Původně odeslal Ogre
Cautu, malej dotaz na ZB, davas do odberatele na fakture titul a nebo jedes bez... ono jestli mas JUDra tak se lidi muzou leknout, dnes kdyz vylejzaj i z UK jen Mgr. tak uz to neni takovy, ale porad to ma vahu... uz se taky tesim na titul...
Mimoto po dnesni dalsi zkusenosti s resenim reklamace jsem ani nemel naladu nechavat si neco proplatit, uvedu vas do obrazu: 10.10.2002 jsem koupil mechaniku CD-RW, samo sebou se zarukou 6+18 mesicu, zarucak jsem k ni nedostal, i kdyz to byla povinnost prodejce, jen info o nejakym reklamacnim radu. V patek jsem ji odnesl na reklamacni rizeni s tim ze necetla, mno a hned mi rekli ze na to mrknou a v pondeli at se stavim bud pro onu mechaniku (kdby se zavada neprojevila) a nebo pro novou. Inu stavuju se pro novou, teda az dnes, v pondeli bylo malo casu, prodavacka mi oznamuje, ze mechaniku budou mit v oprave a ze si pockam a nebo ze mi da jinou, ale ze tam bude doplatek. Mno tak rikam, mesic bez mechaniky (dle rekl. radu 60 dni v prodlouzene zar. dobe), dalo by se to prezit, ale prece jenom kdyz uz to vymenej a daj novou zaruku tak proc ne... mimoto tu starou uz jsem nechtel. Takze ted se dostavame do toho problemu: pri vymene mi byl vystaven papir na doplatek, takze mam dve faktury, fakrturu na mechaniku za 2200 (dnes stoji kolem 700) a fakturu na 238 Kc s 19 %DPH. Tak ji rikam, ze to je docela dobry, jesti by to neslo nejak sepsat na jeden doklad a co ona na to doslova: "neni to potreba, protoze kdbyste ji stejne nekdy vracel a meli bysme vam vratit penize, tak by jsme vam vratili aktulani hodnotu v tu dobu..." mno tak se ji ptam jestli by me nerekla od ktery smlouvy bych pak odstupoval, jestli tu v ktery mam castku 2200 a nebo od ty na doplatek, mno co ona na to: "ze mi vratej to co bude stat mechanika v tu dobu" ale ze to se stejne nestane. Jsem nad tim chvili dumal a dosel k nazoru:
Mechanika se posere tak po roce, pujdu na reklamaci, opet bude zadrhavat motorek, oni to opravej vymenou, tz. nova zaruka... mno a clovek se dostava do kolotoce kdy mu obchod bude upgradovat mechaniku jednou za rok.... Mno a hadat se s nima, ze mi nedali zaruni list, kde by byly podminky atd. nemelo cenu, protoze bych stejne nic nevyhadal, kazdopadne pekna bloncka v prodejne setvarila, ze je panem ona a jelikoz jsem si nechtel nechat zajit chut na dobrej obed, tak jsem se jen optal na to, jesli by mi nevystavila ted zarucni list (kdbych chtel mechaniku prodat pres inzerat a nechtel se uz starat o pripadne reklamace) tak mi bylo odpovezeno ze "nevystavi" (i kdyz jsem pozadal a byla povinna dle Obc.Z.) jo a jak rikam, na opravu (jestli to byla pravda) jsem cekat nemohl, protoze si ji nechci pucovat od bratra z PC... jo byl to OKcomputers v PCE a 238 Kc je pul dne na brigosce v Panasonicu.
Mimoto jeste jeden zazrak dnesnich zakonu a prodejci to respektuji: na mobilu se objevi neopravitelna zavada, jako laik to nejak poznate, mno nebo se dostanete do situace druha reklamace stejne vady... mno a co v tu chvili dela prodejce, zarcni servis... mno rekne ze vada byla opravitelna ale pro vysi nakladu pripadne opravy to bylo reseno vymenou... co tim chci rict, ze k treti stejne vade na vraceni penez nemuze snad ani dojit... jo k vraceni peneze muze dojit jen tehdy, kdyz uz danej kus nemuze prodejce vymenit, coz se nestava tak casto... uz jsem i v dnesni dobe videl "novou" sestnacti rychlostni CD mechaniku... byl to pro me sok... a takovejch zazraku se obcas najde ve skladech vic.
Co se tyce ty drive zminovane mysi tak prodejcem byl Digitronic, idealni prubeh reklamace je v R3 (Sladkovskeho ulice) protoze maj velkej sklad.
Mejte se bajo...[/b]