WD ma fluidne loziska rozpoznatelen podla modelu, viz FAQ!
Printable View
WD ma fluidne loziska rozpoznatelen podla modelu, viz FAQ!
No vidíš, ja som teraz kúpil Samsung 160GB PATA 8MB, a neviem si ho vynachváliť. WDčka som mal tri a všetky odišli, IBM som mal ten z vadnej série, a doma mám ešte jeden Maxtor 60GB a ten tiež občas robí problémy. Preto som sa rozhodol pre Samsung, všade ho chvália, čítal som veľa toho, je tichý, rýchly, spoľahlivý a nehreje sa. Čo viac od disku môžeš čakať. Okrem toho ešte mám starý 10GB Samsung a ten tiež ide bez problémov asi 5 rokov.... WD by som nebral kvôli hlučnosti, ešte pripadalo do úvahy Hitachi, ale tam ma odradil ten "slepačí" zvuk, i keď aj na to je firmware, ktorý to odstráni.Citace:
Původně odeslal Baneshee2
zkoušel sem dávat do sestav pár disků od samsungu(80-120) a nemuhu si stěžovat. relativně tichej(víc než moje Barči120sata) a docela slušně rychlej. kdybych měl kupovat novej disk tak bude samsung na prvním místě
Nektere disky SATA nemaji nativni podporu SATA. Jedna se o ATA disky opatrene SATA prevodnikem, coz znamena nevyuziti vysoke propustnosti rozhrani, jez prave SATA umoznuje - napr. Seagate 7200.7 200GB/8MB model ST3200822AS (loziska fluidni, napajeni SATA, bez podpory NCQ), Hitachi 7K250 160GB/8MB model HDS722516VLSA80 (loziska fluidni, napajeni SATA/MOLEX, bez podpory NCQ), Samsung SP P80 160GB/8MB model SP1614C (loziska fluidni, napajeni SATA, bez podpory NCQ).Citace:
Původně odeslal Miiisa
Doporucit konkretni disk asi nelze - je to individualni.
Co se tyce mych zkusenosti, tak IBM nic moc a spise to bylo o stesti a to nemluve o te uzasne serii - ale to je minulost a osud teto divize je znam, takze sorry za OT. Hitachi bych se nebal viz. storage. Znacka WD se podle me pohorsila - skoda. Samsung nedokazu posoudit. V soucasnosti ve worku mame same Seagate na desktopech a pohoda (navic plusem je pomerne bohata nadilka utilit primo od vyrobce).
ty ich predavas 1000 mesacne z kazdeho ked mozes mat taketo odvazne tvrdenia? :roll:Citace:
Původně odeslal hit.man
To asi ne,ale já mu to rád potvrdím, v práci montujeme vyloženě Seagate a nepamatuju,že by se za poslední rok nějakej vrátil na reklamaci.Jen pro představu mluvím tak maximálně o 200 počítačích za rok.Citace:
Původně odeslal MadCap
Samsungy bohužel nativní SATA nemají-asi už se na tom pracuje,protože stávající série končí na 160GB,takže nová s většími disky již určitě bude mít nat. SATA.Citace:
Původně odeslal Miiisa
Seagaty ji mají(např. 7200.7+)
seagate ma nativne sata iba u modelov s NCQ! :!: na to bacha ...
Je pravda ze sumaxtory poruchove? Jeden tvrdi tak, iny tak. Mate nekto ten160 gigovy aky je?
hmm, uz minimalne 2 roky som sa nevenoval vaznesie vyberu disku, takze mi uniklo co je to NCQ :oops:Citace:
Původně odeslal MadCap
osobne mam seagate -viz podpis a po dobrych skusenostiach (ticho, spolahlivost) so ich montoval kamosom do PC aj do prace nejake isli a pohoda, akurat tie novsie serie (ATA V a vyssie) uz su jasne hlucnejsie ako legendarne ATA IV-ky. pripisujem to scasti aj tomu , ze uz nemaju aj na spodnej strane ten kryt s vyplnou ako ATA IV-ky... ???
Takze by ma zaujmalo, ci su v sucastnosti na trhu nejake tichsie HDD ako terajsie serie Barracud bez spodneho krytu ? ???
Marcelino: Asi nejtizsi pevne disky co jsou na trhu jsou Samsungy SP s 2MB cache...(verse s 8MB cache sou hlucnejsi - vlastni zkusenost + test od Eagla na SH, link je ve sticky dredu....
