no ja rad Abit od doby IS7 pre Intel ;) inak prachy do toho vrazat nechcem, je to zbytocnost :) mozno to otestujem s mushkin black lvl.2 ale ked vidim aky je mizivy rozdiel vo vykone dual vs single tak je to aj tak zbytocnost :)
Printable View
no ja rad Abit od doby IS7 pre Intel ;) inak prachy do toho vrazat nechcem, je to zbytocnost :) mozno to otestujem s mushkin black lvl.2 ale ked vidim aky je mizivy rozdiel vo vykone dual vs single tak je to aj tak zbytocnost :)
Hmm, tak jsem dal ten jeden modul PQI do poslední pozice a wuala 8*320 je na světě. Ale zatím nemám čas to testit. Clockgenem jsem zkoušel až co to šlo a šlo to dál. Ale u 326 se to kouslo. Nevím, asi na zkoušku objednám nějaké slušnější moduly. Myslím, že je slušná pravděpodobnost, že tento kousek by mohl jít přes 2,6 GHz.
Jinak verifikace: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=16038
tak to gratuluji... jsem rad ze se to nekomu dalsimu podarilo pres 2,5GHz alespon uz na me mozna nebudou koukat jak na nejakyho exota z jine dimenze :) kdyz jim tvdrim ze vrchol tehle CPU je az kolem 2,6GHz (nektere kousky mozna 2,7GHz daji?)... kazdopadne bych rekl ze 2,4GHz nebude u vetsiny tehle CPU problem
No každopádně stojím před tím, že buď to budu provozovat 2,4 GHz a 1024 MB a nebo 2,6 GHz a 512 MB.
nebo střelit 2x512 :) a koupit 1x 1024MB :)
ve slušné cenové relaci se takový modul nedělá. Ono stejně momentálně co se týče grafického výkonu je brzda spíš grafika než to CPU. Jinak já si myslím, že strop na default Vcore bude právě těch 2,6 GHz, protože je kravina aby to šlo o víc jak gigahert přetočit. Možná se zvýšeným napětím ano, ale jinak nevím nevím.Citace:
Původně odeslal ALFik
Jenom pořád CPU-Z a ještě software smartguardian, co byl k tý desce ukazují oba kolísání napětí u toho CPU pořád 1,37-1,39. Takže nevím, jestli je toto ještě pod default voltáží.
ja mam na default strop tech 2520 na 2560 uz to pada... ale tezko rict esli kvuli CPU ci desce... az budu moct zvednout VCORE tak se to rychle zjisti...
jinak vetsinou bezim na 2,4G a myslim ze vykon az az... :)
No tak to na 2560 na default vcore taky blbne. Nepadá to, dokonce jsem na tom v poho dvě hodiny pařil, ale chová se to divně. Hlavně disk hodně často chroustá a celé se to jakoby tahá za fusekli. Asi to bude o polovinu menší pamětí. Už jsem si na to gigo zvyknul. Asi se na to vys*ru a dám to na pohodových 2,4 GHz a raději víc RAM.
EDIT: tak prime na 320 MHz padnul po půl hodině. Tvářilo se to stable, ale asi teda úplně stable nebyl. Zvyšoval jsem napětí, ale zlepšení se nekonalo. Takže buď je to pamětma, ale tento problém jsem asi už vyelimnoval a nebo zdrojem. Jinak nevím. Ten procák pořád ne a ne začít topit. Švihnu na to asi ten silent tower, co tady mám a uvidíme kam až ho dostanu na nějaké šílenější napětí, ale to až někdy příští týden. Teď testuju 8*319 a vypadá to nadějně. Osobně bych byl skeptický v tom, že ty procáky půjdou ještě někam vejš. Ani ne tak kvůli nim samotným, ale díky mnoha faktorům, které se musí vyladit, aby to někam vejš šlo. A navíc....kolik lidí má v komplu jeden 1024 MB modul? já teda skoro nikoho neznám.
Pánové, tak 319*8 se zdá stable....Prime 95 běží sice něco kolem 3 a půl hodiny, ale během toho jsem pařil asi hodinu Lineage 2, vypaloval jsem kopíroval atd atd. Ale co je námět k diskuzi nebo k zamyšlení. 320 není stable, ani při napětí 1,47, naproti tomu jen jeden MHz dolů a je to stable při default napětí. Já teda myslím, že to strop procáku nebude. A že to bude něčím jiným. Co myslíte vy?
