červený Datawrity cca kolem 20kč. Jinak s vypalovačkou NEC2500A nemají problémy.
Zkoušel sem i DVD+R 8X Dysan .... špatné špatné. Sice to vypálilo, ale hooodně pomalu (tak dvourychlostně)
Printable View
červený Datawrity cca kolem 20kč. Jinak s vypalovačkou NEC2500A nemají problémy.
Zkoušel sem i DVD+R 8X Dysan .... špatné špatné. Sice to vypálilo, ale hooodně pomalu (tak dvourychlostně)
Zatim zkousim ale jinak zatim palim 2X i kdyz to jsou 4X protoze i kdyz napr. na gigamaster vypaluju 4X tak to funguje vsude ale pri kopirovani je nestabilni rychlost to sami pak 2X a OK. Zatim co probehlo 4X a OK je Multidisk v.2.0 a princo 4X. s drahy jsem zatim nekupoval
Gigamaster ve velky krabici 35 kc s DPH
nejakej noname lesklej 26 kc s DPH
Princo 27 kc s DPH
multidisk s malou krabickou 29 s DPH
Liteon 812s :lol:
ja ted kupuju uz snad jen media zn. Bulkpaq kupuju bud +R za 18,- je to vyrobce nak AML 002 a pak jeste -R za 18,50 a to je vyrobce princo.
Na Teac W50D nemam zadny problemy pri jakekoli rychlosti :)
pro sebe pálím na TY, ale protože mám 812S, používám také Infotech Eclipse ( prodejní cena 17,5kč ), naprosto perfetní spolu s 0J FW.
Tyto media (spindly) se mi do ruky taky dostaly, na stitku na boxu bylo PRINCO, soft mi to medium hlasil jako Prodisc. Na moji palirne a Liteonu 411S nepouzitelne. Pri rychlosti 4x plno chyb od 85% do konce media.Citace:
Původně odeslal Mirectec
Me to hlasilo Princo :) Kdyz to tak vemu, tak zatim jsem prakticky vubec nemel problem s mediama :-)Citace:
Původně odeslal Petrt
před červenejma Datawrite bych chtěl varovat. Některý media byly na okrajích viditelně poškozený (i 2cm od okraje), + i na viditelně dobrejch problémy se zápisem zakončovací stopy (cca 5 z 20-ti) na 1-nom DVD dokonce odhalena chyba při kontrole někde uprostřed media!Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
to všechno na TEAC DV-W58G FWH4S3 (střeva liteon 811s). Vyšly sice asi na 17kč, ale příště už je nekoupim ani za zlatý prase, zkusim radši ty multidisky.
Gratuluju, todle byly moje prvni media na ktere jsem nebyl schopnej nic vypalit. Jinak jsem palil i na Princa (A) a taky zadny problem.Citace:
Původně odeslal Mirectec
Nevim,ja jsem s Pioneerem ted vyhorel na tehle
http://82.142.72.98/StoreCSVS/Produc...productID=8008
takze se vracim k starejm dobrejm Gigamasterum
za 17Kc
http://www.bestmedia.cz/inshop/scrip...20571&Level=31
Ted jsem koupil cake 25 ks cervenejch Datawrite DVD-R 4x vychazi 15 Kc jedno i s DPH (cake byl v cene), je to v akci v jednom krame v Plzni.Citace:
Původně odeslal ros
Fyzicky poskozeny neni ani jedno, maji jen neuhlazene pretekle lepidlo na okrajich.
V LiteOn 812S s firmware VUS0N jsou problemy pri paleni 4x - tam mela 2 media ze tri neopravitelne chyby, zajimave ze prakticky na stejnem miste. V CDSpeed 3.0 - test povrchu asi ve treti radce asi 20 sektoru uprostred. Prerusena stopa pri paleni je viditelna pouhym okem. Rekl bych ze problem neni tak uplne v mediu.
Pri paleni 2x jsou bez chyb, vsechny sektory hlasene jako bezvadne, PI chyby (modry) prumer pod 100 a PI failures (zluty) pod 0.50 - zatim prakticky stejne vysledky u tri medii vypalenych 2x.
Jeste bych dodal ze media se hlasi jako INFOSMART01 vyrobene 15 March 2004.
Tak uz ty ceny medii zacinaj bejt hodne zajimavy. Original Princo DVD-R 4x u nas zlevnili z 26Kc na 15.50Kc s DPH, mnam ;D
pro sebe pálím na Verbatim 4x DVDR+, nyní za 28,-Kč
Ja mam svoje data rad, takze zasadne Taiyo yuden (emgeton), daji se koupit uz za 42,- s dani na MOC. Verbatimy a pod jsou stredni trida, princo a spol je odpad, trvanlivost par mesicu.
Urcite mas ty informace co jsi sem napsal necim podlozene, nejlip vlastni zkusenosti, ZE ?Citace:
Původně odeslal Locke
Momentalne kupuju GIGAMastery DVD+R 4x (AML001) o kterejch jsem si predtim myslel, ze to bude uplnej odpad ale muj LiteOn 812S USON je ma celkem rad. Stoji me 16,- Kc i s DPH ve spindlu.
Palim tedy 2.4x coz je snesitelna rychlost, kupodivy velmi znatelne rychlejsi nez 2x na DVD-R.
KProbe 2.1
DVD+R, AML001
Speed: 4x
ECC blocks sum (PI/PO): 8/1
Scanned range: 0 - 2272C7h
PI Max = 29, Average 5.50 , Total = 74573
PO Max = 3 , Average 0.02 , Total = 2020
vyrovnany prubeh po cele delce media
Coz je za 16 korun myslim solidni.
