Outposta uz nejakou dobu nepouzivam, ale aspon co jsem ja mel, tak routovani neumel :)Citace:
Původně odeslal WereWiking
Printable View
Outposta uz nejakou dobu nepouzivam, ale aspon co jsem ja mel, tak routovani neumel :)Citace:
Zvladnu to jako stredne pokrocily Windows user a linuxova lama? Nevim nevim, jak by u me dopadla instalace Linu bez GUI :)Citace:
Původně odeslal Opty
No, v pravde receno, jsi celkem odvazny. Tvrdis ze mas Windows XP bez servicepacku? hmmm...Citace:
Původně odeslal almanil
ja osobne si taky s antiviry hlavu nelamu, stejne tak svuj sygate personal firewall mam vetsinou stale v rezimu allow all - ale to proto, ze se pohybuji s notebookem v oblastech krytych jinymi firewally - bud ipf v solarisu nebo proste iptables na linuxu .. v nekolika pripadech isaserver na win + pred tim dalsi iptables ;D
zapinam ho jen v pripade ze se pripojuju pres wifi nekde na ulici.
gprs, stejne jak cdma, ktery taky pouzivam, je tak brutalne NATovany, ze pres to nic projit nemuze ;D
ostatne - vetsinou mam nainstalovany avg7free, ted jsem tedy testoval NAV 2003 a 2004, ale nijak moc me svou "nenarocnosti" nepresvedcila ani jedna z uvedenych verzi; takze ted nemam nic a vratim se pro dobrej pocit k avgcku asi.
jinak antispyware mam ted nainstaleny spybot, obcas adaware, stridam to dle nalad a pocasi :lol:
NOD + iptables na routry all the way ;) na notase podobne ako marty sygate alebo nic zalezi kde som :)
myslim ze na to existuji i nejaka graficka udelatka popr. hotove skripty... prinejhorsim se naucis pracovat v konzoli ;D stejne je dobre si o tom neco precist (root.cz, petricek.cz)Citace:
Pokud umis cist ...Citace:
V tom pripade si jeste musim vyzjistit, jak vhodne na linu alternovat PtokaX a YnHUB (verliba nevim nevim) a muzu jit na to :)
Také nemám nainstalovaný/stařený žádný bezpečnostní ani jiný upgrade win (cd SP1). Používám Outpost Firewall, jsem maximálně spokojenej. SP2 sem si jednou nainstaloval, ale na starším PC mi připadlo že celkově nějak víc žere systém a taky tam pořád skáčou nějaký trapný obrázkový tabulky, fuj, bléé, od té doby ee, a taky mi to nechybí :) Používám asi rok, Rozšířil jsem ho i mezi své známé co měly nic/kerio/Norton a jsou taktéž spokojení, doporučuji :wink:
Tak jsem se vratil ke Keriu 2.1.5 a asi u nej na delsi dobu zustanu.
Ja pouzivam NVIDIA Firewall 2.0.
http://www.xbitlabs.com/images/mainb...rce4/sne-1.jpg
Asus WL500GX... na kompu uz nic neni potreba ;)
ipfilter na routeru
Potreboval by som v Outposte povolit zdielanie internetoveho pripojenia, 2 pc mam prepojene cross kablom, zdielanie suborov funguje, rovnako aj internet na oboch, no po spusteni outpost mi na druhom pc zablokuje net (moznost "allow all" ho zase povoli). Vie niekto, kde to nastavim? Dik.
iptables based on SuSE
IMHO zvládne, první linux mi nainstaloval kamarád (RedHat) a naučil mě příkaz shutdown :)
o iptables jsem si přečetl ale oproti ostatním linux lamám sem měl velkou výhodu v tom, že o sítích vím dost a věděl jsem co po tom firewallu chtít jen nevěděl jak to napsat.
Stáhni si liveDVD SuSE 10.x a při instalaci si vyber textový režim a v nabídce software si vyber minimální systém v textovém režimu. Pro připojení pak stačí putty. Já si ještě přidávám z balíčků mc (pro editaci a kopírování souborů, bo sem pořád ještě linux lama) a další. Abych to dělal stejně, tak jsem si napsal vlastní návod i pro ostatní lamy.
