Krom odezvy (papírově) a designu v podstatě žádnej. Ovšem 193P+ asi už neseženeš. 970P ho nahrazuje.Citace:
Původně odeslal Patrik00
Printable View
Krom odezvy (papírově) a designu v podstatě žádnej. Ovšem 193P+ asi už neseženeš. 970P ho nahrazuje.Citace:
Původně odeslal Patrik00
No super.Zatiaľ čo sa ja rozhúpem už nebude ani 970P.A ako je na tom čím ďalej tým viac spomínaní Acer 1922As?Vraj má v sebe Samsung panel,možno ten istý ako 193P+ a 970P až na elektroniku.Mohol by si ešte prosím napísať tvoj názor naň? (foto,filmy...keď ti tiež prešieľ rukami)Na 1922As som recenziu zatiaľ nenašieľ a u nás sa predáva o cca 5tis. lacnejšie ako Samsung.Citace:
Původně odeslal M.K.
Někde jsem to už psal. 193p mají skladem tady
http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00024176
jj, ten 193P+ ještě můžeš koupit zde, jak píše DF. Acer by měl mít obrazovku od AU Optronic stejně jako např. VS VP930 nebo Beline 10 19 20. Samsung se mi zdá ve všem mírně lepší - úhly, černá, podsvícení....Citace:
Původně odeslal Patrik00
Momentálne to neriešim,na stole mám 5deň Neovo 419R12,ale sklamal.Teda je o.k. na tú cenu,len si neviem zvyknúť na slabý vertical uhol a podsvietenie.Ak je ten Acer len mierne horší od Samsungu(a dúfam,že odosť lepší ako Neovo) pôjdem do neho.Citace:
Původně odeslal M.K.
Pre istotu mrknem aj na Belineu.
Ale dik...
Taky už jsem měl na stole poměrně hodně LCD (a tím myslím více než jen na pár hodin testování).Citace:
Původně odeslal acefredy
L90D+ ti musím trochu zkritizovat (měl jsem ho 14 dní na stole):
- rychlostně je to na hraní ok (což je ale jediný důvod proč o něm vůbec uvažovat)
- barvy celkem ujdou (tady mě docela mile překvapil), i když na dobré PVA/MVA to samozřejmě nemá
- úhly katastrofální, tady jsem byl naopak velmi zklamán, od poměrně nového TN displeje jsem čekal lepší úhly, pro mě je díky úhlům tento monitor nepoužitelný, už jen když se na něj přímo dívám, tak úhly způsobují těsně u krajů monitoru změnu odstínů barev. Pak stačí trochu se pohnout a co začnou dělat barvy, to je hrůza. Někomu to možná tak vadit nebude, ale pro seriózní práci se to nedá. A poslední PVA/MVA panely jsou už na hraní rychlostně s L90D+ srovnatelné (aspoň Eizo S1910 a Samsung 970P ano, FSC P19-2 mě přijde o něco pomalejší)
Ještě pár postřehů k Eizo S1910:
- barvy vynikající, podle mojich subjektivních pozorování a testů o chlup lepší než Samsung 970P, který je zase podle mě o chlup lepší než FSC P19-2
- úhly vynikající (tady jsou na tom všichni konkurenti podobně dobře)
- odezva dobrá (rychlostně se mi zdá cca stejná jako 970P a L90D+, FSC P19-2 mi přišel pomalejší, ovšem na lepší porovnání bych je musel vidět zapojené všechny současně a to jsem neviděl), pro moje občasné hrání řekl bych naprosto bezproblémů, ale jako klasický monitor to pořád není
ja mam eizo flexscan 778 - spokojnost
Dotaz na majitele Fujitsu Siemens P19-2:
lze oddělit nohu a pověsit LCD na zeď ?
(podle parametrů by měl být kompatibilní s VESA standardem)
Vcera mi prisel, podívám se ti. Mám dojem, že to jde, ale zkusím to.
Jinak můžu jen potvrdit, že obraz je fakt špičkovej a pro normálního slepce jako jsem já je 13ms (BtB) naprosto dostačujících, žádnýho mazání jsem si při běžným používání nevšiml.
tak jsem koupil samsung 930bf,,,,pred tim jsem mel crt21 compaq p110 a podle me hodne zalezi z jakyho crt clovek prejde,,,jsem s lcd spokojenej nejsem narocnej ale ten crt compaq mel i pro laika jako jsem ja daleko lepsi obraz,,,,ale rika se ze lcd setri oci a spotreba 30 vs 160w tak snad budu spokojenej
Tak mám P19-2 doma a musím říci, že mé očekávání nesplnil.
Statický obraz je krásný, LCD je bez jediného vadného pixelu, při normálních hrách je taky OK.
