4 Příloh-a(y)
Re: Arctic Cooling Accelero S1 a S2
Tak tady jsou ty slibovane fotky. Jak je z nich patrne, tak u me desky (Asus M2R32-MVP) se to tam s dvema 120 mm vetronema vejde tak tak. Na jedne strane je to nalepene uplne na casu a na druhe strane se mi tak tak podarilo zapojit sata kabel (jeste muzu zapojit ten spodni, ale ty zbyle dva co jsou nalevo od nich uz nezapojim). Jeste ze mam jenom jeden disk :)
Hm, kdyz by byl jen jeden vetrak, kam cca na chladic ho privazat?
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Hm, kdyz by byl jen jeden vetrak, kam cca na chladic ho privazat?
Zalezi na tom co mas za kartu. Jestli mas neco ze serie X1900, X1950 a ma to VRM, tak bych doporucil ventilator pridelat spise nad ten pasiv VRM. Ale jestli mas treba neco ze serie GeForce 7***, tak ho dej doprostred at ofukuje vsechny heatpipes. Jinak pokud mas kartu co moc netopi, tak to Accelero uchladi pasivne. I takovou X1950 Pro chladi lidi pasivne a teploty sou krasny.
Mam 1900XT, onehda jsem to psal...
Mam totiz objednanej jen jeden vetrak a jsem linej kupovat dalsi :P
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Mam totiz objednanej jen jeden vetrak a jsem linej kupovat dalsi :P
Nemusis, staci kdyz ho upevnis vice na pravou stranu, aby to ofukovalo chladic VRM.
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Tak tady jsou ty slibovane fotky. Jak je z nich patrne, tak u me desky (Asus M2R32-MVP) se to tam s dvema 120 mm vetronema vejde tak tak. Na jedne strane je to nalepene uplne na casu a na druhe strane se mi tak tak podarilo zapojit sata kabel (jeste muzu zapojit ten spodni, ale ty zbyle dva co jsou nalevo od nich uz nezapojim). Jeste ze mam jenom jeden disk :)
Mohl bys mi pls zmerit o kolik mm vycniva to accelero nad hranici zaslepky? mam v bocnici vetrak na tahani vzduchu od grafiky a nevim, jestli bych je tam vmestnal najednou
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Mohl bys mi pls zmerit o kolik mm vycniva to accelero nad hranici zaslepky? mam v bocnici vetrak na tahani vzduchu od grafiky a nevim, jestli bych je tam vmestnal najednou
nez jsem si udelal tunel tak jsem tam mel 80ku fan a ta ma 25mm a slo to dovrit ale tak tak
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
nez jsem si udelal tunel tak jsem tam mel 80ku fan a ta ma 25mm a slo to dovrit ale tak tak
A co mas za kejs? Nebo spis jak je siroky? Muj ma 200mm
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
A co mas za kejs? Nebo spis jak je siroky? Muj ma 200mm
mam http://www.atcomp.cz/zbozi/cetus-yy-...aspx?p=z:22018
cili take 200
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Tak nad zadnima zaslepkama je Accelero 4 cm nahoru. Ja mam taky 200 mm case na sirku a obavam se, ze se ti tam ten nasavaci chladic bude prekazet, nebot mezi nim a bocnici jsou necely 2 cm, presne se to zmerit uplne neda, ale od oka je to tak 1.6 - 1.8 cm.
To Pavlis: divne, ja tam mam mista mnohem min, ty 2.5cm co jsou potrebny tam nemam, je tam urcite min nez 2cm. Ale to bude asi tim jak ma case (ac mame oba 200mm na sirku) vysoko provedene uchyceni MoBo. Muj case ma totiz MoBo polozeny trochu vys, tak mozna proto.
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
To Pavlis: divne, ja tam mam mista mnohem min, ty 2.5cm co jsou potrebny tam nemam, je tam urcite min nez 2cm. Ale to bude asi tim jak ma case (ac mame oba 200mm na sirku) vysoko provedene uchyceni MoBo. Muj case ma totiz MoBo polozeny trochu vys, tak mozna proto.
mno bylo to uplne nadraz, bych rek i trochu prohnuta ta umela potvora na S1, ale myslim ze tu kdyby sundal tak by nemel bejt problem urcite
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
mno bylo to uplne nadraz, bych rek i trochu prohnuta ta umela potvora na S1, ale myslim ze tu kdyby sundal tak by nemel bejt problem urcite
Pravda, kdyby se sundal ten umelohmotny kryt, tak by nahnal dalsiho cca 0.5 cm mista a to uz by se tam tak tak mohlo vejit.
tak taky postnu sve dojmy.
1. SUPER SUPER SUPER :-)
2. cetl jsem hodne, ale moc jsem tomu v praxi neveril. myslim teploty
ted mam v klidu 35°C v zatezi 45-48°C - PASIVNE (samozrejme fany ve skriny 2x120) predtim se stock chl. jsem mel o 10-15°C vic
jediny problem byl s velikosti. musel jsem dat grafiku do 2. PCI-E slotu v 1. slotu mi tam vadil "jezek" od zalmanu. a v 2. je to zase tak tak s konektory S-ATA na desce.
instalace v pohode. pasivky pameti drzi az na 1 ktery upadl.
fotky pro zajimavost hodim zitra
http://ukazto.com/img_small/DSC00295-npu1.jpg
Takze ... Sapphire X1950GT + Accelero S1 + skrin CoolerMaster Elite 331 ... v pohode se vejde, jeste zbejva pres centimetr mista vedle bocnice, kterou tam ted nemam a ve skrini je jen jeden 12cm outtake pod zdrojem, takze airflow 0 :D a teploty sou jako se stockem a to pasivne ... takze i takhle bych byl spokojenej, ale samozrejme pujde dopredu jedna 120 a mozna i na acc ...
