-
Re: Gainward 7600gs DDR3 Golden Sample - Voltmod
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Tak hlasim umrti :( Moje krasna Gaiward GF7600@700/1650MHz 1.6/2.1V 256MB DDR3 to predevcirem zatahla...nejdriv mi spadnul komp pri hrani, na postu zeleny tecky pres cely obraz a do woken to ani nenajelo, ted uz nefuguje vubec :(
Niet divu pri tej voltazi... Ako dlho vydrzala?
-
Asi 5 mesicu ;)
2Gizmo_CZ: diky za podporu :)
Citace:
Původně odeslal
tomase
Niet divu pri tej voltazi... Ako dlho vydrzala?
-
Dobrý den.
neporadí mi někdo kdo má tu novější revizi 7600GTS????? S tím plechem a dvouslotovým chladičem co mám já (viz posty výše)
Jde mi to ten odpor R37!!
Proč já mám na R37 standartně jen 485 omu !!!!!!
2D 1.17V
3D 1.21V
A za druhé proč mě chybí ten odpor R34 který NENÍ OSAZENÝ!!!
Teda nezlobte se na mě, ale že by Gainward udělal nějakou "modifikaci" napájení, že to mám naprosto jinak než ostatní??
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Dobrý den.
neporadí mi někdo kdo má tu novější revizi 7600GTS????? S tím plechem a dvouslotovým chladičem co mám já (viz posty výše)
Jde mi to ten odpor R37!!
Proč já mám na R37 standartně jen 485 omu !!!!!!
2D 1.17V
3D 1.21V
A za druhé proč mě chybí ten odpor R34 který NENÍ OSAZENÝ!!!
Teda nezlobte se na mě, ale že by Gainward udělal nějakou "modifikaci" napájení, že to mám naprosto jinak než ostatní??
No to je prave to preco som chcel vidiet este nejake detailnejsie fotky...lebo u mna je to to same... :/ a akosi sa v tom neviem zorientovat....
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
No to je prave to preco som chcel vidiet este nejake detailnejsie fotky...lebo u mna je to to same... :/ a akosi sa v tom neviem zorientovat....
A máš foto té tvé grafiky?? Možná to dáme dohromady spolu co??? Já byl teď koupit trimr + odpory 330,350,400,430 omu. Kurnik 6Kč za vše :-) :-)
Du teď napájet nejdříve ten trimr a hodím ho na 450omu. Uvidím o kolik se zvedne V na GPU když tam je nyní jen 485omu!
Nahod pls foto tvého PCB a změř kolik má tvůj odpor R37!!!! Díky
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
A máš foto té tvé grafiky?? Možná to dáme dohromady spolu co??? Já byl teď koupit trimr + odpory 330,350,400,430 omu. Kurnik 6Kč za vše :-) :-)
Du teď napájet nejdříve ten trimr a hodím ho na 450omu. Uvidím o kolik se zvedne V na GPU když tam je nyní jen 485omu!
Nahod pls foto tvého PCB a změř kolik má tvůj odpor R37!!!! Díky
JJ, to by bolo super...Len teraz mam strasne malo casu, tak hned ked sa k tomu dostanem nahodim tie fotky a zmeram to..:Ak najdem ten odpor samozrejme... :)
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
JJ, to by bolo super...Len teraz mam strasne malo casu, tak hned ked sa k tomu dostanem nahodim tie fotky a zmeram to..:Ak najdem ten odpor samozrejme... :)
no a neni to tim,ze ty mas kartu do agp..?tam to je troskuk jinak nez u pcie verze,ne?
-
Citace:
Původně odeslal
Jirry
no a neni to tim,ze ty mas kartu do agp..?tam to je troskuk jinak nez u pcie verze,ne?
Ako si prisiel na to, ze mam agp verziu? Mam regulernu pcie kartu... :) Viem, ze sa to lisi, ale co som pozeral layout leadteku a porovnaval ho s gainwardom, tak som bol z toho jelen...
