No tak v 7.1 takova moznost neni, zkousel jsem si nainstalovat ovladace na 5.1, ale po par BSOD a divnych zvucich z repraku jsem se na to vykaslal. Kdyby nekoho napadlo jak to vyresit, tak pls dejte vedet.Citace:
Původně odeslal Marek
Printable View
No tak v 7.1 takova moznost neni, zkousel jsem si nainstalovat ovladace na 5.1, ale po par BSOD a divnych zvucich z repraku jsem se na to vykaslal. Kdyby nekoho napadlo jak to vyresit, tak pls dejte vedet.Citace:
Původně odeslal Marek
Prave som si vsimol, ze mi vo winampe aj foobare pise ze Hardware mixing: unsupported.V dxdiag v sound teste mi to prehra len zvuky zo softwaroveho bufferu.A napise ze hardwarovy nieje podporovany.S live! to hra aj tie hardwarove a vo winampe pise ze podporuje 30 streems, ci tak nejak.Je to v poriadku alebo mam nieco blbo nastavene na reve?
edit:tak uz som si to zistil - ze povodna envy 24 mala HW, ale koli tomu ze sa moc nepouziva uz v HT,GT a inych neni.Ale aj tak mi to teraz pise ked hra mp3 ze SW mixing?vzdy som mal pocit ze SW je horsi ako HW, nie?
ale pri tom som objavil dalsiu divnu vec.
http://www.via.com.tw/en/products/audio/controllers/
na mojom reve 5.1. je cip GT nie HT, a podla tej tabulky je GT len 96KHz ja som myslel ze karta je 24/192?Moze mi toto pls niekto vysvetlit?Mam nejaku LE verziu alebo co?
Omlouvám se, že otevírám už trochu starší téma , ale neodpustím si poznámečku.
V prodejních sítí XXX (at nedělám reklamu , ale čtěte dál ) , zrovna probíhá akce, ve které dostanete, za starou zvukárnu ( více zde ) šek na odběr zboží v hodnotě 400kč no a to pousává výslednou cenu M-Audia Reva 5.1 na finálních 2290 kč. Sám jsem této akce využil a v pátek donesl archaickou SB 16 :o, bohužel karta (ne SB ) nebyla skladem a tak čekám do st, nebo čt . Jsem velice zvědav na kvalitu sluchátkového výstupu
2Marek: Hned v prodejně se na to podívám , jakej to bude mít čip . A máš teda 192kHz, nebo ne
No ja neviem kde to zistit, na skatuli sa pise true 24/192.Ale podla specifikacii ktore udava VIA je GTcko ktore sa montuje na revo 5. 1 24/96 analog aj digital.Citace:
Původně odeslal Erda
Ale ak mam pravdu povedat ja vlastne neviem co tie cisla znamenaju.Ked pocuvam len mp3ky alebo audio CD ktore su 44,1kHz tak mi moze byt jedno ci karta zvlada max 96 ci 192,nie?
Ta čísla znamenají vzorkovací frekvenci ( z kolika vzorků se skládá vteřina zvuku).Citace:
Původně odeslal Marek
U poslechu CD a mp3 je to jedno, páč se to nevyužívá, využití to bude mít asi jen v hiend nahrávání , řekl bych :rolleyes:. DVD-A je taky ,,jenom" 96kHz...
2ERDA: Tak uz mas nejake info o tom, aka verzia (GT, HT) je teraz dostupna?
Mne osobne prijde, ze REVO 5.1 je osazeno GTckem...
kartu ještě stále nemám :( , 5.1 se uvidí , ahle co sem tak koukal na foto 7.1 tak ty měli HT :???:
192kHz bych rekl nevyuzijes...ostatni soucastky(vse mimo chip GT) + solo sluchatkova lajna hmmm to neni prece k zahozeni.
