tak to presne vono z vystupu do zesiku a pak kvalitni repro ve dreve taky po tom touzim ;)Citace:
Původně odeslal Dry
Printable View
tak to presne vono z vystupu do zesiku a pak kvalitni repro ve dreve taky po tom touzim ;)Citace:
Původně odeslal Dry
Nechapu, jak nekdo muze napsat, ze jsou na poslech hudby dobry x.1 sestavy. Podivejte se na profi poslechove mistnosti. Vsude jsou "jenom" stereo repraky s dobrou hifi sestavou z jednotlivych komponentu. Vim, ze na to skoro nikdo nema, ale proc si myslet, ze se to dozene 5 satelity?
Nejlepsi jsou klasicke nabytkove reproduktory se zesilovacem. Subwoofer je dobre "prislusenstvi", ale zalezi na tom, jakou hudbu poslouchate. Dobre repraky berou maji kmitoctovou char. od 30Hz - 20kHz, takze subwoofer neni vubec pro normalni hudbu treba. Jo a jeste k Tesla reproduktorum a zesilovacum. Zesilovace tak moc kvalitni nejsou, ale vzhledem k tomu, ze hudba je vetsinou degradovana MP3 konverzi a zvukovou kartou (nemyslim ty nejmodernejsi), tak jsou za tu cenu naprosto vyhovujici. Tesla reproduktory jsou naprosto spickovy, i kdyz se o nich spousta lidi nevyjadruje prilis lichotive. Reproduktory od Tesla TVM jsou srovnatelne s renovovanymi znackami a skoro se jim vyrovnaji. Timto nechci nikoho napadat. Chtel jsem jen vyjadrit svuj nazor po precteni 6 stranek prispevku.
kdyz sem si byl pro sluchatka (Studio ESO), bavil sem se s sefikem o vsem moznym, mimojine pronesl - TVM:blee :lol:... nazor audiofila, ale ja TVM znam a vim co umi a za jakou cenu.. na hifi to neni, ale treba do auta bajecny :wink:
No jasne, ze pro nejaky prof. ozvuceni to neni, ale kdyz srovnam to, co mam doma s tim co se bezne prodava v obchodech typu Datart....., tak z toho vychazim velice dobre. PS: Stavel jsem si ty bedny sam. No, ale to uz sem nepatri. Hlavni bylo, ze x.1 neni na poslech hudby.
Ty moje repro TVM ARN226 byly puvodne umisteny na zadnim platu Opel Kadetu. Pekne vysisovany od slunicka - membrany nejsou cerny, ale tmave zeleny. Hrajou ale dobre. Ostatni repro jsem koupil radsi uplne novy.
No 5.1 není tak na poslech dnešních stereo nahrávek, ale nesouhlasil bych, že to není na poslech hudby. Vždyť ve skutečnosti taky nevnímáš jestli jde zvuk zleva anebo zprava, ale vnímáš směr, ze kterého jde zvuk. Možná ne dneska, ale brzo tenhle systém (anebo nějaký jeho nástupce) bude pro poslech hudby mnohem lepší, než klasické stereo. Myslím, že je v tom velký potenciál dobudoucna.
Vždyť ve skutečnosti taky nevnímáš jestli jde zvuk zleva anebo zprava, ale vnímáš směr, ze kterého jde zvuk.
Promin, to si nejak odporuje, zrejme jsi to chtel rict jinak...... No jde o to, ze pro x.1 systemy se ostani kanaly modulujou (dovytvari). Az se bude nahravat x samostatnych stop, tak pak bude mit x.1 system vyznam, ale stejne pri tolika repracich bude vznikat spousta interferenci - hlavne kvuli obtiznemu umisteni v mistnosti. No, ja si zatim uzivam paradni stereo a i kdyz je x.1 system u her uchvatny, tak o nem pro hudbu neuvazuju (uz jsem slysel i Geniusy na Audigy a nenadchlo me to).
No já jsem myslel do budoucna ... Co se týče HT 5.1 a Audigy, tak já jsem k nim sice měl Livko, ale kvalitativně je to hodně blízko a taky mě to nenadchlo. Teď mám na hudbu HFIII a je to úplně něco jiného, hlavně ty vyšší frekvence.
