samozrejme. jinak to co pises by take mohlo byt odpojeni casti L2 ( jako thorton ).
Printable View
samozrejme. jinak to co pises by take mohlo byt odpojeni casti L2 ( jako thorton ).
odpojenie casti L2 to asi nebude pretoze jeden jediny raz sa spravne identifikoval ale odvtedy stale to iste ...
proc by ne? ta L2 muze byt trebas spalena z duvodu lokalniho prehrati zpusobeneho spatne nasazenym chladicem atd.
zdroj rozhodne vymen i tak.
aha ...
ale to vyssie popisovane sa stalo po mesiaci prevadzky...
takto : mesiac siel na 256 kb potom raz na 512 kb a po restarte zas az doteraz na 256 kb cache ???
ale i tak mi toje cele divne... na amd strankach je datasheet pre bartona tak tovaneho na 266 MHz a 256 kb L2 ...
diky moc za rady a cas ...
teraz mam na skusku (asi 3 dni) natiahnutu fsb na 183 MHz (jadro na 2 GHz) a teplota je nizsia ako pri 166 MHz .... :eek:
cumel som :o ako vol ....
ale cas od casu to hodi MACHINE CHECK EXCEPTION ...
Mas asi na mysli BSOD (Blue Screen Of Death). V tom pripade to moc stabilne nie je a trosku by som tomu "ubral".Citace:
Původně odeslal Devaster
Pred tyzdnom som splasil Thermaltake Sonic tower heatpipe xladic a konecne mozem taktovat viac svojho bartona 2500+. s byvalim volcano 11 som siel asi na 2500 otackax 200*11 54 stupnov pri nabehnuti windowsu a asi 61 stupnov pri zatazi. No novy TT heatpipe s 12cm vetrakom pri 900 otackax dava pri nabehnuti windowsu 38 stupnov a pri max zatazi 49 stupnov a bezi to zatial 210*11=2315 mhz stabilne cize celkom dobre.skusal som aj take ze vysledna frekvencia 2410 ale k stabilite mu nepomohlo ani 1.8 V cize to uz asi nikdy nedosiahnem, ale si myslim ze mam dobry kusok bol to jeden z prvych serii takze mam aj odomknuty nasobic. Ale asi najvecsi podiel na natktovani ma poriadna doska co si myslim ze epox 8rda3+ je. Asi 3ja kamarati mame rovnake dosky aj cpu a setkym nam ide minimalne 2200mhz(3200+). Jeden z nas mal kedysi gigabyte a na tej nesiel pretaktovat ani na 2800+ ... no tolko asi moje skusenosti.ale taka otazka mimo oplati sa mi ist na AMD64?postrehnem nejaky vykon navyse?
Ak sa nebojis a chces naozaj zistit kde ma tvoj procik strop, daj mu tych 1,8V a viac....ja som ho na 2420MHz ustalil az so skoro dvoma voltami...real mam dva nastavene v biose, ale moja doska trocha undervoltuje proc....to vsetko ale s vodou....takze kym to uchladis...skusaj....Citace:
Původně odeslal eX@t
já už jedu s Bartonem 2500+ nataktovanym na 3200+ 2 roky, teplota kolem 45-50°C (při zatěží kolem 55°C) a za celou dobu mi spad komp tak 2-3x což nepřisuzuju tomu přetakování... jinak pohoda :)
no velmi som sa nepohol s taktovanim max udrzi a prebehne aj super pi pri 2365mhz. no 2.0 V to uz sa mi zda strasne moc a koli tym 50mhz sa mi asi neoplati riskovat. i ked pri 2420 mi nabehne setko ale do win uz nedojde cize je tu moznost ze by volty pomohli ale skusat to radsej nexcem. inac ten chladic je spica 44 stupnov pri max zatazi a vcelej skrinke mam len jeden 12cm ventilator a nic viac....to ticho je uzasne drncia uz len sata disky.
Myslim si ze tento cpu AMDcku vysiel ved pred 2ma alebo 2.5 rokom stal 2500+ 4500sk a vtedy 3200+ stala asi 15 000sk...no a moj cpu si beha tie 2 roky na 3200+ (teraz uz viac).
to BSOD bolo sposobene chybnymi pamatami. dal som to na 500 W zdroj a stale to iste a tak som pustil memtest. pokial sa pamate nezohriali tak to bolo ok ale potom sa zjavilo cervene more chyb ... :-( uvidim ako to bude s novymi modulmi ...
A co takto poriadne schladit tie povodne pamete? Netreba hned vsetko menit..Citace:
Původně odeslal Devaster
Mno memtestu(86) by som az tolko neveril, to uz skorej GoldMemory :) Bo som uz videl 100% dobre ramky ktore proste v memteste robia chyby. Ram casto necekujem, ale ked uz tak GoldMemory.Citace:
Původně odeslal Devaster
Schladit je jedna moznost, alebo ked uz su chladne im zas poriedne zatopit. Ja svojim davam 2.9V (doska overvoltuje, takze su 3v.) nemaju ziadne chladenie...su dost teple, ale spolahlivo funguju. (dokonca 3- rozne sticky v duale :) )
ale moj povodny problem sa ani tym nevyriesil