-
Re: Abit IP35Pro- informace, recenze, zkusenosti...
IP35Pro ma z meho pohledu idealni layout. Vsechno je krasne po ruce a nikde mi neprekazi zadny kabely ani chladice. Vsechno funguje tak, jak by clovek ocekaval a to i pri OC. To zdaleka neni pravidlem. Externi clear cmos a displej s identifikaci chyby jsou sice relativni zbytecnosti, ale dokazou velmi ulehcit zivot. Proste laska na prvni pohled a nelituju nakupu ani po delsi dobe.
-
jj,skvely layout mel ABIT odjakziva vyborny.Sice by se naslo par desek kde mel neco min vychytany,ale vesmes vetsinou to bylo supr.
Externi clear CMOS je podle me opravdu uzitecna vec,ale jelikoz je ta deska na tom tak dobre,tak myslim ze je ten clear trochu zbytecny,protoze neni asi treba ho moc pouzivat (spis vubec).A displej ktery ukazuje pripadny chyby je hodne dobry,mam s nim jen ty nejlepsi zkusenosti.Cloveku to moc ulehci zivot pri hledani chyb.Staci se podivat co je tam za cislo,otevrit manual a uz vime co je KO.Proste supr...
-
Přesně tak, jak říkáš, layout je subjektivní. IP35Pro ho má velmi dobrý, ale pokud se podívám na současné nové desky (najmě X38-based), tak velmi dobrý ho má skoro každá (pokud ne všechny). Zrovna v tomhle kritériu vidím za poslední dobu velká zlepšení.
Ad clear CMOS čudl - fajn věc, ale řešení např. Asusu je subj. lepší a funguje zcela bez problémů.
-
X38cky som neskumal este, ale v com je vlastne od P35 lepsia? len v pocte PCIe lanes a teda pouzitelnosti na crossfire :)
-
Zdar páni.
Mám malý problém. Po zakúpení tejto MB mi po komplet inštalácii ostali dve neznáme zariadenie. Skúšal som aj najnovší bios a najnovšia drivre ako od ABITU tak aj od výrobcov HW (Intel, apod). Nestretli ste sa s tym už? Prípadne mám niečo zle nastavené v BIOSE?
Dalšie komponenty:
Q6600, 2x2 GB RAM, (Testoval som aj 2x1GB a Vistu 32bit), GF 8800GTX, 2x320GB SATA Hitachi, DWDRW Samsung a cez USB tlac. HP 1018, Vista Ultimate 64bit
VSetko funguje v poho, ale niesom spokojný s týmto stavom.
http://img84.imageshack.us/img84/9876/scr11th5.th.jpg
http://img84.imageshack.us/img84/7067/scr12ao4.th.jpg
-
Citace:
Původně odeslal
bluedragon
Po zakúpení tejto MB mi po komplet inštalácii ostali dve neznáme zariadenie.
Myslím že je třeba nainstalovat Abit uGuru, abit má na desce svůj vlastní čip na monitoring. (alespoň na mé AT8 32x to tak je)
-
To je sice fakt, ale to se instaluje samo, pokud pouzil prilozenou placku. Co je ovsem horsi, ze temer vse co sem kde po netu k tyhle desce/chipsetu nasel, bylo jen pro XP64/Vistu.
Taky tam mam nenainstalovany HW, na 90% ma neco spolecnyho s radicem, protoze to tam je/neni podle prave zvolenyho rezimu toho sekundarniho radice.
-
JJ je treba tam dohodit ABIT uGuru. Je to sice na placke ale neinstali sa to samo. Je to v utilitach (tusim) a treba to tam hodit rucne.
Nasiel som to pred 3 hodinami na americkom fore.
-
Nemáte prosím někdo zprávičku zda by tato deska mohla podporovat i nové 45nm procesory? Na stránkách Abitu není mezi podporovanými procesory.A já si na tuhle cool desku už dělal chutě.
-
Na strankach Abitu je podpora 45nm procesu explicitne uvadena.
Jinak E8400 naprosto bez problemu a to jedu s puvodnim biosem. Jenom nekoresponduje voltaz cpu v biosu se skutecnou voltazi, ale to me az tolik nevadi. OC stable cca 4.15 GHz aniz bych desku musel nejak slozite nastavovat.
