to mas nejake pomale, 1M superPI na 1.6@2.0 som dal na 32s v notase a nie v stolnej doske ...
Printable View
to mas nejake pomale, 1M superPI na 1.6@2.0 som dal na 32s v notase a nie v stolnej doske ...
si mimo ... podivej se na specifikaci AOpenu ... ze by stejny tedy mobilni chipset?Citace:
Původně odeslal MadCap
nie zase si mimo ty, ja narazam na to ze v tom notebooku si neviem vobec nic nastavit a a ze by to na tej stolnej doske z oc friendly biosom atd. (lepsie nastavenie pameti etc.) malo/musi ist lepsie takze sa do mna laskavo nenavazaj ok?Citace:
Původně odeslal Baron
jak ti pomuze OC freindly BIOS kdyz ho nepouzijes? uvedeny result nebyl OC ... ty uvadis result s OC ... trosku rozpor, co myslis?Citace:
Původně odeslal MadCap
nenavazim se do tebe, pouze uvadim na pravou miru tvoje nesrovnatelne predstavy
:roll: Nevím, co tu řešíte, ale je fakt, že jen solidní nastavení paměti je brutus výhoda ... Ale o tom to tady není, vyčkejme dalších výsledků 8-)
Na notebookoch sa vacsinou nedaju nastavovat ziadne casovania (a pod.) ale niektore notebooky ich maju dost dobre optimalizovane. Napr. moj da v GoldMemory 94MB/s s EDO pamatou - to je viac ako mnohe shitove dosky pre PII so SDRAM (aj ked sa u nich v BIOSe nastavi vsetko na max. vykon).
tak tak rainbow ma pravdu, nekdy jsou notebooky uz z vyroby lepe odladene nez desktopy na default nastaveni, napriklad stary IBM 600e, pameti hezky z vyroby na 2/2/2 :)
jinak koukam ze Madcapica se chyta kazdyho flejmu posledni dobou
;D
Koukám, že se to tady dobře rozjelo 8-) , chlapi, nedělejte hned závěry - opakuju: ty výsledky byly na default (1,7GHz) a paměti 5:3 (166 MHz) s časováním 2-3-3-7.
V tomhle případě by byly lepší asi i nějaké DDR333 s CL2, než V-DATAky (sic DDR400, ale CL3 :cry: ).
Jak se vrátím dom, tak jim dám děličku 1:1 , a potom uvidíme, zač je u Intelu výkon :arrow: :!:
tak to si ho teda nepozres lebo ked das 1:1 tak v defaulte nakupis 100MHz .. mas momentalne 3:5 cpu:mem co robi tych 166 takze ked si das 1:1 tak cakaj spomalenie ;)
To je sice pravda, ale to dělám kvůli pamětem - chuděry mají v SPD 3-4-4-8 a momentálně jedou na 2-3-3-7 a tady cokoliv nad 170 MHz je pro ně smrt (na to že jsou to VDATA, tak gut, ne :lol:).Citace:
Původně odeslal MadCap
Tak si otestuju, kam to až snese procesor a pak ... :D Tady silnej zdroj nepomůže - jo, jen tak na okraj: 2 hod full load a 44 C při 1800 otáčkách ;D .
no btw VDATA 333 cl2,5 davaju u mna doma 400@cl2 pri 2,8V ;) ale to len na okraj ... ked som to testilt ak som dal 125FSB co bolo pekne 200~ na ramkach cize do pohody ... take nieco a si za vodov
Tak to by bylo zupr, ale AOpen nemá nastavování voltáže pamětí, s čím se dá hýbat, je jednak dělička (1:1, 4:3, 5:3), a pak časování.
Zatím ale co jsem ho změnil z toho, co si deska nastavila sama, tak jsem se dočkal pípání při bootu a JP14 najdu už i poslepu a ožralý :lol: . Takže FSB:DDR 1:1 a šel jsem na to - SuperPI nic moc (ale to jsem čekal, asi na to má vliv CPU i paměť). No, ale Sandra potěšila, dotáhl jsem to až na 2400 MHz, pak jsem zjistil, že jsem si nezašpéroval PCI/AGP :oops: a rychle pryč - no ale přesto to má pak výkon někde u P4 3,6GHz.
