Asus P5P800 SE ma normalni AGP 8x, takze neni problem. Zalezi na co to chces, jestli na pareni nebo na nejakou praci.
Printable View
Asus P5P800 SE ma normalni AGP 8x, takze neni problem. Zalezi na co to chces, jestli na pareni nebo na nejakou praci.
Ja mam P5P800se+ 805@3.4GHz + ultra zravou fx5900XT se zvysenou voltazi + DVB-T tuner + DVDRW + 2x 7200rpm disk + firewire radic + LM317 na ktere se par W taky protopi.... a vsechno to drzi 300W Fortron se spomalenym 120mm fanem.Ale ten muj ma ale 18A na 12V. Povrch se hreje hodne, ale vyfukovany vzduch je sotva vlazny..a napeti drzi i pri plnem zatizeni obou jader krasne, cca+-3% nominalu. Takze si myslim, ze odpoved na tvou otazku je ano ;-)Citace:
Původně odeslal Amadeus
Již několik dní si hraju s tímto procesorem a testuju jeho stabilitu na různých frekcencích a použitím různých chladičů. Prozatím jsem se dostal na 3500 stabilně (ověřeno PRIME95 - 2 instance - 56-58 stupňů za použití BOX chladiče). Napětí jsem zvýšil o 0.05. Jediný co se dá BOX chladiči upřít, je jeho hlasitost, jinak svojí funkci plní dostatečně. Osobně si nemyslím, že tento procesor nějak moc topí, na orig. frekvenci IDLE 30-32 a BURN 48-50 (2 instance PRIME - každé jádro na 100%), takt o 840 MHz - IDLE cca 38 stupňů a BURN 56-58. Ještě jednou podotýkám, že tyto hodnoty jsou s BOXovaným chladičem pči cca 2400 ot.Citace:
Původně odeslal aless
To je dost zajimavy, protoze by to melo byt uplne nejzravejsi jadro P4ky jake se kdy delalo a navic tam jsou dve, takze kdyz si vezmu ze 3.6ka singlecore ma mit kolem 110W tak se dost divim, ze tento dualcore nema neco kolem 200W. Netusi tu nekdo jak oba vyrobci dosahuji podobnych spotreb u single a dual core procaku? jediny co me napada ze do DC davaj lepsi a mene zrava jadra, ale to by musely byt o hodne drazsi.
Citace:
Původně odeslal jfrlbc
ty si myslis ze smithfield je 2x prescott prvej revizie vedla seba? sa zobud, tieto jadra su tie najlepsie co sa robia ;) 3,8cka prescott starsej revizie s vcore 1,4 zerie rovnako ako 840XE (3,2DC) s podobne vysokym vcore. 805tka nezere vobec tak moc, ma tdp 110W oproti 135W vyssich procakov, vzdy to je o tom, ze su to lepsie kusky ale preto byt drahsie nemusia. Skus zauvazovat trosku nad fyzikov a predstav si, ako by sa tych 200W dalo asi tak chladit (ROFL! :lol:)
Citace:
Původně odeslal Petrik
No ono ber to tak, ze vyvoj nestoji ale ide stale do predu, cize jedno jadro ma niekolko revizii, posledne Prescotty single core hreju ZNACNE menej nez uplne prve revizie, ktore throttlovali na BOX chladicoch a boli takmer neuchladitelne. A v tychto P-D 805 su podla mna posledne revizie Prescottov a vypada to tak, ze velmi dobre, nie take zrave. Aj mna zarazilo tych 3.5GHz na BOX chladici, takze s Freezerom 4PRO to musi byt super :)
EDIT: pochopitelne som mal na mysli AC Freezer 7PRO
freezer4pro neexistuje a na lga by si ho aj tak nedal ;) ale inak tak nejak, proste novsie reviezie menej pecu (znacne menej)
Ja jsem taky netvrdil, ze ma 200W, ale na drhou stranu jsem nevedel ze jsou prescotty, ktery by meli mene nez 60W, coz tady nutne byt musi. Je tedy jasny, ze to musi extra vybrane kousky, pak ale vazne nechapu tu cenu...idkyz pravda je, ze aby to nekdo koupil, tak to nemuze byt drazsi nez X2 od AMD...konkurence je proste bajecna vec :) Jeste k tomu chlazeni tech 200W...co znamena TDP u intelu urcite vis, takze pokud ma jejich top DC nejakych 135W TDP, tak to znamena, ze ve skutecnosti to muze mit klidne 150W, coz uz neni oproti tem 200 takovy rozdil..
Citace:
Původně odeslal MadCap
Jakpak s tim EIST? Ma ho nebo ne? Bylo by pekny ject na 14x250....
Pochybuju ze ho nekdo da na 20x200,ale presto- zkuste to nekdo na vodnikovi!!! mozna ze by se mohl nechat ukecat... ;)
ziadny EIST nema a 20x200 dal kamarat, na vzduchu :) cms hyper6+ na plne gule :D
Svou troškou do mlýna přispěji tady máte recenzičku na CPUčka ... http://www.ddworld.cz/content/view/32/32/ myslím, že by mohla mnoho lidí potěšit ;)
to je skutocna novinka co vysla v computery 6/06 (to je skoro mesiac). pozeram ze dalsi hw web aby si jeho prevadzkovatel mohol poziciavat hw :))))
Recenze pekna, az na ten pravopis a sloh - interpunkce, shoda podmetu s prisudkem, opakovani stejnych slov ve vete (a to si toho moc nevsimam, jen bezne cteni).Citace:
Původně odeslal Digitaldoom
Dobra prace, je videt, ze to rozhodne neni CPU pro kazdeho, uvidime jak to bude ve hrach v budoucnu (btw. mozna to chtelo prihodit Quaka 4 s novym patchem pro porovnani).
