plochy toho chladice ve smeru proudeni vzduchu tak to asi bude chladit lip nez zeshora. Je ten chladic tak natesno, ze se mezi chlazeni boardu a chladic cpu uz ani nevejde ta spona, nebo jde o to ze ten vetrak presahuje ten chladic a pokud by se posunul vic smerem nahoru (pri postavenem casu) tak uz ty spony nedosahnou?
Este jaxi rikal, ze by ten vetrak trcel nad uroven thermalu, to si myslel smerem k bocnici nebo ke stropu? Smerem ke stropu mam mista hafo a treba tomu Freezeru zacinaj ty zebra fakt kousicek pod tim chlazeni s napisem Silentpipe, prijde mi ze ten thermal delsi ty heatpipes co vedou k tomu telu chladice, takze 2 cm by to snad netrcelo pokud by to bylo smerem k ty bocnici.
Koukal sem na compatibity a pisou tam conditional, you need to remove crazy cool....to je trochu crazy sundat si veskery chlazeni chipsetu, to bych pak asi moc ten e8400 nepotaktil kdyz by mi pak roztekly obvody az bych vyhnal fsb. Ale asi si myslej, ze tam vubec nepujde ani ten heatsink coz jak jsi dokazal tak pujde.
Koukam tu na ten nakres a estli ta delsi strana ma 132mm tak kdyz se kouknu na prostredek cpu tak fakt nechapu jak si tam tech 66mm nacpal, to tam mi prijde ani neni k tomu chlazeni.
-
Ke stropu. Mam tu Noctuu ted mezi chladicem a zdrojem. Realnej rozdil nula, protoze zdroj nijak extra nenasava... A proudeni vzduchu zase tak extra velky neni. Ve finale akorat dam dalsi Noctuu na vyfuk z bedny a ono to pujde.
Pokud nezapomenu, odpoledne to vyfotim a postnu.
-
m4t3y: Oznacenim Crazy cool se rozumi ty male pasivky na druhe strane zakladni desky...zrejme vadi ten pod severnim mustkem (pod tim nejvetsim)
EDIT: Tak sem vystrachal starsi thread s fotkama..
http://4um.overclocking.cz/showthrea...extreme&page=4
(koukam ze ma blbe pridelanou sponu, ten hacek ma byt presne uprostred :) ale jinak lepsi foto nez ode me.. :/ )
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
..Ve finale akorat dam dalsi Noctuu na vyfuk z bedny a ono to pujde..
dej tam tu novou NF-P12, ta ještě jakž takž ten vzduch skrze ty mřížky protlačí, pokud máš vzadu standard 'plástev', tak starší NF-S12 nemají moc smysl.
-
vsak jednu uz mam na prociku :)
-
ja na CPU s klidem vrátil NF-S12 1200 s u.l.n.a. adaptérem, tam jsem nezaznamenal dramatický rozdíl mezi S-12 a P-12, zato u vrtule, co fouká z bedny, tam to rozdíl byl ( a ještě pořád přemýšlím, jestli tu mřížku nějak neupravit)
-
taky vam sviti neustale mys po vypnuti pc ? jde to nejak osefovat ? Diky za radu
-
Copak mys... To je to nejmensi. To mi spis uz vadi, ze kdyz necham zapnutej pocitac pres noc, sviti mi dioda na casu tak, ze mam pul pokoje osvetlenyho modrym svetlem ;D Mizernej Chieftek ;D
S tou mysi nevim... Asi to bude normalni. Leda jestli jde v biosu vypnout podpora usb mysi :P
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Copak mys... To je to nejmensi. To mi spis uz vadi, ze kdyz necham zapnutej pocitac pres noc, sviti mi dioda na casu tak, ze mam pul pokoje osvetlenyho modrym svetlem..
Taky jsem přelepoval diodu na Armoru :-).. Neměl jsem po ruce jinou, než průhlednou isolepu, ale stačilo vystřihnout kousek, nalepit a začárat to černým fixem a je to přijatelný, už to tak nešajní ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Senky
taky vam sviti neustale mys po vypnuti pc ? jde to nejak osefovat ? Diky za radu
Mam takovyho tucha, ze muj Logitech MX500 nesviti po vypnuti. Podporu mam v BIOSu pro USB klavesnici a mys zaplou. Ruzne ficury na zapinani pres heslo atd mam vyple - tzn zapinani tlacitkem na case.
-
Tak uz jsem svitici mys po vypnuti vyresil a docela jednoduse, pichl jsem mys z PS2 do USB a tam nesviti :D ;)
-
tys to mel zapojeny pres redukci? :P
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
tys to mel zapojeny pres redukci? :P
jes 8-)
-
rozchodil někdo regulaci i jiných větráků, než CPU? Je mi jedno, jestli v BIOSu nebo pomocí speedfanu / Easytune?
