ja za sebe musim rict, ze me pomohl k vyssimu FSB pouze modded bios
nic jinyho jsem s deskou nedelal a jedu na 235 FSB
nabootuje to aji na 240, ale tam jsou v haji RAM-ky
Printable View
ja za sebe musim rict, ze me pomohl k vyssimu FSB pouze modded bios
nic jinyho jsem s deskou nedelal a jedu na 235 FSB
nabootuje to aji na 240, ale tam jsou v haji RAM-ky
Samozrejme nie je to pravidlo, ale všetky mody sa na niečom odrazia.... :-)
Dneska jsem dostal v reklamaci novej NF7-S, puvodni byl z ledna, treba je tohle lehce novejsi revize (i kdyz na desce je porad 2.0), zkusim co to (ne)umi. Kazdopadne anii s modded biosem mi to neslo pres 200 puvodne...
presne tak.....ja jedu na 233 FSB a tot vse....Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
kde najdu jak na L12 mod? ....vsechny linky co jsem nasel jsou na starou domenu....
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=43554Citace:
Původně odeslal Capi
Ale odkazu te na muj dotaz a morticianovu odpoved v tomto tredu o 6 prispevku zpet.
tak sem si procetl debatu o techto BIOSECH a vybral sem si ale problem kterej u me ted nastal ...
vcera sem testoval ramky (od Nicitela ty co tu prodava) a nejak sem pri tom kdyz sem ulozil nastaveni v Biosu jak se tam objevi to okynko cerveny ze se to nema vypinat tak sem to bude resetoval nebo sem to vypnul :?
pocitac uz ted nereaguje pouze se zapne ledka od power sviti a hardisk pri startu blikne ale nic se nedeje monitor se nerozne...
zkousel jsem clear CMOS vydelat baterku ale ee
je to zraly tak akorat na nahrani novyho BIOUS nekde nebo se stim da neco delat?
no rek bych ze to je zraly na novej bios. nevim teda, jestli tahle situace vyzaduje novej chip, ale rozhodne to je neco, co doma neudelas. ja bych to odnes kde jsem to koupil...
no me uz se to povedlo jednou hned jak jsem si tu desku koupil ... ale jaxi sem to nezvlad s flashem ...Citace:
Původně odeslal Octopuss
no ted jeste sem kudla zapomnel kde to v Brne delaj? vim ze to bylo nekde na Palackyho tride ale obsolutne netusim jak se ta firma jmenovala ....
ma nekdo nejakej tip kde v Brne? protoze tam kde sem to koupil (extrapoint) tam by to trvalo jeste mesic ... a to jaxi si nemuzu dovolit :roll:
a neni to GMko na Kolisti?Citace:
Původně odeslal Tukancheez
myslim ze tam se to delalo
jj uz sem to taky nasel ...musim tam zavolat....Citace:
a jeste jedna otazecka kdyz si nahraju puvodni BIOS a tusim u Asusu existuje neco jako ze to bnovi bios i kdyz je v riti pomoci ze nahraju bios na disketu a podrzim ALT+F2 ...je neco takovyho i u ABit NF7 - S rev.2.0 ???
EDIT: kua nejak sem to blbe napsal....
BTW: vycetl jsem neco ze kdyz tam vrazim disketu s biosem puvodnim a zmacknu pri startu ALT+F2 tak si to samo opravi ...jaka je sance ze to pujde ...asi miziva co ??? :?
EDIT2: kdyz bych vyrazil do te firmy kde to budou delat tak si mam vzit asi urcite disketu s tim biosem a staci jim ten svab ze? ..protoze tahat celou fosnu s blokama se mi jaxi nechce :mweheh:
jo a jeste jaka je puvodni verze biosu na strankach abitu tady z techto mam revizi 2.0
http://www2.abit.com.tw/page/en/down..._TYPE=Socket+A
EDIT3: hmm tak v GM to nedelaji :roll: ..skoda budu muset shanet dal nejakou firmu
jinak to na co sem se psal nefunguje s tim ALT+F2 takze jedina moznost je ten flash na masine :roll: :evil:
tak sem si nahral D26 Mantaray a naporsta spokojenost...zatim testuju kam az pujde fsb, ale uz ted sla o 10 zvednout ..ted jedu na 220x11 a zkusim si s tim jeste pohrat :-)
a jak se ti to tam povedlo nahrat?Citace:
Původně odeslal Tukancheez
stacilo ALT+F2 nebo v jake prodejne ti to prehrali?
