No...kdyz jsi pretaktoval toho Tbreda, tak proc ne to P4??.. tu 2.5 by jsi dal s prehledem na 3GHz.. mozna vic... pak by ta rovnice byla X*0,9... nebo 0,8... :wink:Citace:
Původně odeslal Halen
Printable View
No...kdyz jsi pretaktoval toho Tbreda, tak proc ne to P4??.. tu 2.5 by jsi dal s prehledem na 3GHz.. mozna vic... pak by ta rovnice byla X*0,9... nebo 0,8... :wink:Citace:
Původně odeslal Halen
Tenhle THREAD jsem založil JÁ. Mým cílem bylo zjistit a ukázat všem nahlédnuvším názory, argumety, fakta, hypotézy, pomluvy o současných procesorech AMD a INTEL. (bohužel někteří to pochopili jako flamewar mezi společnostmi Intel a AMD - chyba hlupáčci, o tom není nutno diskutovat, všichni školou povinní a starší vědí) .....Vše za účelem svobodnějšího rozhodování při výběru procesorové platformy při nákupu, modernizaci PC. Už mi prostě leze krkem celosvětová, ale hlavně domácími vykutálenci převzatá praktika nabízení PC sestavených z komponent, že by JEDEN BLIL (doufám, že se mnou souhlasíte všichni jednohlasně) ...... dle obsahu threadu zjišťuji, že se věc podařila, nebo´t zde dochází k otevřené konfrontaci a po informaci prahnoucí uživatel získá do hlavy tu červíka pochybnosti, tu jasný pokyn, onde poslední díl skládačky ....... a snad se rozhodne konečně svobodněji .....Citace:
Původně odeslal leviatan
LAVIATAN: kdybych měl hory peněz, koupil bych si nejdražší AMD platformu ...... je smutné, když si ani za hodně velký balík peněz nekoupíš zaručeně nejvýkonnější zařízení ..... intelákům není co závidět, ani já jim nezávidím ..... sám jsem měl Intely tři .... Pentium 233MMX, Celeron 400 a P3-600 ..... vysoké ceny, standartní stabilita. Proto jsem na příště sáhl po AMD a už vím, že jsem udělal dobře. Nikdo není tak bohatý aby kupoval levné věci, ...... neřkuli vyhazoval peníze z okna - viz současná situace okolo P4 ... dodatek z pera mého ;D ....
Tento thread jsem vložil do sekce INTEL proto, že v jiné sekci by se asi nikdo nic kloudného nedozvěděl - bez opozice není diskuse ....
Souhlasím s názorem, že největší slabinou procesorů AMD byly čipsety. Intel si toto pole držel po celá léta v monopolu a nebylo mnoho možností pro konkurenci .... jakmile se ale situace v AMD otočila (vznik K7 series) celej svět začal chrlit a vyvíjet chipsety i pro tuto platformu a některé modely dosáhly již teď věhlasu ..... SIS 7xx series, Nforce series a samozřejmě AMD chipsets ... tímto bych jednou pro vždy smáznul pomluvy o nestabilitě procesorů AMD K7 series ..... jsou to bludy Intelácké obludy ....
Vzpomínám si jak pře třičtvrtě rokem NVidiáci argumentovali proti nastupující řadě ATI Radeon series..... to bylo keců, že jen idiot si může pořídit něco tak nespolehivého, jako je cokoliv od ATI ..... no a kde jsme dnes ..... ATI ovládla současný trh s grafickými kartami pro herní platformu a už je to konečně každému jasné ..... nebo ne ...? A kdo měl tehdy pravdu ...? Ti realisté, kteří si uvědomovali realitu a ne zarití válečníci, doposud bojující za Boha a Královnu .....
nejhorší je,když si někdo myslí,že ta jeho pravda je ta nejlepší :)
2Halen: ja to tam postoval uz asi pred mesicem, ale furt to neaktialozovali :(
2Eagle: To ze taktujes i disky a USB je naprostej nesmysl, pac vetsina desek uz od chipestu i845 ma AGP a PCI lock ;)
2Halen: ja ho mam, bude tomu uz rok. ???