(na disku jsou tyto balíčky stažené z internetu:Kód:Start instalace
· nastartovat z DVD
· v startovním menu stisknout F3 – options instalace a vybrat si F3 – TEXT mode
· spustit instalaci
Nastavení pro instalaci
· English (US) – [Next]
· Yes (souhlas s licencí) – [Next]
· Region: Europe, Time Zone: Czech Republic, Hardware Clock: Local time – [Next]
· Desktop selection: Other – [Select], Alternate desktops: Text mode – [OK], – [Next]
· Partitioning: Create Custom – [Next], Custom partitioning – [Next], Delete – [Yes], Create – Primary – [OK], File system: Swap, Size – End: +2G – [OK], Create – Primary – [OK]– [OK] – [Finish]
· Software:
o Filter – RPM Groups – Productivity/File utilities – přidat: mc
o Filter – RPM Groups – Productivity/Multimedia – přidat: mkisofs
o Filter – RPM Groups – Productivity/Networking – přidat: bind, dhcp-server, lynx, ppp, pptp, tcpdump, wget, whois, xinetd
o Filter – RPM Groups – Development – přidat: gcc, lzo, perl-NetSSLeay
o Filter – RPM Groups – Hardware – přidat: smartmontools
o (Instalace by měla mít 567.7MB)
· [Accept] – [OK] – [Accept]
· Confirm Instalation: [Install]
Nastavení po 1. restartu
· Password for System Administrator: zadat heslo pro uživatele root – [Next]
· Network Configuration: Firewall: disable, Network Cards: nastavit pevné ip adresy, routing, name server – [Next]
· Test internet connection: No, skip this test – [Next]
· User authentucation: local – [Next]
· New Local User: – [Next] – [Yes]
· Release notes: – [Next]
· Hardware configuration: – [Next]
· Instalation completed: – [Finish]
Nastavení po dokončení instalace
· spustit bind: /etc/init.d/named start
· zkopírovat a nainstalovat rpm balíčky z PC E:\Linux\SuSE 10.0 (pscp *.rpm root@ipadresa:/tmp)
· spustit yast a provést on-line aktualizaci, restartovat
· po restartu spustit bind: /etc/init.d/named start
· upravit /etc/modprobe.conf nahradit ipv6 na off
· upravit /etc/named.conf nahradit listen-on-v6 z any na none
· upravit /etc/ssh/sshd_config upravit X11Forwarding z yes na no a doplnit text:
Protocol 2
LoginGraceTime 1m
MaxAuthTries 2
· upravit /etc/postfix/main.cf upravit inet_protocols z all na ipv4 a upravit net_interfaces z 127.0.0.1 ::1 na 127.0.0.1
· v YaST – System – System Services spustit služby: named – [Enable], ntp – [Enable] a openvpn – [Enable] – [Finish]
compat-libstdc++-5.0.7-6.i586.rpm
openvpn-2.0.2-2.i586.rpm
xntp-4.2.0a-46.i586.rpm
Skusam Eset Smart Security Beta, je momentalne zadara, obsahuje aj antivir a antispam, vyzera to velmi nadejne ked to vyjde ako final :p
Ja pouzivam ten nortonacky z orig cd od dosky GB. Noo...Da sa nanho zvyknut :-)
Já jsem díky nabídce bezplatného upgrade pro všechny zákazníky právě upgradoval z BitDefender IS v10 na BitDefender IS 2008. Mám ADSL + veřejnou IP, takže beru solidní FW + AV s antispy jako nutnost...
Pouzivam iptables ... Na Macu nic .. :-)
Pokud jeste k iptables pridate squid parentne s havp + clamav, tak i ten nod muzete vyhodit, neproleze nic ... :-))))
comodo
HW (Router s FW - TPLINK R402M) a SW NOD
po otestovani vetsiny freewarovejch sem dostel k Sygate PF a zatim vyhovuje
Commodo firewall pro... je zadara a nechce se mi každý měsíc zjišťovat, který freeware je zrovna lepší:-) Takže u něho ještě asi chvíli vydržím...
Ve Win testuji ted take Commodo, tak uvidime jak se osvedci, mel sem nejprve Kerio (pri vice spojenich vytezovalo dost cpu), pak Kasperskeho na test, pak Outpost (ten mi dost casto nahodne padal, coz neni zrovna prijemne)