Citace:
Původně odeslal
SirAnthony
Nemáte prosím někdo zprávičku zda by tato deska mohla podporovat i nové 45nm procesory? Na stránkách Abitu není mezi podporovanými procesory.A já si na tuhle cool desku už dělal chutě.
-
Napr. procesory Intel E8400 a E8500 jsou 45nm a na ruznych zahranicnich forech jsem videl ze je maji na tehle desce,takze myslim ze problem nebude.
Jinak ja ted cekam na Core2Quad Q6600 (@3,6GHz - lapovany) a pak budu porizovat taky tuhle desku :) Uz se tesim...
EDIT: Hmm,tak Camill byl rychlejsi...
-
Citace:
Původně odeslal
Camill
Na strankach Abitu je podpora 45nm procesu explicitne uvadena.
Jinak E8400 naprosto bez problemu a to jedu s puvodnim biosem. Jenom nekoresponduje voltaz cpu v biosu se skutecnou voltazi, ale to me az tolik nevadi. OC stable cca 4.15 GHz aniz bych desku musel nejak slozite nastavovat.
Já teda ten procesor na přehledu nevydím....
HTML kód:
http://www2.abit.com.tw/cpu-support-list/mb/intel_p35_ip35-pro.htm
Citace:
Napr. procesory Intel E8400 a E8500 jsou 45nm a na ruznych zahranicnich forech jsem videl ze je maji na tehle desce,takze myslim ze problem nebude.
Jinak ja ted cekam na Core2Quad Q6600 (@3,6GHz - lapovany) a pak budu porizovat taky tuhle desku Uz se tesim...
Já mám strach že pokud tam dám E8400, že to bude dělat neplechu a třeba až budu taktovat, že něco po....
Jinák mám v merku ještě P5K Premium/WiFi-AP, ale ta Abit je mi sympatičtější.
-
Citace:
Původně odeslal
SirAnthony
...Já mám strach že pokud tam dám E8400, že to bude dělat neplechu a třeba až budu taktovat, že něco po....
Jinák mám v merku ještě P5K Premium/WiFi-AP, ale ta Abit je mi sympatičtější.
Co by se mohlo stat??Jak rikam,videl jsem na zahranicnich forech tuhle desku s E8500,takze bych se toho nebal.Popr. staci pouzit Google a prolezt trochu internet a neco o tom zjistit.Na 100% tam o tom neco bude.
-
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Tak do popisu BIOSu mě ani nenapadlo se podívat. Tak to je super. Díky moc.
Jak to, ale že tedy, pokud píšou podporu v BIOSu, že není jak u desky, tak ani v celém přehledu?http://www2.abit.com.tw/cpu-support-...-core2-duo.htm
-
Njn,oni to casem snad upgradujou ten CPU support.
Jinak s tim BIOSem me to nenapadlo a to jsem se vcera dival jaky je posledni BIOS a vsimnul jsem si BIOSu 12 ze podpopruje ty novy jadra. :)
-
Kamarád mi neustále tlačí, že ABIT má dokonale propracovaný systém regulace fanů (samozřejmě má desku ABIT, že). Můžete to (majitelé desky) nějak posoudit?
-
kontrolovatelny cez software z wokien a s mnohymi podrobnymi nastaveniami ... asi je dobry, ale nepouzivam > mam manualny regulator uz roky
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Kamarád mi neustále tlačí, že ABIT má dokonale propracovaný systém regulace fanů (samozřejmě má desku ABIT, že). Můžete to (majitelé desky) nějak posoudit?
Dosku som mal (predana s celym PC) a regulaciu mozem len chvalit. Mal som aj GIGABYTE P35-DS4 a teraz ASUS P5K ale je to neporovnatelne. S regulaciou sa da na tej Abitke fakt vyhrat a nastavujes tam priamo Volty ktore pustas do fanov. V poho je nastavitelne od 5V do 12V s tym ze min. aj max das ake uznas za vhodne (trebars 5-5,5) a kazdy fan moze byt zavisly na lubovolnom teplotnom cidle.
Proste to ma ABIT fakt premakane.
EDIT:Samozrejme to co nastavis v softe sa automaticky zapise do biosu, takze som ten soft mal spusteny len asi dvakrat kym som to vyladil a hotovo.