ALE: já hraju simulátory a používám pro rozhlížení TrackIR (http://www.naturalpoint.com/trackir/ ). který snímá pohyb hlavy a umožňuje nativní rozhlížení = dochází k rychlému překreslování celé scény. No a pomalost překreslování při rozhlížení s ním je dost znatelná (horší než u mého dosavadního 16ms LCD Acer 1714). Zejména žlutozelené efekty na rozhraní dvou kontrastních barev (např. černé a světle zelené) pak obecně "duchaření" při rychlých pohybech... zejména viditelné na světle šedých plochách.
Zajímají mě vaše zkušenosti, jestli je to normální u těchto LCD?
LCD mohu teoreticky ještě vrátit, ale pomůžu si, když si koupím nějaký TN s 4ms?
Pořídil jsem si Samsung bf 930. Potřeboval jsem panel s co nejmenší odezvou, proto tato volba. Postřehy:
1) 0 vadných pixelů.
2) Odezva skutečně perfetkní. Měl jsem obavy při přechodu z CRTčka, ale úplně zbytečně. Testoval jsem všechny možné hry: Quake 4, Half-Life 2, Serious Sam 2, F.E.A.R., Call of Duty 2, Battlefield 2, Age of Empires 3, NFS:MW a především IL2+FB+PF. Nepozoroval ani nejmenší známku duchů, mazání, nebo něčeho takového. Prostě se tohle LCD chová stejně jako moje staré CRT. Tohle nemá chybu.
3) Barvy. Podle mě výtečné. Neměl jsem možnost porovnat s jinými LCD, ale zdají se mi naprosto skvělé.
4) Pozorovací úhly nejsou silnou stánkou. Dalo by se říci, že jsou dost chabé, ale sedím před monitorem, takže mi tahle věc nijak nevadí.
Skutečně perfektní LCD. Pokud potřebujete něco na hraní, sledování filmů a práci s internetem a dokumenty, můžu jenom doporučit.
To pavsko: Důvod proč jsem vybral tenhle panel s minimální odezvou je jistý značně návykový simulátor ;). Nemám sice TIR, ale předpokládám že není rychlejší než newiew ;). Rozhlížení je naprosto OK, žádné mazání rámů, stejně jako průlety na vysokých rychlostech. Jestli máš možnost měnit, neváhej.
Citace:
Původně odeslal quab
mohu skutecne potvrdit!! hraju casto lockon a jsem s odezvou velmy spokojenej s 930bf ale co se tyce meho prechodu z 21crt barvy jsou horsi ale neni to katastrofa---------taky jsem chtel pva p193+ ale odezva na rychly prulety nizko nad zemi absolutne nevyhovovala
Chcel by som ist do Belinea 10 19 20 nema niekto skusenost s hranim na tomto monitore? Maze ci nie ?
Takže ja mám Belinea 10 19 20. Obrazovka MVA 8-bit, overdrive, Pivot
Postrehy:
1.) Podsvietenie je privysoké, aspoň na môj vkus - na čiernom pozadí sú vyditeľné všetky 4 rohy - šedé fľaky - toto je poznať až večer. Za denného svetla je to minimálne a v hrách to nezbadať ani v noci. Monitor žiari aj keď dám podsvietenie na 50
2.) Uhly sú celkom dobré čo sa týka farebnosti a viditeľnosti a obraz zo strán netmavne ako u TN panelov ale čo som prekvapený sa zosvetľuje???? Nechápem tento (d)efekt.
3.) Farby sú v pohode aj keď sa mi nezdajú až tak živé ako u TN modelov, ale to je aspoň môj subjektívny názor a s kvalitným CRT monitorom ho nemám možnosť porovnať :(
4.) Video ma sklamalo asi najviac. Cez deň to ujde ale v noci sa tie farby nejako zlievaju v jednu napr postava má oblečený čierny plášť ale nevidím na ňom detaily - záhyby atď.
5.) Hry som skúšal a mazanie som nezaznamenal takže noproblem. Napr. COD2, NHL06, CS-Source, aj UT2004
6.) Ale čo ma najviac potešilo je ostrosť obrazu oproti CRTčku Tak aspoň nejaké plus :D
P.S. Aký by som mal požívať jas a kontrast? Od 0-100?