-
Citace:
Původně odeslal
mortician
Ako si prisiel na to, ze mam agp verziu? Mam regulernu pcie kartu... :) Viem, ze sa to lisi, ale co som pozeral layout leadteku a porovnaval ho s gainwardom, tak som bol z toho jelen...
no podle tech obrazku co si sem sosnul..na jedne je pcie verze a na druhe je agp..:)
-
po "nainstalovani" coolbits sa mi v control paneloch otvorila zalozka "Clock Frequency Settings" a v nej cudlik "Detect Optimal Frequencies"
detekuje mi to OPTIMALNU frequenciu priblizne 630/1450
prijde mi to strasne moc, default je 450/1100 takze +40%/+32%, a celkom sa podobnych nastaveni bojim.
je to v pohode ?
edit: nejak si to potom neviem predstavit po vmode a s poriadnym chladicom :O
-
no az na ten GPU to je v poho, mam posledni revizi s tim plechem a dava v poho 570/1600, pres 600 GPU me to nepustilo
-
Citace:
Původně odeslal
jenicek321
no az na ten GPU to je v poho, mam posledni revizi s tim plechem a dava v poho 570/1600, pres 600 GPU me to nepustilo
tak som sa prekonal, a zacal testovat.
a zistujem, ze optimalna frekvencia (612/1430) nebola uplne optimalna :D
hry sa nahodne zasekavali (benchmark trackmanie) a nasledne aj zbugla grafika (san andreas)
zvolnil som na bezproblemovych 550/1400 a asi si necham bezpecnostnu rezervu... :)
-
Mne sa osvedcilo testovanie v 3dmarku 2003, konkretne test Nature, supni to na par hodin do smycky (loop).
-
Citace:
Původně odeslal
JonnZ
tak som sa prekonal, a zacal testovat.
a zistujem, ze optimalna frekvencia (612/1430) nebola uplne optimalna :D
hry sa nahodne zasekavali (benchmark trackmanie) a nasledne aj zbugla grafika (san andreas)
zvolnil som na bezproblemovych 550/1400 a asi si necham bezpecnostnu rezervu... :)
Protože Gainward i Palit jsou jedno a to samé, zkusil bych podle mých zkušeností přidat na pamětích ( 1500 by měly dát ), jádro by také mělo zvládnout těch 565 - 570
-
mam tu ted taky jednu - je to ta novejsi revize (dvouslotove chlazeni + plech)
jadro jsem nechal na 550 (575 = artefakty, 600 = restart:)
pameti prekvapily - 1600 bez artefaktu :o (prez coolbits uz vice nenastavim a na podrobnejsi zkoumani aktualne neni cas)
za 2500,- s DPH skvela koupe .)
-
K tématu obecně. Chci taky přidat trošku šťávy k mojí překvapivě poddajné 7300GT, proto mě zajímá následující.
Jak moc je načmáraná tuha stabilní? Máte někdo dlouhodobější zkušenosti s pencilmodem? Opravdu se hodnota odporu vrací časem do normálu a hlavně jak rychle? Zajímá mě to proto, že zvažuju, jestli s dlouhodobějším výhledem není přecijen čistší práce pájet.
-
Viackrat sa to prebralo, ale myslim, ze cmarat z dlhodobeho hladiska vyznam moc nema...Strata jej ucinnosti je vysoko individualna a zalezi naozaj na tom ako si to urobil, akou ceruzkou a od celkovych podmienok... Ma vsak vyznam z hladiska reklamacie, kedze sa da jednoducho odstranit keby sa karte nieco stalo...Vid par prispevkov nahor...Z dlhodobeho hladiska je jasna volba...bud elvod. lak, alebo ako si spomenul...pájet... :)
-
Tak Konečně se můžu trošku pochlubit :-)
Bohužel se mi stalo, že jsem nechtěně "odepsal při taktování svou minulou grafiku Gainward 7600GS DDR3 Golden Sample (viz posty výše)
Prostě se mě to nějak nepovedlo a do jádra se mi dostalo 1.8V :-) Grafika chvilku jela a pak černá obrazovka (nikde nic spáleného).
