Citace:
Původně odeslal OBR
tak ziadne OT ani hadky tu nebudu.na to zabudni :!:
Printable View
Citace:
Původně odeslal OBR
tak ziadne OT ani hadky tu nebudu.na to zabudni :!:
:D :D :DCitace:
Původně odeslal OBR
doporučuji Ti využít dobu BANu na to, aby ses naučil základní činnosti kolem OC - evidentně jsi nikdy neslyšel o flashování BIOSu a podobných činnostech... :smoke: :mweheh:
Až se vrátíš, vyzkouším si Tvé znalosti... >:}
Nemá, moje má určitě +0.35V .. včera jsem se na to díval.Citace:
Původně odeslal OBR
Tak jest, je tam i +0.35V - na druhou stranu jsem ještě nezkoušel, jestli to fakt dá alespoň reálných +0.25V.
btw.: podařilo se mi s mým procákem s voltáží 1.55V real postnout i na 9x300=2700... Ale kolem FSB 300 asi něco nestíhá. AGP mám zamklý na 67MHz a i když do chipsetu nacpu maximální voltáž co to jde a paměti běží na cca 200 přes děličku tak, když snížím multiplikátor na 5 (takže 1500MHz na procáku), najedu s FSB 300 do woken a vše funguje, ale když hodím multiplikátor 8x (2400 - to běžně dám při nastavení 9*267, paměti 218 naprosto bez problémů) tak asi blbne IDE a SATA (respektive wokna při bootu píšou, že nemůžou najít jakejsi soubor na disku).
Jo a při FSB 300, dávám HT 3x, u 267 jedu na 4x.
Nevíte co dělám špatně??? (osobně mám pocit, že se desce nelíbí HT 3x, ale nevím proč a jak to obejít)
BIOS mám teď z února 2005
Me deska dá v poho přes 1.7V , na MSI neo2 sem se přes bios dostal na max kolem 1.65V pak se to dalo upravit přec core cell ale to nebylo ideální. U epoxu 9NDA3+ funguju voltáž regulérně asi až od revize 2.1 která má napětový regulátor , stejný jako nforce4 desky.
Hehe s OBRem ste dobre zacachrovali, chudak ma starou revizi desky ktera je naprd.
Darth Maul: prosim ta...
- Zalman 7700AlCu - su nejake problemy s instalaciou alebo je to uplne v pohode?
- 2x512MB Kingston HyperX DDR400 ULL - na akej frekvencii bezis pamate, nepredpokladam ze 1:1 ku cpu "fsb" (alebo ano?)
a jedna mierne mimo:
- Leadtek WinFast A400GT TDH 256MB (6800GT) (350/1000 @ 385/1060)
kadekde na webe a aj moja 6800gt da 426/1150, bezis to 385/1060 lebo viac nechce dat alebo ju zatial steris?
- 7700 je v pohodě, akorát na grafické kartě nesmíš mít moc tlustou část chladiče zezadu a paměti raději do banků 3 a 4Citace:
Původně odeslal ace
- synchro jedu CL2,5 4-4-8 2T, asynchro 5:6 pak CL2 3-3-7 1T (kupodivu lepší propustnost)
- Leadtek 6800GT mi předevčírem umřel na default taktech a dost možná to čeká i Tebe - prý vadná série... :?
- no grafiku chcem mat tu sucasnu 6800gt (leadtek) tak ked ti pasovalo tak to beriem, ze s touto to mas okCitace:
Původně odeslal Darth Maul
- pamate - dik za podrobne info
- vga - nestras, inak ja ju mam 4 mesiace a zatial bez problemov, to ti odletela hned alebo ju uz mas dlhsie (ak tak kludne na sz aby sme to tu nezahltili s ot o 6800gt)
Na tuhle grafiku a jeji zadni pasiv to dosedalo na doraz - měl jsem tam silencer NV5 a pohoda... Umřela po týdnu... :?
Koupil jsem si novou desku + CPU (Epox 9nda3 + A64 3000+ Winchester)
pracuje spolu s gpu Nvidia 6600GT AGP. Systém se chová normálně, ale "mrzne v 3dMarku03 a 05, jinaou aplikaci kromě sandry jsem nezkoušel (test pamětí a CPU), na to to mám moc krátce. Vše jsem dal na default GPU 500/900 CPU 1,8 Ghz, systém jsem přeinstaloval a ovladače jsou 66.93, WinXP SP2, NIS 2005. Teploty jsou dobré 39 C CPU a 38 Chipset. Zdroj mám 400W, case dobre vetranou (veprdedu 1x80mm , vzadu a ve zdroji 120 mm)
Tak nevím čím by to mohlo být
btw grafika na PC co mám dole jela naprosto v pohodě na 550/1100 (je to MSI ViVo)
mám naistalované všechny Nvidia ovladače (IDE,..) z cd
kde je napsaná rezize desky?