Tomas.1, WORMBOY: Ano, pevne disky Maxtor jsou posledni dobou nejporuchovejsi disky na trhu. Info o poruchovosti je v tomto dredu od uzivatele Mawa, mam dojem ze to je na 5-te strance...
Ta hlucnost by zajimala i me, mam neodolatelnou nabidku a nerad bych si pohorsil oproti tomu Maxtoru 120GB co mam ted. Poruchovost nemuzu porovnat, ten muj Max bezi uz rok pri teplotach 65°C a total v pohode.Citace:
Původně odeslal Tomas.1
EDIT: tak zkusenost s MaxLine II ... oproti DM9+ nejde zmenit AAM. V idle je tissi jak DM9+ (o trosku) a v bezne praci je srovnatelny s DM9+ u ktereho je aktivovane AAM na quiet. Pri full seeku uz ale pekne vrci (budu ho muset nejak uchytit jinak, volne polozenej tak nerval)...
edit2: Od Maxtoru dnes prisla nova verze AAMSETu, ktery by podle nich mel fungovat i na MaxLine II rade. Az se k tomu dostanu, tak rad vyzkousim a kdyztak napisu vysledek zkousky ;D
Edit3: Hezkyy, uz to funguje, konecne tichy disk :D
No v Petracompu ju maj za 4.003 (Czechcomp 3,8 - do posty bych v tomhle pripade nesel)Citace:
Původně odeslal Levis_X
beerak: u hitachi uz "slepicky" nejsou, neboj ;D hluk v IDLE je asi u Hitachi o neco malo vetsi nez u Maxtora, ale f poho se to da, ja mam v kompu prave nejhlucnejsi disky, mam tam 2x160GB hitachi 7k250 a pohoda :), neni to dokonale ticho, ale staci :), BTW: komp mi jede 24/7, kdyz spim tak ho mam cca metr od hlavy a no problem :-), nehlede na to jak se v posledni dobe Maxtory "kazi"....
ber Hitachi :)
Nojo, jenze ja nasel tohle:Citace:
Původně odeslal Tom
http://www.envynews.com/forums/showt...1&page=1&pp=10
http://home.t-online.de/home/d.daeumler/hitachi.mp3
To fakt Hitachi nemaji tu kalibraci ? Ja jsem se docetl, ze kdyz je Hitachi dlouho v idle, tak se rekalibruje a to dela ten zvuk vyse tak kazdych 10 minut.
???
Neni pravda. V defaultnim "rezimu" je trosku tissi Hitachi. Po zapnuti u obou AAM je tissi Maxtor (porovnavam DM9+).Citace:
Původně odeslal beerak
Takze uz to mam v kompe :-) . Slape to super (podla mna) . V sandre 84MB/s. Pouzil som stare ovladace raid, co boli na cd k doske...
pokud jsi zvolil maxtoru kvuli výdrži, tak jsi nemohl zvolit hůř....maxtory se posledního půl roku strašně reklamujou... :wink:Citace:
Původně odeslal LiTKo
A ja jsem s nima spokojeny, toto je jeste "serverova" rada ktera by mela vydrzet vic jak DiamondMax.Citace:
Původně odeslal MaWa
2LiTKo: pokud u nej budes chtit zapnout AAM, tak napis, poslu ti na to soft (Hitachi tools a ani soft na webu Maxtoru na to nefunguje, viz predchozi strana tohoto threadu)
http://www.maxtor.com/portal/site/Ma...iamondMax%2010
Tohle jsem vzal místo místo maxline dvojky, doufám, že jsem udělal dobře(16MB buffer oproti 8 by se mělo někde projevit)
Mám dva tyhle Maxtory v RAIDu 1. Při zapnutém AAM je seek prakticky neslyšitelný, málo vibrují a idle noise je zhruba na úrovni Hitachi (tj. hlasitější než Samsung). Na výkon si nestěžuju.Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Moste mi poradit co uplne najtichsi disk ? Mam vodnika a disk je hnusne najhlucenjsi tak chcem nieco ine. Rychlost by mala byt aspon priemerna :D
jednoplotnovej seagate pata... :wink:Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Tak jsem si koupil http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25000 a muzu jen a jen doporucit!!!Naprosto tichej a rychlej! :lol: Nema chybu jo a taky se nehreje ;D
Ono je to "naprosto tichej" dost relativní mě moje Barracuda taky připadla tichá ale ted když jí slyším tak mi to rve uši ;D asi jsem paranoidní ;DCitace:
Původně odeslal Luks