-
Re: nVidia GeForce 7900GTO (=7900GTX)
Citace:
Původně odeslal
Voky
co mam ja informace tak dneska nebo vcera melo prijit 60 techto kousku do levi. takze par jich jeste bude.
jo na skladech jsou pry vsude, ale nvidia se mela rozhodnout prestat je vyrabet, proto to upozorneni - za nejakou dobu nemusi byt
k vykonu - je to trochu obecne, vsude kde je velke pouzivani SM 3.0 je na tom lip ATI, ale to neni kazda hra a proto ted varuji obdobne jako jsem varoval u ATI X1?00XTX [tam take si useri koupili "krale grafik" a zirali u her ala DOOM3]: koukni se, co za hry hrajes a podle toho kupuj kartu, ne dle ruznych marku
-
7900GTO uz mam doma na defaultu jsou vysledky z 3DMarku tady http://tarmara.net/view.php?cisloclanku=2006110501 , chladic je neuveritelne tichej, i ve hrach (subjektivni dojem pri hrani BF2 pres repro a pri srovnani s chladicem na stare GF6600nonGT od Leadteku) ale v klidu dela nejvetsi rambajs disk
-
Citace:
Původně odeslal
tarmara
7900GTO uz mam doma na defaultu jsou vysledky z 3DMarku tady
http://tarmara.net/view.php?cisloclanku=2006110501 , chladic je neuveritelne tichej, i ve hrach (subjektivni dojem pri hrani BF2 pres repro a pri srovnani s chladicem na stare GF6600nonGT od Leadteku) ale v klidu dela nejvetsi rambajs disk
Ano karta je to vyborna ( u nas 6,6K Kc) ..inak pamatie oproti 7900gtx nie su pomalsie o 8% ale o cca 21% ...
-
Citace:
Původně odeslal
Mtex
Ano karta je to vyborna ( u nas 6,6K Kc) ..inak pamatie oproti 7900gtx nie su pomalsie o 8% ale o cca 21% ...
mozem sa ta spytat ako si prisiel k udaju, ze gto pamate su pomalsie o XX %? len aby som pochopil - bavime sa o frekvencii pamate pred taktovanim alebo o casovani RAM alebo ako... podal si totiz prilis vseobecny udaj... (btw: uvazujem o predaji 7900gto, tak ak by niekto chcel, posta)
:)
-
Mtex rozprava nie o casovani pameti ale rychlosti (MHz) pameti medzi default GTX a default GTO. Nejde tu o ziadne casovanie ..
Obchody si nechaj do sekcie Bazar ... este raz a post pojde na delete.
-
to ze pamate su v defaulte pomalsie je iba o tom, ze ked mas 1600 MHz na GTX a 1600 MHz na GTO, tak GTO su rychlejsie (lepsie casovanie)
-
Citace:
Původně odeslal
jaffakree
to ze pamate su v defaulte pomalsie je iba o tom, ze ked mas 1600 MHz na GTX a 1600 MHz na GTO, tak GTO su rychlejsie (lepsie casovanie)
O co to stale tocis? Ty si nemal na zakladnej skole matematiku? Ja som pisal o tom, ze frekvencia pamati GTX je o 21% vyssia voci GTO. Autor ma v clanku o 8%...to by mueli mat 1480Mhz
Inak casovanie pamati je u GTO nizsie, to mas pravdu...
-
2Mtex: asi tak...snazil som sa mu to vysvetlit, ale on stale to svoje..:p
-
Tak jsem taky majitelem této karty a rozhodně je to dobrá koupě.
Karta je opravdu obrovská a namísto 2slotového chlazení bych to nazval spíše tříslotovým. Protože zvukovku jsem musel přesunout úplně dolů do skříně, jinak by se karty doslova dotýkaly. Tzn. kvůli GTO do PCI nedostanu už vůbec nic jiného...
Ohledně OC bych se rád zeptal místních matadorů: pokud taktuju přes Forceware+Coolbits, mám slider u pamětí max. na 1600, dál to jednoduše nejde.
Paměti jsem dal na 1600 a 3D Marky proběhly v pohodě, co mě šokuje je nízká teplota - 69 max i při OC pamětí a větráku staženém na 50% (resp. 53 idle a 59 max při hraní Oblivionu při otevřeném case)
-
pokial vymenis povodnu pastu na jadre za nieco lepsie napr. ako ja za ArticSilver 5 tak ti teplota pojde este min. o 5-10C dole... mne to teraz nepresiahne pri max. zatazi (3DMark, 20min. Oblivion) 55C :D :p (chald. na 100%)
len som hodil naspät povodny chladic (akurat som "splechol" na jadro ArticSilver5 namiesto povodnej pasty) tak tie teploty su dokonca este v zatazi v priemere tak o 5C nizsie ako so zalmanom VF900Cu!!!
takze rozhodne odporucam vymenit povodnu tep. pastu za nieco lepsie :wink:
-
Jasne ja uz to mam v plane od nakupu len akosi nebol cas, otazka na teba: isiel ten chladak dole bez problemov?
-
Citace:
Původně odeslal
GABO
Jasne ja uz to mam v plane od nakupu len akosi nebol cas, otazka na teba: isiel ten chladak dole bez problemov?