EDIT: revize je na krabici :) mám 2.x
Takže nastav asi toto:Citace:
Původně odeslal killerGBU
Advanced chipset Features a hned první položka DRAM Config... dělička pamětí se schovává pod názvem max memclock, kde se dá volit 200, 166, 133, 100, ale v praxi se to chová jako dané číslo ku 200 - 200/200=1, 166/200=0.83, 133/200=0.665, 100/200=0.5
Tímto koeficientem v případě, že budeš hýbat s FSB vynásob jeho hodnotu a dostaneš frekvenci pamětí (takže třeba při FSB 300, dělička 133, paměti jedou 199,5), dále nastav 1T/2T Mem timing na 2T a ostatní nastavení buď auto nebo podle toho co tvrdí výrobce tvých pamětí, že snesou (tipicky 2,5-3-8-3).
Když už jsi v advanced chipset features, tak nezapomeň vypnout AGP FastWrites, já to nechal zaplý a nestačil jsem čumět, třeba v 3DMarcích mi na 20 sekund zatuhl obraz na jednom framu, ale pak se to zase rozjelo, "sranda" byla, že 3DMarky to normálně započetly, takže moje sestava měla opravdu bídné skóre. HT frequency nech na 5x, pokud netaktuješ, pokud budeš taktovat tak vem na vědomí, že multiplikátor HT x nastavená FSB má být co nejblíže 1000MHz (tedy pro FSB 250 nastav 4x)
Nakonec se ještě mrkni do power bios features, nastav system performance na fastest a nastav AGP overlock na 67MHz, na tomto nastavení se zamkne takt AGP/PCI a můžeš hýbat s FSB jak je libo, voltáže níže nech asi na auto nebo default, u pamětí se podívej, jestli to detekuje správně požadované napětí, některé pam. moduly přímo vyžadují 2.7V...
no snad ti tento menší návod pomůže :wink:
2Vykuk: Naprosto perfektní a podrobný návod - podle tohdle by mou sestavu v pohodě nataktovala i moje babička!!! :lol:
Snad jen dodat, že při OC nepouštět bez opravdu skvělého chlazení do Winchstera víc než 1,6V...
díky moc, nejspíše to bylo FastWrite, když to vypnu tak to jede jak po másle.
jinak teď mi ta moje sestava na default + OC grafika 7783 bodů
Male upresnenie pocitania frekvencie pamati: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=841690#841690...Citace:
Původně odeslal Vykuk
Mno, ale zajímavé je, že při použití této děličky, ukazuje BIOS něco jiného než třeba CPU-Z... ???Citace:
Původně odeslal sisi
takže je to v klidu, 1T fachá i s mýma ADATA PC500 .. mám v sandře 6950/6900 .. super PI stable :-)
http://www.ocforums.com/showthread.php?t=359934
by mě zajímalo co stojí ty jeho PC600 paměti .. ale při 2.55V je to parádka :-)
No ono niesu az tak sialene drahe vzhladom nato kolko sa znich da dostat. Ale vyhoda je ze ma len 2x256MB ktore sa daju lepsie taktovat ako 2x512.Citace:
Původně odeslal Spajdr
http://www.cranox.com/Reviews/Epox9n...7x360+cpuz.bmp
:eek:
deska samozřejmě ta naše :wink:
Tak nevím, ale vypadá to, že jsem na 2340MHz už na maximu, co dám absolutně stabilně... (9x260,HTT 4x, RAM166)
Zkoušel jsem o víkendu "co to dá":
Maximální použitelný HT je 290Mhz, při mulťáku 9x je to 2610MHz, procák to "v pohodě" ustojí i při voltáži 1.55-1.6V, ale asi nestíhá někde něco jiného, protože třeba 3DMark01 a 03 běží i v loopu, zato 3DM05 se sekne nebo padne do woken nejpozději během "světlušky", Prime někdy běží "I" půl hoďky, jindy zhučí do 20ti vteřin... prostě s aktuálníma šit pamětma si víc nezataktuju... škoda :?
Hmm, tenhle týden budu testovat Mushkiny a příští týden OCZ Platinum, tak potom dám vědět, co Epoxu chutná nejvíc - moje Kingstony ULL jsou celkem v pohodě za ty peníze, ale co bych neudělal pro lepší vědomosti, že... >:}
zkoušel někdo ADATA PC600 s epoxíkem? obavám se že více jak 260 asi moc nedám podle recenzí (7250/7150 v sandře). Tak by mě zajímalo jestli dá deska s něma v klidu FSB 300 1:1
Potreboval prosim poradit s touto deskou,
kdyz pustim neco narocnejsiho(hra,apod) a potom restartuju PC tak nechce naBOOTovat. Zasekne se u toho loga a na nic nereaguje (delete), jo a na tom ciselniku je 75 coz ma znamenat "Detect a Install all IDE devices: HDD,LS120,ZIP,CDROM..."
Kdyz to necham chvilu vypnuty cca 5min. tak to nabehne zas normalne, pripada mi to, ze se tam neco prehriva ale co?
Dela to i kdyz to neni nataktovany.
jaký máš zdroj?Citace:
Původně odeslal pig
http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=50425
vypadá že to že epox blbě měří teplotu cpu :?