Je super na overclocking, ale neukazuje spravne teploty cpu, chipsetu. Chipset fan pisti na cleu miestnost. Ked u zju budes kupovt nekupuj rev. A, ale radsej sa pozri po rev. B alebo inej doske pre 754.Citace:
Původně odeslal Petrik
Printable View
Je super na overclocking, ale neukazuje spravne teploty cpu, chipsetu. Chipset fan pisti na cleu miestnost. Ked u zju budes kupovt nekupuj rev. A, ale radsej sa pozri po rev. B alebo inej doske pre 754.Citace:
Původně odeslal Petrik
Já mám Sempron 64 2500+ a dávám s deskou DFI nf4x Infinity přes 2.5Ghz.
taky mam DFI Infinity - ten bzučák z chipsetu už jsem vyhodil, dal místo něj pasiv (vešel se akorát).. Sempron 2800+ mi na ní běží na 2,47...
Sempron64 (E6) 2800+ @2200Mhz na Asus K8N4-E. Na defaultnom V-Core. Stadium ladenia, takze to pojde este hore.
A to máš stable? No vlastně, i kdyby to stable nebylo, tak to je úctyhodný výsledekCitace:
Původně odeslal Matess
ano je to stable! ale peru do nej 1,7V
heh a ako ho chladis? bo 1.7V je teda huste kafco... ja som skusal moj max. 1.6V pri 2.9Ghz ale vyssie som nesiel,, normalne prevadzkova voltaz je pri A64 1.5V viac urcite ee... moj ide pri 1.55V na 2.8Ghz ALE musis mat delicku pamati na 100 tj 175 (350 DDR) co je dost slaba priepustnost,, preto je ist radsej dole u mna na 2.6Ghz a RAM s lepsou frekvenciou/casovanim,, to sa ti prejavi viac na vykone nez 2.8Ghz a pomale pamate...
btw-to plati ked mas 2 RAMky,, ak mas len 1 tak to ide o daco lepsie pri tej frekvencii
tie volty ti nemozu k nicomu pomahat ... podla skusenosti proste na A64 nejake velke napetia nepomahaju a co ti da s nejakym mierne zvysenym vCore je to iste ako s velmi velkym (1,7 je velmi vela)Citace:
Původně odeslal Matess
1.7V není bezpečný napětí pro dlouhodobý provoz, maximální bezpečný je 1.55V :confused:
1,6v je uplne v klidu s dobrym chlazenim....Citace:
Původně odeslal iguka
Pánové tak to sleduji a vidím,že někteří dosahujete opravdu slušné vysledky.Chtěl jsem se tedy zeptat i když vím,že to záleží od kusu zda existuje při koupi nového nějaké pravidlo,že třeba revize XXX s nějakou MB je lepší na OC či ne a je to krmě tedy MB jedno?
OT:Citace:
Původně odeslal abdul11
na procesor musis mat stastie a na doske dost zalezi takze ak chces taktovat tak DFI,Abit... asus a MSI by som urcite nekupoval,, a s chipsetom nF3 pre AGP alebo nF4 pre PCIexpress
btw-mam taky pocit ze toto patri do nakupnej poradne
Imho neptal jsem se k vůli koupi nýbrž jsem jen reagoval na název tohoto tématu(Nejlepší Sempron 64 (754) na OC ???).Našel jsem jen výpisy srovnání výkonu jednotlivých uživatelů,ale ne výpis revizí a pod. ne tak si myslím,že to takový OT není...;)Citace:
Původně odeslal NightmarE
Já mám 3100+ Palermo a s default Vcore jede na FSB 250 při teplotě 45, s napětím 1,65 na 266, ale to už topí na skoro 70 stupňů.
Ja som mal možnosť skúsiť 2 Semprony 2800+.(Palermo) Jeden mal strop pri 2550Mhz, druhý 2630Mhz. Napájanie som dal až na 1,6V. Viac Mhz to nedalo.
Někde jsem četl že je dobrý nechat procesor chvíli zaběhnout.Nevím co je na tom pravdy.Nebo něco o tom že mu nesedí dva moduly ram. Mě jede stabilně 275 x8 = 2,2Ghz bez zvyšení napětí.Při 2,24 už se mi třeba při grabování do avi sekne po třeba 30 minutách.Jinak teplota mi nejde nad 40C a to při zátěži. Jinak teď koukám na napájení při grabování videa mi to ukazuje 1,37 - 1,39V.
ano, ideální je 1 modul RAM (viz eaglův článek na svethardware, nebo zkušenosti lidí tady v tomhle threadu)
a stabilitu bys měl testovat radši nějak sofistikovaněji... prime95
ono je to vcelku jedno cim to testujes. Me se kousne prime95 i na default frekvenci po 6 minutach (nekdy) a nevim proc. Hlavni je ze kdyz to zatizim kompresi videa (6 hodin), nebo to nechavam zaple treba tyden v kuse ze jede... Nevim asi jsem jediny komu blbne prime :-?
Kdyby se kousnul po hodine, tak bych rekl okej, hlavne ze to jinak bezi, ale 6min je fakt malo, mas tam nekde zasadni problem.
Citace:
Původně odeslal Matess
deska jela v sobotu do reklamace... tak uvidim (btw podle alzasoftu jim jest neprisla)
Já si myslím že to bude pravděpodobně ramkou v Tvém případě.Citace:
Původně odeslal Matess
no ja si netroufam tipovat cim to je... (memtest bez problemu) doufam jenom ze za to mohla ta deska. Doufam ze se nekde postou stratila. :-) dal jsem na ni 3000 pojistku.
novej Sempron 2800+ mi jede stabilne zatim na 2500 MHz, kdyz dam vic, tak uz hazi Prime chyby nezavisle na tom, ze mu pridavam napeti... uvidime az se trochu zajede. ale za ty kacky luxus.
Chtěl bych zkusit zvednout napětí na procesoru.Nevíte někdo která je to položka v biosu. Kde ji hledat na desce DFI LP UT NF3 250Gb ?A kolik si můžu nechci moc chtěl bych zkusit přidat tak 0,02V. Co to udělá.