Takže konklůžn: dá se z toho dost vyrazit, ale musíte mít dobré paměti - ani ne asi tak rychlé, ale hlavně s nízkou latencí, pak se dá o něčem mluvit ...
A hlavní rozdíl, ale ten asi víte - zřetelně se vám ochladí a ztiší PC - SuperKytka jede na zelenej režim a krám je studenej jako psí čumák.
co teploty? co ten boxovanej chladic? da se do stavajici kolibky umistit chladic z p4?
zkousel si integrovany stat radic?
diky za info
Mno, ten boxovaný je takový žebráček, ale stačí - takhle vypadají teploty po hodině Prime95 - zdroj na minimu odvětrávání, žádný další fan+bordel ve skříni :D (nebalené kabely apod.).
Bohužel, jelikož P-M je o něco nižší než klasická P4 (Dothan nemá heatspreader) tak na něj klasický chladič nedolehne, zkoušel jsem to :-( - ten AOpeňácký má na sobě "hrb" asi 2mm.
Ej, kdyby to šlo, tak bych ho chladil pasivem z Prescotta - teď leda přivrtat na spodek měděnou deštičku a bylo by - někeří "pasivuchtiví" to tak dělali - Zalman apod.
Velký význam by to ale asi nemělo, ono ani těch 43 stupňů u full load přetaktovaného procesoru není žádná hrůza a slyšet ho skoro není (70mm fan na 1800 ot. - to už tady dlouho nebylo).
Slušný, ale to, že nemá nastavování voltáže pamětí je kua mimo - zvlášť teď, kdy spousta pamětí má defV 2.6V, některé 2.75V a některé i víc :roll:
nechci rejpat ale 70mm vetrak na 1800otacek nic extra tiche neni... Athlona XP na 1900Mhz chladim 80mm vetrakem s <1500ot....a to je urcite o dost vetsi tepelny vykon
od mobilniho pentaka sem cekal prave to pasivni chlazeni aby to vubec melo cenu
videl si aky je tam pasiv ? staci nejako vykoumat ako tam vrazit nieco vacsie a je po probleme .. inak ten pasiv to zvladne tiez ale teploty idu hore vid recenzie
No jak sem říkal, viděl jsem krásný pasiv z NW - i směr žeber byl akorát - jen do něho navrtat 4 ďoury a přišroubovat "warmepleite" či jak se to jmenuje a je to ... ehm, nemá někdo přebytky z Ferony (1,5 - 2 mm silný plát :oops: ).
A ten větrák - je fakt tichej, nejvíc co teď slyším je disk.
Jinak na původním ořívači (89W) jsem měl 92mm PAPST na 1900 ot. a že by byl nějak extra slyšet ...
ze by se mi konecne hodil ten heatspreader co mam z preriznuteho tulene? :-)
urcite bych taky cekal od Pent M spis pasivni chlazeni ... mno uvidime
Nic nového? :-o
No, warmepleite nejdřív musím sehnat, potom budu dělat hokuspokusy s pasivem.
A bechmarky - SUPER Pi zatím nejlíp při 2100 MHz (40s) a 124FSB, max. 2400 MHz (asi by šel i víc, ale ty paměti, ty paměti ... )
Jako stable se jeví těch 2,1 GHz, to prošlo hodinovým testem Prime, což dává větší výkon než původní Prescott 2,4/533 (3,0GHz; 3,25 GHz benchstable).
hezky, 40s v super pi jsem dal s NW 3.4GHz a ten neco sezral, dobytek :?Citace:
Původně odeslal NMS
A kolik toho počítáš v tom SuperPI?
BTW.
primeu95 já už moc nevěřim. Včera mi na něm jel 3 hodiny comp. Dneska sem na něm chvíli hrál a zbuchlo to :|
OT - ty si asi ten prime nepochopil - to, ze to ti nespadne, neznamena, ze mas stable komplCitace:
Původně odeslal kecinzer
ale ze kdyz ti to spadne, tak je unstable. a to je rozdil :-)
/me chce videt nejaky dalsi vysledky 8-)
...no podla tych casov 1M :wink:Citace:
Původně odeslal kecinzer