Nicméně, reklamačka dopadla dobře a byla vyřešena výměnou grafiky za stejný typ. Dneska večer jsem jí vyzkoušel a byl jsem hodně, ale opravdu hodně překvapený jak jde taktovat!! Při standardních voltážích jsem jí vytáhl na 620/1600MHz!!!! A to prosím je na jádře v 3D 1.2V!!!! Minulá grafika (budiš jí zem lehká) šla pouze na 525/1600MHz.
Score v 3D marku 2005 je nyní 6543 bodů při 55*C! a 60% rpm fanu.
Ta grafika je naprosto shodná s tou mou minulou, pouze má již od výrobce tu pečeť na chladiči aby nešel sundat!!
Tak si myslím, že jsem chytil hodně dobrý kousek na OC jádra?!! V mód jádra tedy odpadá:-) chi.
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Tak si myslím, že jsem chytil hodně dobrý kousek na OC jádra?!! V mód jádra tedy odpadá:-) chi.
Možná si spíš chytil jádro rev. B1.... U těch podle testů není problém 680-700MHz.
Já ho mám na 7600GT a jede mi stabilně na 645MHz (paměti na 1700MHz).
Ale jinak ti to přeju, hlavně to zas nepřežeň s tím vmodem... :p
-
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Tak Konečně se můžu trošku pochlubit :-)
Bohužel se mi stalo, že jsem nechtěně "odepsal při taktování svou minulou grafiku Gainward 7600GS DDR3 Golden Sample (viz posty výše)
Prostě se mě to nějak nepovedlo a do jádra se mi dostalo 1.8V :-) Grafika chvilku jela a pak černá obrazovka (nikde nic spáleného).
Nicméně, reklamačka dopadla dobře a byla vyřešena výměnou grafiky za stejný typ. Dneska večer jsem jí vyzkoušel a byl jsem hodně, ale opravdu hodně překvapený jak jde taktovat!! Při standardních voltážích jsem jí vytáhl na 620/1600MHz!!!! A to prosím je na jádře v 3D 1.2V!!!! Minulá grafika (budiš jí zem lehká) šla pouze na 525/1600MHz.
Score v 3D marku 2005 je nyní 6543 bodů při 55*C! a 60% rpm fanu.
Ta grafika je naprosto shodná s tou mou minulou, pouze má již od výrobce tu pečeť na chladiči aby nešel sundat!!
A to prosím bez jakéhokoliv V módu :-)
http://img252.imageshack.us/img252/3647/gizmoczme6.png
-
Co Vy na to?? Zajmavé že??
http://cdr.cz/a/21034
-
-
No prvni, co jsem pred voltmodem delal, bylo sundani chladice a radny osetreni pasty. Byla to docela hruza, co na tom bylo. Jadro mam standardne v 3D uz hodne dlouho na 620Mhz. Bez jakychkoli problemu a netopi to. Co ovsem nemam moc dobry, jsou pameti, tam nedam vic nez zhruba 1520Mhz. Mam tu starou revizi. Vic u techto karticek pomuzou dobry clocky na pametech, nez na jadru.
-
Mozno trochu OT, ale myslim, ze stoji za to...
Profi prevedeny nielen voltmod.. :) alebo, co vsetko sa da s touto kartou spravit...
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=137888
-
ja mam tiez 2 reviziu jadra na 7600GS od gainwardu a trosku ma sklamalo ze da max 600MHz aj s pencil modom (ceruza B8 ) na AGP som mal 7600GS od inno3d a jadro dalo 700MHz. mam pocit ze nastava era anti OC zo strany niektorych vyrobcov. plati to aj o CPU. da sa to nejako osalit aby sa dalo jadro nataktit nad 600MHz ?