-
Re: Jakou máte teplotu? Měření pouze přes DTS !!!
Jak je ale možný, že se někomu ukazuje DTS teplata větší než teplota měřená běžným způsobem a na druhou stranu má někdo teplotu DTS menší. Já osobně jsem ten případ s větší DTS teplotou. Muj opteron při mnohahodinovém počítání UD má 38C a na Core má 44. Chlazenou wodou.
-
Citace:
Původně odeslal Halen
Me spis prijde podivny, ze novej Everest i SpeedFan najednou umej merit CORE teplotu stejne dobre, jako Eagluv CoreTemp. Zeby autori Everestu a Speedfana najednou dostali stejny napad, jak to merit ???
Je to mozne kvoli tomu, ze AMD odhalilo naco sluzia registre, ktore boli doteraz oznacene ako "reserved"...
Frost > je to tym ze niekto ma posahane cidla na doske ;-) (resp. doska zle meria teplotu)
-
Na notasu z podpisu mam v idle kolem 45 stupnu a pri zatezi skoro 70:confused:. Snad jsou mobilni CPU odolnejsi vuci vysokym teplotam??
-
no me to pres DTS ukazuje stejne jako kterekoli jine meridlo... +- 1-2°C zalezi jak rychle to zareaguje
-
no ja myslim ze ta aplikacia je tak zabugovana ze bude dlhotrvat kym vide 1.0 ja tomu nechapem ...
no a pozrite tu -49 a tpd35W a tcm 49 a 2808 ked pritom je to uplne inak
http://img110.imageshack.us/img110/2...del2hn5.th.jpg
:rolleyes: akoze neverim ani jednemu udaju co to ukazuje :mad:
ITE SMG by DFI & CPU-Z Rulezz
-
zaujimave ze si snad jediny, ktoremu to robi problemy :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal tomase
zaujimave ze si snad jediny, ktoremu to robi problemy :rolleyes:
zaujimave je ze nikto to nepsie na forum :rolleyes:
-
jaky je rozdil ve speedfanu mezi temp1 a core?
-
Citace:
Původně odeslal Ssnake
jaky je rozdil ve speedfanu mezi temp1 a core?
Core je teplota z jadra, Temp1 (CPU) je teplota ziskavana z jineho cidla. Smerodatnejsi teplota je Core, tu mam i zobrazenou v liste. Ale teplotu Core umi az novy SpeedFan 4.29, stary umel jen obligatni Temp1. :D
-
X2 3800+ default (2GHz,1,35V) TDP 59,4W
Core Temp 31/39 SpeedFand CPU temp 34/Core 39
RM Clock (1GHz, 1,1V)
Core Temp 29/36 SF 32/36
-
Rozdíl teplot Core Temp vs ITE Smart Guardian je jenom 2-3°C maximálně !!!
Při full loadu se mi teplota pohybovala na 47-49 Core Temp /44-47 ITE SG
Test proveden na:
A64 Orleans 3500+ (AM2) @ 2.8GHz 1.525V real
-
Me ukazuje CoreTemp pri defaultnim nastaveni a full load na AMD 64 X2 4200+:
core1: 51 - 54 °C
core2: 51 - 54 °C
Nejak to skace, pred chvilkou se tam objevilo i 206°C:eek: Snad to vydrzi, mam to chlezeny jen AC Silencer 64 Ultra Tcl
-
A64 3000+ Venice (939) @2655MHz 1.5V - AC Freezrer 64 Pro
DTS Core Temp v0.9.0.93
Load: 42ºC
Burn: 54ºC prime95
-
Opteron 144@2.8G@1.55V 35°(RMclock@1.2G@0.95V)/54°
-
opteron144 @ 2501 / 1.525
coretemp : 40C v burnu, speedfan : Core 40 / CPU 34, ITE SMG : CPU 34
imho to meri dobre, a verim tomu spis, nez jinym hw monitorovacim softum ..
i kdyz je teplota v coretempu (CPU DIODE) o neco malo vyssi nez CPU ;)
-
1 Příloh-a(y)
Teploty idle na obrazku. Napatie si netreba vsimat, SpeedFan to nejako s napatim nezvladol :) V BIOSe je napatie ok. Pri Prime 95 DTS ide az na 56C.
-
Mam v tom trochu bordel, takze uvedu nejaky kandidaty, DTS si z toho vyberte :) (X2 3800+ Manchester BH9-E4@2.4G@1.35V, TCaseMax 63°C), load 2xPrime:
CoreTempBeta 0.9.0.91 Core#1:62-63°C oscilace
CoreTempBeta 0.9.0.91 Core#2:53-54°C -//-
Speerfan 4.29 Core: 54°C
Chovani je zajimavy, -49°C bug u Core#2 se mi taky projevil v coretempu, ale mel jsem zaroven spusteny everest a speedfan, asi to dela nejaky konflikty... Predtim ve speed fanu Core temp v pravidelnych casovych intervalech vyletla o 10° vys a ted to prestalo. A v core tempu zase po spusteni cas od casu vylitla teplota Core#1 na 206°C a hned zase zpet (na 40).
-
Ahoj, je v normálu, že mi CoreTemp ukazuje na X2 3600+ EE @ 2600MHz, ale jen při 1.325V (real cca 1.33-1.34V) v orthosu (full-load):
core1: 49
core2: 51
idle mám kolem 34/38, hodne rychle se to meni i o 2-3°C..
Ale nemůžu zaboha pochopit, proč při 1.325V !!! mám v burnu pres 50°C, když na single-core 3500+ s 1.525V jsem měl 47°C v burnu.
