ja jsem mel chvilku 21 ale nestihl jsem moc otestoval ale nastavit pameti tak jak mam ted se mi nepovedlo....az prijde grafika zase testnu....
Printable View
ja jsem mel chvilku 21 ale nestihl jsem moc otestoval ale nastavit pameti tak jak mam ted se mi nepovedlo....az prijde grafika zase testnu....
ne sata disk tam neni. Mam tam starou 60ku.Citace:
Původně odeslal =PepeK=
Jinak nakonec jedu 9x270 je to prece jen o kapku vic nez 8x300. Dal taktit nemuzu pac bych musel zvednout vcore a to uz neda sonic tower.
skus od niekoho pozicat SATA ci sa to rozbeha :wink:
A mas to stabilne?Citace:
Původně odeslal tombianski
Prime, 3Dmark, 4 hodinove parby? :-)
Zaujimave ze ti to da pri LOCK 66mhz
Myslim, ze nezkousel zadnou 3D aplikaci, pac tam ma jen R9250, takze ten lock stabilni nebude. Taky jsem zkousel BIOS 2.1 ale pekny haluze mi to dela, lock 66 mi jel na 10x266, ale 10x270 uz ne:( pak mi nejel uz ani na 10x266, ale zas mi zajmave jela kombinace s 8:2:1 na 10x271-275(267-270 nejelo), jenze tam uz neni v prime stabilni procik. Lock 74 mi nejede vubec. Nechapu, co to ta deska dela, takze nakonec sem zase zpatky na 10x266 pri 8:2:1
no, inac tato doska je celkovo dost haluzna ;D
no mne to spravilo toto :arrow: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=84512&highlight=
dneska som zase trosku spekuloval s taktovanim, nahodil som win xp bez SP a pri 2043MHz mi vsetko slape v pohode, pol hodina prime bez chyb, burn teplota 49°C na 1,5V, ked som dal 2097MHz tak mi zaboha nechcel nabehnut win, dal som 1,525 a nic, predtym mi to na xp SP2 bezalo na 1,45V ??? mam na nej BIOS 1.5, HTT 3x, vyriesil by moj problem update biosu?
Novy bios by v tvem pripade mohl pomoct. Urcite by si pri tve sestave mel dosahnout min. 2250 MHz- tzn. 250 Mhz HTT; pri nastaveni v biosu "333 SPD pro pameti".
urcite testni jinej bios ve starsich blbnul htt 3x...Citace:
Původně odeslal =PepeK=
oki, vecer skusim, potom dam vediet
BTW: ktory je lepsi 2.0 alebo 2.1?
Urcite 21; s 20 melo hodne lidi problemy, prostuduj: http://forum.abit-usa.com/forumdispl...569&forumid=49
:? ??? ja pouzivam SATA RAID0 a nerad by som o daco prisiel :?:Citace:
Původně odeslal jeden typek z abit fora
ja jedu takz na 1.9, dvojkova rada nic moc....
Vysel novy bios na ABIT AV8:
http://www2.abit.com.tw/page/en/down...E=Socket%20939
BIOS ID:2.2
1. Cool n' Quiet now works as intended.
2. Disable Cool n' Quiet function when the multiplier is manually changed in the BIOS.3
3. BIOS compiled date: 07/04/2005
Zatim jsem ho nezkousel, jedu na ver. 21.
Zadna nova zmena v AGP locku, porad musim jet pres 8:2:1 :(
je lepsie ked to flashnem cez win alebo klasika z diskety?
cez win som to este neskusal :-)
Ja flashuju zasadne z diskety a pokazde vse bez problemu, tem win ficuram vubec neverim.
ja jsem fleshoval z obojeho a je to uplne jedno... ted fleshuju jen z win odsmahnul jsem disketovku, novou se mi uz nechce porizovat...
Vysel novy bios v. 24
ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/av8/
1. Fixed the issue that with certain VGA card does not work with four 1GB RAM modules.
2. DRAM Command Rate, Row Refresh Cycle Time, Read to Write Delay now work as intended.
3. Recalibrate CPU temperature.
4. System now can resume from S3 without problem.
5. BIOS compiled date: 07/28/200
zatim jsem ho nezkousel
Tak konecne opravili monitoring teploty a zda se byt good, jeste potestuju v Prime 95.
tak teplota se opravdu opravila, ale dva zakladni nedostatkz bios se stale seka :( nevim proc, ale obcase se zasekne... zkousel jsem nastavit jako mam ted a nevidelo to sata a nechtelo to nabootovat z IDE... takze jsem zpet na 1.9, a teplota zustala ok :D takze vic nepotrebuju ;)
Ja som spravil tiez flash...pri 24 bola teplota o 10 C nizsia ako pri 19 ale mne zostala vysoka ked flashom spat 19 :-( ach..skoda noCitace:
Původně odeslal Vinc Black
P.S. Robil som to cez flashmenu
Som spat na 24...mne sa neseka a bootuje v poho...zatial ziadny problemCitace:
Původně odeslal Vinc Black
Hmm, tak s opteronem 144 me to nejede stabilne ani na 9x250:( asi delam neco blbe.
Tak dnes sa mi stala zaujimava vec. Kukal som film a komp mi zrazu vytuhol. Tak som dal reset a nic. Ani do biosu som sa nedostal. Hodilo to kod 0.4. (v manuali samozrejme ani neni)
Tak som si myslel ze to bude grafa (tu som menil nedavno). Hodil som naspat radka 9700pro...ale nic to nepomohlo...to same...code 0.4.
Tak som isiel dalej..vybral som jednu ramku a ejhle ide to...potom som vymenil tu co som tam nechal za tu co som vybral...a ejhle aj tak islo
Tak som vyskusal vypnut dual channel (prehodil som ramky do 1. a 3. slotu) a pomohlo to. Uz som si zacal myslet ze mi odisiel DCH radic v CPU ale nakoniec som dosiel na to ze dual channel mi uz nefunguje v prvych dvoch slotoch..a to netusim preco...ale nastastie v druhych dvoch ide