-
Re: Najlepsie 120mm fany, na cene nezalezi.
to GAbo
bavím se o Arctin fan 12, otvor v bedne mám také vyřezaný, takže vzduchu nic nebrání. Teď jsem ho taky zkoušel ještě jednou držet v ruce, ale nemůžu si pomoci. Do tichého pc se fakt nehodí. Já mám všechny ventilátory v pc ztišeny na min., takže slyším akorát lehce HDD, a když zapojím ten arctin fan 12 na 12V, tak slyším jen jej.Musím ho ztlumit tak na 1000 až 900 ot. abych ho neslyšel. Naplno má tak 1600 ot. Neříkám, že je špatný vzhledem k jeho ceně, spousta uživatelům s ním bude spokojený, ale mě si prostě nezískal.:(
-
Co takhle Arctic Fan 12 _?
Jede mi na 1650 otacek, je to jediny vetrak v mem case, (HDD mám opravdu nehlučný samsung spin point 200 tichošlápek, odhlučněný).
Sám ventilátor je velmi tichý, při 1500 otáčkách vydávají lopatky jemný bzučivý hluk( musím říci, že jsem očekával že bude troch tišší), výkon při stejných otáčkách je opravdu asi o 10% vyšší než u klasické konstrukce.
Ventilátor má myslím dvojnásobné přerušení přenosu vibrací (gumové prvky) těsně nad rotorem a v místě u konců "nožek". A vibrace jsou opravdu odstraněny.
Motorek hluk zdá se nevydává. Slyšet je jen zvuk lopatek nad 1000rpm.
Pokud se vám podaří snížit rpm pod 900, jde o tichý ventilátor
(Vsuvka: chci říci že v místnosti v tiché lokalitě ve tři hodiny v noci když venku nefouká vítr a vy odnesete hodiny do sousedního pokoje aby vás neotravoval tikot tak při 850rpm je to zvuk který zanikne v tichu asi 2m od case -konec vsuvky).
AF12 je o maličko tišší a výkonější než Revoltec Dark Blue (kdo zkusil ten vi).
zkusil jsem pár 120 mm ventilátorů. hluk bych ohodnotil takto (méně procent je lépe):
Thermaltake 120 Ultra UV fan. (prý 21dBa haha)
vyosení rotoru, bzučí ložisko, 12V cca 1480 otacek.
Testoval jsem všechny při 1000 rpm:
vibrace 80% bzuceni loziska 100% hluk lopatek 60%
Akasa Amber series 120 (prý 18dBa -asi ne)
trochu bzučí ložisko,ale o MNOHO tišší než thermaltake 12V cca 1400 otáček
Test při 1000rpm: vibrace 40% bzučení ložiska 60% lopatky 40%
Revoltec 120, Dark Blue (21 dBa - ano, spíše méně)
příjemně tichý i při 12V- 1200rpm, o mnoho tišší než horní dva
Test při 1000rpm: vibrace 20% ložiska 30% lopatky 20%
opravdu výborný ventilátorek
Arctic colling AF12
poměrně hlučný při 1600rpm.nejsou vibrace ani hluk ložiska, jen bzukot lopatek, ale stejně mnohem tišší než thermaltake při 1400rpm.
Test při 1000rpm: vibrace 10-20% ložiska 20% lopatky 20-30%
skvělý výrobek!
AC vážně mile překvapili s cenou !!!
-
Dnes jsem měl možnost vyzkoušet další 2ks AC12 a musím říct, že jsou oba znatelně lepší než ten první kus. Takže jsem asi "měl kliku" na špatnej kousek. Toto už je něco jinýho a za tu cenu to je paráda.
Vyměním je a jeden si nechám, po stažení otáček je srovnatelnej s NEXUSEM, ale opravdu fouká znatelně víc. Ložiska jsou slyšet jen z pár cm.
-
Citace:
Původně odeslal M.K.
Dnes jsem měl možnost vyzkoušet další 2ks AC12 a musím říct, že jsou oba znatelně lepší než ten první kus. Takže jsem asi "měl kliku" na špatnej kousek. Toto už je něco jinýho a za tu cenu to je paráda.
Vyměním je a jeden si nechám, po stažení otáček je srovnatelnej s NEXUSEM, ale opravdu fouká znatelně víc. Ložiska jsou slyšet jen z pár cm.
No ako som presne pisal to sa stava sem tam z casu na cas ze proste vychytis blby kusok :)
-
Ten AC12 sa da privevnit len zo spodnej strany co ? Cu tam nato aspon normal diery ? Dik
-
Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Ten AC12 sa da privevnit len zo spodnej strany co ? Cu tam nato aspon normal diery ? Dik
Jsou tam normální díry a šroubky jsou v dodávce. FAN je konstruován pouze jako outtake. Mřížka se samotným větráčkem je k rámečku připevněna přes jakésy gumové trny, takže se vibrace nepřenášej do case.
-
Diery nie su naskrz na to pozor.
-
Dik moc .. asi skusim 2 na radiator .. aj ked stymi od Ximu som hodne spokojny :)
-
1 Příloh-a(y)
Tohle je nejtišší větrák 120mm co jsem kdy měl ano AC na něj nemá točí se pomaleji ale má velmi slušnej průtok vzduchu:-)...hm tichoučko:-)
http://www.casemodding.cz/index.php?...co=312&kat=149
-
Mna velmi prijemne prekvapili nove Aluminium Supersilent vetraky od Primecooleru, aj cena je velmi priazniva.
