A na jakem enginu asi pobezi Quake 4? :wink:Citace:
Původně odeslal Hladis
Printable View
A na jakem enginu asi pobezi Quake 4? :wink:Citace:
Původně odeslal Hladis
Nejsem si jistej ,ale neříkal Carmack ,že Quake 4 bude mít jinej engine ???
Edit: Tak ne :oops: . Použije se z Dooma a Raveni si už s tím vyhrajou, ale to nic nemění na faktu co jsem psal předtím.
no nevim. Říct o Doom3, že je hnusnej :lol: . Nevim kolik lidí s tim bude souhlasit :lol: :lol: :lol:
Kdybys pořádně četl fórum chytráku ,tak to víš :wink: a na tvý sestavě musí úplně zářit :lol:Citace:
Původně odeslal Thanatos
Nejde mi o hru jako takovou ,ale o grafické řešení.
Citace:
Původně odeslal Masster
Mno, můžu tě jen ubezpečit, že Doom na ultra detaily je bomba.
Je to jen můj názor.
vim co? většina lidí, ne vlastně všichni s kym jsem o tom mluvil tvrdí, že nic graficky našláplejšího nehráli. A ve fóru jsem na nic o tom, že by Doom byl hnusnej nenarazil.Jak září na mojí sestavě zatim nevim, protože mám teď pučenou GF4 MX440 a čekám na 6800GT. Navíc na low detail vypadá všechno hnusně, ale na medium už to je nářez.Citace:
Původně odeslal Hladis
No mna doom trochu sklamal. :| Nároky má brutálné. No a na tych ultra detailoch to vyzera fasa ale komu to na nich pojde plynule? ???
je fakt, že oficiální požedavek na ultra detaily je prý 512MB grafické paměti a to je fakt celkem hustý (zatim jsem na 512MB grafiku nikde nenarazil), ale kamoš má FX5700ultra 128MB a jede na 1024*768 high detail, takže to možná s těma nárokama není tak hrozný.
Na Ultra to nad 1024x768 skutečně nejede - respektive fps jsou v pořádku, ale nestihnou se natáhnout všechny textury a je tam viditelný zpoždění :roll: Protože aktuálně neexistuje grafika, která by tyhle nároky splňovala, tak to pos.rali.
Jinak co se týče samotné úrovně grafického zpracování, tak mi to jako nějaká extra bomba nepřijde ...
Proc? Delali engine do budoucna, aby trochu vydrzel, me to prijde v poradku, neni to poprve :wink:Citace:
Původně odeslal jan555
K te grafice, videl si nejaky screenshot z Quake 4? Grafika je zatim bezkonkurencni :!:
ta náročnost trochu zamrzí, ale takhle je to většinou u nových věcí. Myslim, že kdyby to šlo jinak, tak by to udělali. Carmack je borec a zatim ho nikdo netrumfnul (co se technologie týče). Naopak, vzhledem k tomu na čem všem to jde rozchodit, bych řek, že je to v pořádku. Ostatně pokud to někomu neni, může si koupit lepší železo nebo to nehrát.
Jenže jde o to ,že ten engine postavili na normálových mapách a ne na počtu polygonů (jde vidět ,že ten engine je starej) a jak známo ,jsou příliš detailní normálové mapy ,které jsou na Doomu použity aby to aspoň nějak vypadalo, žrouty paměti a výkonu. Takže nároky této hry nejsou adekvátní vzhledu. Čím detailnější je mapa tím se brutálně zvyšují nároky na železo do nebes (ale objekty zůstávají stále hranaté). Nedokážu si představit ,jak by to jelo kdyby to mělo vyrenderovat celý ostrov jako ve Far Cry bez toho ,aby to vypadalo jak barevnej flek. Můžem jen doufat ,že je Doom 3 engine dostatečně upravovatelný ,aby to šlo opravit ,jinak ho konkurence převálcuje. Hry se dělají tak, aby si to zahrálo co nejvíce lidí a kolik lidí na světě si půjde koupit novou grafárnu a paměť za 20 000,- aby si zahráli jednu hru kterou dohrajou a už si na ní nevzpomenou ,protože ta hra není v ničem jiná, revoluční než ty ostatní. Idea prvního Dooma byla ,aby si to mohl zahrát každý, :arrow: na počítačích co byli v práci ,na školách, doma. Proto se Doom stal tak rozšířený (samozřejmě to bylo i obsahem). Dnes udělat hru pro malé procento hráčů ,kteří si to mohou zahrát na plno je cesta do pekel a ke konzolím. Quake 2+3 šli hrát ve své době bezproblémů (a vypadali perfektně) kromě jedničky. Jednička byla taky na svou dobu náročná ,ale jednalo se o opravdu revoluční engine a i na nejhorších počítačích vypadala do příchodu 3Dfx dobře. Šlo o to ,že ID v té době neměli konkurenci a ta dnes je už trochu jinde. Vepředějc.
