chcem kupit http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=607
len chcem potvrdit ze je to dobra volba. Podmienky slot na AGP. dat do toho chcem 3500+ .
dikes.
Printable View
chcem kupit http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=607
len chcem potvrdit ze je to dobra volba. Podmienky slot na AGP. dat do toho chcem 3500+ .
dikes.
A proč ne Epox 9NDA3+ nebo Abit AV8 či DFI? :-)Citace:
Původně odeslal port777
MSI ma stale nejake prusery(nekvalitne kondiky, naposledy nejake fake grafiky)... ...naozaj skus radsej nieco ine... ...moje skusenosti: Epox no problem, Abit - vychytat drobne muchy a je to paradaCitace:
Původně odeslal port777
chtel bych poradit jakou 754 desku..
chtel bych aby to melo IEE 1394 a vystupy na 5+1 v zakladni vybave (bud primo na zadnim panelu desky nebo jako zasuvna zaslepka) tj nemusel sem to dokupovat..
uvazoval sem o
Abit KV8-Pro 3rd Eye - VIA K8T800 Pro
Gigabyte GA-K8NS-Pro - nForce3 250
Abit NF8 - nForce 3 250
ASUS K8N-E DELUXE (vyrobce neudava podporu pameti)
este moznost MSI NEO ale ta vypadava kvuli absenci toho 5+1 v zakladni..aspon pokud se teda nemylim... pokud by vsak byla naka extra super v porovnani s ostatnimi tak bych to 5+1 ozelil:)
dal tu je este Epox EP-8KDA3+ - nForce3 250 ale ta se mi zda zas az moc draha na muj rozpocet..
jake mate zkusenosti z vyse uvedenymi deskami? spis ty nevyhody jednotlivych nebo naopak velke vyhody.. DIK
Ps:chystam se tam narvat KINGMAX 512DDR cl 2,5 433mhz , 2800+ A64,Radeon 9200 s vivem, disk Samsung 160GB 8MB
Idem do athlona 3200+ na 939 a bral by som tuto dosku ASUS A8N - SLI mate niekto nejake skusenosti s nou :?: ;D
Ma uz niekto Epox 9NPA+?
chcel by som vedit, ci niekto MSI K8N na socket 939, nForce 3, vymenil ten chladic na chipsete, za nejaky pasiv a ci to potom slape v pohode, nechcem tam mat tu 5000rpm vrtulu, robi to najvecsi hluk v mojom PC a nechce sa mi to zakazdym znizovat speedfanom, ma niekto skusenosti? Dikes
Hej včera som ju kúpil ale ešte som ju neskúšal lebo nemám grafiku a ešte som ani nedoriešil to 24 pinové napájanie čo je treba.Citace:
Původně odeslal Comby
Nevie niekdo stačí dokúpiť tú redukciu alebo treba kúpiť zdroj s 24 pin konektorom?
Staci redukkcia :wink:Citace:
Původně odeslal Martin1
Btw .. kde si ju kupil ? Tu v prahe som ju este nikde nevidel :?
janko_hrasko: To zaujima aj mna. V BA by ju mali mat v Sofose od 1.3.2005 , aspon podla mailu co mi prisiel.
Martin: Aka to je revizia?
No kúpil som ju v Sofose Bratislave v ceníku ju zatial nemajú ale skladom je od včera.Citace:
Původně odeslal Comby
Je to revízia 1.0
Tak nam o nej napis nejake dojmy, vysledky, nedostatky, vychytavky, OC, s akymi pametami ich prevadzkujes a ako ti idu ... proste co najvic informacii co viec a co vies zistit a napisat :D :wink: DikCitace:
Původně odeslal Martin1
Bohužial zatial ti toho moc nenapíšem. Lebo ako som už písal nemám k tomu grafiku a grafika bude až po 15.3.2005. A ešte som nezohnal ani tú redukciu k tomu zdroju (Neni skladom). Pamate tam dám to čo som mal doteraz. 2X 512 TWINMOS PC3500 CL2 WLCSP. Chladiť to budem komplet vodou (KP COOL) Takže miesto na chladiče v mojom prípade nebude problém. Kúpil som k tomu A64 3200 s 939. Bližšie info bohužial z mojej strany až po 15.3.2005.Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Hoj, mam dilema ;D
Chci si koupit desku pro A64 3000+ Taktovat to ani moc nechci, chci to hlavne na strih videa a nejakou tu hru. Budem tam zatim 1GB pameti, GK GF6600GT pro zacatek 3 HDD. Rozmyslim se mezi temahle 2 deskama.
http://www.czechcomputer.cz/product_...70074BB09.html tahle je MSI K8N SLI Platinum - nForce4 SLI (sice je SLI, ale nonSLI od MSI zadnou sehnat nejde a libi se mi na ni integrovana zvukarna od CREATIVU) Mam repro od GENIUSu 5.1 Home Theatre
a druha deska je od DFI http://www.dfi.cz/products_detail.ph...&tabulka=hw0mb tahle je nonSLI a zajimalo by me, jak se da vyuzit druhej PCIe 16x ????? To mi do te palice neleze
Rikam, nejde mi ani tak o overclocking, jde mi hlavne o stabilitu, az budu cpat z digitalni kamery video do PC (coz je nejakejch 13GB na jedne pasce) a pri naslednem strihu mi pocitac nepadal, neskakal do bluescreen, nerestartoval atd...
Co doporucite??
diky
Takže co se týče DFI:
Deska je pro OC asi nejlepší, ale layout je hodně nepovedenej, preferuje TCCD a BH-5 chipy. Asi nejlepší support od výrobců, dost časté a vylepšené Beta BIOSy atd.
