heh... to je tedy počteníčko... tady fakt někteří lidi ze sebe dělají gumy nebo co....
Pokud neméte od intelu ES procesor tak počínaje Celeronem a konče P4kou násobitel změnit nejde!
Printable View
heh... to je tedy počteníčko... tady fakt někteří lidi ze sebe dělají gumy nebo co....
Pokud neméte od intelu ES procesor tak počínaje Celeronem a konče P4kou násobitel změnit nejde!
joj, sorry, ale asi si tady ze všech nejchytřejší, no fakt netušim o čem se tady můžete bavit na šesti stránká když to prostě nejde!musíte se holt spokojit s takovym PC co máte a nebo si prostě kupovat nový procesory každou chvíly aby jste měly našláplí bedny!!!Citace:
Původně odeslal Wuuduu
lol, chlape, vždyť ty tvrdíš pokaždé něco jiného... :roll:Citace:
Původně odeslal Adio
tento thread ma tolik stranek prave proto ze se tu kazdou chvilu objevi nekdo jako ty kdo tvrdi ze to jde :wink:Citace:
Původně odeslal Adio
Procak novej furt kupovat nemusime pac ke zvyseni rychlosti muzes zvednout aj FSB :idea:
Rád by som jednu otázku. Mám PII 233MHz 512kB 66MHz FSB 2,8V násobič 3,5. Keď som na doske nastavil násobič 3, na úvodnom okne zobrazilo frekvenciu CPU 200MHz. Takže dá sa meniť násobič na týchto starých šunkách meniť smerom dole?
PII Klamath moze mat kludne odomknuty nasobic - uz som take mal.
A Katmai už asi nie? :roll:
Katmai je PIII. Jeden s odomknutym nasobicom som videl, ale ani neviem, aky vlastne bol - chybal mu kryt.
Našel jsem tohle, snad to není nějaká blbost :
http://www.digitimes.com/mobos/a20041124PR204.html
ziadna novinka, riesene v intel cipsetoch davnejsie, je to bezna fce prescottovCitace:
Původně odeslal P.D.
Takze ked nejde ten nasobic zvisit to znamena ze sa da taktovat len tak ze zvisim FSB?
aaaaano :idea:Citace:
Původně odeslal Yoyos
Musím do tohoto tématu vznést trochu nového rozruchu:-)
Mám P4 Prescott 3,6Ghz revize J paměti DDR2 533Mhz, deska MSI Combo 915
Taktnutý ho mám na 4,28Ghz, paměti na 634 Mhz
A k tématu násobku asi toto:
Násobek u tohoto CPU je default 18x, nelze ho zvedat (možná omezení desky to nevím) ale bez jakéhokoliv problému lze snižovat, takže ho můžu dát na 17x, 16x 15x 14x.......
Možná někdo namítně že to není nic k lepšímu, ale je!
Pokud totiž dáte násobič třeba na 16x a zvednutím FSB se dostanete na stejný takt, PC vlastně chodí rychleji, protože má větší FSB.
Testoval jsem to asi následovně, podtaktoval jsem paměti z 533 na 400Mhz, násobek jsem dal na 16x a zvednul FSB 225, takže takt CPU byl stále 3,6Ghz, ale výkon se dle testů docela o dost zvednul!
Samozřejmě při mém přetaktu na 4,28Ghz mám násobek na 18x, ale to jen kvůli tomu, že používám vodní chlazení a tak mě proudící vítr nemůže chladit Northbrodge na které je prozřetelně umístěný pasivní chladič.
Kukněte se na fotky a popis v podpisu a napište so ci o tom myslíte;-)
Nebudu se pozastavovat nad tim, k cemu je dnes prskot na 4.28 GHz vyjma stavby domaci sauny a zkus mi spise prosim odpovedet.Citace:
Původně odeslal forest
Co myslis ? Na jakou stranu z hlediska vykonu komplu je vyhodnejsi hejbat s nasobicem pokud budeme uvazovat, ze deska, procak i pameti daj vyssi FSB.
Lepe receno - k cemu by je dobre dnes zvysovani nasobice ? K nicemu....
