Prostě už jsme všichni natěšený až uvidíme vnitřek, na tom přece není nic špatného :). Takhle to vypadá, že tam je nějaká super tajná technologie, jak to všechno pasivně uchladit.
Printable View
Prostě už jsme všichni natěšený až uvidíme vnitřek, na tom přece není nic špatného :). Takhle to vypadá, že tam je nějaká super tajná technologie, jak to všechno pasivně uchladit.
Sakra, pekna prace, zejmena nad 1/10 mm presnosti smekam. To doma nedokazu :-(, me (EDIT: mne) stacilo, kdyz jsem se moril s presnym umistenim otvoru na I/O shield. Chtelo by to detail spojeni tech chladicu s tim 30cm zebrovanym pasivem. Ale jak pises, casem... snad se dockam.Citace:
Původně odeslal VlasTik
tak 1/10 doma a v garazi v beznych podminkach dosahnes jenom hooodne tezko:)
Jestli ale vlastik ma dilnu s polo/profi zarizenim, tak to je jina...
Nemyslim si ze je to nejaka super high-tech; jenom velkej chladic, na nem ?prisroubovany? hranolky kovu a k onem hranolkum prisroubovany karty...
No popravde,nechci te urazit,ale me osobne se ten case designove moc nelibi...Zatim je to tak 50 na 50.
Jinak ale to chlazeni mas naprosto skvele vymysleny a musim rict ze je to fakt bomba ;) Nech si na to udelat patent!
Kazdopadne ti ale nezavidim ty spousty casu cos na tom musel ztravit a vytrpet si urcite spoustu pernych chvil.
lidi fakt sorry, ale já jsem prostě takovej, že to neukážu, dokud s tím sám nebudu naprosto spokojený, to bych vám jinak ukazoval návrhy a fotky už dva roky :)
to Doktor-Prase: já nepotřebuji žádné extra profi nářadí, abych vyvrtal přesně díru, ale jinak je opravdu potřeba měřit i na desetiny, třeba vzdálenost jednotlivých slotů je 20,3mm, ale jinak jsem to myslel trochu s nadsázkou, ono tam nějaká ta tolerance existuje, ale půl mm je už hodně. Jak podle tebe vypadá super high-tech chlazení ? :) není důležítý jak a z čeho je to chlazení vyrobený, ale chlazení má hlavně chladit a pokud v mé case uchladím výkonnější sestavu než v super high-tech case TNN500AF, tak takové super high-tech málo výkonné chlazení ani nechci :)
Luk(y)isek: nechci tě urazit, ale mě je úplně jedno, jestli se ti to nelíbí, já to pro tebe nenavrhoval ;), prostě vzhled je hodně subjektivní záležitost, je hodně lidí, kterým se to nelíbí, ale i hodně lidí, kterým se to líbí, tak je to se vším, prostě každému se líbí něco jiného a nemá smysl toto tady řešit a hádat se třeba o barvě :), takže pokud se ti tato case nelíbí, tak existuje jedno jednoduché řešení - vyrob si ji jinak....a ukaž nám, jak to má vypadat :) . Na téhle case jde především o pasivní chlazení a maximální odhlučnění o vzhled jde až na posledním místě...
Vzdyt jo,mas pravdu.Nerikam ze ten case je nejstrasnejsi nebo tak neco.Uznavam ze je to opravdu profi prace a je to fakt vyborne zpracovanej case,ale jen se mi moc nelibi designove,to je vse.Uvidim(e) az teprve jaky budou dalsi fotky pokud je sem nekdy das a treba se mi zalibi vic.Citace:
Původně odeslal VlasTik
Jinak s tim patentem jsem to myslel vazne.Zatim to vypada tak dokonale ze vetsinu "kejsu" strcis v poho do kapsy.Proste super vymysleny chlazeni... :)
wow, genialne, nadherne!
nad tym patentom vazne porozmyslaj, moze sa to stat novym zdrojom prijmov ;p
...neviem sa dockat interieru
GJ!
