Re: Mac Manar - Nikon D70 kit 18-70
Aj tvoj obrázok potvrdzuje čo hovorím ja. Síce je krivka takmer identická s JPEG-om, ale DR je posonutý o cca. 1/3 EV do plusu, čo v prípade takmer správnej expozície stačí práve na to, aby si nemal na fotke prepal. Samozrejme na default nedostaneš takú fotku ako keď ju začneš upravovať, ale už pri default konvertovaní tam vidím malý rozdiel, ktorý sa grafe stratí, ale v reále ak nemáš exponivanú fotky s extrémne veľkým DR (so silným prepalom), stačí to práve na záchranu tých malých detailov. Nič viac, nič menej. To že po úpravách dostaneš rádovo iný výsledok je samozrejme bez debaty.
Citace:
Původně odeslal
no-X
Chtěl jsem pochopit, proč zpochybňuješ význam diskuse, kterou jsi sám začal, hned poté, když se ozve někdo, kdo má jiný názor než ty, který ještě podloží nějakými argumenty. To je vše :-)
To se pleteš, zpochybňuji význam další diskuze proto, že vím dost dobře, co bude následovat. A i se stalo. A pětkrát něco opakovat a vysvětlovat je opravdu zpochybnitelné snadno. Ano, stále nechápu, o čem jsou další a další posty, včetně tohohle:
Citace:
Původně odeslal
e1
Aj tvoj obrázok potvrdzuje čo hovorím ja. Síce je krivka takmer identická s JPEG-om, ale DR je posonutý o cca. 1/3 EV do plusu, čo v prípade takmer správnej expozície stačí práve na to, aby si nemal na fotke prepal.
Teď bez urážky, ale pokud nerozumíš psanému textu, tak jsem schopný pochopit, že to může být v jazykové bariéře nebo mé neschopnosti vyjadřování, ale pokud nejsi schopný interpretovat a pochopit ani zcela základní obrázek s křivkami, tak se opravdu zamysli, o čem diskutuješ a proč. Speciálně pro tebe jsem přidal i link ve slovenštině, kliknul jsi na něj vůbec?
Citace:
Původně odeslal DPR, D90 review
Ako východiskový Adobe Camera RAW konverzie prináša menšie dynamický rozsah než JPEG z fotoaparátu (viac kontrastný tón krivky a veľmi málo šumu v tieňoch).
Ne, ten obrázek ukazuje pravý opak toho, co tu dokola opakuješ.
Tak Nikon D70 + 18-70 (ostrý kus) + skvělý kus Tamronu 55-200 (ostřejší neseženete) prodávám. Dohromady asi za 7-8K.
Pořídil jsem si D700 se sigmou 24-70/2.8 (a šetřím na originál Nikkor)