K týhle desce koupit TCCD RAMky pro dobrou funkčnost a to myslím vážně. Jinak nová Ultra - D nejde již předělat na full SLI, je tam HW lock, takže druhý PCI-E 16x slot je tam imho dost na nic, možná ho u PCB rev.B odstraní, ale to jenom hádám.
Na default je deska rock stable, to se musí nechat. U některých uživatelů se ale objevuje problém jí vůbec oživit, převážně ale u SLI varianty, ovšem Ultry jsou reportovány taky.
MSI- nezkoušel jsem, ale po minulých zkušenostech s jejich deskama už nikdy více.
ASUS A8N SLI Deluxe- měl jsem, na default šlapal v pohodě a jako jedinému z 4a mi shořel po 14 dnech mosfet (provoz stále na default), takže moje osobní zkušenost děsná, ostatním ale jede OK.
Gigabyte- momentálně po něm dost pošilhávám a zítra si pro něj jdu, o víkendu testnu.
beachken > kterou verzi toho Gigabytu? 2x ultra nebo 1x ultra? :)
ta 2x ultra to mi pride lepsia ta Abit, pretoze stoji uplne rovnako a je uz mnoho uzivatelmi otestovana, kazdopadne uz som tu videl aj spokojneho usera s Gigabytom za 2200,- czk co je IMHO dost dobry buy :)
takze kdyz do DFI LANPARTY UT NF4 Ultra-D, nF4 UT, 939p, dualDDR400, L, S, RCitace:
Původně odeslal BeachKEN
dam dve graf. karty, tak me nepojedou ve SLI?
k cemu je tam teda ten druhej PCI slot a mezi slotama jumpery na SLI zapojeni?
SLI ti pojede jen v případě, že použiješ starou verzi FW, teď nechci kecat, ale jsou to snad FW do verze 66.xx, přesně to nevím. Stejně to nepojede jako original SLI a výkon bude cca o 5-10% horší než full SLI, ale nebudeš potřebovat SLI můstek.Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
S novější revizí Ultra chipsetu, dala nV hw lock, aby jí takhle nepřipravovali o zisky za full SLI varianty a také možnost tohoto provozu byla s novějším FW i softwarově zamezene na použití bez SLI můstku.
Proto ti nová DFI Ultra nebude schopná fungovat s 2 grafickými kartami, tahle možnost byla zamezena nVidii a nejspíš již díky hw locku se zatím nenašel způsob jak to obejít. Dalším problémem je fakt, že např. nové FW přínáší daleko větší kompatibilitu pro SLI režim vč. možnosti vytváření profilů pro hry.
DFI by stálo asi daleko víc peněz přepracovat znovu layout desky, než pokračovat dál ve výrobě těchto desek, proto se na trh budou zatím dodávat takovéto.
Jenom Ultra-D desky z první revize, které se daly zakoupit do cca 16.2. se dají předělat na full SLI desku, jelikož v sobě mají ještě starší revizi nV chipsetu a nemají hw lock. Tam stačí udělat pencil mod nebo spojit elektrovodivým lakem mostík.
takze ked zozzeniem ten SLI mostik (predava Radim) co sa dava grafarnam(spoja sa grafarny) na hornu stranu a spravim pencil mod tak teoreticky by mohla ist aj dnes kupena ULTRA D ?
??? ??? ??? ??? :idea:
Ne, právě proto jsem psal, že dnes zakoupené Ultry-D nejsou modnutelné na full SLI. To byly desky právě do cca 16.2. , což bylo počátkem Čínského nového roku. Desky po tomto datu mají HW LOCK.Citace:
Původně odeslal Sharker
Já bral jednu z prvních Ultra desek v ČR, takže jsem jí odchytil včas, SLI můstek přijde příští víkend, takže se pak, až bude čas, pustím do modnutí.
Ako neviem co sa seriete s SLI vsak je to len lacny marketingovy trik. Za 2xcenu v priemere tak 1.4xvykonu tak ako to fakt nemusim aby som mal vysoke skore v 3dmarkoch a v doomovi mi je jedno ci mam avg. 65 abo 165 kto to vidi. Radsej pockat na next gen grafiku - i ked mainstream ale i ten bude hooodne silny.
neviem kam zaradit tento prispevok tak skusim tu - prip. presunte - thx
prosim ludi co maju dosku ga-k8ns-939, prip. ludi co s nou boli v styku pri rade o BIOS. ten povodny co tam je nema delicku na pamate a bez nej to moc nepojde hore. Dalej by som vas poprosil aby ste ma kontaktovali na icq 173791209 .. thx
hm... to asi nebude to same co ga-k8ns ultra-939 co? :) kazdopadne ta deska je imho HODNE dobra a za ty penize...Citace:
Původně odeslal tomase
edit: ted me tak napada ze ja tam vlastne taky zadnou delicku nemam... kdyz jsem delal nake taktovaci pokusy tak sem hybal jen s frekvenci pameti... ale nejsem si 100%-ne jisty ted u toho kompu nejsem...
tak uz mam doma tu fatalku ;D
prvni dojmy = super, tetkom jenom cekam na lepsi pameti at mozu jit do overclockingu :-)
nie - je to ta najlacnejsia - momentalne idem cez delicku na 9*260 pri 1.42!!! pri 265 nechcelo prejst cez boot - treba sa s tym pohrat .. za tie prachy BEST BUY!!Citace:
Původně odeslal Opty