Ja samozrejme to myslel taky s nadsazkou (to high tech), to ze se jedna o hodne jednoduchy system prenosu tepla si koneckoncu napsal uz hodne postu zpet:)Citace:
Původně odeslal VlasTik
Jinak k tomu naradi, je jasny ze v dilne kde mas nejaky vybyveni to pujde jednodusseji/presneji nez na ponku, kde my ostatni mame tak akorát svěrák:) No a to ze s tim vbavenim musi predne taky clovek umet zachazet, je snad uplne jasny:)
já pořád nevim co je na použitým způsobu chlazení k patentování :D to se používá léta letoucí
já nikdy neřekl, že to chci nechat patentovat :), princip chlazení je to opravdu známý a vůbec nic převratného na tom není, ale musíš brát v úvahu i konstrukční řešení, zase neříkej, že se to používá takhle, jak to mám já, léta letoucí, když jsem to ještě nikdě takhle v žádné case neviděl, že jsi to viděl někde v zesilovači, ještě nic neznamená, nebo jsi to viděl i na grafikách v kompu? Jde právě o celé konstrukční řešení toho chlazení a celou moji koncepci fanless case, která je lepší než u jiných fanless case, včetně mnohem lepšího chlazení a odhlučnění HDD i mechanik. Rozhodně by se na tom něco takového patentovat dalo, ale je to celkově hodně složitý na výrobu a hlavně materiál je hodně drahý, takže by to stejně nešlo sériově vyrábět a i kdybych to patentoval, tak si to každý výrobce může upravit trochu jinak nebo to i okopíruje a stejně s tím nic nenadělám, se koukni jak si vesele kopíruje primecooler patentované chladiče od zalmana a taky s tím zalman moc nezmohl....Citace:
Původně odeslal Tinky linky
Hlavne sa to neda pouzit univerzalne - ked je to urobene presne na jeden typ dosky a grafiky, tak to ziadny vyrobca robit nebude.
použít univerzálně se to dá, sice ne tak, jako v běžném case, ale je to lepší než v TNN500AF, muselo by se to ale ještě celkově dořešit, já nemám k dispozici všechen HW, jen to co si koupím, takže tu univerzálnost nejsem schopen takhle řešit, ale mě stačí pár jednoduchých úprav a dám do toho téměř cokoliv - už jsem tam měl tyto desky:Citace:
Původně odeslal Rainbow
K8N Neo4 Platinum
DFI LanParty UT NF4 SLI-DR Expert
Asus P5N32-SLI Deluxe
a všechny tyto desky nejsou kompatibilní s TNN500AF a mě žádné problémy nedělají, v podstatě tam můžu dát jakoukoliv desku, jen jedna půjde uchladit lépe a jiná trochu hůře. A co se týče grafik, tak tam je to na míru, ale vem si, že tenhle problém se týká všech chladičů na grafiky, vem si kolik existuje silencerů a kolik mají ještě jednotlivých revizí, je to prostě jen otázka, jakou grafiku tam chci mít a podle toho si to chlazení vyrobím, teď jsem měl 7800gtx ve SLI, teď budu zkoušet 7950GX2 a věřím, že nebude žádný problém to uchladit.
na kdy tak vidis finalni podobu ? vazne se na to tesim .
to:VlasTik
Ja jsem pomerne zvedav.... cetl jsem nekdy pred rokem o tvojichvejirovych chladicich a vubec o tom co jsi tenkrat ukazoval na pretaktovani.cz.... Jak to tenkrat vubec dopadlo s tema vejirema? nejak jsem nenasel pokracovani.
Jinak tohle je moc pekna prace.