Pro porovnani Verbatim DVD+R 4x (MCC002) palene take 2.4x za 31,- ktere pouzivam na dulezitejsi veci:
DVD+R, MCC002
Speed: 4x
ECC blocks sum (PI/PO): 8/1
Scanned range: 0 - 2252A8h
PI Max = 13, Average 1.40 , Total = 20705
PO Max = 3 , Average 0.02 , Total = 1246
vyrovnany prubeh po cele delce media
Pri rychlosti paleni 4x by si GIGAmaster asi nevedl tak dobre, ale me 2.4x zatim staci nez se objevi lepsi media za tu cenu.
Muj osobni rekokrd je DVD-R Princo (A) 4x za 13.60 s dani.
http://www.cdrpagina.nl/shop/foto/1066119184.jpg
--------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD-R:PRINCO]
Disc Type : [DVD-R]
Manufacturer ID : [PRINCO]
Manufacturer Name : [Princo Corp.]
Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose]
Recording Speeds : [1x , 2x , 4x] (8x Cannot Be Detected)
Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3MB = 4.38GB (4.71GB)]
[DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com]
Já pálím na Verbatim 4x +- Kč 33,-, 8x + Kč 42,- nebo traxdata 8x + Kč 32,-
Verabtim maximalne tak na "important" data jinak je to predrazeny a nanic...Citace:
Původně odeslal CZ_Viper
proč tak kategorické soudy? verbatim je dražší, ale jsou i dražší média a pak proč jsou nanic, nechápu, někdo si holt raději připlatí na značku, než si kupovat média s pošramocenou pověstí,Citace:
Původně odeslal EllE
Ja to beru dle svych potreb a vzhledem k tomu, ze hodne sosam a tudiz mam vetsi spotrebu disku, tak pro me je rozhodne vyhodnejsi 2.5x levnejsi medium...Citace:
Původně odeslal sid
Ten kdo pali 1DVD za mesic, tak tam neni co resit a jednal bych stejne cili ve prospech overene znacky.
Pálím si filmy a chci abych to mohl přečíst třeba i za rok, dva, což mám větší pravděpodobnost s kvalitníma médiama, než třeba s gigamaster, princo a spol. Druhá věc je ta, kdo na kvalitní média má a kdo ne, kdybych byl student, tak bych asi neuvažoval nad médii za 30 - 40 Kč, ale pokud si někdo slušně vydělává, nevidím důvod šetřit zrovna zde.
No zalezi o jake spotrebe medii se bavime :) vis ono to nekdy muze jit v urcitem pomeru az do desetitisicu :DCitace:
Původně odeslal CZ_Viper
Co se tyka zivotnosti medii, tak az mi nekdy nejaka znacka nepujde nacist tak ji samozrejme prestanu kupovat, ale takove problemy sem nemel ani v pripade X let starych mnohem vic shitoiznich CDcek :D
Takze argumentovat zivotnosti je dle mych zkusenosti docela nepodstatne.
No, s tím bych si dovolil nesouhlasit. V případě Verbatim, Memorex nebo Traxdata, ať už + nebo - se mi nestalo, že by je nějaký stolní DVD nepřečetl, kdežto Gigamastery, Princa a spol., jsou na tom s kvalitou asi tak, že je přehrávač jednou přečte, podruhé ne, atd, a potřebuju, aby to přečetly různé přehrávače a hlavně ty starší
Zdá se, že všichni diskutující poměřují jednotlivá média podle toho, kdy jim kolik kterých ukázalo chyby a za kolik je koupili. Podstatnější jsou ale jiná kritéria, doporučuji k přečtení článek Bezpečnost dat na CD, který vyšel právě v Amatérském rádiu 6/2004 na str. 28. Přidávám několik zajímavých vět z tohoto článku:
...Nenechte se mýlit reklamními nápisy typu Super audio, Datalifeplus apod. Rozhodující je výrobce, nikoliv značka... V důsledku může být úplně jedno zda si koupíte CD značky AAA s označením "Data bezpečně uskladněná na celý život" za 50 Kč, nebo značky BBB bez označení, za 5 Kč. Podle informací v ATIPu velmi často zjistíte, že CD jsou naprosto identická a od stejného výrobce...
CD-R disky se vyrábí pomocí takzvaného stamperu nebo-li matrice. Každá matrice má svoji životnost. Výrobu je tedy nutné na určitou dobu přerušit, matrici vyměnit, doplnit spotřebovávané materiály a stroje přenastavit. Proces se periodicky opakuje. Je logické, že každý náběh a stejně tak i dojezd výroby je provázen změnou v kvalitě médií. Jiné vlastnosti mají první vyrobené kusy, jiné v době uklidněné plynulé výroby a jiné budou mít média vyrobená ke konci životnosti matrice... Snahou každého výrobce je vypustit na trh co největší množství médií z každé šarže, tj. minimalizovat odpad, který představuje zbytečně vynaložené náklady...
Jak poznáte, zda vámi koupené CD je vyrobeno v optimální fázi výroby? Nijak! Tento fakt nelze nijak zjistit, jedinou možností je zmiňované individuální testování redundance zápisu a následná úvaha o koupi více kusů z "dobré" dodávky, protože bezprostředně za sebou vyrobená média mají téměř identické vlastnosti... Konec citátu.
Možná se tu najde odborník, který by poradil, jak tu redundanci testovat v domácím prostředí?
To je stará známá věc :wink:
Hlavně ale - líbí se mi, když se někteří lidé obouvají do některých značek (bez ohledu nato, že se pod nimi třeba skrývají různá média), ale zkoušeli to médium vypálit na jediný mechanice ... Definujte radši klasicky - médium XXX je shit na vypalce XXX.