ty umíš povzbudit k práci :)Citace:
Původně odeslal MadCap
njn zřízení webu trvalo déle. než sem plánoval. takže proto to zpoždění ... ale já mám web zaměřený na recenze rady a návody pro normální lidi, kteří potřebují jasnou radu bez zbytečného zatěžování přehršlem nepodstatných informací ;) a to hodlám dodržet ... nejsem spokojen se stávající situací na dnešních CZ HW webech ;)
Nechápu, kde ty chyby hledáte já už to na podesáté přečtení vážně nevidim, sem si myslel, že jsem všechno opravil ... chjo :( nesnáším češtinu.Citace:
Původně odeslal MV
Jinak 805 je zajímavý pouze pro uživatele, který ho použije v pro něj optimalizovaných aplikacích ... jinak je to beznadějně pomalej CPU, ale to se, při tařka prescott celeronových parametrech jednoho jádra, očekávalo :) každopádně dvoujádro za 4000,- to je :)
Ten Q4 jsem nedal záměrně, čekám na plnohodnotně stavěnou hru pro dvoujádra, nerad bych naměřil něco, co by později nebyla pravda :) navíc v hodně menšinovém OGL :confused: , když to vlatně nemůžu ověřit na nějaké jiné hře ... takže zatím testy v tomto neplánuji :)
"ale já mám web zaměřený na recenze rady a návody pro normální lidi" a tvrdis "Jinak 805 je zajímavý pouze pro uživatele, který ho použije v pro něj optimalizovaných aplikacích ... jinak je to beznadějně pomalej CPU" ? zobud sa do reality! Bohate staci na akukolvek hru, je o dost lepsi na grafiku ci video, je to proste DC za hodne male prachy a "beznadejne pomalej" ? v com? pretoze nema 200 fps v UT2004 ? to predsa neznamena ze to nestaci na hocijaku hru s vhodnou grafikou ;)
na zacatek omluva, kdyz jsme u tech chyb :) fakt jsem to neudelal schvalne, ale v prvni vete, na kterou jsem kouknul po otevreni linku, ve druhem slove byla hned chyba:
"Abychom nekřivdily dalšímu Pentiu D 820 dosáhli..."
to neva, hlavne ze testy jsou kvalitni! Ale mozna by stalo za to otestovat Oblivion! Pry vyuziva vice vlaken, tak by me zajimal prinos dvoujadra. Treba v nejnizsich detailech by se vliv procesoru mohl objevit...
Pls,pls, smutne koukam, udelej jeste testy v Oblivionu, dik moc!
Takze jinak, dobre vybral jsi testy ve dvou hrach a to ponekud obstaroznich. OK je v nich videt rozdilny vykon CPU presne podle ocekavani (Pentium D = jedno pomale jadro :-) )Citace:
Původně odeslal Digitaldoom
Na druhou stranu podle toho nemuzes vyvodit obecny zaver, ze: "potvrzuje, že není 805ka určená pro větší herní vyžití"
Protoze na starsi hry staci s prehledem a nove hry tezi predevsim z vykonu grafiky ;-)
Co treba neco, co se aktualne hraje? Oblivion, CoD2, BF2 - jiste, nebyly by to testy primo CPU, ale podle nich pak muzes opravdu hodnotit, jak to bude s pouzitelnosti CPU ve hrach.
EDIT: a mozna to chtelo Xvid 1.2, ktery ma podporu SMP
testy Obivionu plánuji zařadit brzy :) Přeci jenom je to pořádně moderní hra. UT2004 stále do starého železa nepatří a Far Cry také ne :) vzhledem k časové náročnosti testů a to že to dělám skoro sám tak bohužel není v mých silách, i když bych chtěl, to zatím testovat v tolika hrách ... ale časem bych rád dělal ty recenze s více testy jak herními tak praktickými ...
BTW: ty chyby .. njn ja to projdu ještě jednou stydim se, ale bohužel to lepší asi nebude :) soustředím se na obsah forma je u mě horší jsem technik nikdy jsem se o studiu jazyka příliš nezajímal ;)
BTW: testy dvoujader na Q4 ... http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=2736&p=9
hmm no viditelně si to příliš nečetl, co ?! Napsal jsem tam že si zahrajete ale s jiným vhodným CPU to může být lepší. Prostě za tím že 805 dnes není na hry si prostě stojím :) netvrdím nic co jsem si neověřil a neotestoval ;) Procesor jsem ocenil pochvalou poměrou cna výkon. ale sorry že z něj zase nejsem tolik unešený když to není nic než nejpomalejší výběhový P4presscott 2x ale za dobrou cenu ;)Citace:
Původně odeslal MadCap
ehm kvalitna voda http://www.xbitlabs.com/articles/coo...ooling_33.htmlCitace:
Původně odeslal MadCap
zvladne aj 400W :lol:
jasne, 400W z 200mm2? asi TAZKO, ten ich tester ma minimalne 400 jak tak na to pozeram ...
ako to myslis sak http://www.xbitlabs.com/images/coole...ling/evo-1.jpgCitace:
Původně odeslal MadCap
to vypada ako normalny IHS pouzivany amd ci intel
a ty si myslis, ze procesor pod tym IHS ma aku plochu? a vazne si myslis ze ten heat"spreader" to teplo akoze rozptyli? ;)
http://www.xbitlabs.com/images/coole...ling/evo-1.jpg
omg... co je to za chimeru?
nedokazu nejak rozlisit co je tam jen pro efekt a co je opravdu potreba k chodu.. huuuu umeni :)
Nasiel som super link ohladne D805: http://www.burntware.com/dc/
Detailne tam rozobera hlavne spotrebu - cenu elektriny za rok a podobne, super :)