Ci uz ATI s radeonmi alebo nVidia s geforcami neurobili take bum do sveta 3D ako 3dfx s voodoo.
Dovolim si tvrdit ze 3dfx teda zaciatok 3D revolucie na PC tu bude vzdy!!!
Na tom Wuuduu ty nic nezmenis :!:
Printable View
Ci uz ATI s radeonmi alebo nVidia s geforcami neurobili take bum do sveta 3D ako 3dfx s voodoo.
Dovolim si tvrdit ze 3dfx teda zaciatok 3D revolucie na PC tu bude vzdy!!!
Na tom Wuuduu ty nic nezmenis :!:
Rychlo VODU!!!!
To je sice pravda, ale akurat bola smola, ze vtedajsie CPU boli tak slabe, ze sa FSAA ani MBlur nekonalo... takze vsetkych "desat" vlastnikov V5 6000 na svete si ich aj tak nevychutnalo...Citace:
Původně odeslal K!ll3r
Ty nepovazujes pouzitie pixel shaderov za velky prinos?
Podla mna je zopar vyznamnych featuriek pre nas, end-userov:
- mipmapping
- T&L jednotka
- pixel a vertex shadery
- FSAA
S tym plne suhlasim, heh...Citace:
Původně odeslal XanFX
Ale je to aj vsetko od nich, nic viac, len ten zaciatok.
to wuuduu:
To je sice pravda, ale akurat bola smola, ze vtedajsie CPU boli tak slabe, ze sa FSAA ani MBlur nekonalo... takze vsetkych "desat" vlastnikov V5 6000 na svete si ich aj tak nevychutnalo...
Ubezpečuji tě že vlastníků V5 6000 je víc, jde to do stovek a ne do desítek. A taky si myslím že si tyto efekty vychutnávají.... :-)
ne si mne spatne pochopil , ja to myslel tak ze od vzniku pixel shaderu se nic novyho nedelalo repsketive akorat zrychlujou cpu , pameti , zvysujou verzi vertex a pixel shaderu a to je tak all :) ted konecne pochopila nvidie ze 3dfx Fsaa je best :)Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Rad by som to videl, na P233MMX, K6-2 300 alebo Celerone 450MHz, 128MB SDRAM, ako frci take krasne FSAA od Voodoo. AKO RYCHLO, ze je kvalitne viem.Citace:
Původně odeslal oblak
Ze tim 100 vlastnikom teraz ide FSAA to je jasne. Ale ohanate sa tu terminmi vzniku karty.
P.S.: ty so myslis, ze karta ktoru ma "zopar stoviek" ludi na svete je uspesny produkt?
nemam co dodat mysli si svoje mi taky a bude klid takhle mam akorat nerva a zbytek taky ;DCitace:
Původně odeslal Wuuduu
OT: Wtf? SM3.0 sa Ti mali? FP32 precision per component, true dynamic flow control ako vo VS, tak aj v PS jednotkach, geometry instancing vo VS, texture access priamo vo VS, 32 temporary registrov, 512 instruction slotov, multiple render targets, FP render targets, FP blending... Ved to su uz take vymozenosti, ze developeri brutalne nestihaju vyvijat SW, ktory by ich aspon scasti vyuzival. Budme aspon trocha objektivni... credit where credit's due.Citace:
Původně odeslal K!ll3r
Tak OK,PLEASE lock IT. Tohle nema s daytonou nic spolecneho !!!
Uz se tady srovnavaj 4 roky stare hrusky s poslednima jablkama.
PLEASE LOCK IT!!!
Jojo, a co testíky Daytony?když už jsme tady :-)
testy budou na No-x a no-x foru :wink:
Pokud tu chcete diskutovat, tak se drzte tematu, nebo se to tu zamkne.
Až mi Vykupitel dodá nějaké testy či obrázky, tak je nejpozději do 24 hodin vystavím (pokud to nebude před víkendem!)
Marty, nezlob se, ale jednu připomínku si odpustit nemohu: karta která NEUMÍ filtrovat textury pro mě nemá kvalitní obraz a karta, která je POMALEJŠÍ, než Voodoo Graphics pro mě není rychlá karta (samozřejmě na svou dobu)
Ještě k Daytoně: Kdy bychom mohli čekat první výsledky? :-)
asi ses upsal marty tady nic nepsal :)) vykupitel uz ma nejaky vysledky az bude time tak to je na site a na foru :wink:Citace:
Původně odeslal no-X
Nee, neupsal. marty říkal, že pokud se nebudeme držet tématu, tak nám to zamkne. Ale já si tu malou odbočku nemohl odpustit :wink:
Tak testy jsou zverejneny na No-X:
http://www.no-x-files.webz.cz/3dfx/3dfx.htm
NEchcem do nikoho vrtat, ani nikoho nasrat, ale cakal som viac.
Pravdepodobne tie 64bit pamete su na vine...
Mmmmmm......tak karta zustala taktez za mym ocekavanim...... :-(
Zkousels ji uz taktovat???
Aspon na tech 166mhz...zajimal by rozdil....
A co jste cekali panove? Vykon Rampage? Vzdyt je to v podstate vykonove V4. Jeji vyhoda je ta,ze ma daleko vetsi moznosti taktovani.Ostatne je zde moznost,ze by se mi do ruky dostala Daytona,ktera ma na sobe 4ns pameti misto 6ns a mela by dosahnout 270MHz. Ale i tato pujde urcite na nejakych 183MHz v pohode. To je,ale ve vyhledu.
Jinak nemam zatim moznost jak ji taktovat,protoze ZADNY pretaktovaci programek ji nedetekuje,zkusim jeste grclock regisrty pro glide. A navic nejde ani stahnou BIOS flashovacim programkem od 3dfx,takze budu muset poptat nejake vyvojove utilitky.
Mne vykonem nezklamala - spise potvrdila predpoklady za je to v podtate vyladena V4 - ale porovnani karet s pametmi 166 by bylo zajimave.
Pozor, 6ns jsou na 166MHz pameti.Ona je jen podtaktovana.
A tweaknout bios? Biosy pro V5 jsou přeci taky změněný?Citace:
Původně odeslal vykupitel
Sem psal,ze ten BIOS nejde stahnout! 3dfx flasher ho nezna,jestli mate nekdo nejakej 3rd party flasher,sem s nim.
Dle mého skromného názoru je Daytona přesně to,co tehdejší doby vyžadovala (dobrý výkon na tehdejší hry,DDR,nízké tepelné vyzařování a podpora driverů od 3Dfx) + další možnosti do budoucna (větší frekvence,2xVSA 101, 128bit sběrnice).
Dle těch testů soudím,že pokud by běžela na 166 MHz jako V4 4500,výkon by byl stejný.
Doufám,že se Ti vykupiteli podaří přeflashovat BIOS a trošku ji přetaktovat,ať se moje i vaše trvzení dá potvrdit :-) ... držím palce :wink: :!:
Mas pravdu, ale problem je vtom ze sa trosku omeskala :-(Citace:
Původně odeslal Katoo