Aliencz: jen tak mimochodem ja mel AMD postupem casu dve posledni byla K6-3Dnow a hodne sem se spalil problemu bylo hned nekolik a to nestabilita nekompatibilita a nizkej vykon hned na to prisla prisla spasna zachrana celeron 566@850 na BX440 a nedalo se srovnat bezel jednou dokonce vic jak den bey chladice a teplota nepresahla 40 coz se o K6 jiz na puvodnim taktu rict nedalo. Co se tyce tvych slov 1700+ vyklepne P4 2,4Ghz tak to je uplna blbost kamos ma shodou okolnosti tenhle procesor na soltekovi a ja presne tuhle P4 na asusu a opet musim konstatovat neda se srovnat.
Jsi odborník na překrucování a vytrhávání z kontextu:Citace:
Původně odeslal leviatan
" Před cca 15 lety jsem jezdil se škodovkou 120LS a byl jsem s ní nespokojen, tak jsem potom koupil na rady odborníků Kadeta (Opel) a bylo to o něčem jiném, to teda bez debat ..... jenže od těch dob už uplynulo moře času ...... takže přestań tu srovnávat nějaký ubohý K6 series, o kterejch tu nikdo nemluví jen, ty ...P.S. já bych si K6 series nepořídil ani kdyby tehdy snad nebyla jiná volba - totálně o ničem procesor, se divim, žes do toho vůbec šel ... "
" XP1700+ vyklepne P4 2.4 jen přetaktovaná a to jsem mimochodem dosti zdůraznil jakožto ukázku možností daného modelu XP .... procesoru, kterej stoji 2000Kč !!!! a na default má o 1GHz méně !!!!"
Mluvím tu jen o současné realitě a to zdůrazńuji pořád do kola ...... UF to je dřina ...
kurwa gde se ta Rypleyova flaka ... ;) ... furt tu jeste jeden pobiha ;D
Naposledy nějak nepřežila (Ripleyová) a klonování zvládají zatím jen u Intelu .... ;DCitace:
Původně odeslal LK7R
Vyzera to tu cele ako flamewar a samy offtopic...
Při troše snahy se dá za flamewar označit jakákoliv diskuse s opačnými názory daných diskusních stran, bych řek ..... offtopických příspěvků se nezbavíme nikdy, někdo jen odpovídá na offtopiky offtopikama, jinej zase offtopikama reaguje na věcný argument, protože ho nic jiného nenapadá .... hlavně prosímtě necenzuruj .... za tu ostudu Ti to nestojí .... BYE ...Citace:
Původně odeslal Rainbow
A proč takhle? ??? Vždycky by se měly porovnávat přetočené procáky. Když přetaktuju AMD 1700+ (1470MHz) na 2100MHz tak budu porovnávat zřejmě P4/1,6 přetočenou kamkoli. Třeba na 2,5GHz, což u P4/1,6 považuji za únosné maximum. Ztrovna tak můžu porovnávat Athlona XP2800+ na 2300-2400MHz s P4/2,8GHz točenou na třeba 3,2GHz.... BTW - jak už psal Alien - kdybych měl dost peněz, nejdu do P4, ale Athlona XP2700+ popřípadě bych počkal na Bartna 3400+ ;)Citace:
Původně odeslal ShAcKaL
Vsak zamykat to ani nechcem, toto je este superinteligentna diskusia oproti tomu co sa v poslednom case objavuje v "Mimo misu" ;D
Soucasna realita je takova ze vykonove je AMD na nejvyssi pricce na jaky kdy bylo a tim padem se da s intelem srovnavat to uznavam ale jedinej kdo tu prekrucuje ses ty ja muzu se stejnym klidem tvrdit ze bezproblemu trhnu 2600+ kdyz svuj procesor pretocim chtel sem po tobe jenom abys uznal ze srovnavat OC system s neOC systemem proste a jednoduse neni fer. A napodobne UF TO JE DRINA.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Tak porad jsem se nedozvedel co je lepsi ? ;D
A ani se to nedozvíš, protože každá strana si zuřivě hájí svoje. ;D BTW - jedna zajímavá statistika - prodej chipsetů pro platformu AMD tvoří 32% všech prodaných chipsetů. Nějak to nekoresponduje s prodejem procáků, asi si je někteří doma cpou do polštáře, ty čipové sady. :lol:Citace:
Původně odeslal Evils
mel jsem uz hodne procesoru, ale uz dlouho mam P41,6@2,13, pred tim XP1,8, A1,3, D750....
