nejake tie fotos Am2
http://www.tbreak.com/forums/showthread.php?p=263066
:)
Printable View
nejake tie fotos Am2
http://www.tbreak.com/forums/showthread.php?p=263066
:)
No tak ver tomu, ze kdyby jsi jel na 11x200 synchro s RAM, tak mas vykon napr. ve hrach cca 1.5x lepsi
Citace:
Původně odeslal DOC_ZENITH
no ja bych to s tou zivotnisti neprehanel, kdyz ma dnes clovek A64 tak stejne do s939 neni nic co by se vyplatilo, takze nejblizzsi upgrade bude nejdrive conroe nebo druha generace AM2. Tot muj nazor, nechapu ze tady spousta lidi nadava ze jim soket konci a ze chteli nechat desku a menit jen cpu a vga, jenze deska bude takovym limitem, jako v dobach KT133A a XP.
Hmm, bracha mel napr puvodne duron 750, pak tusim neakou 1,2 a ted ma XP 1700, furt ve stejny desce a se stejnym HW kolem. Takze ziskal dejme tomu 2-3 nasobnej vykon jen vymenou CPU. Totiz si jaksi zapomel, ze 99% solidnejsich SKT A desek pro AMD umelo odjakziva 100/133 a ty lepsejsi samo i vic (brachovo MB da vpoho 150).Citace:
Původně odeslal Petrik
Jasne ze pri FSB 200MHz je to poznat, ale ...
Je to debata o nicem, ale kdyz na tom trvas... odjakziva, jo? Takze myslis napr. jeste v dobach, kdy byl vpodtate jen irongate 750 a via KT133? Ani jeden z nich 133 neumel, je mi lito... prvni chipset ktery skutecne umel 133 byl KT133A, ktery tu rozhodne nebyl odjakziva. A to nemluvim o tom, ze vsechny tyto chipsety umeli jen SDR pameti, ketre jsou pro rychlejsi CPU strasliva brzda.
Citace:
Původně odeslal Jezevec
pro ddr tu uz od 2001 bylo napr amd760, ktery fsb133 umelo (po pretaktu nebyl problem 160). 5 let neni v tomhle odvetvi malo ;)Citace:
Původně odeslal Petrik
Porizuju ted noveho compa a pujdu do 939.Hlavlni duvody jsou dobry vykon oproti AM2 a moznost vyuziti DDR pameti, ktere mi zbydou. Dle me procesory nijak extra nelimituji vykon v grafickych aplikacich, takze neni problem do 939 nakupovat porad lepsi a lepsi grafule a tim si zvedat pomerne slusne graficky vykon bez nutnnosti menit extremne CPU.Bouhuzel jsem tohle mel i v planu u socketu A, ale PCIE mi nejak zhatila plany.V tomhle pripade si ale myslim, ze zas tak rychle 939 nahrazeny nebudou, jak tomu je u AGP/PCIE a socket A.
