Re: Konica Minolta končí s digitálními fotoaparáty
no pěkný :) konečně to vypadá, že se rozloučíme se starým snímačem od Sony (6mpx). A protiprachovej filtr + stabilizace se snad stane standartem i u ostatních značek.
Pokud se Sony alpha A100 v setu 18-70 vlezl s cenou do 1000$ tak by to byla docela pecka. Sem taky hodně zvědavej na testy a porovnání s tím novým pentax/samsungem či D200
takze imaging resource trochu drzkuje, ze na ISO 800+1600 vic sumi.
No maji predprodukcni vzorek, uvidime na final, ale o moc lepsi to asi nebude.
Kdybych chtel popichovat, tak bych rekl, ze sumi jak Olympus :-)
A stezuji si, jakej kraval dela zaverka a zrcadlo, coz napovida, ze je to opravdu predelana 5D, protoze ta moje dela strasnej bordel :-)
mimochodem kdopak si vsiml na tomhle obrazku
http://www.sonystyle.com/intershopro.../SAL500F80.jpg
zbytku napisu Minolta zevnitr objektivu?
Rekl bych, ze hosi od Sony, kdyz "vyrabeli" Sony objektivy, byli s fotokramem nejak zbrkli...
a uz tu mame ukazkove foteckyyyyy
dikes za aktualizaci mirtexi :-)
Jinak jsem koukal na 7D a na dpreview nemuzu nejak u ni najit ty zvukovy zaznamy jako dycky byvaji u zrcadlovek - je to opravdu s tim kravalem u 5d tak strasny? Ja si to nejak moc nedovedu predstavit...
nebo nevite nekdo jestli nekde na netu se vali nejaklej zvukovej zaznam?
Citace:
Původně odeslal sx02
Jinak jsem koukal na 7D a na dpreview nemuzu nejak u ni najit ty zvukovy zaznamy jako dycky byvaji u zrcadlovek - je to opravdu s tim kravalem u 5d tak strasny? Ja si to nejak moc nedovedu predstavit...
takovy plastove-kovovy CVAK :-)
Normalne je mi to uplne jedno, ale kdyz to zmacknu nekde, kde je hodne ticho, tak je to SLYSET...
Proste vic nez treba 350D, ale podle me zase zadna tragedie. Zkus si ji nekde vyzkouset - nebo 7D, to je podobny (stejny), treba u Skody v bazaru.
Popisovat zvuk je na prd...
Som divny alebo su tie sample fakt vsetky take rozmazane, akoby mali slabu kresbu potlacenu JPEG kompresiou ??? Skusal som si niektore aj doostrovat v PS ale vytiahnut sa z toho o vela viac neda... Zaujimave...
kuk sem http://digiarena.cz/h/technika/AR.asp?ARI=1411 na tych fotkach dcresource aj dpreview to robi NR (podla petra lindnera co to testoval v maroku) a zaroven fotenie do jpeg + nezabudaj ze to je 10mpix ...
Citace:
Původně odeslal sx02
Měl jsem chvilku času, tak jsem Ti ten zvuk hodil do mp3, je to ze 7D :)...
http://www.citric.cz/ocguru/KM7D.mp3
Před "CVAKem" je ještě nahraný kousek zvuku ostření ať máš s čím srovnávat...
D5D je hlučnější než D7D.
Citace:
Původně odeslal jan555
Aha, to jsem nevěděl... Ale alespoň tohle :).
Citace:
Původně odeslal jan555
no o moc ne, mel jsem obe v ruce najednou a moc rozdil to neni.
Ale tohle je subjektivni hodnoceni, skoda ze nemam mikrofon...
EDIT: spis mi prislo, ze tim jak ma 7D pred oblicejem vic hmoty, tak ten CVAK smerem k uzivateli vic tlumi, ale od objektivu je rozdil mensi.
Citace:
Původně odeslal Mirtex
spis mi prislo, ze tim jak ma 7D pred oblicejem vic hmoty, tak ten CVAK smerem k uzivateli vic tlumi, ale od objektivu je rozdil mensi.
Samozřejmě, že je to tím, prostě mohutnější kovové tělo D7D tlumí o dost víc než plast D5D, konstrukce samotného zrcátka a jeho sklápění je stejná.
Kaltas: Diky moc. Kazda ukazka se hodi. Podle toho se mi to nezda az tak hlasite. Jak psal mirtex - az na ni nekde po ceste bazarama narazim zkusim to nazivo. Kazdopadne dikes :-)
Aký motor má ten objektív, ktorý je na D7D v tej nahrávke? Keď je to nejaký ten USM, HSM, SWM, tak to je fakt v pohode. :)
Citace:
Původně odeslal jan555
Samozřejmě, že je to tím, prostě mohutnější kovové tělo D7D tlumí o dost víc než plast D5D, konstrukce samotného zrcátka a jeho sklápění je stejná.
no ja tim myslel, ze zepredu od objektivu mi oba fotaky prisly priblizne stejne hlasity, zatimco zezadu z pozice fotografa byla 7D tissi.
Citace:
Původně odeslal Mirtex
no ja tim myslel, ze zepredu od objektivu mi oba fotaky prisly priblizne stejne hlasity, zatimco zezadu z pozice fotografa byla 7D tissi.
Pochopil jsem to, zepředu jde asi nejsilnější zvuk přes bajonet, já to zepředu nikdy nezkoušel.
e1: imho není. Pokud se nepletu, tak K-M má jen 2 SSM objektivy a to 70-200/2.8 a 300/2.8. Vyšší řady běžných K-M objektivů ostří i tak slušně rychle, ale jsou hlučné. (s tou Tokinou nevím)
Citace:
Původně odeslal jan555
Pochopil jsem to, zepředu jde asi nejsilnější zvuk přes bajonet, já to zepředu nikdy nezkoušel.
e1: imho není. Pokud se nepletu, tak K-M má jen 2 SSM objektivy a to 70-200/2.8 a 300/2.8. Vyšší řady běžných K-M objektivů ostří i tak slušně rychle, ale jsou hlučné. (s tou Tokinou nevím)
vetsinou i nizsi objektivy ostri docela slusne tim, ze je ostrici motor jednotny v tele fotoaparatu.
Jinak jsem nakonec neco ze svoji 5D nahral, ale kvalita je strasliva :-)
Zvuk ostreni je setak 18-70.
http://www.yousendit.com/transfer.ph...DBA2135B9AB281
Nahrávka je s Tokinou co mám v podpisu :).
Tak pre porovnanie som spravil aj ja dve nahrávky:
http://e1.sk/files/d70-afs18-70.mp3 - D70 + AF-S Nikkor 18-70mm/F3.5-4.5 DX
http://e1.sk/files/d70-af50.mp3 - D70 + AF Nikkor 50mm/F1.4
Sorry za kvalitu, nahrával som to s MP3 prehrávačom. Ostrenie je od jedného konca až ku druhému a späť. Pri AF-S skle počuť vlastne iba náraz, keď je preostrené už na koniec rozsahu.