Já ne -všechno přes BIOS :smoke:
Printable View
Já ne -všechno přes BIOS :smoke:
Tak to skus , som strasne zvedavy ci to funguje z windows cez cpumsr na dfi boarde .Citace:
Původně odeslal TOPIČ
Stranky su tu
http://www.cpuheat.wz.cz/html/CPUMSR_main.htm
Priamy link je tu:
http://www.cpuheat.wz.cz/BetaVersions/CPUMSR_0_88.zip
Rozbalis spustis , skusis znizit nasobic a potom mozes vysledok napisat sem napr :-)
Zatim
...na DFI MoBos s NF2 ??? pokial viem tak ten CPUMSR na nforce chipsete neslape vobecCitace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Proc by neslapal? Me slape uplne v pohode na 8RDA+ i kdyz stejne pouzivam S2KCtl. Teda co se tyce nastaveni Bus divisoru.Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
co ti slape? my sa bavime o prepinani nasobica on the fly z windows .
Stiahni aplikaciu a dokaz ze ti to funguje .
Akoze lidi ja vas nechapem mnohi mate dfi boardy , po nete sa siri mozno hoax , mozno pravda ze to na dfi boardoch s nf2 chodi a nikto to nieje schopny overit?
Vam vobec nazalezi na rozchodeni cpumsr ?? Ja by som to STRASNE uvital , proste je pravda co napisal Eagle akykolvek iny sposob ako prepinanie nasobica (tak ako sa deje v notebookoch s XP-M) je proste problemovy , ani 8rdavcore nedokaze bezproblemovo menit fsb za chodu , nehladiac na to ze je to proste prasacina a dochadza k poskodeniu dat -> vid prispevky od Eagla.
Ach jo zostava len cakat kym niekto zozenie datasheet a poriadne sa do toho pusti. :-(
>Akoze lidi ja vas nechapem mnohi mate dfi boardy , po nete sa siri mozno hoax , mozno pravda ze to na dfi boardoch s nf2 chodi a nikto to nieje schopny overit?
Vam vobec nazalezi na rozchodeni cpumsr ?? Ja by som to STRASNE uvital , proste je pravda co napisal Eagle akykolvek iny sposob ako prepinanie nasobica (tak ako sa deje v notebookoch s XP-M) je proste problemovy , ani 8rdavcore nedokaze bezproblemovo menit fsb za chodu , nehladiac na to ze je to proste prasacina a dochadza k poskodeniu dat -> vid prispevky od Eagla. >
Mas pravdu, nezalezi. Kdyby zalezelo, tak uz to nekdo udelal.
Kup si Dfi a vyzkousej to :idea:
Aha sorry ja necetl tvuj cely post jen to co quotoval iGor. V tom pripade ber muj prispevek jako OT :oops:
Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Sak somozrejme ja nikoho nenutim , len je tu dost ludi s kombinaciou XP-M +DFI tak preco to neskusit?
2BRUCEF: Imho naco si prispieval takuto kravinu ?
Lepsia vec ta uz nemohla napadnut , napriklad vyskusat to??
S pozdravom
A myslis si, ze ty jsi sem prispel nejakym duchaplnym prispevkem?
Pripadas mi jako maly dite, co ztratilo hracku.
http://rhcf.com/Reviews/dfi/dfilpultra-2.html
2BRUCEF: Akoze wtf? Co si tym chcel povedat?
Precital som si tu review celu uplne celu ale ani ZMIENKU o funkcnosti CPUMSR som tam nenasiel .
Zmienka bola akurat o programe clockgen ,cize absolutne mino.
Dalej o samotnom boarde , biose, oc a pamtiach pripadne testovani.
Cize pre teba este raz opakujem : Pytal som sa a pytam sa znova , chcel som vediet ci niekto overoval nejakym sposobom ci to co koluje na nete o funkcionalite cpumsr na dfi boardoch s nf2 je pravda alebo hoax?
Cital osm reakcie ze to niekomu snad slo , cize pokial mate XP-M (plnohodnotny) a DFI mobo s nforce2 chipsetom mozete tento program od eagle otestovat ci vam funguje?
Mne na Abit NF7-S rev2.0 mrzne pri zmene nasobica(o co mi hlavne ide) aj po nastaveni patricnych registrov pomocou WPCREDITU(E7 bit4, 6F bit 4).
Takze ak bude mat niekto chut cas a tak podobne mohol by to snad skusit , ved za skusku nic neda .
S pozdravom
Ok
Jen jedna vecna. Proc chces jen CPUMSR ?
No dobre tak CrystalCPUID, aj ten je celkom znamy.Citace:
Původně odeslal BRUCEF
Ide mi hlavne o zmenu nasobica za jazdy z windows pretoze sa mi potvrdilo ze proste zmena fsb za chodu je prasarna.
Ale zmenit nasobit u XP-M mozej aj niekolko sto krat za sekundu a funguje to spolahlivo.