Ja som to fleshol nasledovne:
Stiahol som si origos bios z ABITU D26 (zipko obsahuje aj fleser)
kedze sa ten moded bios vola rovnako ako ten origos , staci nahradit bin subory a pustis tu batku (runme.bat)
a us sa ti to nahrava ;D
jo ja vim jak tam flashnout biosCitace:
Původně odeslal JUVS
ja sam jsem ten stejnej bios(d26 mantaray) daval pres flashmenu :wink:
ale me zajimalo od Tukancheeze, jestli to vzala deska pres ALT+F2 nebo musel prehravat v obchode
Prehrávať bios v obchode??? Neviem či tomu správne rozumiem....Neviem na čo by to bolo dobré...Ja robím všetky flashe (a to ich robím dosť) cez spomínané flashmenu a no problemo... :-) :wink:
no deska to nevzala ...musel jsem to Cigler software (BRNO - Rostislavovo namesti 12) tam mi to prehrali na ten originalni co je na abitu nejnovejsi ale ten jaxi nebyl good co sem doma zjistil tak sem si rikal zkusim risk s tim D26 Mantaray a musim rict vyplatilo se jeste si musim vyhrat s vyhledanim max FSB ... ;DCitace:
nemyslel jsem obchod jako obchod, ale specializovanou prodejnu, kde by mu nahrali novej bios do chipu, kdyz mu umrela deska :wink:Citace:
Původně odeslal mortician
Aha tak...Jemu umrela, no to je iná situácia..... :?
Jakej modded bios je uplne posledni? Prolejzal jsem nejaky weby a nic moc nenasel...
Kdo vsechno ty biosy vlastne dela? Vim o nejakym tictacovi. JAky jsou jeste alternativy?
ok,koukam merlin vs tictac... rozdil je co?
Citace:
Původně odeslal Octopuss
Citace:
Původně odeslal silenec
hm... nejde mi s nim zvuk :(
co to??
...neviem, ja sa do 27ckoveho biosu podobne ako do 26tkoveho ani nedostanem :? pri pokuse o vstup do tychto dvoch najnovsich verzii (ci uz original alebo modded) zostane len cierna obrazovka s cca 1cm sirokym modrym pruhom dole :roll:Citace:
Původně odeslal Octopuss
tak vyreseno, ono to je defaultne disabled :)
zda se, ze wokna nabihaji trosku sviznejc.... uvidim jestli pujde nejak zvednout fsb, ale obavam se, ze moje mizerny OCZ opet odmitnou
Mam stejny poznatek...nejakou dobu sem po d23 neupgradoval bios a jake bylo moje prekvapeni, ze se mi srackuji vsechny d25 a d26 stock i modded. D26 Manta Rays XT mi nejakou dobu fachal, ale nejprve sem se do nej nemoh dostat az nekolik bsod a vypnuti pc pomohlo. Presto se system obcas choval divne az to spadlo uplne a musel sem vratit pres ALT + F2 bios d23...nedokazu si to vysvetlit.Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Merlinuv d26 modded byl na tom podobne. System po ulozeni nastaveni v biosu nenabehl a pak uz jen black screen s modrym pruhem a nereagujici system...
Taky MemTest mi s temi novejsimi delal bordel... :roll:
Tak já musím říct, že mi s D26 Manta Rays XT komp jede mnohem rychleji a teď i stabilněji než s původním ofi D26. Ofi D27 jsem zkoušel jen okrajově, ale propustnost se nijak závratně nezvedla, tak jsem si flashnul zpět tu merlinovu D26 Manta Rays XT a no problem.
K těm vaším problémům mě napadá jen nestabilita způsobená hardcore OC. Před flashnutím těch nových i modded biosů bych zkusil hodit ten původní na default a pokud máte nějaký ty HW upravy na socketu apod, tek pryč s nima.
Když to nepomůže, tak už nevím...