Že by Dual-core o tolik víc topilo ? Ještě je to EE verze (65W).
-
Citace:
Původně odeslal
Conflict
Ale nemůžu zaboha pochopit, proč při 1.325V !!! mám v burnu pres 50°C, když na single-core 3500+ s 1.525V jsem měl 47°C v burnu.
Možná to špatně měří. Na AMD je kalibrace dost podivná.
-
hmm, mne to ukazuje core1 a core2 60 stupnu u conroe .. pricemz speedfan ukazuje teplotu temp1 36 a teplotu jadra mi neukaze vubec ;o(
pri plny zatezi to vyleti i pres 80 stupnu, tak nevim jestli je neco spatne ? ..
-
Citace:
Původně odeslal
chozze
hmm, mne to ukazuje core1 a core2 60 stupnu u conroe .. pricemz speedfan ukazuje teplotu temp1 36 a teplotu jadra mi neukaze vubec ;o(
pri plny zatezi to vyleti i pres 80 stupnu, tak nevim jestli je neco spatne ? ..
Mno tento thread je skorej o AMD ako Intel, ale ta teplota je u pretaktovaneho Conroe v zatazi normalna. To CPU tak hreje. Skus s mensim napetim.
-
Citace:
Původně odeslal
Semik
Mno tento thread je skorej o AMD ako Intel, ale ta teplota je u pretaktovaneho Conroe v zatazi normalna. To CPU tak hreje. Skus s mensim napetim.
jj, uz jsem si taky vsimnul ze to je v AMD threadu, omlouvam se..
zkusim do nej pustit min napeti. Jinak zajimava vec - naopak jsem pustil vic napeti do DRAM z 1.8 na 2.0 a teplota v core cpu hned klesla o 10 stupnu, stejne tak na chipsetu u desky a RAMky jsou skoro uplne studeny - predtim hrali jak bes..ale i tak teplota cpu je v idlu cca 50 a pri zatezi to leze na 78, ale alespon to nejde uz pres 80 kdy se mi poustel cpu throttling..zkusim jeste ubrat to napeti do cpu, diky
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Dokážete mi vysvětlit následující problém? Mám X2 4400+ přetočené na 2,6GHz a na tom Ninju - Core temp ukazuje v klidu nějakých 38°C na prvním jádře a 43°C na druhém. To by se dalo vysvětlit různým posazením Heatspreaderu, jenže když dám PRIME na obě jádra, to první vyleze až přes 70°C, zatímco druhé je v pohodě do 65°C a to už vážně nechápu proč... :confused:
Tohle se mi děje taky (viz. zde) sice nevim proč, ale je to tak. Ale musím říct, že to jádro, které se hřeje v LOADu víc (a v IDLE míň), tak je i výkonnější (ve 2x PRIME je vždy napřed s výpočty).
Mám dva dotazy:
1) Používám CoreTemp 0.9.0.93 a zjistil jsem u něj jednu nepřijemnou vlastnost. Vypíná (nebo vytuhává) počítač když je spuštěn a zároveň běží 2x PRIME. A to tak, že jednou za 2 hodiny, jednou za 8 hodin, jednou za 14 hodin běhu 2x PRIME. A to jak na default, tak při OC. A nedělá to jen mě, ale i kámošovi s naprosto stejnou sestavou (viz. podpis PC1). Od doby, co při 2x PRIME nespouštím Core Temp, tak mi PC jede stabilně 33h v 2x PRIME!!! (když by to dělalo jen mě, tak bych si myslel, že je problém u mě, ale jsme minimálně dva, kdo má TY SAMÉ PROJEVY). Protože si myslím, že problém je na 99% na straně CoreTemp (nešlo by s tím něco udělat? ->> 2 Eagle)
2) Protože tedy při 2x PRIME nemůžu používat Core Temp, ale přijde mi důležité vědět, jakou mám teplotu jader přes DTS, tak jsem se dozvěděl, že SpeedFan (tuším od v. 4.29) umí taky toto měření. Tak jsem ho instalnul. To že mám DualCore asi poznal (protože pro využití CPU mám dvě "housenky"), ale hodnotu CORE (což předpokládám bude teplota přes DTS) mám jen jednu. Přitom Core Temp ukazuje teploty pro každé jádro zvlášť. Jak mám ve SpeedFanu udělat, abych viděl teploty obou jader?
Nebo to snad nedejbůh průměruje nebo jak to je?
Díky za pomoc...
-
2Hanz: Zkus u Core Temp vypnout logování, zda to bude dělat dál. Občas to totiž údajně blbne.
-
Citace:
Původně odeslal
Eagle
2Hanz: Zkus u Core Temp vypnout logování, zda to bude dělat dál. Občas to totiž údajně blbne.
Logování opravdu blbne. To vím na 100%. Protože když mám logování zapnuté, tak Core Temp v určitém intervalu zapisuje do LOG souboru, který je ve formátu TXT a asi k tomu nějakým způsobem používá notepad. Protože když je spuštěný Core Temp a já chci spustit Notepad, tak vždy Core Temp spadne. Je-li notepad spuštěný před Core Temp, tak tu jednu instanci notepadu používal lze. Jakmile bych ale za chodu Core Tempu pustil další instanci notepadu - pád.
Nevím ovšem, zda-li vypnutí logování bude mít blahodárné účinky na vytuhávání/vypínání PC (nezkoušel jsem).
Mám dotaz. Teď jsem stáhnul s homepage toho programu (je to vlastně 4um - je to správně?) prý poslední verzi 0.93. Doteď jse používal 0.9.0.93. Která je novější?