Siel uplne lahucko bez akychkolvek problemov
-
Citace:
Původně odeslal
bugsy
pokial vymenis povodnu pastu na jadre za nieco lepsie napr. ako ja za ArticSilver 5 tak ti teplota pojde este min. o 5-10C dole... mne to teraz nepresiahne pri max. zatazi (3DMark, 20min. Oblivion) 55C :D :p (chald. na 100%)
len som hodil naspät povodny chladic (akurat som "splechol" na jadro ArticSilver5 namiesto povodnej pasty) tak tie teploty su dokonca este v zatazi v priemere tak o 5C nizsie ako so zalmanom VF900Cu!!!
takze rozhodne odporucam vymenit povodnu tep. pastu za nieco lepsie :wink:
ajaj a měl jsem pravdu a to nemám křišťálovou kouli, koupě Zalmana na tuto kartu jsou vyhozené peníze, je vidět , že orig. chladič je dobrý, protože já s GTX kartou a fullcover vodníkem mám max. 46 stupňů (snímáno v rivatuneru a to PC jede celý den, takže je voda už zahřátá)
-
Zdravim Xlopi takisto som stastnym majitelom MSI 7900GTO oc 700@800 ide aj viac ale nejak mi to staci kedze som nepostrehol narast vykonu na mojom pc ked som ju dal na max 725@820... xcem sa len opytat ze ked ste menili pastu na gpu na pamatiax ste nexali tie povodne biele podlozky co su tam alebo aj tam ste dali nieco ine?
-
já bych je tam nechal, taky čím je nahradit, podle mě to bez nich nebude na paměti vůbec doléhat
-
No iste ten ZM sa tam urcite neoplati hodit...aj v pretaktovanom stave je ten chladic vlazny a v hluku rozdiel nepocujem (ci je karta v zatazeni alebo bez...tak fan toci rovnako). Imho nieco podobne v seriovej vyrobe s uchytenim pre viacere typy grafik by pekne povalcovalo trh..z kartami kde je nizsia spotreba by to islo aj na pasive predpokladam...:)
-
Citace:
Původně odeslal
ricixxx
Zdravim Xlopi takisto som stastnym majitelom MSI 7900GTO oc 700@800 ide aj viac ale nejak mi to staci kedze som nepostrehol narast vykonu na mojom pc ked som ju dal na max 725@820... xcem sa len opytat ze ked ste menili pastu na gpu na pamatiax ste nexali tie povodne biele podlozky co su tam alebo aj tam ste dali nieco ine?
Tiez som za ponechanie, teplovodive podlozky takejto hrubky nedostanes...teda ja mam problem pozhanat teplovodivu pasku 3M tenucku vo vysokom pocte nie to este taketo nieco co je medzi pametou a tym chladicom.
-
prisiel uz niekto na to, ako zdvihnut V na RAM?
-
GTO od MSI pouziva SAMSUNG BJ11 cipy pametove s casovanim 1.1ns. Povodne sa tieto cipy vyuzivali aj na 7900GTX kartach, ale kedze na 7900GTX bola defaultna voltaz pameti 2.15V a dany BJ11 typ cipu od Samsungu bol stavany do max. 2.00 V (1,80 minimalne, 1,90 default a 2,00 max) tak urcite modely 7900GTX mali problemy (objavovali sa artefakty) a tak dnes povecsinou sa vyuzivaju Infineon 1.2ns ktore zvladnu voltaz 2.15V.
Trosku treba prejst extreme fora http://www.pretaktovanie.sk/modules/...iles/smile.gif je tam toho dost. Rovnako aj V mod, kde staci zacarbat pentelkou odpor zmerat a dvihnut voltaz pameti do cca 2.0V.
-
Citace:
Původně odeslal
sid
ajaj a měl jsem pravdu a to nemám křišťálovou kouli, koupě Zalmana na tuto kartu jsou vyhozené peníze, je vidět , že orig. chladič je dobrý, protože já s GTX kartou a fullcover vodníkem mám max. 46 stupňů (snímáno v rivatuneru a to PC jede celý den, takže je voda už zahřátá)
ja by som ho urcite nekupoval kvoli tejto karte... ten zalman my ostal z predoslej x800GTO tak som ho hodil kvoli testom a ako sa ukazalo na max. otackach je stock chlad. (po vymene tep. pasty) este vykonnejsi nez ten zalman VF900Cu
-
to sid : chce to drobet upilovat místa, kde jsou na chladiči závity pro šroubky - tím si celý chladič sedne níž. Potom jsem aplikoval Arktic cooling silver pastu - a sedí to docela o.k.
-
Zdravím všechny a prosím o radu. Mám tuto kartu a aniž bych jí taktoval, tj. 650/650Mhz, nechce mi projít z žádným z 3d marků (total freez). Nevíte někdo, čím to může být? Díky
-
Citace:
Původně odeslal
Kim
Zdravím všechny a prosím o radu. Mám tuto kartu a aniž bych jí taktoval, tj. 650/650Mhz, nechce mi projít z žádným z 3d marků (total freez). Nevíte někdo, čím to může být? Díky
Skus napisat aspon zostavu (hlavne CPU+MB+PSU+RAm+ ovladace a OS...)
-
Vše jsem už měl jak bylo s 6600gt a šlo to v pohodě. Až po víměně a to jsem přeinstaloval 3dmark. Každopádně mi to ve hrách šlape 720/850 bez problému, ale nevím, jestli to už neni moc a ty hry to naopak nezpomaluje.
CPU : AMD Athlon 64 3000+ (1.8Ghz * 2.7Ghz) - AC Freezer 64Pro/ MB : MSI K8N Neo4 Platinum - nForce 4 Ultra/ GPU : MSI 7900GTO - 512 DDR3 (720Mhz - 1640Mhz) - RAM : 2x (dual) GEIL 400DDR (2.5, 3,3,6, 1T)/ HDD : Hitachi 250GB/SATAII/300 8MB/ Zvuk : Audigy 4/ Zdroj : Chill Inovation 450W/
-
Tak už to mám, byl to přetaktovanej procák. Každopádně díky.