jo to se mě taky stalo
Printable View
jo to se mě taky stalo
Mas recht, ale svoje trable vyriesis uz jednoduchou vymenou dosky za kazdu "NORMALNU". Inac nevidim nic co by ti potom branilo. Chapem ze nemusis mat vela penazi, ale urcite by sa to dalo zanieco vymenit.Citace:
Původně odeslal Petrik
Nerozmyslal si o tom ? ...alebo mas nazor,ze viac MHZ aj tak nepomoze pri limitacii grafikou.
Ano, nejrychleji spadne (=nejrychleji otestuje) verze 2212, tu pouzivam ja a po hodine muzu prohlasit, ze je kompik dost dobre stabilni, protoze to odpovida az 5 hodinam verze 238. Ovsem spousta lidi se mnou nesouhlasi a testuje kompik 24 hodin a vice, jejich vec...
Citace:
Původně odeslal daart
pre mna je prime totalne nepodstatna, takze mi je to jedno :-) mam aj pc kde mi prime pojde "aj veky" ale napr. cod a bf1942 do hodiny urcite padne... takze tak...
To bude zrejmne zpusobene grafikou, zkus zlepsit chlazeni jadra.
Citace:
Původně odeslal daart
nebude to grafikou nejlepší tester je Operace flashpoint... :o takhle testuje kamoš co má všechno vodou chlazený že mu PC jede v prme neznamená vůbec nic! stačí 30min flashpointu a je to hotový
nebo slabý zdroj - zatížení při prime ještě zvládá ale když se k tomu přidáCitace:
Původně odeslal Petrik
GK tak už nestíhá a spadne
ja som to myslel tak, ze mne prime nejde takmer vobec... inak vsetko ok! este sa mi nestalo ze mi pri nejakej hre alebo sw pc stuhol, restartol, bsod a tak... a naopak mam pc kde prave prime ide a vsetko ostatne vratane roznych nie graf. aplikacii nie... :? takze ja prime neverim vobec... :!:
...mozes uviest konkretne aplikacie, ktore ti spadnu na PrimeStable PC ???Citace:
Původně odeslal daart
mne konkretne doom3 :-)Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...no mnou polozena otazka bola na daarta a tykala sa ako on uviedol "nie graf. aplikacii" takze asi takCitace:
Původně odeslal dexterav
ja viem le som chcel naznacit ze primestable pc nemusi byt stable pc (dalsi v poradi je virtualdub)Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Prime duveruji priblizne takto:
1. Pokud Prime padne, znamena to, ze v pc neni neco v poradku a chyba muze nastat i v jine aplikaci. Vetsina programu ale muze bez problemu fungovat dal. (Podle mojich zkusenosti se to ale vzdy drive ci pozdeji projevi.) Na praci bych takove pc rozhodne nechtel.
2. Pokud prime jede "neomezene" dlouho, neznamena to jeste, ze komp bude stabilni i ve vsech ostatnich aplikacich. Vzdy se muze projevit jina hw nebo sw chyba, je to jen otazka konkretnich komponent, ovladacu, aplikaci a jejich kvality, kombinace a kompatibility.
presne takCitace:
Původně odeslal Kankal
Jadro 22.12.1 je opravdu rychlejsi na odhaleni chyb nez novejsi 23.7.1. Alespon u me. Jenze jde take o test. V novejsim je volba blend test a ten je zase o fous narocnejsi nez torture na starsim jadre. :wink:
2 .:::iGor:::. : aj napriklad tu spomenuty virtulaldub... kompresia videa.. prepocet tabulky v exceli, vyse 16000 poloziek ;D najdlhsie mi tu sla prime myslim okolo 28 hod... co je dost si myslim...
ale druhe, moje pc, prime padne vzdy a ja nemam problem ani video ani ta tabulka...
:arrow: ale mozno je chyba na stolicke.... :lol:
Ted jsem zase neco nataktoval diky novemu biosu a zkusil to opet projet v Prime95 .... po 15 hodinach to hodilo chybu! Ze ja debil to testoval tak dlouho ...normalne vzdycky testuju tak 10 hodin +. A ted mi reknete jestli je to stable system, nebo ne? Vim ze mi to dela zdroj, protoze mu trosku lita napeti, ale uz tak do nej poustim dost V a nechci mu zbytecne hazet vic... jsem pekne nesrany to vam reknu klidne bych na to jel, ale porad mi neco rika "hodilo to chybu" :-( :-( :-(
ty testy se po 12h opakujou ne? a jestli lita napeti na zdroji tak skus jinej zdroj at mas jistotu .Citace:
Původně odeslal FatalDooM
co rikate na tohle?