EDIT: hmm, tak beru zpět...v biosu jsem nastavil CPU vcore na AUTO v domnění, že to bude napájet defaultní hodnotou a ono mi to z neznámého důvodu pouštělo do procáku 1,45 takže to nebylo na default napětí. Kuwa, že jsem si toho nevšimnul dřív. Asi bude upgrade biosu. Toto nechápu, jak se může dít sakra?? Osobně myslím, že to maximum bude podobné jako u Alfíka, ale v podstatě jsem se v tom vůbec nevrtal. Je tam toho hodně co nastavovat a při té konfiguraci RAMek s čím hýbat. Bude to na dýl. Asi by to chtělo i lepší paměti. Sumasumárum asi to nechám na těch 2,4 ikdyž by mne opravdu ten strop zajímal.
myslim ze to (320FSB) uz proste neda deska...
jinak jak jsem rikal taky frcim bezne na 2,4GHz a jsem vice nez spokojeny...
taktuju nahoru uz jen proto ze me zajima kde bude strop... osobne si myslim ze taky drive narazim na strop MB nez CPU... chtelo by to desku schopnou dat tak aspon 350FSB
DFI to rozhodně dá. To deskou není. Jebou se mi tam určo ty paměti. Škoda, že nemám nikoho s pořádnýma. Každej kupuje šunky a na obyč OC to stačí. I mně. Tak nevím no. Taky mne hrozně zajímá, kam až ten procák půjde.Citace:
Původně odeslal ALFik
a co zkusit nastavit delicku pameti na CPU/14 nebo CPU/16 (DDR200) tak by jsi mel pri 2700MHz frekvenci pameti pri CPU/14 nejakych 385MHz a pri CPU/16 337MHz
nevím, budu pokračovat někdy příští týden, teď jedu z koleje pryč. Jinak na default to padlo i na 318, takže se ti blížím na dostřel. ;D Děličku samozřejmě používám. Ta DFI má 100/120/133/140/166 teď nevím jestl tam není ještě 150, ale to je jedno. Velmi to záleží na nastavení pamětí jsem zjistil. Nejlépe fungovala přávě dělička 133. Na 120 paradoxně blbly ty pamětí víc, ačkoliv běžely na menší frekvenci. Je to zvláštní a popravdě je to pro někoho, kdo se v tom chce hrabat. Je to tak na dny možná týdny štelování a věřím, že na 2600 bych ho dostal.
Hmm,t ak teď už ničemu nerozumím....napětí 1,45, dělička na 100, FSB na 330, HTT jsem vůbec nesnižoval, respektive jsem ho nenastavoval respektive jsem na to zapomněl (takže nechápu, jak to vůbec může najet). Výsledek 2640 MHz :eek: To bude asi chtít nějaké zvláštní nastavení. V životě jsem si nemyslel, že se v tom bude potřeba tak vrtat. Čekají mne asi zajímavé týdny štelování. Je to hodně dobrej procák.
Jinak pro pobavení: maximální napětí, ramky 2,8 V, dělička 100 http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=16269
hezky.... na tech 2640 je last Stable?
jen co dostanu do pacek novy bios co mi odemkne zmeni CPU VID tak to taky poradne prubnu.... :)
jj souhlasim je to super CPUcko... hlavne bych chtel ted videt ty kysele ksichtiky tech, kteri tvrdili ze je to CPU na 2 veci a ze nema zadnej vykon...
takze dnes idem brat 2600+ som zvedavy ze ako pojde.dufam ze to dostanem aspon na 2400MHz
tak pak dej vědět. Jinak těch 2640 jsem tam jen nahodil, nevím, jestli to bude stable, už nebyl čas to zjišťovat. Jinak určitě zaútočím na 2,8 GHz.Citace:
Původně odeslal NOD
¨Citace:
Původně odeslal NOD
podle toho co jsem videl a taky sam zkusil se svym Sempronem tak bych rekl ze ta moznost dostat tohle CPU na 2,4GHz prakticky temer hranici s jistotou. Vetsinou jsem videl OC mezi 2,4 - 2,6GHz a myslim ze jen jednou jsem videl ze nedal tech 2,4GHz na default Voltage
mno takze je natom datum vyroby je 0505 mam to uz na fosni ale neako sa mi nexce pokracovat.a na WIN98 SE to stacit bude aj na original
no to jsem moc nepochopil, takže jsi ho ještě netaktoval?
A ono to jako funguje? ja myslel, ze movy chipsety uz 16-bit operacni sytemy na bazy MSDOSu (win 9x) uz nepodporujou...a to vis, ze neumeji vyuzit vic nez cca 200MB RAM? :))))
Citace:
Původně odeslal NOD
takze ten sempron ide default na 2.5GHz co je celkom nice s BOX chladicom na 40°C a na 98 to slape uplne v pohode
hmm, takže asi tak jako my. Zkoušel jsi jít vejš a co to dá s vyšším napětím?Citace:
Původně odeslal NOD
ee nebol cas a aj tak isiel do kanclu zenskej co si ten komp nevie ani poriadne zapnut takze jej oc netreba :lol:
tak to je škoda. Mno zkusím později v týdnu ustálit stable těch 2,7 GHz na nějakém rozumném napětí. Jsem z toho procáku dost hotovej. :-)Citace:
Původně odeslal NOD