Citace:
Původně odeslal Spajdr
2000Mhz je prostě shit pro X800, to jsem chtěl říct, stejně jako XP-M o 500Mhz výše. A pokakat se z toho někdo klidně může, ale to tady neřešíme ne? tak nevím proč to tady vytahuješ. Zatím jsem tady neviděl že by někdo s mojí grafikou a XP 2Ghz shitákem upgradoval na 2.5Ghz XP-M a to je jenom dobře.
Měl jsem Tbreda 2GHz (10x 200) a koupil XP-M, které jede na 2.4GHz (12x 200). Důvod? Je to Barton, takže větší cache a to v řadě případů je cítit (ani tak ne skóre jako plynulost). A především mě to vyšlo levně. Žádný upgrade motherboardu, žádný upgrade zdroje, chladiče, ničeho. Tbreda jsem levně prodal kamarádovi, který měl Duron 900 a některé hry už se moc nedaly hrát, tak teď má Tbreda na 1.67 GHz (víc deska nedá - Abit KT7A v1.1), plynulost spousty her se rapidně zlepšila a je spokojen.
Koupit Sempron 3100+, vyjde mě to na trojnásobek a výkon v pro mě důležitých aplikacích by byl mnohem nižší. A pokud nutně budu chtít hrát hry, mám výkon cca. stejný. X800 za 15 tisíc určitě kupovat nebudu a i kdyby ano, určitě ne k tak neadekvátním procesorům jako A64 s754 nebo XP-M.