-
a co tady tento: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35982
Celkové rozměry (mm): 120 x 120 x 25
Otáčky větráku (ot/min): 1400
Průtok vzduchu (CFM): 68
Úroveň hluku (dB): 19.66
Hmotnost (g): 140
to by za tu cenu taky nemuselo byt spatny.
-
Jednoznačně Sharkoon Low Noise 120 mm má deklarovaných 20db ale nic tiššího jsem snad neslyšel!!!!!:-)a to AC POVAŽUJI za nejtíšší větráky opravdu mě nezvykle zaskočil je skoro neslyšitelnej moterek a ložiska nejsou slyšet vůbec až když ho máte v ruce a začnete s nim zmítat do stran tak jsou trochu slyšet lopatky ale ve skříni s ním nazmítáte do stran že:-).Upřímně musel jsem natáhnout zdroj do vedlejšího pokoje abych ho při 1000 otáčkách slyšel.Navíc pokud máte na desce regulaci tak ho snadno dostanete i na 500 otaček což u telmaltake jde pouze na 1300 a dělá hroznej bordel snad všechno na něm.
Jinak obrázek je výše u příspěvku škoda že ho dělaj jen v modré barvě a osvětlenej.
-
Vetraky Xilence boli recenzovane na www.svethardware.cz ale vysledkom tej recenzie absolutne nerozumiem. Ich kvalita je na urovni najlacnejsich noname vetrakov. 80 a 92 sialene bzuci a vybruje tak ze sa mi zretelne triasla ruka ked som ho drzal. 120 je za tu cenu relativne OK. Ale v ziadnom pripade to nie su vetraky pre ludi co uz niekedy okusili kvalitu aspon na urovni AC.
-
2ripptor: To je tazke povedat kedze viacero skusených ludi v tomto obore potvrdilo ich kvalitu. Je nutne povedat ze sa kazdemu ujdu kusky ktore z vyroby vysli vadne a huciace. Toho sa zbavit neda a aj u AC vychytis spatne vetraky (viz. vyssie niekto dostal AC Fan 12 ktory hrcal a bol hlucny naopak realita je ina a fan je tichy vzhladom na to co fuka a ake ma otacky). Osobne som nemal v ruke, ale uz ked vyskusat z kazdeho modelu aspon 2/3 ks.
-
2Gabo: Mam z kazdeho doma 2 kusy, pripadaju mi ako keby som kupil najlacnejsi vetrak z agemu a obmedzil mu otacky na polovicu. Aerodynamicky hluk je nizky, ale bzucia a vybruju. Neviem no...
-
Nemal som ich v ruke vobec takze tazko mi je hodnotit..ale zas ak mas 2 kusy tak je to zaujimave. Ak pridu tak ich testnem som zvedavy.
-
zítra mě přijde ten 8cm, tak sem zvědavej....
edit:
dnes došel i revoltec Airguard 120 (bez led) a hned jde spátky do e-shopu, ani jsem ho nemontoval, jen testl. kdybych to měl oznámkovat jako ve škole, tak hluk ložisek 3, aero hluk2. Já potřebuju 1-1....
-
Sharkoon vždyt to říkám jsou vážně super taky mě to překvapilo ale je to kvalitka:-)
-
Citace:
Původně odeslal russianblue
zítra mě přijde ten 8cm, tak sem zvědavej....
edit:
dnes došel i revoltec Airguard 120 (bez led) a hned jde spátky do e-shopu, ani jsem ho nemontoval, jen testl. kdybych to měl oznámkovat jako ve škole, tak hluk ložisek 3, aero hluk2. Já potřebuju 1-1....
z tvojho prispevku mi nie je jasne ktory vetrak znamkujes. Revoltec, alebo Xilence?
-
-
co tento levny vetrak Glacial: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=40&zbo=10305
nemate ho nekdo? jaky je?
-
já mám dva, jeden ve zdroji a jeden v předu v case. Na 12V má 1000 ot., ale je slyšet, mám jej ztlumený na 800 ot. a je neslyšitelný. Podotýkám, že na těch 1000 ot. to ale není zas tak hrozný, kdo má průměrně hlučný pc, tak jej neuslyší.Já slyším v mém pc pouze disky.
Jinak seš Brňák, kup si ho tady, já jej zde taky kupoval , ušetříš:D
http://www.azkancelar.cz/inshop/scri...2510&Level=206
-
O Glacialtechu sa / som už tu pisal mam pocit. Mam ich aj ja v shope a za tu cenu su hodne dobre. Na plno maju ako black tak aj modra (UV reaktiv) verzia 950 otacok a mierne ich vo velmi tichej miestnosti pocut. Pri hlucnej miestnosti (bezna kancelaria) nie. Redukciou 650/700 otacok dosiahnete to ze absolutne nepocut ani loziska ani aerodynamicky hluk. Dobre je ze su aj 92mm modely a je lepsie brat modely s entering loziskami.
-
Objednal jsem si Arctic fan 12025
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35482
a musim rict, ze je uplne tragickej. prutok vzduchu je sice fajn, ale co se tyka hlucnosti tak nemuzu doporucit. loziska hodne vrci.(mozna smula na kus)
-
Sa tu o tom rozprava ze tieto druhy su urcene na montaz to jest ano ak niekto caka ze za lacny peniaz dostane AC kvalitu tak bude mimo. Proste za tie peniaze dostanes odpo. kvalitu. O hodne hodne lepsi je AC FAN 12..:)