Takze se neboj, ze by nekdo mohl namitat ze je to k nicemu. Naopak.
to nějak nechápu je to CPU jako každej jinej a když mám vodu, tak to topí jako AMD když jsem měl vrtulový chladič, tak v čem je problém?Citace:
Původně odeslal Dawe
Je to jak jsem již psal, na stejné frekvenci CPU s nižším násobičem a vyšším FSB je to rychlejší!Citace:
Původně odeslal Dawe
Takže i směr dolů je vlastně + na výkonu!
Proč k ničemu?Citace:
Původně odeslal Dawe
Každé zrychlení PC je přeci k něčemu dobré ne? A když si někdo připne k nortbridge vrtuli, dá toho Prescota 3,6 Ghz násobič 16 a pojede s FSB 267 místo toho jak já 237, tak mu to na stejném taktu 4,28 pojede o 13% rychleji, než mně což se mně nezdá málo :-)
Tak mi teda řekni jak se ta utilitka jmenuje a kde jí stáhnu? Mam desku přímo od intela a P4.Citace:
Původně odeslal MadCap
Já lama sem a tohle by mělo být ono. údajně.Citace:
Původně odeslal HiddenKiller
Díky zkusim to..Citace:
Původně odeslal Honny
No ja jeden mel v ruce byl ze znackovyho desktopu, to co ted pisu bych nazvl spis spekulaci: dejme tomu ze IBM, Dell, Compaq a podobni meli uz pripraveny sestavy a materialy a meli nejakou smlouvu s intelem aby byli prave oni prvni kdo doda prvni k distribuci tyto sestavy. Intel jim vysel s nekolika stovkama az tisicovkou vstric a tak nijak nemenil postup vyroby, pouzdreni atd -> dodal jim odemceny kousky ;-) jak to bylo hotovy udelal upravu linky (ktera dejme tomu zabrala den neo dva) a ostatni procesory uz byly zamceny.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Taky jsem mel v ruce zamceny MMXka z Compaqu.
Skoro v zadne desce pro intel jsem od slotu1 nahoru jsem neresil jaky je tam nastaveny jumperama nebo v bioisu nasobic. (napr na desce byl nastaveny nasobic 4x a ja tam hodil 766celrona)
Nepochopim proc nekteri lide neborou jako holy fakt ze 99,999999999999% (mozna i vic) Intel procesoru od PII350 je uzamcenych.
Tiez to tak robim. Potom je najlepsie prekvapenie, ked mi to ukaze inu frekvenciu ako ocakavam. To sa mi stalo naposledy s Celeronom 266. Kupil som v jednom bazari 3 kusy - a jeden z nich je odomknuty. Pritom seriu ma rovnaku ako druhy, ktory odomknuty nie je. A vsetky su BOX.Citace:
Původně odeslal -HoNY-
Tak sem se dlouho nenasmal :O)Citace:
Původně odeslal Adio
To by musel zmenit masku jedny cely vrstvy, nevim jesi by se jim to vyplatilo. Stale doufam, ze pouzivali ponekud vice soft zpusob :) Podle tvoji teorie by odemceny kusy byly ty prvni z vyroby, ale treba se vyskytujou i odemceny vyssi revize.
Zajimavejsi je to u novejsich CPU kde jde menit nasobic jen dolu, treba by tam byla snace to nak obejit...
Mám desku QDI a celeron 900, FSB100 , násobič je odemčený 7-12, ale de mi spíše o FSB, to de nataktovat pouze na 115MHZ, nevíte jak se dá ještě něako zvednout??
Víc těžko půjde, coppermine má strop kolem 1100 MHz. A jsi si jistý že ten násobič je otevřený? To že jde měnit v BIOSu nic neznamená. Jedině by jsi měl ES, tam to možné je. Výsledná FSB taky záleží na tom jak to zvládají paměti, co je to za desku atd..
http://www.qdigrp.com/qdisite/eng/pr...Advance10f.htm toto je deska, násobič nevím, v biosu to vidím 7-12 ale CPU-Z mi furt hlásí nasobič 9, paměti jsou dimm a nejsou závislé na FSB, aspon to tvrdí CPU-Z