Este ju stale nemas doma? Aky tam je cip?Citace:
Původně odeslal Erda
Som napisal mail audio oddeleniu disku a dostal som odpoved, ze Revolution 5.1 ma audio controller GT :-( A aby som nenapisal len zlu spravu tak este dodam, ze na CC ju budu mat za 2260 Kc s dph (ale kedy to este ani oni netusia).Citace:
Původně odeslal uberguru
hm tady ji mate jeste levneji
http://muzikant.cz/zvuk-a-nahravani-...-5-1-41333.php
Bud zle vidim, alebo ja uz neviem. Od kedy je 2529Kc s dph menej ako 2260Kc s dph???? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36479Citace:
Původně odeslal uberguru
aha omlouvam se ja...spatne sem videl cenu, myslel sem, ze CC ma 2600 prekoukl sem 2ku, ale kazdopadne tam tim padem muzes zkusit uplatnit "Pokud najdete někde zboží levněji, dáme Vám jej za stejnoucenu a jako odměnu
za upozornění ještě 5% slevu navíc!" Paklize ji kupovat nechces tak sem moc rad jak silene si se pohorsil skoro jako ukrivdena zena))
Citace:
Původně odeslal uberguru
Na cenu som ich upozornil, aj mi chlapik z audio oddelenia disku podakoval a napisal mi, ze to postupy svojim sefom. Zatial stale cena nezmenena, asi sa to jeho sefom nepozdava (ta cena na CC) :-( Kupit ju samozrejme chcem, ale zas preco ju kupovat na mieste, kde je najdrahsia? A zas preco nevyuzit ich ponuku na vykup srotu? Ak by sa to podarilo skombinovat, tak vysledna cena bude velmi pekna :-)
Informaciu o tej 5% zlave pri upozorneni na nizsiu cenu v inom shope som nikde nevidel :-(
A pohorsit som sa nemal nacom, ale pre istotu dvakrat citaj a raz reaguj :-))
ok...dekuji za slusnou a vycerpavajici odpoved...a preju stastny a vyhodny nakup..jinak na muzikant.cz maji to o 5%tech slevy napsano dole na main page a je to vyuzitelne. Alespon ja u jinych polozek, ktere mam doma sem pochodil.
pocujte, kupil som tu revolution 5.1, som max. spokojny, oproti 2 zs co som mal rozdiel v hudbe a filme nepopisatelny, ale mam problem s mikrofonom, dost potivhu ide, neviete poradit ci robim niekde chybu, alebo to tak ma byt...ma to kus stve, lebo s kartou som spokojny a hry fachcia v pohode, uplne ma nezaujima 5.1 efekt na hre, aj tak tie efekty sa prejavia az pri trosku vyssej hlasitosti a zase aby cely dom pocul ze hrajem hru no kaslem... :)
Prave som si vsimol bug v driveroch. Ked nastavim 5.1 repro set a crossover nastavim na nejaku hodnotu, tak basy to ureze aj v sluchatkovom vystupe. Robi Vam to tiez?
Taky sem zauvazoval o tyhle karte, nevite kde v Praze koupit?
uz trosku offtopic: zavolej si tam ono jim casto nejdyl trva to zapsat do databaze ze to uz maj na sklade
sorry sem na to nejak zapomel
Zkousel nekdo tuhle kartu ve Win98SE?
Narazil sem na docela zasadni problem, predne rict ze v XP vse funguje, zvuk paradni, ale...
V 98SE se zvuk ve hrach desne seka (frekvence ~5-10Hz, spis ticho nez zvuk) a pri prehravani treba ve winampu nebo i jinejch plajerech se deje to, ze zvuk je cistej jen kdyz je prehravac jako aktivni task a jakmile se prepnu do jinyho programu (kerej zvuk vubec nepouziva), tak se zvuk zasumi a zkresli (jako by to halo jen na naky 4 bity). Kdyz se zas prepnu na task prehravace, tak zas jede OK. Pri testu direct sound v dxdiagu sem nasel ze to pise ze karta nema HW buffer, neni v tom problem?
Zkousel sem hledat jiny drivery od M-Audia, ale nic sem nenasel-vypada to ze uz ji dal moc nepodporujou, tak sem zkousel naroubovat drivery na Revo 7.1, od VIA Envy24, od Audiotraku na Prodigy 7.1 ale bud se to nechytlo, nebo to bylo desne prebuzeny a nefungoval mixer (ovladce VIA). Nakonec sem zkousel i prehazovat kartu do jinejch PCI slotu (zmena z irq9 na 11) a nahodit cistou instalaci 98se (jen s DX9.0c) a porad to blbne...
By me zajimalo jesi to nejde jen me (se nema rado s deskou) nebo maj proste zpraseny drivery...
EDIT:
Tak sem tu pri pri procitani narazil na udelatko co umi preflashnout eepromku na desce, uz sem nevedel co by, a tak sem zkusil kartu preflashnout napred na prodigy a pak na revo 7.1.
V obou pripadech se karta v systemu hlasila jako by byla original a drivery se bez problemu nainstalovaly, ale stejne jako predtim nesel mix a zvuk desne zkreslenej. No je mi jasny ze tam asi bude vic rozdilu, uz jen chip GT vs HT a dalsi, v ty eeprom je asi jen vendor ID a naky blbosti. Takze sem to pak zas flashnul nazpatek...
jj kdyz budes tu kartu flashovat tak snad jediny co ti pojede OK je digitalni vystup....