Jak jsem uz psal. Disky se casto lisi kus od kusu a serie od serie. Mozna mam nepovedene Samsungy a ten Seagate byl ticha vyjimka.:?:Citace:
Původně odeslal matooo
Printable View
Jak jsem uz psal. Disky se casto lisi kus od kusu a serie od serie. Mozna mam nepovedene Samsungy a ten Seagate byl ticha vyjimka.:?:Citace:
Původně odeslal matooo
tak jsem byl skoro rozhodnutej ze si koupim toho Seageta ale jestli je WD tizsi tak bych volil spis WD.......neporovnaval je nekdo ???Na vykonu mi tolik nezalezi stejne tam budou jen maly odchylky spis ten hluk me zajima
EDIT:
http://anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2803
aku kapacitu potrebujes??? ja planujem vymenit svoj samsung a asi pojdem do seagateu 7200.10 ale asi zoberiem len 250GB, 320ku - mam a som spokojny hlucny nieje ale ked vypnem pc tak pocujem jak sa zastavuju platne a je tam poznat ten pokles hlucnosti ale to je len detail :)Citace:
Původně odeslal Fleak
Musím teda říct, že jsem z 7200.10 poněkud zklamanej. A mám přitom srovnání, jelikož mám nyní v PC 3x Barracudu, SATA2 i IDE, 7200.9 i 7200.10 (320GB).
Mám ho na data v módu SATA2 a docela hodně mu někdy trvá, než načte adresář disku - citelně více, než u ostatních. Je to dost zarážející a nemilé. Důvod je mi nejasný.
Jednoduše kliknu na ikonu disku, slyším tiché "chroustání", a teprve po sekundě dvou se zobrazí obsah disku, kde je pouze 8-10 adresářů.
Jinak funguje, ale tohle nějak nechápu. Nedělá to stále, nyní jsem to zkoušel bez problému.
to 24-bit: Nastavení režimu přenosu máš ok?
24-bit: presne nieco take pozorujem ako ja ze ten disk ma nejake opozdene reakcie teraz rano to bolo az hrozne kym mi otvorilo prehliadat tak aj vyse 5sekund mozno aj 10s
cim to moze byt napiste co nastavit ako a kde dik
a nemuze to byt jen zase problem "nF4 + SATA2" ?Citace:
Původně odeslal 24-bit
S NF4 by to byt nemelo, daval jsem ten disk do stejne desky, jakou ma 24-bit (DFI Infinity NF4-Ultra) a vse bylo bez nejmensich problemu. Mozna by pomohlo disk napojit na jiny S-ATA konektor. Ja jsem napojoval na s-ata 3.Citace:
Původně odeslal jimmy
Zkousel jsem doma ve skoro bezhlucnem PC oba Seagaty, 250 i 320, jak rikam, zvukovy projev uplne stejny. Z toho hlediska je 320 jasna volba.Citace:
Původně odeslal matooo
tak kedze su rovnake tak 320GB je jasna volba, este si to necham prebehnut hlavou a potom sa rozhodnem este musim vyriesit problem ako zachranit data z mojho uz skoro nefunkcneho samsungu a potom ho poslem na reklamaciu chcem naspat prachy tak mi drzte palce :)
Přenos mám OK. Disky mám na "SATA1" a "SATA2", jestli se nepletu. Až zase polezu do skříně, tak to zkusím přehodit :-)
Přitom systémový disk vedle zcela bez problému.
Hlavní je, aby fungoval :-)
Nevim jestli se to tu nevali: http://www.czechcomputer.cz/art_doc-...A00500C4F.html
Testik novych HDD. Vyhral Seagate 320GB.
Seagate 320GB mám doma v kompu jako datový disk, mám na něm i swap a řekl bych, že je mnohem tišší než systémový SAMSUNG 250GB SATAII a rozhodně se mi přesunem swapu tuhle rychlou mrchu systém oživil... žádné problémy s načítáním adresářů nemám...
tak teraz som skusal prehliadat adresare co mam na disku ale tiez som spozoroval ten problem ako "24-bit" otvorim adresar kde je vela malych suborov a musim zakazdym cakat kym to nacita, neviete cim to moze byt? aj ked spustim prehliadac tak kym sa mi pootvaraju stranky tak to trva dlhsie ako na mojom samsungu je to zvlastne... setko bezi ako ma len ten disk ma ako keby spozdene reakcie teraz som trosku zmeteny ci mam kupit znova taky isty ale radsej nejaky WD
Za to může většinou operační systém, který si načítá ikony souborů a následně generuje zobrazení. Pokud je jich tam fakt hodně, tak to může být spíš problém OS než disku, ale disk nevylučuji.Citace:
Původně odeslal matooo
Poznáš to tak, že když budeš ten adresář otevírat, tak se dívej na LEDku od HDD, jestli bude jen problikávat, tak je na vině OS a jestli se rozsvítí tak je to problém HDD.