<flamewar>INTEL RULE!</flamewar>
Asi to znamená, že jeden procesor AMD přežije 2-3 základní desky k němu. => desky k AMD jsou nahovno ;D ???Citace:
Původně odeslal Halen
Asi je velka spotreba dosiek s VIA chipsetmi :lol:
vidis vidis, aspon k sobe pasuje skoro kazda deska a CPU :wink: ale u intelu riskujes, ze ti to nebude chodit kvuli steppingu, patici nebo necemu jinem ;DCitace:
Původně odeslal kubajzz
Takže je vidět, že to ještě SMYSL MÁ, jít do P4, pravděpodobně sice ne do všech modelů ale je zde poměrně velké zastoupení lidí, kteří na nějakou tu korunu nehledí a mít v PC značku Intel (P4) je pro ně prostě neodmyslitelná záležitos. Proti tomu nelze nic namítat ..... někdo má rád hubený, jiný zase studený ..... takže díky všem za argumentace, názory a příspěvky .......
Pravděpodobně ani kdyby AMD dodala na trh procesor, který by ve všech směrech překonal současnou špičku Intelu, by se na tom hned tak nic nezměnilo. Intel platforma má za desetiletí své nadvlády svoje kořeny velmi hluboko a hned tak je něco nevyrve ..... přestože alternativa už může být nejen levnější, ale i třeba rychlejší, stejně spolehlivá a dobře podporovaná .....
Pánešek je na mě hodný, ale asi ho stejně zabiju ....... ;D
Nebo to spíš znamená, že si můžu jeden a ten samej procesor posadit do různých desek. ;) A nebo to znamená jinou věc, a tou je zkreslení výsledků prodeje CPU různých firem auditorskou firmou Mercury Research ... Jinak řečeno 10 ks prodaných CPU AMD je ve finančním pohledu zhruba 3-4 CPU Intel. Takže jestli se poměr trhu hodnotí podle FINANCÍ, vůbec to neodpovídá procentnímu zastoupení procesorů v KUSECH. BTW - v Japonsku je poměr AMD-Intel v mainstreamu cca 60:40, v západní evropě zhruba 50:50 a průměr kazí "Hamburger národ", USA, s poměrem 30:70 . Co taky chtít po amících, pro které je přemýšlení nadlidský úkon. :lol:Citace:
Původně odeslal kubajzz
To se mi nějak nezdá. To je tvé přání nebo si to někde četl? Hoď sem odkaz. Nějak si protiřečíš (32% desek a potom ty poměry).Citace:
Původně odeslal Halen
Ale stejně asi půjdu z tuleně do AMD. ;)
Našel jsem odkaz, bohužel Gartner research chce za jeden dokument 95$ a to si nemůžu dovolit. ;D Ale tady je to popsáno celkem srozumitelně. Ty chipsety v sobě zahrnují CELOU sféru IT, tedy domácí PC, podniková PC, servery ... kdežto poměr AMD versus Intel v domácích počítačích je trochu jiný. Koneckonců, tady je odkaz. http://www.vanshardware.com/news/200...et_Strides.htmCitace:
Původně odeslal kubajzz