-
Jojo,ja treba jak jsem mel tu starsi ABIT AV8,tak jsem mel na tu regulaci pripojeny FAN z chladice CPU (Noctuu) a podle sebe jsem si to nastavil na ruzny teploty a ruzny voltaze a bylo to naprosto perfektni.Dobry je ale jak rikas ze ta IP35 Pro umi voltaz uz od 5V,ta AV8 umela min. pouze tusim 7-7,5V,takze nic moc.Takze ja pouzivam jak regulaci nekterych FANu pres desku,tak i pres rucni regulator.
-
Jo tak já mám taky regulátor od Primecooler, takový s displejem (funguje supr, ale to zpracování hrůza), každopádně je pro mě lepší SW automatika, tohle bohužel regulátor neumí. Proto jsem si s grafárnou ATi chrochtal, ATT má tohle dokonale zmáklé (sice jen pro grafárnu), u RivaTuneru to beru spíše za "svýmzpůsobemfungujícípokus" :-) Takže škoda že jsem to nevěděl dřív, asi bych měl podvozek ABIT namísto GB...
-
Chtel bych se zeptat jestli nekdo na teto desce ma nejaky vyrazne nataktovany CPU se zapnutym EIST.Prave tuto desku si budu uz brzy porizovat a zajima me,jak bude EIST fungovat.Mam doma jiz pripraveny C2Q6600 o kterem vim,ze funguje bezproblemu na 3,6GHz,tak prave proto me zajima jestli bude mit nejaky smysl EIST zapinat a nebo ho radeji nechat vypnuty aby to nedelalo nejaky haluz.Diky za info.
PS: Jeste neco o CPU VTT.Slysel jsem,ze pokud se taktuje,tak by melo byt CPU VTT nastaveno na stejnou hodnotu jako CPU voltage,co je na tom pravdy?
Tento novy Intel budu mit ted poprve,takze se ve vsem jeste tak moc nevyznam...Dekuji
-
Tak jsem konecne majitelem tehle desky.
Mam ale mensi problem s regulaci ventilatoru.Mam Noctuu NH-U12F (3-pin) a mam to samozrejme pripojeny k "CPU FAN" na 3-pin,ale deska umi i 4-pin PWM.Ze zacatku,hned po prvnim nabehnuti PC jsem nastavil hodnoty takto: High - 60°C/100% otacky, Low - 30°C/35% otacky ventilatoru.V BIOSu mi to potom ukazovalo otacky ventilatoru okolo 750ot.,ale pak jsem si s tim jeste trochu hral a ted jsem nainstaloval i uGuru,ale ventilator mi bezi porad na 100% (ukazuje mi to cca 1300ot.) a nejde to nijak zregulovat.Chtel jsem aby se to regulovalo postupne podle toho jaka bude teplota,ale nejak mi to ted nefunguje.Nevi nekdo co s tim?
Pak mam jeste jednu otazku.Vadi mi,kdyz uGuru hned po nabehnuti win vyskoci normalne na plochu.Nikde jsem nenasel nastaveni aby zustaval jen v ikonce.Vi nekdo jak nastavit jeste tohle?Diky vsem
-
Hladaj lepsie, mne nabieha v tray ale uz ho davno nepouzivam - teploty ma nezaujimaju.
Regulaciu som nikdy nepouzil, pozor vsak na to, ze profily v uGuru softe to vedia prerazit (biose nastavenie) a ak ti to reguluje v biose spravne, tak to je tento dovod.
-
No zkousel jsem vic moznosti,ale stale nic.V BIOSe mi zo ukazuje i po nastaveni porad jen tech 1300ot. a to je to samy i kdyz to nastavim v uGuru.Prijde mi,jako by to proste uz neslo nebo ja nevim.Jak jsem psal,ze zacatku ukazoval BIOS treba 700ot a ted uz ne-e.Netusim kde se stala chyba.Hral jsem si vselijak mozne s tim nastavenim,ale proste bez uspechu.
EDIT: A nebo to dopadne nakonec jeste tak,ze pripojim ten vetilator na nejaky jiny 3pin a necham to regulovat v rozmezi jen 8-12V.Ale celkem me to stve ze to nechce slapat.Neni to problem BIOSu bo co??