jeste sem si rikal, ze by stalo za to otestovat teploty s normalnim stolnim vetrakem ... burn pri default taktech o 21° mensi :D (46° GPU a 45° ENV) ... v idle 37° oproti 54° (otevrena bocnice, takze zadnej pruvan) ... jen ten hluk :D
Tak uz ja chladim S1tkou, teploty su skvele, pri zatazi o 20° menej a samozrejme hlucnost je uplne niekde inde ako u povodneho stock chladica! Ale mam aj obrovsku vyhradu voci jednej veci - paske na pasivom! :evil:
Pamate som odmastil, pasivy nahrial, 4 drzali tak ze som mohol dvihnut pomocou nich celu kartu a 4 nahodne odpadavali uz pri jemnej manipulacii. Opakovane nahrievanie nepomahalo, chvilu to vyzeralo ze drzia, ale potom po ochladeni pasivov zase odpadavali. Tak som kupil sekundove lepidlo, dal drobne kvapocky na rohy pamatovych cipov a prilepil ich. Drasticke ale ucinne riesenie, zatial neodpadol ani jeden... Na S1ku som upevnil tiez FAN s PWM od AC a mam fakt tiche a ucinne chladenie. Len mierne sa zvysila hlucnost FANu na cipste, dviha otacky kvoli tomu, ze S1ka zakryva s tym bocnym plastom ventilator, trosku skusim nahnut FAN aby ofukoval cipset, uvidim ci to pomoze.
Citace:
Původně odeslal
daggy
Ale mam aj obrovsku vyhradu voci jednej veci - paske na pasivom! :evil:
Pamate som odmastil, pasivy nahrial, 4 drzali tak ze som mohol dvihnut pomocou nich celu kartu a 4 nahodne odpadavali uz pri jemnej manipulacii. Opakovane nahrievanie nepomahalo, chvilu to vyzeralo ze drzia, ale potom po ochladeni pasivov zase odpadavali. Tak som kupil sekundove lepidlo, dal drobne kvapocky na rohy pamatovych cipov a prilepil ich. Drasticke ale ucinne riesenie, zatial neodpadol ani jeden...
No vidis ja jsem ty pameti taky odmastil co to dalo. Pak jsem nahral fenem tu lepici pasku na pasivech natolik, ze jsem pasiv neudrzel v ruce a prilepil to. A sedm jich drzelo jak pribitych, ale osmy po jemne manipulaci taktez odpadl. Opetovne zahrati jako u tebe nepomohlo. Tak jsem je vsechny sundal a dal jsem tam pasivy co jsem mel nevyuzity od Zalmana Vf 700 AlCu jeste z doby kdy jsem mel do AGP GF 6600GT (tam ty pasivy dat nesly vsechny, tak jsem nedal ani jeden a nechal je pro pozdejsi vyuziti). Ty drzely jak pribity od zacatku, takze sem to udelal takhle. Jinak urcite si udelal dobre, je to velice kvalitni chladic za velmi dobry peniz a navic v kombinaci s tichym vetrakem je i ucinny i na takovych kartach jako mas ta a ja :)
Idealne je dokupit novy stvorcek teplovodivej pasky obojstrannej od 3M - ta uz bude drzat velmi pevne.
Je to skoda ze si AC kazi troska meno s tymi paskami na pasivoch, ak by do toho troska investovali a dali tam kvalitnejsiu pasku, tak to je bezchybny chladic aj bez dokupovania pasok. Skoda. Ale kto sa s tym pohra, tak ziska ucinny a tichy chladic na grafiku.
no me na tom chladic jeste stvou ty 2 cerny hacky co se pridelaji k pasivu a nasledne nasunou na kartu.. jeden z nich mi tam vubec nedrzi a porad vypadava z Accelera.. je nejakej moc otevrenej :(.. ale to je asi tak jedinej nedostatek co jsem nasel, na pametech mam svoje stary pasivy takze toto neresim.. jinak super nakup ;)
Citace:
Původně odeslal
rombo
no me na tom chladic jeste stvou ty 2 cerny hacky co se pridelaji k pasivu a nasledne nasunou na kartu.. jeden z nich mi tam vubec nedrzi a porad vypadava z Accelera.. je nejakej moc otevrenej :(.. ale to je asi tak jedinej nedostatek co jsem nasel, na pametech mam svoje stary pasivy takze toto neresim.. jinak super nakup ;)
A zajišťuješ ho těmi pojistkami nahoře, kterými se zajišťuje pasiv? Nějak to nechápu, protože když se to zastrčí mezi "správná" žebra, tak to drží jen vlastním tvarem a po nasazení pojistky to skoro nejde rozebrat...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
A zajišťuješ ho těmi pojistkami nahoře, kterými se zajišťuje pasiv? Nějak to nechápu, protože když se to zastrčí mezi "správná" žebra, tak to drží jen vlastním tvarem a po nasazení pojistky to skoro nejde rozebrat...
jasny mam to zajisteny i tema protikusama.. prave jeden ten hacek do kteryho se nacvakne ten protikus je nejakej divnej, asi moc roztahlej takze nema moc sily zacvaknout a drzet
No mne teraz sa objavil iny problem, ventilator na cispete v tychto horucich dnoch dost huci, chcelo by to Thermalright HR-05 SLI, ale kam s nim? Pod grafanu nevojde kvoli S1ke a 12cm FANu a nad nou nie je miesto kvoli Ninji. Znie to ironicky, ale uz nemam kde osadit dalsi cheat-pipe chladic :sad: Ostava uz len cakat na chladnejsie dni.
Mam tuto dosku: http://www.dfi.cz/sharedimages/image...4UUUltra-U.jpg