Mám GA P35-DS4 rev. 2.0, biosy jsem zkoušel F6, F11
PS:můj předchozí abit to uměl bez problémů, jsem byl zvyklý na ticho :-/
-
Citace:
Původně odeslal
m4t3y
tak to nak nechapu. Predpokladam, ze se na to dava tak, ze ta delsi strana je vertikalne (pri normal stojicim casu) a rovnobezne s ni by mel bejt i ten vetrak aby to davalo smysl vzhledem k proudeni vzduchu ve skrini. Z toho mi vychazi ze to neni kam "polozit"
na tohle si behem ty hodiny predpokladam koukal...tam je i videt ze je to orientovany tak jak sem si predstavoval...je tam i zpusob uchyceni toho fanu.
http://www.thermalright.com/new_a_pa...er_u120ex.html
Vetraky se daji uchytit za cca 30 sekund, o to nemej strach. Nejvetsi piplacka je vzdycky s tim, aby se ani jeden z tech dratku nevysmekl z dirky v pasivu.
A co se tyce "polozeni vetraku na pasiv", tak on to ma zrejme nainstalovane prave horizontalne, takze na ten pasiv muze skutecne ten vetrak vylozene polozit. Samozrejme by mohl udelat to, ze necha ten fan misto foukani nasavat a tim si i zmeni proudeni vzduchu... ;-)
-
Setkal se někdo s tím že tahle deska píská ? Vydává vysokofrekvenční zvuk a je to dost nepříjemné :-( . Zkoušel jsem 3 zdroje , protože v něm jsem viděl příčinu ale bohužel píská to někde z desky u severního můstku , přesně lokalizovat se mi to nepodařilo . Je to důvod k reklamaci ?
-
Citace:
Původně odeslal
GOGO
Setkal se někdo s tím že tahle deska píská ? Vydává vysokofrekvenční zvuk a je to dost nepříjemné :-( . Zkoušel jsem 3 zdroje , protože v něm jsem viděl příčinu ale bohužel píská to někde z desky u severního můstku , přesně lokalizovat se mi to nepodařilo . Je to důvod k reklamaci ?
ak piska tak jednoznacne reklamacia neries...
-
Citace:
Původně odeslal
GOGO
já slyším pískání desky při určitých frekvencích FSB - samozřejmě při vyšším přetaktování. Pokud Ti nepíská v defaultu, těžko něco vyreklamuješ.
-
Citace:
Původně odeslal
GOGO
Rozhodně. Nějakej špatnej šváb. Stopro na reklamaci.
-
Ahoj
Mam tu jeden problem...Mam pc s DS4 a problem je nasledujici.
Pocitac po deksi dobe vypnuti(je jedno jestli je v siti nebo ne) proste nenabehne napoprve.
Po zapnuti se spusti vetraky ,pracuji HDD,ale nespusti se monitor....
Pokud nasledne restartuju pocitac ihned nabiha a je absolutne bez problemu.
Pokud ho vypnu a zapnu,tak pocitac v klidu nabiha....problem ze startem se projevi az po delsi dobe 2-3 hodiny.....To opet nenabiha napoprve...
Pocitac se choval normalne,ale nemuzu vysledovat cim to zacalo delat...
Provedl jsem jen nasledujici zmeny ,ktere mohly mit vliv na tento problem...
S puvodnim biosem F7 a boxem vse slapalo....vymenil jsem box za Ninju a vse OK....Potom jsem dal novy bios F11 a pokud si dobre vzpominam ,tak ty problemy zacaly...nemuzu to rict na 100%
Dal jsem F10 a porad to delalo...Zkusil jsem dat nazpatek F11 a porad to dela...
Nevite co by to mohlo zpusobovat ?
Mam reklamovat desku ?
Nemate nekdo puvodni bios F7 ?Na strankach je posledni F8
Diky za rady
Zizi
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
.. Po zapnuti se spusti vetraky ,pracuji HDD,ale nespusti se monitor....
Pokud nasledne restartuju pocitac ihned nabiha a je absolutne bez problemu.
Pokud ho vypnu a zapnu,tak pocitac v klidu nabiha....problem ze startem se projevi az po delsi dobe 2-3 hodiny.....To opet nenabiha napoprve...
Pocitac se choval normalne,ale nemuzu vysledovat cim to zacalo delat...
Deska je stále pod proudem, anebo vypínáš i přívod elektřiny do zdroje? Pokud vypínáš i zdroj, tak to je vlastností chipsetu - nikoliv vada desky.
-
nevypinam pc ze zasuvky...