to Matess:
tak když už jsi se na to zeptal, tak sem hodím i odkazy na tu první case:
vějíře: http://www.pretaktovani.cz/text/vejire.asp
dřevěná case: http://www.pretaktovani.cz/text/luxusdrevocase.asp
pro lepší fotky - (soutěž na CC před rokem): http://www.czechcomputer.cz/art_doc-...300339C6E.html
ale je to můj první pokus o odhlučnění svého počítače a v podstatě je to všechno špatně :), ale když si vezmeš, že ten velký vějíř byl vůbec první chladič, který jsem na CPU nasadil, navíc byl vlastní výroby a opravdu to i zcela pasivně ten procák uchladilo (když jsem později na tom testoval moje pasivní chlazení zdroje), tak to celkem ujde, ne? holt každý byl někdy začátečník :), ale to bylo před dvěma lety, nyní už jsem zase trochu pokročil a v příštích dnech si jen tak pro zábavu zcela pasivně uchladím 7950GX2 :), snad ji zítra budu mít, až to dodělám, tak budou i všechny fotky a další info. Jinak tu dřevěnou case bych už tady dál neřešil, pokud máte k tomu nějaké dotazy napište SZ nebo mail, díky
VlasTik ma trochu jiny pristup k tomu neco ukazat, ma rad dokonalost ;)
BTW zalman mel to chlazeni opravdu hrozne udelane, ten zdroj v bocnici byl krok spatnym smerem v tvem pripade to tem dvema grafikam staci a zdroj si sedi dole, procak a deska bude nejspis privedena na druhou stranu, jen jsem zvedav cim bude prevadeno teplo z CPU na ten blok hliniku, je tam celkem dlouha draha, urcite delsi nez u grafik, no ale v podstate uz vime jak to cele funguje, jsem ale moc rad ze i unas v CR se deji takovehle zajimave veci a nejen nekde za velkou louzi :)
K dizajnu, dreveny case se mi libil a v te dobe jsem malem onemel uzasem ze nekdo neco takoveho vyrobil, este me uzemnilo ze to je "nejaky lojza" truhlar (tohle neber osobne) ktery o kompech donedavna snad ani nic nevedel :)
V te dobe jsem zacal sledovat pretaktovani a o zbytku sveta jsem nemel ani paru tak proto ten uzas :)
Tenhle dizajn je uz kvuli chlazeni nekde mimo, ale i tak se nema za co stydet, ale jelikoz by to nepaslo barevne do meho pokoje tak bych to nechtel,
jen tak ze zvedavosti, nebudes prodavat ten dreveny CASE ? ne ze bych na nej mel penize, ale ladil by mi do pokoje :D (na vyrobu neceho takoveho nemam um a trpelivost).
Nic z toho neber jako urazku, jsem tvuj fanda :)
Jen jak si kdysi nekde uvedl ze se chystas na vyrobu uplne pasivni case tak jsem neveril, sam jsem mel kupu hlucnych vetraku, no skoda mluvit, ale jak je videt, vsechno jde kdyz se chce :)
to <BiG>LAMA: moc díky :)
jinak tuhle fanless case jsem také původně dělal dřevěnou, nebylo to ale z masivu, ale pouze jako odýhovaná MDF deska, jako se dělají třeba repráky, nebyl by s tím žádný problém, jelikož MDF deska nijak teplem rozměrově nepracuje, tak jako masivní dřevo, dá se tak tato case udělat i ve dřevě, ale právě ten první model z odýhované MDF-ky (dýhu jsem použil - kořenice Vavona) jsem pak úplně nedokončil, protože v závěru mě napadlo trochu tu konstrukci vylepšit a odstranit pár detailů, které se na tom ukázaly, no a pro mě už to nebylo dokonalý, tak jsem musel začít znovu a tentokrát se už povedl finální model, ten jsem dělal až teď na jaře, ale když už jsem věděl, že to chlazení opravdu funguje, tak jsem se nebál to udělat z tohoto drahého materiálu "umělý kámen", toto sice tak nevypadá, ale existují právě různé napodobeniny kamenů nebo pískovce (Corian, Staron), ale to stojí materiál třeba 25k, tohle stálo 10k, tak jsem to na zkoušku udělal z tohoto tmavě modrého materiálu, ale příště to udělám třeba zase ve dřevě...
udelas fotky vnitrku?
"Ale Mlho, vzdyt o tom uz aspon dobrou pul-hodinu (4 stranky) hovorime" :DCitace:
Původně odeslal neokop
Presne tak, uz je to celkem dlouho, mas uz ty 7950 nebo cos to chtel ?
Se tesim na ten vnitrek, tak jako skoro vsichni,vcera jsem pizlal chladak na chipset a ten teda dopadl, obrabeni hliniku neni ma silna stranka, hlavne na to taky nemam trpelivost tak je to cele krive, no hruuza, ale funguje :)
Tak se chci pokochat tou dokonalou praci ;)
no zpracovane to mas asi opet nadherne (pockam na detaily ale nepochybuju)
me osobne se nelibi ta brva ale na tom vubec nesejde. vsichni cekaji na fotky pro tebe dokonaleho reseni me zajima par jinych veci:
1. kolik by v materialu stal vyroba stejneho case?