Když tak koukám co máš, tak doufej, že ti ty Hynixy půjdou v dualu, jinak budeš mít 939, která je výkonem stejná jako 754 a přitom dražší!Citace:
Původně odeslal jago
Jsou na nich cipy Hynix D43, ty by mely temhle deskam hooodne chutnat, takze snad pojedou v poho.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
edit: jinak dle me nevyjde 754 levneji, spis naopak
D43, v dualu, bezproblemu:)
Né všem a vždy, neznamená, že pokud jsou na modulu stejné čipy, musí zákonitě fungovat dual, to je spíš o modulech, ale to tu řešit nebudeme.Citace:
Původně odeslal Klon
ad 754:
Dnes je to skoro cenou na stejno, záleží na použité desce. Každopádně DDR2 nejsou dnes závratně drahé, spíš bych ten měsíc počkal a šel rovnou na AM2. Pokud AMD zachová stejné principy při uvádění nové revize, tak by stačilo vyměnit pak jenom CPU (K8L) a případně dokoupit DDR3 ev. použít DDR2 (pokud by K8L podporovala jak DDR2 tak i DDR3)
To jsem se prave rozhodoval,ale na AM2 nejsou tedka zadne desky a nez vyjdou a odladi se, tak to bude nejaky mesic trvat.Navic ty pameti vyjdou tak o litr draz+ prodat ty svoje. Proste financne bych to neutahl, uz ted jsem na tom s financema na okraji :(.Kdyz by to vychazelo na stejne prachy,asi bych presel na AM2.Ale takhle.Dle me, je schudnejsi frcet rok dva na 939, procesory jsou na ni vic nez dost slusny a pak prejit na vyladenou AM2 s DDR3.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Není pravda, desky už jsou, CPU budou do měsíce také. Pokud se bavíš o solidní desce pro 939 (DFI apod.) tak je to taky dost drahá investice, tudíž příplatek za AM2 tě vyjde cca na 1500 hrubým odhadem a budeš mít stálejší platformu.Citace:
Původně odeslal jago
http://www.alzasoft.cz/18848531/socket-am2.htm
paneboze kolko ludi este dnes bezi na sockete A a niekto stale musi za kazdu cenu pretlacat novinky. AM2 je pre mna iba priprava na 65nm a DDR3 nic viac. (cena rovnaka, vykon rovnaky, cena pamati rovnaka)
AM2==cena vyssia, vykon vacsinou nizsi, cena pameti nasobne vyssia (pri zachovani podobneho vykonu)
nechcel som to pisat az tak ostro, aby ma tu poniektori nezozrali ;-)Citace:
Původně odeslal MadCap
939 by som este nepochovaval
Athlon 64 X2 5000+ (socket AM2 and 939) $696
Athlon 64 FX-62 (socket AM2 and 939) $1,031
>:}
:eek:
a co tak zaratat cenu dosky co?
Videli jste novej cenik od Foxu?AMD slo s cenana dost dolu..
s.939
3000+ 2564Kc
3200+ 2849Kc
3500+ 3163Kc
Sli dolu i prociky pro M2
3000+ a MB s.939 treba VIA KT890(2564+1600Kc)..fakt komp za smesny ceny.
No a bude to myslim jeste daleko lepsi, X2 pujdou urcite taky casem dolu.
mno tak vám nevím ... vzhledem k tomu, že CPU sAM2 stojí stejně jako CPU do s939, desky jsou jen o chlupdražší tak nevidím důvod proč když to kupuji nové, jít do s939. Výkonově to je momentálně prašť jako uhoď. Paměti se dají sehnat výkone DDR2 levněji, takže by to nakonec mohlo být lepší ... viz. TEST sAM2 shrnul jsem to tam dobře ... prostě máte slušnej PC na s939 určitě se ám nevyplatí přechod na sAM2. Kupujete novej PC tak to se zase nevyplatí s939.
Zleˇvňovat AMD bude muset. Výkon nejlevnějšího X2 zdaleka neodpovídá ceně 9000,- ...
Rekl bych ze v soucasny dobe je AMD uplne v pr..Musi fakt brutalne slevnit i dualcore...3800+ by mela stat maximalne 5000kc s D ..Ted proti Intelu nema co nabidnout,jedine jit s cenou dolu..mrknete na cenu D930 3Ghz..5000Kc :o
http://shop.computershop.cz/eshop/de...em&stiid=24442
Ne ze by to byly spatne ceny, ale nezapomen na to, ze v tom ceniku FOXe jsou bez DPH.Citace:
Původně odeslal nex
Mimochodem uz bylo nacase, kdyz jsem kupoval A64 3200+ v listopadu 2004, tak jeste rok a pul pote stal temer stejne :-/
Skoda jen, ze nejsou slevy dualcore - no asi AMD slevit nemuze nebo nechce :-(
V ceniku foxe jsou bez DPH, ale tady nam je nex prepocetl.. ;)
heh, DDR2 rameti se stejnym casovanim jako DDR budou stat aspon 3x vic. A vykonove to rozhodne nastejno neni, protoze s dobrejma DDRkama s nizkou latenci a trose taktovani se dostanes o dost jinam.Citace:
Původně odeslal Digitaldoom