Napr mozes na vecer podtaktovat , znizit voltaz (napr 8rdavcore aj ked to nieje najcistsie riesenie) a ist celkom ticho a s nizkou spotrebou.
V pripade potreby pretaltovat spat a no problem :-)
V biose je u pameti polozka scavenged rate. Mam ji na fast a vse je ok. Kdyz dam na normal a pustim prime 95 pc po 1-5 min zatuhne. Dela vam to take?
Dale mam na VIO 3,3 V porad spis 3,1 . Neni nekde moznost nastaveni ?
Můžete mi říct, jaká je poslední funkční originální verze BIOSu?
Ja mam puvodni bios.
Ted neco k napeti. Mrknete na obrazek a napiste jaky hodnoty to dava vam. Po vymene zdroje jsem cekal, ze se kolisani na cpu + 3,3 V zmensi, ale je to stejne. Vypada to na problem desky?
Nastavene napeti cpu v biosu - 1,8v
http://sweb.cz/EXTREME.OVERCLOCKER/24152.JPG
Asi tahle je posledni: http://www.dfi.com.tw/Upload/BIOS/N24ID728.zipCitace:
Původně odeslal Darth Maul
2004/07/28
Díky, vyzkouším a uvidím...Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
Jinak ja sem na BRUCEF-ovu desku daval 01/21 beta co byl v ty dobe nejlepsi na OC a stale by mel bejt v pohodeCitace:
Původně odeslal Darth Maul
z DFI fora:
i have tried them all, the 1/21 beta from Oscar was somewhat of a dog for boot times (it can be reduced a bit with the HD delay set to 0), but it allowed higher FSB clockage and reduces the 3DMark kick outs.
EDIT> o 01/21 se pise i tady v tom threadu na zacatku...
Máte někdo zkušenosti s provozovánim pamětí 256+256+512 dual chanel na této desce?
Ja jsem zkousel 256+256+256 (logicky v dual-jinak to snad nejde) a jelo to v pohode... Hodne zalezi na pametech co tam das..Citace:
Původně odeslal TOPIČ
Ahoj,setkal jste se někdo u této desky s nekompatibilitou s některými pamětmi?
Chci do ní šoupnout 2x512 SAMSUNG ,který jeli na EPOX 8RDA3+ PRO v duálu na 7-3-3-2.5 , 2.77V , 220MHz
Tak doufam,že na DFI pojedu taky tak pěkně,né li líp ;)
Mel bych nejaky ten dotaz k tehle desce...
1.Co dela v biosu u nastaveni pameti polozka Command Per Clock? Pri enabled mi delaji pameti problemy a memtest se cervena chybama a nezalezi na nastaveni timingu (zkouseno s nekolika pametma, vsechny s BH-5). Tak bych rad vedel, co to je.
2. Integrovana sitovka - je treba krome instalace driveru jeste neco nastavovat? Nemyslim IPcka a podobne. Jde mi o to, ze zatvrzele tvrdi, ze sitovy kabel byl odpojen a neda si rict. Kdyz kabel prehodim do sitovky v PCI5 slotu, tak vse v pohode, ale integrovana ne a ne zabrat.
1. Command Per Clock-ted si uz presne nevzpomenu co to je,ale vim, ze pokud to vypnes,tak se ti dost snizi propustnost,ale zase se zvysi hranice max FSB.Zkusil bych pridat na VDD napeti.Jinak Vypinat bych to nedoporučil(slaby výkon).Citace:
Původně odeslal Keyoke
2.U sitovky nemusis nic extra instalovat,staci nahrat NVidia drivers a uz vsechno faka jak ma.Zkontroluj jestli ses ve stejne siti do ktere pripojujes tu sitovku,IP nastav napevno.Sice si psal ze tady problem neni,ale neda mi to ;).Jinak pokud nic nezabere,je asi spatna sitovka.Jeste bych zkusil zmenit sitovku na druhem kompu,pokud je mas spojene primo,treba se muzou nejak hadat.
Zda se mi divne, ze by pameti s BH-5 a hned 4 moduly nezvladaly jet s nastavenim Command Per Clock na Enabled ani pri nizkych hodnotach FSB a neagresivnim casovani....Citace:
Původně odeslal jago
Add sitovka - nastaveni IPcek a podobne, to prece nema nic spolecneho s tim, ze mi porad hlasi nezapojenej sitovej kabel, ne? To nemeni nic na tom, ze nastavene je to spravne. Naopak druha sitovka je nastavena na jinou sit a presto po zapojeni kabel okamzite dekuje, i kdyz samozrejme nejede kvuli odlisnemu nastaveni prenos dat. Ta integorvana se proste tvari jako bych tam vubec kabl nedal (je to kabl ze switche, nase panelakova sit).
Pritom kdyz do ni prehodim druhej kabel z routeru s pripojenim k netu, tak se chyti okamzite. Obe PCI sitovky, ktere tu mam berou oba kabely bez problemu, i ten ktery ona ne. Cumim teda. :o