Někteří lidé tvrdí, že tyto rušení v síti jsou přenášena do celého počítače, a narušují tak stabilitu počítače jakožto celku. Je například známé, že chyby v testu Prime95 (testuje stabilitu procesoru) nastávající po delších časových úsecích (např. několika hodinách) jsou způsobovány nestabilitou napájení - v elektrické síti dojde k rušení, to způsobí téměř nepostřehnutelný pokles napětí a procesor špatně vypočte úlohu. Již mnoho lidí nezávisle na sobě potvrdilo, že připojením počítače přes online záložní zdroj napájení (UPSku, která generuje proud pro zdroj z baterií, což je "krásný" proud bez rušení) bylo možné snížit při stejné frekvenci napětí procesoru a dosáhnout tak lepšího přetaktování.
zdroj:
http://www.svethardware.cz/art_doc-3...00066CFCC.html
stara pravda, kdyz jsem delal v bance, tak zadny ze servru nesmel byt pripojeny primo k siti, aby ta hruza se nedostala do kompu, ale pouze ke generatoru [neco jako upska te nej kategorie]
v novych kancl. budovach se ted dela spesl. rozvody jen pro pocitace - takova rychlovarna konvice pry take umi divy
Zrejmne mas na mysli on-line UPS, ktere jsou brutalne drahy. Bezny levny tzv. off-line UPS samozrejmne z baterii nejedou, maximalne tak obsahujou nejaky filtry, ktery vyhlazujou napeti, ale pochybuju ze ty nejlevnejsi to delaj nejak extra dobre. Nejlepsi reseni je podle me pridat do pocitace mezi zdroj a napajeny komponenty par velkych a vykonnych (max. proud) kondenzatoru, stojej par korun a zcela urcite by velmi pomohly, predvsim u slabsich zdroju, ktere maji problem s vyhlazenim napajeni. Vezdroji jich samozrejmne par je, ale z cenovych a prostorovych duvodu jich tam moc neni, takze kdo ma problem s napajenim, doporucuju koupit par 10000mikroF kondiku na alespon o 10% vetsi nominalni napeti, nez na jakem bude provozovan a zastrcte je napriklad do ATX konektoru, mel by se tam vejit vedle konaktu, nejaky misto tam je.
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Ze je to clanok zlozeny z kusov nahodne pozbieranych po webe... V dalsom odstavci je dobra perla:Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Citace:
Někteří zastávají názor, že zvýšené rušení v síti způsobuje poškození těchto značek náhodným aktivováním hlavy (náhodným zápisem na nesprávná místa).
Alebo odpalujeme HW lacno a rychlo...Citace:
Původně odeslal Petrik
Myslim ze nema smysl testovat PRIME95 na 24 hodin, jak bylo zminovano, po siti jede takova hruza, ktera driv ci pozdeji zpusobi vypadek. Testuju Prime cca 1 hodinu - za tu dobu se ustali teplota CPU a pokud PRIME za hodinu nespadne, povazuju to za stabilni. BTW, prehnana frekvence at jiz CPU nebo pameti se projevi padanim PRIME velmi rychle.
Abosolutne nesouhlasim! Pokud mi prime padlo do 3 hodin tak pri pristim testu se to vzdy opakovalo a pokud jsem zvedl napeti tak test bezel 10hodin v pohode! Nerikam nechat to bezet 24h to ne, ale min jak pod 6h bych nesel ja testuju tak jak mi vyjde cas tzv. od rana do vecera 10-12h!Citace:
Původně odeslal Halen
Ked mam novy kus CPU, tak pustim prime na 5 hodin(prime95 22.12). Predtym som pouzival prime 23.8 a tam ked spadlo, pridal som vcore a skusil som od toho testu, v ktorom to spadlo(iba ten test), ak preslo, pustil som test od zaciatku. Vacsinou sa mi potvrdilo, ze to pri nestabilite spadlo vzdy v rovnakom teste(vacsinou pri 10K FFT). Pri rychlom testovani som pustil 2048 FFT na hodinku a potom blend na 3 hodiny(ak to nebolo stabilne, vacsinou to spadlo okolo 2 hodin). Teraz pouzivam spominany prime 22.12 a je fakt, ze chyby zisti do 1.5 hodiny, ale aj tak ho necham bezat viac hodin(posledne 12 hodin). Ale ked hladam max frequenciu, necham ho bezat len 1.5 hodiny a potom zvysim freq. A zase 1.5 hodiny... Ked to uz spadne v tej 1.5 hodine, znizim FSB a testujem dlho. Toto sa cisto tyka len stability CPU, potom samozrejme prichadza na rad grafika+ostatne...