Tak uz som pevne rozhodnuty pre tu Belineu pozeral som test na http://www.behardware.com/articles/6...and-above.html tazke asi nieje o com rozmyslat :)Citace:
Původně odeslal Dark Angel
Hmmm, nezbadal som na tomto panely ziadnu chybicku, myslim si ze je uplne uzasny. Ale moj postreh ti asi nepomoze, pretoze je to moje prve vlastne LCD a tiez takmer vobec nerozumiem obsahu tvojho postu. Simulatory nehram.Citace:
Původně odeslal pavsko
Taky ako ti sedi, ja napr na text mam jas a kontrast na 5% a black level na 25, je to sice tmave a vernost farieb nic moc ale na text bohate staci, ked idem hrat hry alebo pozerat filmy tak to zvysujem, ale cez 50% som sa s jasom a kontrastom este nedostal :-)Citace:
Původně odeslal Dark Angel
Tak som dneska kupil tu Belineu 10 19 20 obraz je v na jednicku skusal som hrat COD 2 a pohoda ale jedna vec ma sere ze ma jeden bad pixel :-( ale nastastie asi 4 mm od praveho boku a asi 6 cm od vrchu a svieti na cerveno inak super monitor dobre polohovatelny a celkom pekne farby
mam doma asi dva měsíce FSC P20-2 a zatim 100% spokojenost. 20" jsem bral hlavně kvůli 1600x1200 a poměru stran 4:3. Zatim jsem si nevšiml ani jednoho vadného pixelu (a hledat je ani nebudu, je to ztráta času:). Statický obraz je perfektní, úhly taky (barevný odstín se prakticky nezmění ani v krajní poloze), pivot funguje bezvadně (používám hodně často), na filmy je taky super (hlavně kvůli velikosti:)). Ve hrách jsem si žádného výrazného mazání nevšiml, obraz mi přijde velmi dobrý i při nižších rozlišeních (1024x768 ). Prostě spokojenost!
Máte někdo zkušenosti s ViewSonic VX922? GtoG udávají 2ms a WtoB 5ms. Potřebuju rychlý monitor na hraní s ucházejícícmi ostatními parametry. Tenhle se mi zdá dobrý, ale rád bych ještě znal nějaké osobní zkušenosti...
mam BELINEA 19" DVI 10 19 11
http://www.belinea.com/Products/TFT_...tft.jsp?node=8
je to MVA. pred tim jsem mel HP TN a takovy rozdil jsem necekal. I pri 170° barvy porad stejne. hraju na tom GTLeg a COD 2 a zadne rozmazani. Co mi akorat vadi ze to nema vyskove nastaveni. ale jinak ten contrast a podani barev oproti TN nadhera.Cerna je fakt cerna. koupil jsem ho v alzasoft.cz asi za 9300,- s DPH takze podle me dobry pomer cena/kvalita
Tak mam konecne doma to eizo L997... hohou ;)
Zatim na nem delam chvili, takze nic moc feedback, ale prvni (druhe) dojmy:
plocha - proste neuveritelna. pripadam si jak pred fotbalovym hristem.
Barvy - krasa, co jineho taky, cerna pri horizontalni odchylce dostava fialovy nadech, cerna plocha neni uplne cerna, zretelne fleky (IPS no). ale jako kolmo atd je to ok, takze ja stim problem nemam.
Rychlost - zatim jsem hral jenom chvili LFS, a nejsem si zcela jistej.. Mozna je to o neco horsi nez muj dva roky starej TN LG 17".. ale mam o neco min FPS nez snim, atd... takze je to mozna jedno s druhym. Na texty se to taky da, mozna je ten prechod bila-cerna opravdu lepsi u Eiza nez LG.
ActiveRotation -myslel jsem ze to nikdy nevyuziju, ale otacim to dost casto. super na weby, ktery jsou dlouhy, diskuze atd.. naprosto cool
nastaveni - muzete s tim monitorem hejbat snad po vsech moznych i nemoznych osach, lepsi jsem nevidel.
software - krasa. nejvice ocenuji zmenu nastaveni pri ruznych aplikaci.
kalibrace - velice dobra, akorat jsem jeste nemel poradne cas na profily a tak dale, takze to jeste kdyztak doplnim z praxe
design - hihi nejhezci kus nabytku ;)
Zaverem - zatim jsem nadsenej
Viewsonic je predni vyrobce LCD z hlediska technologickeho vyvoje. Rozhodne patri mezi ty nejrychlejsi na trhu.Citace:
Původně odeslal pavsko
No to je sice pravda, ale moze tam mat napisane aj 0,0001ms a stale moze mazat.Citace:
Původně odeslal Aradan
To pavsko: na rychlost sa vykasli, mas tu rozobratych dost monitorov ktore nemazu takze rozdiel nepostrehnes(jedine zeby si bol z tych ludi ktorym strasne vadi 8ms odozva pri cs a potom nevedia nic trafit ;) ). Ak chces pozerat filmy tak pozor na uhly (to je jedine co vadi mne na mojom L90D+, ale iba preto ze ked chcem pozerat z postele tak musim hybat z monitorom, inac plna spokojnost).
Aby som to zhrnul, tak som tym chcel povedat ze sa zbytocne netreba tvrdohlavo hnat za odozvou ked rozdiel neuvidis ale radsej sa sustredit na to co uvidis urcite (farby, uhly, ... pripadne este ako vyzera obraz v nizsich rozliseniach nez 1280x1024, co ale teba s tvojou zostavou asi velmi trapit nemusi :) )