PS: Musí to být první otevření adresáře po restartu PC! Widle to zároveň ukládájí i do vyrovnávací paměti a při dalším otevření to čtou jen z cache.
Jinak WD 3200YS (320GB, SATA, 16MB cache, RAID edition - 5 let záruka) mě příjemně překvapil spožděným startem ploten (už nebudu muset kupovat 600W zdroj aby utáhl start 6 disků a rychlostí i tichostí.
Tak jsem si ji také koupil. Sice jsem zatížený na Hitachi ( jejich výdrž je neuvěřitelná, pod 0.5proc reklamaci ), ale protože jsem byl atakován z více stran od zákazníků, tak jsem si ji vzal k sobě ( no dobře, potřeboval jsem více místa ). Takže Jsem přešel z 250GB HItachi 250Gb SATA na 320GB Seagate
Výkon je fenomenální, to je fakt, je schopný dlouhodobě kopírovat přes 60MB/s ( Hitachi max 57,5MB, Maxtor necelých 51MB ), takže je vhodný jako úložiště. Vyhledávání je také velmi rychlé, ale nijak výrazný rozdíl se nekoná. Hlukově je na tom velmi dobře, při vyhledávání mu občas chroupnou hlavičky, Hitachi se musel stáhnout pomocí AAM, aby to bylo srovnatelné, ale i tak byl mírně slyšet. Co mě ale nepěkně překvapilo, při zátěži ( kopírování XX GB ) leze pěkně rychle nahoru teplota, to bych řekl je jediný zápor tohoto disku, v žádném případě se nehodí do rámečků, snad jedině do hliníku.
Zdravím, ke svému Maxtoru Diamondmax10 jsem zakoupil Seagate 7200.10 200GB. Všechno OK, ale zatímco teplota Maxtoru v klidu je nějakých 33 stupňů, Seagate v klidu hřeje tak o 10 stupňů víc. Je to normální jev?
asi zalezi kde ho mas taky umisten jestli tam je dobry prisun vzduchu...ja mam 7200.10 320 GB verzi a mam teplotu kolom 33°
Hmm, pravdou je že jeho umístění není optimální :-( ale nedá se, nebudu kvůli tomu montovat celý komp. A propo, jaká teplota je ještě "bezpečná" co se HDD týká. Někde jsem slyšel že dlouhodobě by neměla být nad 50 stupňů.
Ještě jsem přemýšlel nad měřením teploty HDD, já to sleduju v Everestu 3.00/Senzory. A těžko říci jak přesně měří...jsem si tak vzpomněl na příchod prográmu na přímé měření teploty CPU od AMD (už nevím jak se jmenoval), tam ty teploty byly taky úplně jiné nežli je ukazoval Everest nebo SiSoft Sandra nebo systém...
Ještě koukám co máš za procesor a teda "čumim jak sviňa", :-) já měl to samé CPU a dal jsem max. 2550MHz při 1,48V tuším, TCaseMax 55 stupňů. Ty máš papírově horší procesor a dáš ho na 2700GHz se šíleným napětím 1,575V a uchladíš to AC Freezer 64 Pro...nestačím s divit. Co máš za case? Anebo je to watercooled?
[OT] case mam uplne obycejnej za par stovek,takz jsem se divil ze tak jde....chlazeny to je tim Freezrem a ve Speedfanu je stahlej na 50%
jinak na 2.5 GHz jde na default
edit: 1.575 jeste neni nejak "sileny" napeti
[/OT]
320ky topi dost no, mel jsem pred ni 40ku, a ta mivala 32-34, na stejnem miste mam ted 320 a ta ma 38-40°C. Coz je pro dlouhodoby provoz v pohode, jedou mi skoro nonstop a zatim zadny neodesel (vestinou menim po 3 letech).
jak jsem psal nahore mam teplotu taky okolo tech 33° a case mam standartne vetranou......takze tech 40 ° co ma comm se mi zda dost
Ja ji zas tak dobre vetranou nemam, protoze jsou vsechny ventasy na 5V :) Kdyz zvysim na 12V zadni AC Arctic Fan 12 tak se teplota dostane na cca 35°C. Ale ten hluk se neda :) Do 40°C je to v pohode :) V praci nam vetsina Seagatu pracuje taky na 40-45°C a nejsou problemy...