2. za kolik bys byl schopen to prodavat (na kolik si cenis sve prace a napadu)
3. nevim jak vydelava truhlrina ale nechces se zacit zivit vyrobou customcase?;)
jinak teda totalni parada. kdo umi umi
diky,Citace:
Původně odeslal tominek
barva i tvar se dá udělat všelijak, vlastně už teď uvažuji nad další fanless case, která bude zase jinak stylově provedená, prostě možností je více. ale moje zásada je taková, že to musí být co nejtišší a nepoužívat žádné aktivní prvky chlazení, až od toho se pak odvodí ten celkový vzhled. Neřikám, že nesvedu udělat case s větrákem nebo s vodním chlazení, ale je to už tak běžná a jednoduchá věc, že se tím prostě už vůbec nezabývám, uchladit to všechno pasivně byla mnohem větší výzva. A takové opravdu funkční pasivní chlazení je pak podle mě velmi praktická věc - žádný monitoring ani regulace, bez údržby a reálná hlučnost chlazení - 0 dB v jakékoliv zátěži. Jinak co se týče mého dokonalého řešení, tak je to opravdu jen mé dokonalé řešení :), prostě je to vyrobené doma, takový byl můj záměr, abych udělal nejtišší a hodně výkonnou fanless case, ale vlastní koncepcí, vlastním způsobem a vlastníma rukama, kdybych jen něco okopíroval a nechal to někde vyrobit, tak by to bylo o ničem. Ale zase to není řešení pro sériovou výrobu, je to hodně drahé, ale nějaká kusová zakázková výroba by teoreticky šla, ale cena takové case by byla opravdu vysoká, když to tak nějak zhruba sečtu, tak materiál a výrobní náklady vyjde kolem 50.000,- a to neberu, kdyby to bylo z dražšího umělého kamene, pak něco za práci a asi to nikdo stejně nekoupí :), fakt celková cena je těžko vyčíslitelná, ale je to high-end věcička a tam o peníze přece nejde :). Ale momentálně o takové výrobě neuvažuji, ale ani ji vysloveně nezamítám, chce to ještě čas, ono vyrábět nábytek je také výnosné a mnohem jednodušší, takže tohle mám jen jako koníček :)
jak vidím tak každý má pod pojmem dokonalost uloženo něco jiného....já osobně tuto case po stránce chlazení nepovažuji za dokonalou :)
Ale Tinky linky tady už přece každý ví, že pro tebe je tohle chlazení úplně špatný :), ale už jsi se od argumentů uchýlil pouze na bezhodnotné výkřiky a tak jsi celkem dost klesl, protože tohle už zavání závistí či snahou dělat ze sebe největšího machra, který všechno zná všechno umí .... přitom jsi nic lepšího neudělal, ... jinak já také vím o několika věcech, které by šli na té case udělat lépe z pohledu chlazení, ale mě šlo i o odhlučnění a o originální stylový vzhled a tak jsem to chlazení tomu vědomě uzpůsobyl (např. přikrytí žeber), ale pořád to uchladí vše co potřebuji, mým cílem bylo uchladit pasivně výkonnější sestavu než Zalman a to se mě podařilo, na poprvé to osobně beru jako "dokonalý", ale příští case bude zase lepší, tohle je jen začátek, kde jsem v praxi zjistil jak to celé funguje a teď zase mám další nápady, jak to vylepšit.Citace:
Původně odeslal Tinky linky
PS. pokud hodláš argumentovat vodníkem a větrákama z tvého pohledu "dokonalého" chlazení, tak to fakt nezkoušej, protože toto se v tomhle threadu neřeší, tady se řeší pouze pasivní chlazení .... , zatím sice není moc co konkrétního řešit :), ale fotky vnitřku budou taky, jen ještě musíte vydržet než to doladím a vyfotím a závěrečně otestuju a napíšu k tomu nějaký info, ale nemám na to všechno momentálně čas :), je prostě léto :), asi bude lepší to doté doby tady LOCKnout, a předejít, tak dalším spekulacím a dohadům. Pokud má někdo dotaz či mě chce něco zdělit může samozřejmě po SZ či mailu....díky
LOCK
ale ale ale....já k tomuhle dílu napsal konstruktivní kritiky dost(i na PCT fóru) s víkřiky jsi kapku mimo :) nesnaž se otočit věci jinak než jsou ;) já se zabývám jiným oborem než počítači, jen mi vadí, když někdo o své práci píše že je skvělá, dokonalá atd. u dokonalého chlazení se přece nesnižuje záměrně účinnost kvůli designu, pokud vím tak vzhled by měl podporovat funkčnost :) a ne zhoršovat ji na úkor vzhledu. Předtím jsi tvrdil že prvořadé je chlazení a vzhled vedlejší, nyní jsi napsal opak:). Že bych ti tuto měl bednu závidět? Tak to ani náhodou.... Z mého pohledu na tom není co závidět.