Jednoznačně Genius SW 5.1 Home Theater Deluxe!Mám to doma a je to hukot!!! 8-)
A jaký je rozdíl mezi 5.1 HT a 5.1 HT Deluxe ?
to by me taky zajimalo...Citace:
Původně odeslal Premo
A co todle, panove? http://www.gmx.cz/reproalpha.htm, anebo tohle : http://www.gmx.cz/ti_microproject.htm ... nooo? Pokud chcete nekdo stavet, ptejte se ;o)) (hehe - hadejte jaxe jmenuju ;o)) Nebo pokud chcete slyset, taky neni problem ...
Neni nad vlastni sound system(a kdyz myslim vlastni, tak myslim vlastorucne postavenej)
Jojo ... mi povidej ... tech cistejch 8kW zvuku co mame v garazi ... mnam ;o))
Tak sem se prokousal těma 6 stánkama - já mám doma homemade bedny s 2xARN6608 a ARV104 - k tomu 2x100W Pioneer zesik.
Bedýnky který si koupíte v obchodě s počítači se nemůžou ani srovnávat i s tak špatnou audiosestavou co mám doma. Kdo nevěří ať se staví s jeho 2x300W by Creative, já mu je zapojim na můj zesik, dám hlasitost na 1/4 a ozve se jenom prd a membrána mu polítne skrz tu plastovou mřízku.
No jo, jednou jsem to zkousel i prakticky - do stareho jezevcika, na kterem byla nalepka "total power 2x150W" jsem omylem pustil 2x20W. Membrany se po prvnim bubnu obtiskly do predni mrizky, trochu to zasmrdelo a bylo po srande. ;D Na tech chchlatkach vevnitr bylo napsano 2W... :!:Citace:
Původně odeslal Caleb
Jinak nevim, v cem ty repraky mas - ja mam podobne nebo mozna ty same (nevim uz je to davno...) vestavene v 50-ti litrovych uzavrenych rucne delanych bednach (drevotriska 2cm), vyhybku mam resenou primitivne kondikama a civkou, ale vubec bych nerekl, ze je to spatna sestava. Ve srovnani s tim HiFi za dlouhe penize, co jsem tak ruzne slysel po obchodech a znamych, to za ty smesne vyrobni naklady hraje vic nez dobre. Ceske repraky jsou podle me hodne slusne vzhledem ke konkurenci. V soucasne dobe to provozuju jako predni repro 5.1 soustavy, teda vlastne 5.0 - pouzil jsem zesilovac z 5.1HT Geniuse a jeho subwoofer jsem pres SW k Audigy vyradil, takze do prednich beden jde cele frekvencni pasmo vcetne basu. Vsechny korekce mam resene pres SW - nastavil jsem si to presne na miru. Subka od Geniusu hrala sice na pocitacove bedynky slusne, ale ve srovnani s tema staryma bednama jaxi nemela vyznam - holt uz jsem si za ty roky zvykl na poradne hloubky... Vnitrni objem bedny sebelepsi bassreflex nemuze nahradit.
PS: Mezi nama, k cemu je normalnimu cloveku v normalnim byte vykon vetsi nez 20W ? Normalne se neda dlouhodobe vyuzit ani 10W, protoze to uz rve jako krava (myslim skutecnych 10W sinus, ne PMPO a podobne chujoviny)... A tech 8kW, co tu nekdo napsal - nevim jestli to myslel vazne, protoze to by se mu mohla ta garaz ve ktere to pousti taky sesypat na hlavu. Pochybuju, ze by tam nekdo pri takovem zvukovem vykonu bez ujmy na zdravi prezil dyl nez 10sec...
Ty dva basáky mám v tandemu (oproti velkému akustickému tlaku sem dal přednost vyrovnanému průběhu od 30Hz), v 20mm dřevotřísce. Objem je 34 litrů (ale díky tomu, že sou za sebou, je to jako 1 reprák v 64litrový bedně) a bassreflex sem tam namontoval též. Vyhýbky sou zakoupený vod ňáký firmy co sem našel na netu (12db/dek). Vzadu mam obyčejný Philips plasťáky (byly u ňáký věže) takže mám vlastně 4.0 systém. No a filmy si pouštim v PowerDVD 4 s Dolby Surround Pro Logic II - a sem naprosto spokojenej. (Akorád časem seženu centr a něco lepšího dozadu)
Jinak těch 100W zesilovač se hodí
1) zesik hraje nejlíp tak do poloviny max. výkonu
2) pokud si chci vychutnat Death Metal Syphony od Waltari potřeboval bych na to těch 8kW ;D