No dle mně je ten engine hodne dobrej, jde proste jen o jinej pristup. Far cry je urcenej na obrovsky exteriery, zatimco doom/quake se vzdy udehraval v interierech a dosahoval vyssich detailu proste. Svetelne efekty jsou taky supr, displeje krasne citelne a podobne vychytavky opravdu potesi. Jinak k HW narokum far cry v dobe sveho vzniku taky ke slusne grafice potreboval v nejvykonejsi karty co tehdy byly na trhu, takze bych to u dooma taky moc neodsuzoval.Citace:
Původně odeslal Hladis
Quake3 v dobe svojho vzniku isiel hrat bez problemov ale urcite nie na vysokom rozliseni + kadejake serepeticky.Citace:
Původně odeslal Hladis
Doom3 je na tom dnes podobne. Osobne si ho zahram na 800x600, medium co mi staci na tak starom zeleze. O 1-2 roky bezna zostava utaihen Doom3 na beznom rozliseni. Je to dost podobna situacia.
Trošku problém je, že časy se mění a D3 vypadá tak, jak má, až od 1280x1024 nahoru. Hrát to v 800x600 v low detailu je trochu zoufalství, na druhou stranu kvůli jedný hře masívně upgradovat hardware je zoufalství mnohem větší ...
Normalne to samozrejme je blbost vyhodit kvoli jednej gamese tolko love za hardware... ale pre dakoho to zato stoji. (je tu aj argument ze ten engine tu bude buduce 2-4 roky. (to vsak uz bude aj ten hardware lacnejsi..) )
Ale pre Doomatikov to je jasne rozhodnutie, aj pokial ide o mulťak. Ja pockam a kupim to na PS3 :) (na pc su uz taketo veci nezazivne.)
řek bych, že s přístupem: kvůli jedný hře nemá cenu upgradovat by si nikdo nic nekoupil. HL2 určitě taky nebude zrovna nenáročný a přijde spousta novejch věcí, u kterých se asi bude náročnost dál zvyšovat. Jediný cose dá dělat je, buď překousnout ceny nebo si počkat.
btw: obdivuju lidi co hrajou na konzolích (chce to pevný nervy :lol: )
nejak sa to zvrhava.... na ine temy
manik sa pytal na levnu grafiku pre doom3 a hl2
doom3 - geforce 5900xt (napr. u nas maju v jednom shope asus za 6500 skk s dph http://usa.asus.com/products/vga/v9950ge/overview.htm
to je slusna cena a na czk este lepsie
hl2 - este nevysiel, takze tazko posudit
ina lacnejsia grafika sa urcite neoplati, ostatne su drahsie
dalo by sa polemizovat o ati radeon 9800 pro ale to je skoro o 1000 skk viac a tu ide hlavne asi o cenu
a ako posledna ale zaujimava vec by bola ati 9700 pro ale ta sa bezne nepredava ale mala by zaujimavu cenu
hawk
==
edit: kurnik, este raz som si pozrel povodne zadanie otazky a je to v keli
vga do 2500 a na 2 roky, to bude asi problem
to potom gf4 ti4200 128 MB, ine asi nic
ja na tom doom3 uhram (800x600, medium) a pohoda
za 2500 je to naprosto nereálné. Vždyť i FX5900 a R9800 začíná v nových hrách pomalu docházet dech. I když to záleží spíš na tom co člověk bere jako přijatelné. Někomu stačí, když hra běží přijatelně na 800*600 medium a jinej se na to ani nemůže koukat. Ale s 5900 nebo 9800 by se snad 2 roky vydržet dalo. :?
A v ktorom ze to shope este maju 9950 GE? Rad by som ju kupil, len uz nikde nie su (nikde rozumej, ze ju v KE nevedia zohnat).Citace:
Původně odeslal ace
...Agem ju ma v ceniku :wink: ale ci aj na sklade tazko povedat - skus tam zavolatCitace:
Původně odeslal Toxic
No ved prave ze v cennikoch su a na sklade ich nema nikto. A zevraj nie su ani v Cechach, najskor ked tak v piatok v Cechach a v pondelok na Slovensku. Ale velmi tomu neverim.Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
tak tak ale ta dostupnost je vzdy otazna a treba skusatCitace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
jeden den ju maju, potom nie
pokial sa iba pytas tak ti aj mozu povedat, ze maju a o 5 minut nemusia mat ked niekto kupi 10 ks do end user shopu
tak tak ale je to vsetko otazka kompromisu (aspon pre mna)Citace:
Původně odeslal Thanatos
mne je 800x600 medium samozrejme malo ale teraz nedam 16k za grafiku (a dalsie skk za cpu a mb) a hlavne ostatne hry co hravam mi idu ok
ale doom3 si zahrat teraz chcem tak to prekusnem aj na 800x600 medium
gf4 mam nieco cez rok, dal som za nu do 8k tak ju nebudem teraz menit (aj ked 6800gt by bodla)
V alzasoftu (www.alzasoft.cz) je psana skladem tak nevim. Ja sem ji kupoval tak pred 3 tydny a prisla mi hned druhej den.Citace:
Původně odeslal Toxic